yemek yemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi gocum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gocum

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2013
261
9
16
35
Diğer
iyi gunler ablalarım kardeşlerim
benım elimin lezzeti mi yok yoksa yemek yapmasını mı beceremıyorum yoksa eşimemi beğendiremıyorum bilmıyorum

size bi sorum olacak yemek yaparken her kadının küçükte olsa bi püf noktası vardır

ne bılıyıim hangi yağı kullanıyosunuz

tuzu baharatı yemek pişmeden mı piştikten sonra mı koyuyosunuz

hangisalçayı kullanıyosunuz ne tür baharatlar yemegi daha lezzetli yapar

tecrubesi olan ablalarım kardeşlerin mutfakta ki sırlarınızı paylasırsanız cok ama cok mutlu olacam

bu konuda cok müzdaribim......

internette adım adım tarif veren siteler var. fotoğraflayıp paylaşıyorlar. onlardan bakarak yapabilirsin. yemek yapmak zor değil. öyle mucize püf noktaları da yoktur. sadece biraz tecrübe istiyor. bir olmaz iki olmaz üç olmaz ama sonunda olur. pes etme. ver gazı kendine, gerisi gelir

Arkadasim seninle ayni derdi paylasiyorum
Esime yemek begendirememek sorunum degilde..
Mutfakta basarili olamamak sorunum

Bence baharatlar insanin damak tadina göre degisir.
Kimisi aci sever.
Kimi tuzlu.
Kimi yogun bahar sever.
Kimi cok az.
Kimi hic sevmez.
Bunu sen kendi ev esinin damak tadina göre ayarlayabilirsin :)

Ben domates salcasi kullaniyorum.
Ama tvlerde hep biraz domates birazda biber salcasi kullanildigini görüyorum :)
Öyle yaptiklarina göre bir bildikleri vardir sanirim :)

Yaptigim yemege göre bazen tuzunu erken koyuyorum bazen gec.
Et yemeklerinde mesela tuzu gec koymak gerekiyormus.
Pilavda mesela ilk bir iki kez fokurdiyor ve cekmesini icini altini kismadan önce koyuyorum.

Pilav yaparken kebir tereyagi kullaniyorum.
Fakat imkanin varsa gercekten köyde yapilmis tereyagi kullan derim.
Kebir iyi bir marka olmasina ragmen tavsiye etmeyenler var.

Diger yemeklerde orkide zeytinyagi kullaniyorum.
Hakiki zeytinyagi hic kullanmadim desem

Evet canim benim söyleyebileceklerim bu kadar :)
Onun disinda burada ki arkadaslarin bana da bulundugu tavsiye:

Dene dene dene..
Denemeden ögrenemeyiz canim :)

Ben evlenene kadar yumurta kırmamış insandım
Ama şimdi İzmir Köfteler, revaniler her şeyi dener yaparım, hoşuma gidiyor eşime güzel yemekler yapmak.
Seninkiyle bi otur konuş istersen mesela neleri nasıl seviyormuş diye.

Bir de kendine çok sıkıntı yapma ya ben ilk pilavımı çöpe dökmüştüm mesela çünkü o pilav değil hepsi birbirine yapışmış pirinç topluluğuydu

Bir de yolcuya katılıyorum internette çok güzel tarifler var KKda da onları alıp adım adım uygulayabilirsin ben genelde öyle yapıyorum zaten bi süre sonra tuzu, şekeri, salçayı göz kararı ayarlayabiliyosun eskiden anlamazdım göz kararını nasıl yaptıklarını

Ya da fırında dakikası dakikasına tutardım yemekleri mesela artık bakıyorum hmm biraz daha olsun ya da şöyle şunu koysak filan diye

Eşine beğenmediği noktaları da sorabilirsin mesela bazı şeyleri şunu daha çok kızartsak daha tuzlu olsa daha az şekerli olsa diye geri bildirim veriyor bana eşim ben de ona göre yeniden düzenliyorum

Sumak çok severim mesela mutfakta birçok yemekte kullanırım, şu BİMde satılan Hürrem marka bir sebzeli çeşni var o da çok güzel yapıyor, salça, sarımsak zaten yemeğe lezzet katan şeylerin başında geliyor

Son düzenleme:
Biber salçası kullanırım sadece.
Pilavlarda tereyağı(bir tatlı kaşığı sıvı yağ) koyarım.
Et sotelerinde kekik ve kararbiber mutlaka olur.
Tuzu ve baharatı yemek pişmeden koyarım,pişmeye yakın tuzunu kontrol ederim azsa eklerim.
Ben ne yemeği yaparsam yapayım illa karabiber ve pul biber koyarım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım.

benim ilk kekim 0 kabarma ve yağı koymayı unutup en son koymamdan dolayı vıcık vıcık ortası bulamaç gibi bişeydi , ilk pilavımda lapa çorbası gibiydi

bir de sevdiğime ıslak kek yapmıştım (kek konusunda ısrarlıyım ) oda baya bi ıslak kek olmuştu yutmadan kendiliğinden boğazından kayıyordu yedi tabiki garibim

Benim ilk patates kızartmama ne demeli katır kuturdu meğer içine patateslerin üstüne geçecek kadar yağ koyuyomuşuz hiç bilmiyodum ben dibine yağ gezdirdim o kadar Ama yedi kocacım vallahi yedi Sebzeyi çiğ alcaksın zaten vücuda vitamini kaçmaz dedi

Son düzenleme:

puhahahaa aferim yiyecek tabi

ben ilk patates kızarttığımda tül tutuşmuştu yağı kızdırıp patatesleri yıkayıp o kızgın yağa pat diye atmıştım bir ateş çıkmıştı ki hiç unutmam :18:

Konu sahibi yalnız değilsin bak neler var Nerdeyse hepimiz geçiyoruz bu yollardan

Yemek yapma olayı biraz genetik beceri biraz da ilgi bence..
Çünkü aynı yumurtayı iki kişi çok sıradan pişirir aynı malzemelerle ama birinin lezzeti daha farklıdır..
Zamanla tecrübe sahibi olmak da önemli tabi..
sen nerelerde sıkıntı çekiyorsan söylersen ona göre bir şeyler diyelim. çok genel sormuşsun.

bende yöresel yemeklerde sıkıntı yokta nezamn sınırları aşsam başka ülkelerin yemeklerine sarsam sonu hep hüsran.geçen bi çorba yaptım tövbe nimet bişeyde diyemiyorsun hoş olmaış dedim.eşimm garibim yok gayet güzel devam devam dedi hehehehe ii gaz veriyo
bence elinin ayarı zamanla oturuyor.baharattı yağdı v.s

çokk iyiymişş eylül

Konu sahibi yalnız değilsin bak neler var Nerdeyse hepimiz geçiyoruz bu yollardan

bence de kim bilir daha başıma neler gelicek evlenince

haa bir de ilk salata yaptığımda salatalıkları kocaman kocaman üç parçada atmıştım babam kişi başına bir salatalık düşüyo demişti

yanlız herkesin cümlesinde 'garibim' kelimesi geçmiş şimdi farkettim yazık yaaaaaa

ben de ilk patates deneyimimi anlatayım. patatesi kızartırken az yağ koyduğum için yağı kurudu. anneme sordum "anne yağ bitti ne yapayım?".. tip tip bakıp "su ekle" dedi ve ben bunu ciddiye alıp gittim kızgın yağa su ekledim. varın gerisini siz düşünün..

oo sen uluslarası çalışıyorsun yani...var mı güzel sonuç veren international bir yemek

Kızım hiç mi görmedin onları ya Çok iyi laf sokmuş baban da

ne ekleyebilirsin ki yağ bittiyse koptumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…