- 3 Eylül 2014
- 1.003
- 284
- 53
- 40
- Konu Sahibi Lotus_5151
-
Çok sağol canım yas,sayende bizde bilgileniyoruz,bende çotanak fındık yağı alıcam artık,ama tereyağını nerden alabilirim?onu da söylesen keşkeCanım en sağlıklı yağlar dediğim gibi fındık ve zeytinyağ,ikiside ısıya dayanıklı kızartmalarda da kullanılması gereken yağlar bunlar.diğerleri nişadta daiçerdiğinden ısıya dayanıklı değiller.kaynaklar ülkemizin güvenilir profösörleri tatlım.ben fındık yağında çotanak kullanıyorm.
Organik gıda sektöründeyiz işimiz gereğide gıdayı yakından takip ediyoruz.
Marketten aldığım tek yağ çotanak fındık yağı.zeytinyağ ve tereyağını özel yerlerden alıyorum çünkü doğal ve sağlıklı değil marketlerdekiler.
Benim avantajım gıda sektöründe olmam.
ZeytinyagiYemeklerin çoğunluğunda tereyağı kullanıyordum.Ama kolesterol değerlerim yüksek olduğu için doktor tereyağı kullanmamamı tavsiye etti. Bende tereyağı kullanımına son vermeyi düşünüyorum. Zaten tereyağı fiyatları aldı başını gidiyor.Kilosu 24 lira olmuş.Yani işin hem sağlık yönünü hem de ekonomik yönünü düşünmek gerekiyor.Onun yerine yemeklerde ayçiçek yağı kullanmak istiyorum.Ayçiçek yağı kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.Mesela bir tencere yemeğe ne kadar yağ kullanıyorsunuz?
Canakkale ve kuzey ege kiyilarindaki yaglar genelde kalitelidir. Google dan aratirsaniz internetten satan üreticileri bulabilirsiniz. Mutlaka dizemi düsük olanlari tercih edin ve markasi olmayandan almayin, onlar genelde karisimdir ve kalitesi düsüktür. Biz aileden Zeytinciyiz o yönden biraz bilgi sahibiyim. Bu arada bu sene marmara ve ege bölgelerde düsük hasat elde edildi, o yüzden fiyatlar bir hayli yüksek. Litresi 12 TL den düsük satanlari (eger 2014 hasati ise) almayin hileli olabilir.zeytinyagını direk üreticiden alıyorum yazmıssınız nereden alıyorsunuz mesela? bizimde bulma sansımız olabıllırmı?
Yemeklerin çoğunluğunda tereyağı kullanıyordum.Ama kolesterol değerlerim yüksek olduğu için doktor tereyağı kullanmamamı tavsiye etti. Bende tereyağı kullanımına son vermeyi düşünüyorum. Zaten tereyağı fiyatları aldı başını gidiyor.Kilosu 24 lira olmuş.Yani işin hem sağlık yönünü hem de ekonomik yönünü düşünmek gerekiyor.Onun yerine yemeklerde ayçiçek yağı kullanmak istiyorum.Ayçiçek yağı kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.Mesela bir tencere yemeğe ne kadar yağ kullanıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?