- 12 Eylül 2015
- 69
- 7
- 1
- Konu Sahibi uzaklardaask
-
canım yok kilim gayet yerinde 49-50 kiloyum ve kilo almayı da isterim ama kilo için strese falan girmedim bende anlamadım işteÇok enteresan kilo problemin varmı? yani aslında kilo vermek istiyorsun da yemek yerken kendini suçlu mu hissediyorsun?
Yemek yeme fobisi olabilir mutlaka doktora gitmelisin.
Arkadaşlar teşekkürler evet doktora gitmeyi kesinlikle düşünüyorum ama hangi alan doktoruna gitmeliyim? Birde bu kesinlikle psikoloji ile de alakalı psikolog da gorunmem lazım sanırım yaaİlk defa duyuyorum böyle bir şey,doktora gitmelisiniz kesinlikle.Çok geçmiş olsun.
Canım bu arada yemek yeme fobisi derken ? İlk kez duyuyorum.Yemek yeme fobisi olabilir mutlaka doktora gitmelisin.
Kızlar iyi geceler hepinize benim şöyle bir problemin var. Şimdi mesela aciktim diyelim, evet acikiyorum soframi hazırlıyorum tam yemek yiyecem böyle icimi huzursuzluk kaplıyor istahim kesiliyor aglayasim tutuyor, boğazım kilitleniyor ama zar zor yiyorum o yemeği, ama eziyet gibi oluyor bana. Derken bazen yemek yedikten sonra ya da yarıda kesiyorum dayanamadigim zamanlar gidiyorum hüngür hüngür ağlıyorum. Ama bana sorun niye agliyosun diye ama yemin ederim niye agladigimi bilmiyorum daraliyorum nefes alamayacak hale geliyorum. Ve bu sadece yemek yerken değil, çikolata ya da herhangi bir yiyecek yerken de oluyor. Kızlar gerçekten neden böyle oluyor anlamadım. Çok ama çok stresli ve bunalımlı bir insanım evet doğru ama mesela anlamadığım nokta şu, yani yemek yemeye başlamadan önce hiç bisey yok sakinim. Ama o sofraya oturuyorum tam yemeğimi yiyecem işte orada herşey oluyor boguluyorum resmen yiyemiyorum daraliyorum ve ağlıyorum boncuk boncuk. Kızlar benim durumda olan var mi bu neyin habercisi neden böyle oluyorum. Lütfen bisey söyleyin ne yapmam gerek ?ha bu arada bazı kişiler şey düşünebilir haram lokma falan. Ama bu imkânsız yani annem ve babam evi geçindiriyor ve alinlarinin terleriyle evi gecindiriyorlar asla evimize haram lokma girmedi Allah a şükür. Birde bu sadece bizim evde değil, misafirlikte yemek yerken de oluyor. Yani ne zaman bisey yemeye kalkissam böyle oluyor. ve bu arada hayatımda ne hırsızlık yaptim ne de haram lokma ya el uzattim. Asla, ben allahtan korkan bir insanim harama yan gözle bile bakmadim bu yaşıma kadar. Çok aşırı bunalimdayim doğru ama yemek yerken neden oluyor işte.
Canım yok, aslinda benim öyle bisey olduğunu dusunmuyorum ve şunu düşündüm ki ne zaman yemek yemeye kalkissam aklıma yaşadıklarım ve mutsuz edici şeyler geliyor ama tam hatırlayamıyorum şuan karnim AC ama yiyemiyorumVhalla ben kucukken cok istahliydim birde yuzsuz :)
Her gittigim evin buzdolabini mutlaka acardim
sonra belli bir yastan sonra yemekten bir sogudum
diyorum ki herhalde iyi bir azar isittim ....bilincaltima yerlesti
bence yani....seninde boyle olabilir mi ?
Bilinc alti bu sonucta ne zaman yuzeye cikacagi belli olmaz
Vhalla cozumunu bilsem ..bende boyleyim...yani bu denli kotu degilim ama afakanlar basiyor yrmek yerkenCanım yok, aslinda benim öyle bisey olduğunu dusunmuyorum ve şunu düşündüm ki ne zaman yemek yemeye kalkissam aklıma yaşadıklarım ve mutsuz edici şeyler geliyor ama tam hatırlayamıyorum şuan karnim AC ama yiyemiyorum
Canım bende onu düşündüm ama gerçekten hicbisey hatırlayamıyorum geçmişimin yarısını hatırlamıyorum nedense. Ve hep dayak yedim ben acaba beynim mi hasar gordu bilmiyorum çok saflastim bazen aklım hiçbirşeye ermiyor. Güzel anilarimin %70'ini unuttum ama kötü anlarimi ve yaşadığım kötü şeylerin yanı kısacası beni mutsuz eden şeyleri %100 hatırlıyorum. Anlamadım noluyor bana.Belki yemek yerken yaşadığın çok olumsuz bir olayı bilinçaltına itmişsindir ya da unutmuşsundur.. Psikiyatr a görünmek gerek..
Canım bak seninle aynı gibiyiz sanki senide afakanlar basiyormus. Peki canım hic yemek yerken bunalıp ağladığın oldu mu ? Yani nedensiz ve durduk yere?Vhalla cozumunu bilsem ..bende boyleyim...yani bu denli kotu degilim ama afakanlar basiyor yrmek yerken
Allahtan hamile kaldim da istahli yedigim gunler var...
Canım bende onu düşündüm ama gerçekten hicbisey hatırlayamıyorum geçmişimin yarısını hatırlamıyorum nedense. Ve hep dayak yedim ben acaba beynim mi hasar gordu bilmiyorum çok saflastim bazen aklım hiçbirşeye ermiyor. Güzel anilarimin %70'ini unuttum ama kötü anlarimi ve yaşadığım kötü şeylerin yanı kısacası beni mutsuz eden şeyleri %100 hatırlıyorum. Anlamadım noluyor bana.
Hayir....sknti basiyor sadece....Canım bak seninle aynı gibiyiz sanki senide afakanlar basiyormus. Peki canım hic yemek yerken bunalıp ağladığın oldu mu ? Yani nedensiz ve durduk yere?
Canım bende onu düşündüm ama gerçekten hicbisey hatırlayamıyorum geçmişimin yarısını hatırlamıyorum nedense. Ve hep dayak yedim ben acaba beynim mi hasar gordu bilmiyorum çok saflastim bazen aklım hiçbirşeye ermiyor. Güzel anilarimin %70'ini unuttum ama kötü anlarimi ve yaşadığım kötü şeylerin yanı kısacası beni mutsuz eden şeyleri %100 hatırlıyorum. Anlamadım noluyor bana.
Evet canım ben de zaten yaşadığım acılar yüzünden bunlar oluyor birden bire aklıma geliyor hani daralıyorum Böyle anlatamıyorum yani mahvoluyorum Evet canım doktora gitmeyi düşünüyorum kesinlikle Ama hangi alana gitmem gerekiyor Doktor için canım Ve sen kurtuldun mu bundan canim kurtulduysa nnasıl kurtuldun canım ya da hala devam ediyorsa Ne yapıyorsun ki o an düzelebiliyor canım?Bir iki yıl once bende de vardi yemek fobisi. Kendimi gaza getirip guzel bir yemek yemeye hazirlanirdim ama daha tabak masaya konar konmaz bende panik baslardi nasil bitirecegim diye. İlk lokmayla pismanlik gelirdi keske ismarlamasaydim gibisinden. Evde zaten hic yiyemiyordum teksem eger.
Kendi kendine azaldi ve gecti. Bazen yine nuksedecek gibi oluyor.
İmece usulu herkesin bir seyler getirdigi ortamlarda yemek yemeye caliistim, yemekler ziyan olmuyordu, cok yemek zorunda da degildim kafam rahatti.
Sebebi ozel hayatimda yasadigim aci olaylardi.Zaman bir seyleri onariyor.
Ramazanda feci kilo vermistim bu arada, avuc ici kadar yiyebiliyordum, oy ne gunlerdi.
Ben doktora gorunmedim, belki gitsem daha kisa surerdi.
Tek basima halledemem diyorsan bence git bir gorun doktora, daha kisa surede toparlanabilirsin.
Aa canım Bak ne güzel bi yöntemmiş Bende deneyecem bunu hiç aklıma gelmemişti Ben mutfakta Tek başıma yemek yiyorum ama televizyon karşısında yemek daha mantıklı ya Baksana dikkatimin dagilmasi gerekiyor canımHayir....sknti basiyor sadece....
Ben careyi bisey okurken yemek yemekte buldum gibi
ya da izlerken....boylece dikkatim dagiliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?