Bebek Beslenmesi Yemekten nefret eden bebek anneleri...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bucooo

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2013
52
5
18
Bu başlığı biraz da dertleşmek için açıyorum. Yemekten nefret eden 8 aylık bir bebeğim var. Dolayısıyla çok da zayıf. Birkaç kaşık yemeği televizyon karşısında yiyor, onun dışında ağzına hiçbir şey sokturmuyor, dışarı çıkamaz oldum. Bir saat televizyon karşısında savaş veriyoruz. Eline verdiğim hiçbir şeti ağzına götürmüyor. Zaten yediği birkaç kaşık da rondodan geçirilmiş pütürsüz gıdalar. Ne yapacağım ben bu çocukla? Böyle bebeği olup da düzelenler ne olur akıl verin. Çok yoruldum ve artık bunalıma giriyorum:(

Bu başlığı biraz da dertleşmek için açıyorum. Yemekten nefret eden 8 aylık bir bebeğim var. Dolayısıyla çok da zayıf. Birkaç kaşık yemeği televizyon karşısında yiyor, onun dışında ağzına hiçbir şey sokturmuyor, dışarı çıkamaz oldum. Bir saat televizyon karşısında savaş veriyoruz. Eline verdiğim hiçbir şeti ağzına götürmüyor. Zaten yediği birkaç kaşık da rondodan geçirilmiş pütürsüz gıdalar. Ne yapacağım ben bu çocukla? Böyle bebeği olup da düzelenler ne olur akıl verin. Çok yoruldum ve artık bunalıma giriyorum:(

Merhaba benim bebeğim de 8 aylık, aynı durumdayız... Kahvaltıda 3-4 çay kaşığı anca yedirebiliyorum sonra imkanı yok açmıyo ağzını meme istiyor. Diğer öğünlerde aynı geçiyor, en fazla 3-4 tatlı kaşığı yedirebiliyorum. Ama kilomuz iyi sanırım 1 ay sonra bugün götüreceğim boy kilo ölçümüne, bakalım... Ben zorlamıyorum yemediği zaman yemekten iyice soğumasın diye ama üzülüyorum da bir taraftan. Diş çıkarma dönemi falan diye normal olduğunu düşünüyorum. Sevdiği yiyecekleri keşfetmeye çalışın mesela bizimki yoğurt çorbasını ve yoğurdu çok severek yiyor, elbette her zaman aynı şeyleri yediremeyiz ama yeni keşifler yapmak gerek sanırım.
Sizinkinin kilosuna dr. unuz normal diyorsa sıkıntı yok bence, siz de üstelemeyin ama dr. kilosunun düşük olduğunu düşünüyorsa zaten iştah açıcı birşeyler önerecektir. Her çocuk bir olmuyor işte gönül ister ki ağzını kocaman açıp yesin yutsun ama almıyorsa almıyordur, zamanla düzeleceğini düşünüp avutuyorum kendimi..

Benim ki de aynı anlattığın gibi önceden çok iyi yiyodu son bir buçuk aydır öldürüyor beni. Bende bunalıma girdim bazen yapmak istemiyorum çorba filan ama bi umut yer diye yapıyım diyorum çöpe gidiyo :(( oğlum 7.5 aylık

Bendede aynı sorun var :/ oğlum 7.5 aylık emziriyorum ama ek gıda da vermek istiyorum.. iki üç kaşık dan başka bişi yemiyor!! Bende bol bol meyve püresi veriyorum tatlı ya yiyor :):) vitamin olsun bare!! Hepinize kolay gele ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende nefret ediyorum yemek saatlerinden facia resmen her yere döküyor püskürtüyor:( emzirmek çok iyiydi ya

Çocuklarımız iki yaşına kadar anne sütü ile beslenebilir ek gıdaya gerek yok ki.

Çocuklarımız iki yaşına kadar anne sütü ile beslenebilir ek gıdaya gerek yok ki.
arkadaşım bence sen yanlış anlamışsın. bu bilinen bir şeydir ki bebekler 6 aylık olana kadar anne sütü ile beslenir. altı aydan sonra iki yaşına kadar anne sütü verilmesi gerekir, ancak anne sütünün yanında ek gıda almalıdırlar. doktorumuzun söylediğine göre ve her yerden duyduğuma göre ek gıda verilmeyen bebek yeterli besini alamaz. sadece anne sütü altı ay için geçerlidir.

Back
X