Yemeklere ne yağı kullanıyorsunuz?

Yemeklerinize ne yağı kullanıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    40

Lotus_5151

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
5
1
3
43
Yemeklerin çoğunluğunda tereyağı kullanıyordum.Ama kolesterol değerlerim yüksek olduğu için doktor tereyağı kullanmamamı tavsiye etti. Bende tereyağı kullanımına son vermeyi düşünüyorum. Zaten tereyağı fiyatları aldı başını gidiyor.Kilosu 24 lira olmuş.Yani işin hem sağlık yönünü hem de ekonomik yönünü düşünmek gerekiyor.Onun yerine yemeklerde ayçiçek yağı kullanmak istiyorum.Ayçiçek yağı kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.Mesela bir tencere yemeğe ne kadar yağ kullanıyorsunuz?

Ben hem tereyağı hem zetinyağı kullanıyorum eskiden zeytinyağı ağır gelirdi bana bulunduğum kültüre uzak olduğu için ama alıştık şimdi zeytinyağı ile tereyağını karıştırıp kullanıyorum, zeytinyağı ağırlıklı oluyor...

Ben tereyağı ve zeytinyağı kullanıyorum.
Zeytinyağı kullanmanızı öneririm.Sağlığınız herşeyden önemli

Corbalarda tereyag sebze yemeklernde zeytinysg kullanyrum sadece kizartmalarda aycicek kullanyrum tabi yaglar pahali tereyagini annem kaymaktan yapiyo kilosu 17 ye gelmis oluyo zeytinyagini nida marketten degil direk ureticedn alyrum litrsi 10 tl aldim en son

yakın bir arkadaşımı genç yaşta kaybettikten sonra evden tereyağını tamamen kaldırıp attım. ailesinde zaten kalp sorunu vardı bir de kendisi sürekli doğal olmayan tereyağ ile beslenince....

herkese de tavsiye ediyorum katı yağ vücudumuza çok zararlıdır, bırakamıyorsanız da azaltın...

ayçiçek ve zeytinyağı ikisini de kullanın..

zeytinyagını direk üreticiden alıyorum yazmıssınız nereden alıyorsunuz mesela? bizimde bulma sansımız olabıllırmı?

Çorbalarda ayçiçek ama yemeklerde zeytinyağı daha iyi sonuç veriyor , tereyağ ise mantıda veya bazen kahvaltıda börek yaptığımda ,hepsinden kullanmak gerek bence bu yağlarında vücudun ihtiyacı var

ben hepsini kullaniyorum. yemeklerde genelde tereyag ve ay cicek yagi karisik. kahvaltida soguk salatalarda falan makarnada sizma zeytinyagi

hakiki soğuk sıkım taş değirmende üretilen organik zeytinyağı kullanıyorum her yemeğimde etli etsiz çorba kek böreklerde vs...kızartmalr için fındık yağı kullanıyorum ve pilavada zeytinyağı ile doğal tereyağını karıştırıyorum.
ayçiçek mısır özü margarin ,doğal olmayan tereyağ ve yine marketlerde satılan zeytinyağları ise asla ve asla önermiyorum.hele kızartmalarda ayçiçek ve mısır özü direk kanserojen tehlikesi çünkü o yağlar ısıya dayanıklı değiller...

Aycicek yagi kullanmamaya calisiyorum. genellikle zeytinyagi. Ancak bir donem kanola yagi da kullanmisligim var...

yemeklerimde zeytin yağı kullanıyorum
pilavlarımda zeytin yağı + tereyağı kullanıyorum

Bende hep erak ediyordum en sağlıklı yağ hangisi diye?güvenilir bir kaynaktan mı öğrendin canım fındık yağının sağlıklı olduğunu?bide hangi markayı kullanıyorsun?

Bende hep erak ediyordum en sağlıklı yağ hangisi diye?güvenilir bir kaynaktan mı öğrendin canım fındık yağının sağlıklı olduğunu?bide hangi markayı kullanıyorsun?
Canım en sağlıklı yağlar dediğim gibi fındık ve zeytinyağ,ikiside ısıya dayanıklı kızartmalarda da kullanılması gereken yağlar bunlar.diğerleri nişadta daiçerdiğinden ısıya dayanıklı değiller.kaynaklar ülkemizin güvenilir profösörleri tatlım.ben fındık yağında çotanak kullanıyorm.
Organik gıda sektöründeyiz işimiz gereğide gıdayı yakından takip ediyoruz.
Marketten aldığım tek yağ çotanak fındık yağı.zeytinyağ ve tereyağını özel yerlerden alıyorum çünkü doğal ve sağlıklı değil marketlerdekiler.
Benim avantajım gıda sektöründe olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…