yemekler

Babylicious

İf You Were Melody Which One You Would Be
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
2.142
2.838
133
31
Kizlar merhaba
Benim derdim yemek konusu. Çalışan biriyim bazen cumartesi bile çalışıyorum ve doğal olarak mutfağa temizliğe çok zaman ayiramiyorum bir yandan hamilelik derken çok sikintidayim. Bana haftasonları hazırlayıp buzdolabına atabilecegim yada günlük olarak yapabileceğim birkaç tarif fikir verir misiniz? Normalde yaptıklarım güzel olur yenir ama çeşitlilik yok malesef

Her gün ne yesek diye düşünmekten bıktım yine hergün yemek yapma vs derken çok zamanim gidiyor hiç dinlenemiyorum her tarafım ödem oldu.

Köfte,biber dolması felan buzluğa .Ayrıca nohut kuru fasulye felan 1 gün önceden ıslatıp poşetlere koyarak (yapacağınız miktar kadar) atın buzluğa.
Misal köfte kızartırken yanına bir pilav salata tamamdır ayranda olur.
Tavuk baget alıp fırın poşetinde soslayıp fırında pişiriyorum.Yanın pilav cacık.
Sebzeleri bile düdüklüde pişiririm mesela çok zaman almaz.

Çeşit değil de kendi yaptığımı söyleyeyim.Boş bi günümde eşim bebeğimize bakarken kızartabildiğim kadar patlıcan kızarttım soğuduğunda buzdolabı poşetine koydum,dolmalık biber doldurdum tencereye dizip dolaba koydum.kayınvalidem buzlular da koyuyor dolmayı çok duracaksa.

kolay bir Doğumun olur inşalalh

aynen canim bunlardan cok yapiyorum hizli kolay diye

Sevgilim hamur yapip buzluga atiyor, istedigimizde ya pizza ya ekmek yapip kofteyle goturuyoruz hem pratik hem degisik oluyor.

İnternette yok yok. Görsel olarak bakarsanız daha kolay karar verebilirsiniz.

Benim buzlukta kofte manti elma dilim patates hemen her zaman bulunur.

Onun disinda tavugu göğüs eti olarak alirsan ince ince dilimleyip tavada 15 dk da hemen sote yaparsin. Bir gün mantarli sote bir gün biberli bir gün bezelyeli havuclu

Buzluga borek,sarma,kofte koyabilirsiniz. Yazin bezelye ve taze fasulye de koyabilirsiniz kisin kolaylik olur. Enginar alip koydum ben bebegim icin cok guzel oluyor. Kozlenmis patlicani buzdolabi posetlerine hazirlayabilirsiniz alinazik yapilabiliyor veya patlican salatasi. Konserve yag biberi kozleyebilirsiniz. Nohut ve kuru fasulyeyi haslayip posetlerle buzluga koyabilirsiniz. Ben yazdan domates dograyip koyuyorum. Ayrica erik koyuyorum hosaflik. Bir de kemik bulundurun,yemeklere piserken birer tane koyarsaniz lezzet veriyor. Ayrica minik buzluklara veya pet bardaklara et suyu da hazirlayip dondurursaniz cok isinize yarar.

nette bolca tarif var,
ben yaptıklarımı söyleyeyim, domates konservem kalmadıysa domatesleri rondodan geçirip buzluğa atıyorum,
buzluğumda hep haslanmış kuru fasulye ve barbunya, kendi yaptığım köfteler olur,
superfreshin donmuş ıspanakları kurtarıcım.
full time çalışıyorken soğanları bile doğrayıp buzluğa atardım çünkü pişip beklemiş yemeği hiç sevmem, eve gelince 15 dk da pişireceğim şeyler hazırlamayı tercih ederim hep.

benim en buyuk sikintilarimdan biri bu taze yemek ikinci gune hayatta birakmam kalsada yiyemem

benim en buyuk sikintilarimdan biri bu taze yemek ikinci gune hayatta birakmam kalsada yiyemem

aynı ben
işte o yüzden hemen pişirmeye hazır şeyler bulundurmak lazım, mesela karışık barbunya-patates-havuç oluyor ya konserve, onu alıyorum, hemen tavuklrı kavurup, domatesle o garnitürü ekliyorum al sana yemek :)
yoksa yemeği pişirip dolaba koyup 3 gün sonra yemek bana göre değil.

Ben pazar alışverişini yapınca kullanıma hazır hale getirip stıyorum buzluğa
Sebzeleri doğrayıp tek yemeklik poşetleyip koyuyorum
Soğanı bir hafta yetecek kadar robotta çekip ufak ufak poşetliyorum yine
Patatesi elma dilim yapıp atıyorum
Her hafta mutlaka hazır yufkadan bi tepsilik börek hazırlayıp atarım
Buzlukta mantım mutlaka olur (ev yapımı alıp koyuyorum)
Dolma doldurup koyarım
Kıyma alınca direk köfte yapıp koyuyorum
Nohut fasülye mısır haşlanmış olarak buzlukta durur
Herşeyi böyle hazır tutunca yemeği hazırlayıp ocağa koyması 5 dk

geri kızartmayı çıkartıp mikrodalgamı sokuyorsunuz yada kendi kendine mi çözünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…