• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemekli misafir

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Dün eşim öğle arası yemek için beni almaya geldi. İş arkadaşı da vardı. Birlikte yemek yedik. Sonra balık muhabbeti acildi. Esime balık al aksam pişireyim dedim. Ordan iş arkadaşı bugünden için balık siparişi verdiğini ama ankaraya gideceği için geç geleceğini söyledi. Birlikte yiyelim o zaman dedi. Ben de tamam esim balıkları alır ben pisiririm sonra ankara dönüşü direk bana gelirsiniz birlikte yeriz dedim. Biz 2 kişiyiz onlar 3 kişi. İşte sofrayı hazırladım 5 kişilik. Fırında helva yaptım 5 kişilik. Sonra çorba, salata ayarladım. Saat 7 gibi pişirmeye başlayacaktım hepsini. Ama az önce sipariş verilen balıkların iki aile için olduğunu onların da balık yemeye geleceğini öğrendim. O aile de 4 kişilik. Toplam 9 kişi olacağız. Balık da küçük balık . Mısır unu falan almıştım. Kızartacaktım. Nasıl panik yaptım anlatamam. Hani sulu yemek olsa altından kalkarım ama balık bu. Hem kokacak hem de yetmeyecek ne çorbam ne salatam ne tatlım.

Esim anlatıyor bir seyle4 orta yolu bulmaya çalışıyor ama bendinleyemiyorum. Sakinlesemiyorum. Git kıvırcık al diyorum ben nasıl pisircem o kadar balığı diyorum. Git tahin al biraz daha yapayım diyorum. Ama çok zorlandim. Sonunda aradım bayanı. Ben size göre plan yaptım 9 kişilik balık kızartamam zaten yeterli malzemem de yok dedim. Ben gelir yardim ederim demesini bekledim. Demeyince de yemek davetini iptal ettim.

Şimdi de içim huzursuz. Eşim de kızdı bana niye panik yapıyorsun diye. Yarin bahçeye indireceğiz balıkları hep beraber orda yiyeceğiz.

Çok ayıp mi ettim daveti iptal ettirerek :KK43:

Bence ayip etmişsiniz. Hem de cok. Ne olacak canim bir cesit daha yapardiniz sofraya oturduklarinda da kusura bakmayin haberim yoktu son dk bu kadar kalabalik oldugunu ogrendim, bugunu mutlaka tekrarlayalim boyle olmadi falan derdiniz. Bir de arayip resmen istemiyormussunuz gibi soyleyip ustune bir de daveti iptal etmissiniz. Ben olsam bir daha sizin davetinize gelmezdim.

Bence ayip etmişsiniz. Hem de cok. Ne olacak canim bir cesit daha yapardiniz sofraya oturduklarinda da kusura bakmayin haberim yoktu son dk bu kadar kalabalik oldugunu ogrendim, bugunu mutlaka tekrarlayalim boyle olmadi falan derdiniz. Bir de arayip resmen istemiyormussunuz gibi soyleyip ustune bir de daveti iptal etmissiniz. Ben olsam bir daha sizin davetinize gelmezdim.

ama yemek masam bile 6 kişilik sandalyem yok yeterince evim çok küçük. Mutfagima iki kişi zor sığıyor. Off

ama yemek masam bile 6 kişilik sandalyem yok yeterince evim çok küçük. Mutfagima iki kişi zor sığıyor. Off

Tatlım bazıları da eline tabağı alır kokteyl gibi başka yerde oturarak yer. Yani onlar size önceden haber vermediyse kalabalık olacaklarını, mükemmel sofrada beklemeyebilirler. Ama adamlara yemek yapmayın gelin bizde yiyin diyip sonra çok kalabalıksınız kabul edemem demek biraz ayıp.

Ayıp olmuş tabi.Allah ne verdiyse diye bir laf vardır.Ne varsa yenirdi illa bol bulamaç olması şart değil ki.Yetmeyecekse,gerekirse kendim yemem insanlara ona göre pay ederim ben.Gelene gelme demek olmamış.Yemeğin eksiğini güleryüzün ve misafirperverliğinle kapatabilirdin diye düşünüyorum.

Ayip gibi olmus ama ben size hak verdim benim evimde 3+1 suan ama yatak odasi haric heryer minik. Oturma odamda köşe koltuk var 9 kisi oturamaz bile sıkış fıkış olur. :D Mutfakta kucuk ve masama da 9 kişi sığmaz. Evde ferah ferah agirlayabilecegim misafir sayisi 2 maximum 3tür. Söylenenden fazla kisiyi bende kabul etmezdim.

Tatlım bazıları da eline tabağı alır kokteyl gibi başka yerde oturarak yer. Yani onlar size önceden haber vermediyse kalabalık olacaklarını, mükemmel sofrada beklemeyebilirler. Ama adamlara yemek yapmayın gelin bizde yiyin diyip sonra çok kalabalıksınız kabul edemem demek biraz ayıp.

ay hayır anlatamadım ben herhalde. Bana bir aile gelecekti. İkinci aileden sofrayı hazırladıktan sonra haberim oldu. 5 kişilik hazırlık yaptım çünkü.

Ayip gibi olmus ama ben size hak verdim benim evimde 3+1 suan ama yatak odasi haric heryer minik. Oturma odamda köşe koltuk var 9 kisi oturamaz bile sıkış fıkış olur. :KK70: Mutfakta kucuk ve masama da 9 kişi sığmaz. Evde ferah ferah agirlayabilecegim misafir sayisi 2 maximum 3tür. Söylenenden fazla kisiyi bende kabul etmezdim.

evim iki oda bir salon ve çok küçük. Yemekli misafir icin maksimum 4 kişilik yerim var.

Önce onlar sonra siz ayıp etmişsiniz. En yakın zamanda o 9 kişiyi toplayıp davet verin o gün hazırlık denk gelmedi diyerek..

Back
X