Yemek yemeyi çok sevmek var mı benim gibi olan?

İyi geceler herkese
Benim ergenliğimden beri devam eden bir sorun bu hep çok sevdim yemek yemeyi ve hep kilo sorunu yaşadım. Çok diyet yapıp verip geri aldım. İstikrar sağlayamıyorum. Sabah akşamın menüsünü akşam sabahınkini düşünüyorum galiba duygusal boşluklarımı yemekle kapamaya çalışıyorum. Bunun için psikolojik destekte aldım (gerçekten aldım. Değişen birşey olmadı. Duygusal sorunlarımı çözdüm ama yemek yeme sorunum hala aynı. İştahım çok açık. iştah kapama yöntemi bilen varsa yazsın lütfen ne yapmam lazım bilmiyorum Benim gibi olan varsa dertleşelim artk zayıflamak istediğimi dilediğimi giymek istiyorum çok mutsuzum
Önceden yaptığımız diyetlerden sonra vücudumuzda granil(galiba böyle yazılıyor) diye bir madde birikiyormuş. Bu yeme atakları yaşamıza sebep oluyormuş. Besinleri iyi kötü diye etiketlemek de yeme ataklarını başlatıyor. Sezgisel beslenmeyi araştırmanızı öneririm

Ben ben beeen
Sabahtan beri çok iyi gelmiştim ki akşam iki avuç fistik yedim verdiklerimi geri almaya başladım çok üzgünüm
Benim de sorunlarımı halletmeye çalışma şeklim yemek yemek maalesef
Çok seviyorum yemek yemeyi
Düşün ki kilo verirken ideal kiloma ulaşmayı istediklerimi rahatca yemek için istiyordum 😂😂😂😂

İyi geceler herkese
Benim ergenliğimden beri devam eden bir sorun bu hep çok sevdim yemek yemeyi ve hep kilo sorunu yaşadım. Çok diyet yapıp verip geri aldım. İstikrar sağlayamıyorum. Sabah akşamın menüsünü akşam sabahınkini düşünüyorum galiba duygusal boşluklarımı yemekle kapamaya çalışıyorum. Bunun için psikolojik destekte aldım (gerçekten aldım. Değişen birşey olmadı. Duygusal sorunlarımı çözdüm ama yemek yeme sorunum hala aynı. İştahım çok açık. iştah kapama yöntemi bilen varsa yazsın lütfen ne yapmam lazım bilmiyorum Benim gibi olan varsa dertleşelim artk zayıflamak istediğimi dilediğimi giymek istiyorum çok mutsuzum
Ben tam bır gurmeyım .Hangı sehrın hangı yemegı huzel bılırım.Kılo verıorum genen gerı alıorum .Bende befret edıorum bu huyumdan .Ama cok sevıyorum .

Bu bir bağımlılık gibi tık diye keseceksin. Mesela abur cubur hiçbir yararı yok. Onu kesmeye çalış. Sadece çikolata yiyeceğim de. Diğerleri cidden çok zararlı hayatından at sigara gibi. Çok nadir alabilirsin. Zaten bir süre sonra miden bulanıyor cidden.

Meşrubat direkt bırak. Sonra diyeceksin ki ya ben bunu nasıl içmişim?

Maden suyu, sade kahve, çay, su bol bol iç. Bunların hiç kalorisi yok. Canın sıkılınca miden dolar. Bir süre sonra kalori almadan da ara öğün yapabileceğini göreceksin. Aa bir maden suyu içeyim diyeceksin hatta canın çekecek.

Fast food bırak. Çok sağlıksız onun yerine git iskender falan ye. En azından tereyağlı, etli az bir değeri var.

En son tavsiyem boş durma. İşi olan insan yemek yemeye vakit bile bulamıyor. Gez toz dışarılarda ol. Evde ders çalış ama canın sıkılınca yürüyüşe git. Canın sıkılınca film izle. Yemek gelmesin aklına. Bir süre sonra alışırsın
Merhaba
Bazi diyetisyenler bu maden suyu ve suyu çok içip mideyi doldurmayı zararlı buluyor mideyi genişlettigi için hatta geçen biri saat ondan sonra şu bile içmeyin demisti kimdi hatırlamıyorum
Bu arada maden suyu yine çok içilirse odem yapıyormuş

Merhaba
Bazi diyetisyenler bu maden suyu ve suyu çok içip mideyi doldurmayı zararlı buluyor mideyi genişlettigi için hatta geçen biri saat ondan sonra şu bile içmeyin demisti kimdi hatırlamıyorum
Bu arada maden suyu yine çok içilirse odem yapıyormuş
Çok içmiyorum, günde max 2 tane. Bir de böyle mide doldurma gibi düşünme. Daha çok ağzın dolsun falan diye. Maden suyu o kadar çok içmiyorum ama suyu çok içerim ve midem ona rağmen küçüldü çok yiyemiyorum artık.

Minfull eating denilen olayı araştırabilirsin ayrıca sezgisel beslenme olarak da geçiyor. Aslında yemeğe büyük bir açlık duyuyoruz. Mesela 10 kaşık yediğimizde ancak o yemek arzumuz doyuyor ama aslında 5 kaşıkta da o arzuyu doyurabiliriz. Çoğu zaman yerken yediğimiz lık diye midemize iniyor. Tadını algılamayı, beynimize doyum sinyali gitmesine izin vermeden ağzımıza tıkıştırıyor veya dalgın yediğimizde yediklerimi ancak birazını hissedebiliyorum. Eğer tat duyumuza kulak verir ve yavaş yavaş yiyerek süreci uzatırsak daha çabuk doyum sağlarız ve daha az yeriz. Şu başta 2 yazdığım şeyleri inceleyin.

Ekstradan irademizi tutun. Gençken kilo vermek daha kolaydır. Daha fazla vakit kaybetmeden haraket geçmeniz en doğrusu. Şimdi istediğiniz kıyafetleri giyemeyeceksiniz de ne zaman? Zamanı geçirmeyin gençken zayıf olmak istiyorsanız olun.

Disiplin, şimdi istediğin şeyle gelecekte istediğin şey arasında seçim yapmaktır.

Ben varım. Bayılıyorum yemek yemeye. Bir de pis boğazım ki kelle paça, söğüş, işkembe, kokoreç, şırdan, uykuluk ne varsa gömerim. Billur bile severek yerim düşünün. :dondurma: :rolleyes: :kk77:

Allah'tan bu kadar yemeye karşı obez değilim ama yine de kiloluyum tabi. 1.65 boya 63 kiloyum.

İyi geceler herkese
öyleydim diyetteyim bırakıcam bu yaşta bu kiloyu boşuna taşıyamam

İyi geceler herkese
Ben varımm😒 her gün diyete başlıyorum bugün cok kararlıydim 2 tane poaca yedim 🙄 düşünün artık. Diyet yaparım kilo verırım vel hasıl koruyamam. Neo skolada eğitim paketi aldım kilo vermekle ilgili onu dinlerken bile biseyler yiyorum üstüne gittikce yiyorum galiba 31 yaşındayım bu yıllarımın bu şekilde geçmesini istemiyorum ama olmuyor da😭😭😭

Minfull eating denilen olayı araştırabilirsin ayrıca sezgisel beslenme olarak da geçiyor. Aslında yemeğe büyük bir açlık duyuyoruz. Mesela 10 kaşık yediğimizde ancak o yemek arzumuz doyuyor ama aslında 5 kaşıkta da o arzuyu doyurabiliriz.
Gercek bir obur o 10 kaşığın ustune "ay cok guzel olmus valla doydum ama bi kasik daha alayim" diye uc kasik daha yer :KK70:

"Bir arkadasim"dan oyle duydum yani :KK70:

İyi geceler herkese
Bende doğumdan sonra başladı yeme sevdam bi senedir böyleyim yemek yerken bile arkasına hangi tatliyi yesem diye düşünüyorum
Eskiden böyle degildi iştahım simdi surekli yeme isteği son günlerde tutmaya çalışıyorum kendimi bu gidişat iyi değil yoksa

İyi geceler herkese
Yemek yemeyi ben de severim ama dengeleyebiliyorum. Duygusal sorunlarınızıbda çözdüğünüz halde yeme probleminiz devam ediyorsa kan değerlerinize baktırmanız iyi olabilir. Hormonlarla ilgilidir belki.

Ev arkadasimla cok sevdigimiz bir yemek oldugunda yersizlesip gulmek icin lokma icin canimi veririm,makarna icin canimi veririm derdik😁 o derece bir duskunluk yemege iste.Yeri geliyor diyet yapip frenliyorum kendimi.Harika gidiyor her sey.Yeri geliyor su andaki gibi koyverip dunyalari yiyorum.

Insülin direncin olabilir cok yedirir ,bir iki gun ayni beslenmek istahi kesiyor dene derim cesit arttikca istah artiyor ,onun disinda saglikli atistirmaliklarin olsun sebze agirlikli ama baktin olmuyor yemekten sonra egzersiz yap kilo falan almazsin

Ben varım. Bayılıyorum yemek yemeye. Bir de pis boğazım ki kelle paça, söğüş, işkembe, kokoreç, şırdan, uykuluk ne varsa gömerim. Billur bile severek yerim düşünün. :dondurma: :rolleyes: :kk77:

Allah'tan bu kadar yemeye karşı obez değilim ama yine de kiloluyum tabi. 1.65 boya 63 kiloyum.
Şırdanı seven bir kadın gördüm😁🤭Memleket Adana galiba:))

Back
X