Yemin töreni çilesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet başka ilde altı saat yol gidicem,gidersem

Orda anladigim kadari ile, sevgilini fazlada görmüyeceksin. Sadece ailesi ile yüz göz olacaksin.

Bence sevgilinin sana saygisi var ise, karari sana birakmali. Bu kadar baski yapamaya hakki yok. Kendini rahat his edemeyeceksen, tabiki gitme.

Ve bunun için 6 saat gimek, ne bilim. Bunun geri dönüsüde var.

Ben olsam gitmezdim.

Ikimizde 22 yaşındayız annemin haberi var hayırlısı olsun felan tarzında kaçamak cevaplar verdi sorduğum da O gün gelsin konuşuruz felan yaptı
Ben bı erkek annesi olarak söyliyim bu durum hiç hoşuma gitmezdi ve eğer kız annesi olsaydım kızıma bunun doğru olmadığını söylerdim

Valla vatana millete hayırlı olur inşallah ama bana çile oldu. Erkek arkadaşımın yemin töreni var ayın 25 de. Gelmemi çok istiyor açıkçası ben biraz karamsarim sebebi de tanımadigim bir çok akrabasını görme ihtimalim var. Annesi babası ile daha önce bir kere yemek yemiştik. Başka da kimseyi tanımıyorum. 7 yilimiza gireceğiz daha geçtiğimiz mayısta ailesi ile tanistik yemin töreninden sonra sevgilim ise başlıycak benimde okulum bu yaz bitince inşallah bi şeyler düşünüyoruz ama ben inanın çok çekimserim yemin torenine gitmek icin şimdiden yüz göz olmak istemiyorum. Yani bi selam verir ellerini öperim ama yanımda sevgilim olmadan muhattap olmak istemiyorum. O da Ben napayım diyo. Valla günlerdir sırf bu konudan tartışıyoruz napim gelmesinler mi diyim diyo haklı ama beni de hiç anlamıyor ben öyle çok sıcak kanlı da bi insan değilim yani bi de ömrümde ilk defa göreceğim bir ortam felan kafam çok karışık kızlar Allah biliyor ya bi aksilik çıksada gitmesem diyorum ama bu sefer sevgilim çok üzülecek bana bi akıl verin bu durum nasıl çözülür. Annesi beni asker eğlencesine çağırmadı şimdi yemin törenin de gorcek iyi bi kadın gibi ama bir kere gördüm çokta emin değilim ara sıra arar sorar yavrum kuzum kızım der ama bundan da samimiyet anlaşılmıyor ki. Gideyim mi gitmeyin mi gidersem napayım ayrı yerde mi durayım yanlarında mi nasıl ortam olur ilk defa yemin törenine gidicem.
Ben gitmemiştim.. Abim 5 senelik evli 2çocuğu var bedelli gitti yengem gitmeyecek.. Çok da şey yapmamak lazım. Tabi sen bilirsin

Ben bı erkek annesi olarak söyliyim bu durum hiç hoşuma gitmezdi ve eğer kız annesi olsaydım kızıma bunun doğru olmadığını söylerdim
Niye oğlunuzun değer verdiği kişiyi görmek sizi mutsuz etsin ki

Ben gitmemiştim.. Abim 5 senelik evli 2çocuğu var bedelli gitti yengem gitmeyecek.. Çok da şey yapmamak lazım. Tabi sen bilirsin
Valla iki çocuğum olsa bende sallamam belki ama şimdi her şey heves her şey heyecan her anı paylaşmak istiyor insan

Orda anladigim kadari ile, sevgilini fazlada görmüyeceksin. Sadece ailesi ile yüz göz olacaksin.

Bence sevgilinin sana saygisi var ise, karari sana birakmali. Bu kadar baski yapamaya hakki yok. Kendini rahat his edemeyeceksen, tabiki gitme.

Ve bunun için 6 saat gimek, ne bilim. Bunun geri dönüsüde var.

Ben olsam gitmezdim.
Onu yemin töreninden alıp eve gidicez memleketimize

Onu yemin töreninden alıp eve gidicez memleketimize

Ayni memlekettemi kaliyorsunuz? Yani sen, ailen ve sevgilinin ailesi? O halde, ailesi ile gitmesi daha mantikli degil mi?

Ben açikçasi zorlanilmayi sevmiyorum. Beni kimse zor ile birsey yaptiramaz. O is tamamen yas olur, yapacagim varsa dahi yapmazdim.

Benim için açikçasi hangi sifattan, ötürü, tuhaf bir durum oluyor. Hani sevgiline sarilmak istersen, sarilamazsin. Her davranisin mercek altina alinir. Hele hala ve kuzen var ise, artik ailece dedikodun yapilir. Nisanli olsun dahi aynisi olur. Ben öyle tür ortamlari sevmiyorum açikçasi. Yani tekrar, gitmezdim.

Ayni memlekettemi kaliyorsunuz? Yani sen, ailen ve sevgilinin ailesi? O halde, ailesi ile gitmesi daha mantikli degil mi?

Ben açikçasi zorlanilmayi sevmiyorum. Beni kimse zor ile birsey yaptiramaz. O is tamamen yas olur, yapacagim varsa dahi yapmazdim.

Benim için açikçasi hangi sifattan, ötürü, tuhaf bir durum oluyor. Hani sevgiline sarilmak istersen, sarilamazsin. Her davranisin mercek altina alinir. Hele hala ve kuzen var ise, artik ailece dedikodun yapilir. Nisanli olsun dahi aynisi olur. Ben öyle tür ortamlari sevmiyorum açikçasi. Yani tekrar, gitmezdim.
Galiba öyle olucak haklisiniz

Gitmeyin.. sevgilinizin ikna etme cabalari sadece diger akrabalari gorecek sizi ve onlarinda gorus ve onayini bilmek istemesi hepsi bu..
Nikahliyken gorumcem dogum yapmisti kv ve esim ikna icin memlekete geldiler,babam.izin vermedi.. daha dugun olmadi.. dugun olunca gidersin simdiden ezdirmem seni demisti..

Once babaniz bilsin,sonra diger akrabalarida gorur zamani geldiginde.

*Asker esiyim

Valla iki çocuğum olsa bende sallamam belki ama şimdi her şey heves her şey heyecan her anı paylaşmak istiyor insan
Benim eşim 2013te gitti askere hem de sevgiliydik o zaman ama ben gitmemiştim zaten yemin töreninden sonra izne çıkmıştı o gelmişti

Ben de benzer bir durum yaşamıştım ve gitmemiştim.
Normalde geleneksellikten çok uzak bir insanım, ama bu tür durumlarda marjinal olmaya gerek yok. Henüz hiçbir şeyiniz olmayan insanlarla gereksiz bir yakınlaşma olur bu.
Sevgilinizi çok göremeyeceksiniz, ailesinden uzak duramayacaksınız, akrabaları da olacak... Bu kadar samimiyete, "ben bir lafla 6 saatlik yol tepip geldim" imajı çizmeye gerek yok.
Yeri geldiğinde geride durmayı bilin ki karşıdaki insanlar da duracakları yeri bilsinler.

Ben de benzer bir durum yaşamıştım ve gitmemiştim.
Normalde geleneksellikten çok uzak bir insanım, ama bu tür durumlarda marjinal olmaya gerek yok. Henüz hiçbir şeyiniz olmayan insanlarla gereksiz bir yakınlaşma olur bu.
Sevgilinizi çok göremeyeceksiniz, ailesinden uzak duramayacaksınız, akrabaları da olacak... Bu kadar samimiyete, "ben bir lafla 6 saatlik yol tepip geldim" imajı çizmeye gerek yok.
Yeri geldiğinde geride durmayı bilin ki karşıdaki insanlar da duracakları yeri bilsinler.
Sırf sevdiceğim üzülür diye gidesim geliyor her seyi göze alıp ama beni tutan şeyler de var

Benim eşim 2013te gitti askere hem de sevgiliydik o zaman ama ben gitmemiştim zaten yemin töreninden sonra izne çıkmıştı o gelmişti
Biz isleri kavga gürültüye getirince şuan anne babası gelecek onları görmek istemiyorum diye gelmek.istemedigimi düşünüyor

Biz isleri kavga gürültüye getirince şuan anne babası gelecek onları görmek istemiyorum diye gelmek.istemedigimi düşünüyor
Daha şimdiden anne babamı istemiyorsun diye kavga çıkarırsa evlenirseniz çok çekersin söyleyeyim

Bende okulumu yeni bitirmis 23 yasindaydim..
Ustun dokmen buna benzer birser soyler..
.yurt disinda evlilikler tangoya benzer cunku iki kisiliktir..turkiyede ise halaya benzer.. ciftlerin evliligi sülaleyi baglar tarzi bisey demsti vee cok dogruu..

Sırf sevdiceğim üzülür diye gidesim geliyor her seyi göze alıp ama beni tutan şeyler de var

Sonradan siz üzüleceğinize şimdi o üzülsün, yapacak bir şey yok.
Ortada üzüleceği bir durum da yok zaten.
"Evet 7 senedir birlikteyiz. Ama henüz babamın bile haberdar olmadığı bir ilişkide ailenle tek başıma samimiyet kurmayı doğru bulmuyorum. Hem o kadar yol geleceğim, aileme söylemeden gelemem, haberleri olursa ben bunu açıklayamam." diyeceksiniz, bu kadar basit.
Bu yüzden sizinle tartışıp sizi zor durumda bırakacak biriyse evliliği tekrar tekrar düşünün derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X