Yemek yediremiyorum

Isis19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2020
1.050
451
123
2 yaşında oğlum memeyi bırakmaya çalışıyorum ama imkansız sanki memeyi bırakacağını anlayınca yememeye başladı yemek yemiyor 3 gündür sabah 1 muz biraz kahvalti gerisi yok aksama kadar annem diye ağlıyor emmek icin arada mecbur kalıyorum veriyorum ama malesef ne gecemiz kaldı ne gündüzümuz artık sinirlerim bozuldu şuan bile ağlıyor meme için yemedi hiç birsey bir akıl verin

Kıyamam…

Ne kadar zorlanıyor.

Maşallah yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Konuşun meme bitti artık yok derseniz sarılır . Dışarı çıkın oynayın sallayın . Kitap okuyun. Uyurken emicez sadece yada size uygun olan ne zamanlar ise onun anlayacağı şekilde söyleyin. Ben ilk gündüzü öğün öğün azaltıp gece uyurken ve gece kalkarsa emmesi kalmıştı . Tabiki meme diye agladigi zamanlar oldu ozamanlar konuştum anlastikya dedim konuştuğumuz gibi olacak ay dede gelince emicez diye telkin ettim eğer gene çok ağlar beni dinlemez ise emebilirsin fakat kısa emiceksin dedim hemen bırakacaksın söz mü dedim söz dedi ve dediği gibi az emip bıraktı. Dokunabilirsin üstüne yatabilirsin dedim. Böyle böyle gündüz emmesi bitince gece uyanmada bitti kesintisiz uyku başladı .sadece ilk gece uykusu emmesi kalmıştı oda zamanla bitti . Bu süreç 4-5 ay aldı ama.

Ben de ay dede ile bıraktırdım. Artık ile meme aynı şey kızım için

Konuştum artık büyüyorsun memeye bsybsy diyelim ama sarilip uyuyabiliriz masal anlatayım dokunabilirsin dedim yara oldu iyileşince edebilirsin dedim ama yok kitap park farketmiyor parka gitmeyi istemiyor etmediği için süt su hatta çikolata sevdiği ne varsa reddediyor abi oluyorsun artık abiler emmez diyorum yok kabul etmiyor elinden tutup götürmeye çalışıyor emmek icin 3 gündür 1 kasik zor yiyor gerisi yok

Kararlı olmayıp verirseniz böyle yapmaya devam eder. Ağlıyorum anne meme veriyor diyor çok basit bir denklem onlar için. Benim kızımda çok düşkündü gece uykusu yoktu önceden anlattım ve birden bıraktım kademeli bırakma herkes için uygun olmuyor iyi kide öyle yapmışım çok kolay alıştı şimdi gece uykusu düzene girdi. Açlıktan bişey olmaz meme yok yemek var açsan yemek yiyeceksin diyeceksiniz sizi çok iyi anlayacak yaşta sadece kararlılık önemli.

Kararlı olamıyorum malesef okadar cok ağlıyor ki kıyamıyorum kendimi de hazırlayamıyorum gece nasıl uyuturum yerine ne koyar bilemiyorum aliskanlik onunki emzik yerine biliyorum ama zaten zor yemek yiyordu çok seciyordu şimdi hiç yemiyor uyku desen iyice bitti çok bunaldım artık 2 yaşla beraber huylari çok değişti

Tam inat yaşı siz verdikçe isteyecek. Herşeyin bir bitişi var şu an oral dönem bitiyor anal döneme geçiyor siz emmeyi bitirmezseniz diğerleri de sıkıntı yaratacaktır. Ağlayacak her bebek ağlıyor kimsenin ki aa tamam anne bırakalım demiyor kendinizi hazır edin bırakın uyuyorlar illaki. Ben ilk gece kucağımda gezdirerek uyuttum ağlaya ağlaya uyudu bunlar normal. Zaten gece uykusu kötü daha ne kadar kötü olabilir ki herşey sizde bitiyor.

Aşamalı bıraksanız? Önce gece, sonra gündüz sayıyla, sonra sabah akşam gibi. Ben bu şekilde çok rahat etmiştim ve tabi ki memeyi bırakırken sürekli geziyorduk dışarılarda.

Aşamalı bıraksanız? Önce gece, sonra gündüz sayıyla, sonra sabah akşam gibi. Ben bu şekilde çok rahat etmiştim ve tabi ki memeyi bırakırken sürekli geziyorduk dıdışarılarda.
Gunduz bırakmak kolay geldi denedim ama eve girdiğimiz gibi yine meme istedi birde oğlum hala bazen 2 uyku yapıyor gündüzleri ve emerek uyuyor öyle olunca bunu sanki farketti uykusu gelmiş gibi yapıyor emince dönüyor oynamaya gece uyaninca arada ayağımda sallayarak uyutuyorum bir süredir ama nasıl oluyorsa sabah memede uyanıyor yine o yorgunlukla israrina dayanamayıp veriyorum malesef. Ve bu seferde ayakta sallıyorum diye bıraktığımda uyanıyor her türlü çıkmaza girdim

Brn önce memesiz uyumayı öğrettim ve bir daha asla memede uyumasına izin vermedim. Tabi kendimi iyice hazırladım yoksa yapamazdım. Siz de yoruluyorsunuz veriyorsunuz anlıyorum çok normal. Memede mayıştırıp tam dalacakken çekip, sarılıp uyutmaya alıştırdım ben. Siz de kendimize uyarlayabilirsiniz belki. Sonra da gündüze geçtik işte ki oğlum da çok memeciydi. Biz annelerin kararlı olması şart.

Aynen vicdan yaptırıyorlar birde malesef ağlatma çocuğu ver diye sanki ben anlamasından zevk aliyormusum gibi bu gece yine deniycemuyku arasında uyanıp emmeyi bıraktirabilsem gündüzü dışarıda geçiririm bir uyku başında emer zamanla onuda unuttururm aksi gibi nine masal falan sevmiyor

Ben de ay dede ile bıraktırdım. Artık ile meme aynı şey kızım için
Hala soruyor . Yaz ayı olduğundan gezmelelre gittik geç döndük genelde 8,30-9 yatar dışarda aydedeyi görünce anne emicezmi simdi ay dede var bak diyor ben tabi biraktikya biz memeyi bebeğim. ya ben büyümedim küçüğüm emicem diyor
Konu sahibi Isis19 şöyle diyebilirsiniz. İlk önce günde kaç kere emiyor not edin müdahale etmeden. Sonra öğünleri 3-4 gun arayla azaltın en son öğlen uyurken emdiği kalsın ondada az emicez kısa emicez diyin zaten zmaanla eksiltince onlarda sizi zorlamıyor. Ben gece krizleriniyle baş edemem diye gündüz emmesini keserek başladım gündüz unuttururum beni dinler gece uyku sersemi ağlar uykusu açılır diye tercih etmedim. Artık gündüz emmeyecegiz aydede gelince emicez dedim. Gündüz emmeden uyumaya başlayınca gece de uyanma azalıp kendi kendine de uyuyabildigini keşfediyor böylece emme uyanınca emerek uyuyabilirim kodu siliniyor kendi kendine de uyuyabilirim yukleniyor . . Yani not edin kisitlamayin unutturun. Şuanda İstediğinde verin verdiğinizi eksilterek gidin. Tabi uyku saati benim hep aynı saatlerde olduğu için istikrar çok önemli. Hiç bir bebek tamma bitti demiyor ağlıyor ısrar ediyor şansını deniyor ama yok şu anda süt aydede gelince oluyor diyince yada uyurken emicen diyince zamanını biliyor ve bekliyor.

Anladım bende geceyi azalttım yani yerini ayakta sallamak aldı ama sabah karşı acıkıyor galiba emmeden uyumuyor sabah olana kadar memede belli bir duzenimiz vardı aslında uyanınca uyurken ve ogun öncesi sonrası emiyordu ama şu 1 haftada hersey değişti daha çok emmek istiyor geceleri 10dk bir uyanıyor neredeyse 9da uyudu 3 kez uyandı bile ayakta salladım uyudu bıraktığımı farkettigi an tekrar uyanıyor

Stres olmuş olabilir biraz erteleyin eski düzene girince öğün öğün ilerleyin. Öyle hiç stres olmadı dediğim gibi. Ben emzirmek için çok acı çektiğim için pat diye kesemedim . Yavaş yavaş ne olduğunu bile anlamadan az krizle bitirdim. Bende cektim tabi kriz biraz ağlıyor emmek için sütte tabi tadı değişmiştir uzun süre günde 1 kere emiyordu 1 -2 dk emip bırakıyordu yani aslında oda farkında onuda söyledim tadı değişecek büyüdün artık acı olscak ozaman artık meme bitecek dedim. Düşünün hala ısrar ediyor emmek için benimki. Bakıyor tadı kötü hemen bırakıyor . Elliyor şöyle üstüne yatıyor ben yanında yatıyorum uyuyor . yatarken kitap okuyorlar çocuk kitapları kısa kısa Spotify den Açıyorum dinliyerek dalıyor .

Yemek yemediği zaman sizin emzirdiğinizi keşfetmiş olabilir. Yemezsem annem emziriyor yersem emzirmiyor diye kodlamıştır.

Dediğiniz gibi stres oldu sanırım uyandı biraz önce açlıktan bisküvi yedi tekrar uyudu meme diye çok ağladı hatta zorla açıp emmeye çalıştı em ama bırak diyince bırak tamam mi dedim hihi dedi ama bırakmadı uyudu bende çok konuştum acı olmuş yara olmuş çok anlattım hatta oje sürdüm yara olmuş diye ama yok yıkamak için çeşmeye cekistirdi kucağımda gezdirerek uyutmak istedim beni istekleri kucağımda yine olmadı bende masal falan açtım ama istemedi o meme krizine girdimi gözü hiç birsey görmüyor

Canım oğlum 2 gün sonra 22 aylık olacak. Aynı seninki gibiydi az yiyordu seçiciydi. Hatta tüm gün bu çocuk yine yemedi sürekli memede acaba doyuyor mu, az yediği için vitaminleri besinlerden alabiliyor mu, uykusu ne zaman düzelecek, ben ne zaman dinlenebileceğim diye kendimi yiyip bitiriyordum. Bir de dişleri çoğaldıkça ısırmaya ve çok acıtmaya başlamıştı ve her gittiğimiz yerde 30 40 dkda bir emzirecek yer aramaya devam ediyordum haliyle artık ikimiz içinde bu durum/döngü sıkıntıya dönüştü. Bir de benim psikolojim baya etkilenmeye başlamıştı açıkçası evet tabi ki emzirmek müthiş bir duyguydu ama benim için son 6 aya kadar o duygu git gide azalmıştı. Bugün memeyi bırakmamızın 3. gününün sabahı. Ben geçtiğimiz 2 ay boyunca kademeli şekilde, anlatarak, yılmadan ve usanmadan bıraktırmaya çalıştım fakat öyle akıllılar ki her türlü manipülasyonla beni yola getirdi. Günde 30-40 dkda bir memeye gelen bebek sabah 3 gece 2 geliyordu ama geldiğinde de 30 dk falan memeyi bırakmıyordu yani bu yöntem yemedi bizde. Velhasıl kelam 3 gün önce işte, bant yapıştırdım, şeffaf bant. Çünkü çok severek emdiği memesinden kötü tat, koku vs gelmesin istedim. Midesi bulanmasın, travma o şekilde olmasın istedim. Siyah bantta bana doğru gelmedi. Şeffaf bant ile uç küçük ve basık göründüğü için “Aa annecim bak meme gitmiş, süt bitmiş gördün mü?” dedim hep ve o da bakıp AAA dedi “Hadi bay bay yapalım memeye, artık bardak ve biberonla süt içeceğiz” dedim o da beni dinledi ve biberonla içiyor süt. 3 günde 10-15 kere açtırıp bakıyor ama bantı görünce hiç emmeyi denemedi bile. Sadece ilk gece zor geçti uykudan uyanınca 3-5 dk emer hemen uyuyakalırdı onun eksikliği baya zor geldi ama salladım, rahatlatıcı frekanslar dinlettim, sevdim, okşadım ve anlattım hep. Sonunda sızdı ve sabah güzel uyandı…. Evet çok üzüldüm hala üzülüyorum boşluğa düşmüş gibiyim çünkü anne için de zor o bağı kopartmak ama inan henüz 3 gün olmasına rağmen özgür hissediyorum. Bedenim yeniden tamamen bana ait. Bu hissi özlemişim. :) Umarım yazdıklarımla yardımcı olabilirim…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…