yemeklerim neden kötü oluyor? ablalarım kardeşlerim yardım :(

uumutsuzz

sıraya dizdin bizi zaman.
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
280
9
68
İstanbul
arkadaşlar yaptığım yemekler lezzetli olmuyor. bi de zaten yemek yapmayı sevmiyorum ondan mı acaba?

yani yemeğin lezzetli olmasını sağlayan şeyler nelerdir, ipuçlarınız püf noktalarınız, pişirme yöntemleriniz ve pişirme süreleriniz?
her yemeğe su koyulur mu, sıcak mı soğuk mu? ya da suyu nasıl ayarlanır? aklınıza ne gelirse, tüm tecrübelerinize ihtiyacım var..

bi de yemek yapmayı nasıl sevdiniz, önerileriniz?

cevaplar için şimdiden çok teşekkürler :*

cnm ben yaptığımı söliyim ... kekik karabiber kırmızı biber kesin atarım hemen hemen her yemeğe ama az miktarda..suyuda hep yüzlerim kaynamış su koyarım.kapak kapalı pişiririm . pişmesine yakın tuzunu koyarım ..

ben bu konuda mütevazi olamam cok lezzetli yemek yaparım
evime arkadaslarımızı cagırır büyük sofralar hazılarım
suan 29 yasındayım ama üniversitede okurken bile arkadaslarım benim kısırımı helvamı yemeklerimi yemek için toplasırlardı
bende zevkle onlara yemek hazırlardım

bu işin sırrı sevmekte, zevk almakta,titiz olmakta,yani yemekleri tertemiz hazırlamakta

herkes yemek yapmayı bilerek doğmuyor elbette
internette mükemmel yemek siteleri var onlara bakabilrsin
bu sitede de elosa ve bircok hanımın cok güzel topikleri var onlarada bakabilrsin
seversen inan cok lezzetli yemekler hazırlarsın

Yemeklerinin güzel olmasını için önce yemek yapmayı sevmen gerek :) ben hemen hemen bütün yemekleri yaparım annemden şöyle ögrendim bütün yemeklere hemen hemen sıcak su koyarım yemegin baharatlarıda çok önemlidir baharatsız yemek düşünmüyorum kekiki sadece tavuk yemeklerine katarız yani annem ve ben mesela yemegi pişirirken agzı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirilmesi gerekir.Yemek yaparken hiç eldiven takmam bazı tanıdıklarım evde yemek yaparken bile eldiven takar pilav yaparken mesela pirinç pilavi ölçüyle yaparım 2 su bardıgı pirinçe 3 su bardıgı koyarım lapa lapa olmaz yada diri olmaz.

ben çok seviyorum yemek yapmayı
vaktim olsada çeşit çeşit tarif denesem keşke
bir yemeğin suyu az gelmişse ona kesinlikle kaynamış su ilave etmek gerekir
çorba çok duruysa ben biraz un serpiştiririm kıvamı artar böylece
pilavın tuzunu attıktan sonra karıştırıp bir daha karıştırmadan kısık ateşte pişirirsen pilavın tane tane olacaktır.
baharat gerçekten önemli mesela köfteye kimmyon çok yakışır tavuğa dda kekik
yemekleri herzaman kısık ateşte pişirmek daha iyidir
varsa seramik tencere yoksa teflon tencere kullan bence
tavuğa pilava pişerken bir iki damla limonda hem lezzet verecek hemde daha beyaz göstercektir
birde bence yemekte kullanılan malzemenin kaliteside çok önemli
tereyağını ben muhakkak kullanırım yemeğine göre tabi miktarını arrttırırım.
makarnayı demleyerek pişirince daha lezzzetli oluyor bence
şimdilik aklıma gelenler bunlar
inşşaallah geldikçe yazarım yine

bende 6 aylik evliyim evlenmeden once mutfaga hic girmezdim esim karnim acikti ne yicez dediginde kabus gibiydi mutfaga girmek:) yemek yapmakla vakit harcamak luyzumsuz geirdi fakat esim yemegi cok seviyo ve hazir yemek istemiyo mecburen oktay ustadan tarifler alip yapiyorum netten esim cok begeniyo tmm bazen baharati fazla kaciriyorum ama tabii zevk meselesi artik yemekleri az baharatli sevdigini ogrendim isteksizde olsa temiz olmasi ve guzel pismesi onemli bence stres yapma oluruna birak duzelir canim..

valla evlendım evlenelı bende yemek yapmayı hıc sevmez oldum..
ama yapıncada ıyı yaparım..kocam öyle sulu yemek sevmez..yemegın suyunu az koyarım buyuzden..
önce harlı bı sekılde pısırırım 1 kere kaynar,sonra en kısık atese alır yavas yavas pısıreye devam ederım..
bıde tadına tuzuna yaparken bakarım..
aslında herkesın agız tadı farklı,kocamın sevdıgı sekılde yapınca annesınden bıle daha guzel yemek yapmıs oluyorum:1:

yeni evlisin heralde, sana birkaç püf noktası vereyim canım yemeğin soğanını çok kavur tabi yakmadan birde suyunu az koy çok sulu olursa lezzetsiz olur koyduğun suda sıcak olsun, birde baharat yemğin lezzetini verir baharatlı ve tuzu ayarında olsun , birde yemeği kısık ateşte pişi rumarım bunlar sana yardımcı olur

yemek yapmayı sevmekle alakalı bence ben cok seviyorum ve cok özenerek yapıyorum gören şaheser çıkartıyorum filan sanar o derece özenirim kısık ateşte yemek daha güzel oluyo olabildiğincede soğan ve sarımsak kullanıyorum baharat çok kullanıyorum ve püf noktalarını araştırıyorum her yemeğin

Bir kere isteksiz yapıla hiç bir işten bir güzelik beklenmemeli..
En başta güzel yemek yapmayı istemelisin.
Bence yemeği güzel yapan şeyler malzeme kalitesi, salçası,yağı,tuzu,baharatı
bunlar yerinde oldu mu tamamdır..
Yemek yapmayı pek bilmem ama yemeyi çok seviyorum ilgim var yani :9:

canım ben evli değilim ama yemek yapmayı çok severim
erkek arkadaşım da çok beğenir yemeklerimi
önce mutfağa isteksiz girme
soğanlarını iyice kavurmalısın soğan domates oranını iyi ayarla
birinden biri fazla oldu mu güzel olmuoyr
bir de ben tereyağlı yapılan yemekleri daha çok severim daha lezzetli oluyor
muhakkak kaşık ucuyla da olsa salça koyarım
bir de yemekliklerle birlikte salçasını baharatını iyice karıştır harmanla hemen suyu dökme
çok su koymam üzerini biraz geçsin yeterli benim için
önce kayanayana kadar harlı ateşe koyarım
kayanayınca pişene kadar kısarım altını :31:

Yemek yemeyi ve yapmayı sevmeyen biri olarak benim de yemeklerim berbattır. Ancak mutfağı oyun parkı olarak gören bir arkadaşım, resmen yemek değil sanat yapar.
Sanırım yemek yapmaktan keyif almak, bu işin en büyük püf noktası. "Yemeğe sevgimi katıyorum" derler ya hani, belki de malzemelerin arasına sevgi eklemen gerekiyor.
Yemek kurslarına gidebilirsin, orada öğretilenler sonrasında güzel yemek yapmayı başarabildiğini fark ettikçe kendine güvenin artacak ve bu özgüven de yemeğine yansıyacak.

tuzunu pi$irirken ayarlarim herseyin, yagi salçasi bol olur , tereyagini çok kullaniyorum
degi$ik yemek yapamyi severim yeni tarifler denereim
seviyormuyum bilmiyorum ama mecburiyetten yapiyorum denebilir ama nefretde etmiyorum:)
suyunu çok koymam çorba bile olsa , pi$tikçe eklerim, korkuuyorum galiba suyunu fazla kaçirrim diye
SIKI$TIMMI MAYALI HAMURDAN Borek yaparim degi$iklik olarak , yanina bi salata tamamdir
mayali hamurun tutmama ihtimalide u$uk bence :)
her zaman tencere yemegide gitmiyo yani

temel yemek yapımını anlatan bir yemek kitabını alın.
bazı yemek siteleri var, güzel oluyor ama birçoğunda lezzet yakalayamadım. tarifini deneyip sonucu beğendiğin sitelerden devam et.

fazla su ekleme, kendi suyu ile pişsin. azar azar gerektikçe eklersin .
baharatı sonlara doğru koy.
bazı yemeklere sarımsak çok yakışır, deneme yanılma bul. 1 diş atarsın.
malzemelerin pişme süresini dikkate alarak pişir, görüntüsü güzel olsun. çabuk pişenleri sonra ekle.
kaynadıktan sonra kısık ateşte pişir.
tuzunu az koy, gerekirse sonradan eklersin.
et suyu gibi eklemeler yapabilirsin, lezzeti artırır.
malzemelerin taze ve kaliteli olsun.

Acaba içine sevginizi mi koymayı unutuyorsunuz ? :26:Ama bu ilgi ve merak varken bu konu halledilmek üzere bence .Bir de uygulama yapa yapa daha iyileşecek hatta mükemmeleşecektir:)

Son düzenleme:
aaa et suyunu unutmu$um
yukardaki arkada$dan okuyunca aklima geldi
çorba ve pilavlarinda mutlaka et suyunu kullanmayi ali$kanlik haline getirebilirsin
çoksu olarak kaynatabilirsin mesela tavuk budunu ( yagli ya o yuzden but dedim)
sonrada o suyu kuçuk kuçuk po$etle buzluga at , gerek oldukça çiakrirsin
sarmada dolmada zeytinyagini bol koy, elini korkak ali$tirma :)

öncelikle yemeği isteyerek ve severek yapmak çok önemli bence....bende yemek yapmayı çok severim eşim evlendikten sonra sofra düzenine alıştı kendi evinde öyle bir adet yok şimdi bile her k.v.ye gidişimizde yemek sıkıntısı olur ama ne yapsın kadın ev hanımlığını sevmiyor :1:

konu sahibesi
konuyu açip kauyboldun
tam olarak nasil oluyo yemeklerin
yenmeyecek dercedemi oluyor
sert mi oluyor etyemegin mesela ( dudukluyu $iddetle tavsiye ederim)
yada sebzeler ezilip birbirinemi griyo
sorun ne tam olarak

ayrıca;
ben genelde soğuk su eklerim yemeğe, kaynatıp koyduğum çok nadirdir. tadı ve görüntüsünü etkilediğini pek sanmıyorum. kaynama süresi uzuyor sadece :)
zeytinyağlılarda soğan ve zeytinyağını biraz fazla kullan. azcık da şeker eklersin.
etli yemeklere kekik yakıştırırım, ama pişince katacaksın. erken katınca acılaşıyor.
tavuğa köri baharatını yakıştırırım.
lezzetli olsun diye, yağını baharatını çok koyma, fazlası tadını bozar.

yemeklerini yiyenler sana az çok geribildirim yapar. dediklerini dikkate al.
tv de denk geldiğin yemek programlarına bak, onlar da sık sık püf noktaları verir.

Back
X