internette adım adım tarif veren siteler var. fotoğraflayıp paylaşıyorlar. onlardan bakarak yapabilirsin. yemek yapmak zor değil. öyle mucize püf noktaları da yoktur. sadece biraz tecrübe istiyor. bir olmaz iki olmaz üç olmaz ama sonunda olur. pes etme. ver gazı kendine, gerisi gelir
Kızım hiç mi görmedin onları yaÇok iyi laf sokmuş baban da
Uf ben pilavı yaparken pirinçlerle arpa şehriyelerini bir arada attım bir panik annemi arıyorum anne bu arpalar koyulaşmıyo sapsarı bir de bekledim başında bi saat koyu renk olcaklar diyeBir de hemen suyunu çekmeden altını kısmıştım bekle Allah bekle pişmediler Bir baktım top gibi bir pirinç yığını olmuş atsan kafa kırar yahu
iyi gunler ablalarım kardeşlerim
benım elimin lezzeti mi yok yoksa yemek yapmasını mı beceremıyorum yoksa eşimemi beğendiremıyorum bilmıyorum
size bi sorum olacak yemek yaparken her kadının küçükte olsa bi püf noktası vardır
ne bılıyıim hangi yağı kullanıyosunuz
tuzu baharatı yemek pişmeden mı piştikten sonra mı koyuyosunuz
hangisalçayı kullanıyosunuz ne tür baharatlar yemegi daha lezzetli yapar
tecrubesi olan ablalarım kardeşlerin mutfakta ki sırlarınızı paylasırsanız cok ama cok mutlu olacam
bu konuda cok müzdaribim......
ne ekleyebilirsin ki yağ bittiyse koptumm
pilav çok basit gibi görünse de çok uğraştırıcı bir şey herkes pilavı güzel yapamaz kıvamı ayarı lezzeti tutturamaz zaten :26:
oo sen uluslarası çalışıyorsun yani...var mı güzel sonuç veren international bir yemek
sorma ya.. hala düşünüp dururum hangi kafayla bunu yaptım diyeo yağ patlamasının sesine koşan annemin dehşet içindeki bakışlarını hala unutmam
Hiç de bile yapıyorum artık
Arkadasim seninle ayni derdi paylasiyorum
Esime yemek begendirememek sorunum degilde..
Mutfakta basarili olamamak sorunum
Bence baharatlar insanin damak tadina göre degisir.
Kimisi aci sever.
Kimi tuzlu.
Kimi yogun bahar sever.
Kimi cok az.
Kimi hic sevmez.
Bunu sen kendi ev esinin damak tadina göre ayarlayabilirsin :)
Ben domates salcasi kullaniyorum.
Ama tvlerde hep biraz domates birazda biber salcasi kullanildigini görüyorum :)
Öyle yaptiklarina göre bir bildikleri vardir sanirim :)
Yaptigim yemege göre bazen tuzunu erken koyuyorum bazen gec.
Et yemeklerinde mesela tuzu gec koymak gerekiyormus.
Pilavda mesela ilk bir iki kez fokurdiyor ve cekmesini icini altini kismadan önce koyuyorum.
Pilav yaparken kebir tereyagi kullaniyorum.
Fakat imkanin varsa gercekten köyde yapilmis tereyagi kullan derim.
Kebir iyi bir marka olmasina ragmen tavsiye etmeyenler var.
Diger yemeklerde orkide zeytinyagi kullaniyorum.
Hakiki zeytinyagi hic kullanmadim desem
Evet canim benim söyleyebileceklerim bu kadar :)
Onun disinda burada ki arkadaslarin bana da bulundugu tavsiye:
Dene dene dene..
Denemeden ögrenemeyiz canim :)
tabisiiiiipritnisaya üzerime kimseyi tanımam
Ben evlenene kadar yumurta kırmamış insandım
Ama şimdi İzmir Köfteler, revaniler her şeyi dener yaparım, hoşuma gidiyor eşime güzel yemekler yapmak.
Seninkiyle bi otur konuş istersen mesela neleri nasıl seviyormuş diye.
Bir de kendine çok sıkıntı yapma ya ben ilk pilavımı çöpe dökmüştüm mesela çünkü o pilav değil hepsi birbirine yapışmış pirinç topluluğuydu
Bir de yolcuya katılıyorum internette çok güzel tarifler var KKda da onları alıp adım adım uygulayabilirsin ben genelde öyle yapıyorum zaten bi süre sonra tuzu, şekeri, salçayı göz kararı ayarlayabiliyosun eskiden anlamazdım göz kararını nasıl yaptıklarını
Ya da fırında dakikası dakikasına tutardım yemekleri mesela artık bakıyorum hmm biraz daha olsun ya da şöyle şunu koysak filan diye
Eşine beğenmediği noktaları da sorabilirsin mesela bazı şeyleri şunu daha çok kızartsak daha tuzlu olsa daha az şekerli olsa diye geri bildirim veriyor bana eşim ben de ona göre yeniden düzenliyorum
Sumak çok severim mesela mutfakta birçok yemekte kullanırım, şu BİMde satılan Hürrem marka bir sebzeli çeşni var o da çok güzel yapıyor, salça, sarımsak zaten yemeğe lezzet katan şeylerin başında geliyor
eşim cok yemek secıyo sorunda sadece orda baslıyo once yaptıgım yemegı koklar kokusu hosuna gıttıyse yer,
binbr emekle yemek yaparım begneyınce benımde pek yapasım gelmiyo nasıl olsa begenmıyecek yıne diye
bir de şey modası var ya şimdi.. meksika usulu bilmem ne..bildiğin mesela krebin üstüne beşemal sos koymuş biraz acı meksika mutfağı acı olur ya.. adını koymuş meksika usulu.... isim afilli.. ben de bir ara değişik yemeklere sarmıştım evde.. artık normal türk yemeği yapmıyordum. eşim dalga geçiyordu artık. mesela bildiğin havucun sotelenmesine havuç tarator diyoruz ya.. erkeklere komik geliyor.. ben dedim ki: ee olcak o kadar ben türk yemeği pek bilmiyorum hayatım hep avrupada dolaşarak geçti anam babam ateşe yaaa diyordum.
hah işte benim pritnisayıda patatesi rendeliyorsun soğan baharat vs kızartıyorsunnüzerine srımsaklı yoğurtttt mis mis
Yemek seçen erkek zor ya benimki de etçil mesela tatlı sevmez salam kalın kesilsin yemezYapmadan önce sor beyfendilere madem ama sen bizi dinle bak resimli yemek tariflerine bak bi süre sonra alışacaksın burdan site ismi vermek yasak olabilir diye veremiyorum da sen yaz googlea çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?