yeminimi nasil bozucam

MaRaL_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
22.263
12.552
298
merhaba arkada$lar
yine degi$ik bi derdim var benim
cumartesi gunu bi$eye kizip bi daha avm ye gitmiycem diye yemin ettim Allah belami versin dedim gidersem yazmaya bile utaniyorum
ama çok saçma bu, gitmeden olmazki
napicam ben bu yeminin bozulmasi için (

kurban kesip kan akıtman lazım yemınının bozulması için
şaka bı yana bence bela okurken dıkkatlı olmak lazım..
döner dolasır senı bulur derler..
sen en ıyısı töbe et öyle gıt avm ye..

yeminlerin çeşitli kefaretleri vardır... yeminden yemine değişiyor durum...
bazı yeminlerin kefareti çok büyük ve zor iken bazıları daha ılımlı...
sanırım üç gün oruç tutmalısın....ve tövbe etmelisin....
ve birdaha rasgele tutulamayacak yeminler edip kendini zor durumda bırakma...
yemin etmek Allah (c.c)'a verilen sözdür unutma....
allaha söz vermek de öyle basit bişey değildir...

Tövbe estağfurullah!
Diyanet.gov.tr'ye sorun...

çok saolun cevaplariniz için
tovbe ettim de yetermi onu bilemedim o yuzden sormak istedim size ..

diaynet e sordugumda tek tek sorulari cevaplayan birileri oluyormu..

orucuda tutarim, ne diye niiyet edicem acaba gazel arkada$im ?..

Mubah olan bir şeyi yapmak veya yapmamak için yemin etmek aslında mubah olmakla birlikte, onu alışkanlık haline getirmek doğru değildir. Nitekim Allah Teâlâ “Yemin edip duran aşağılık kişiye sakın boyun eğme.” (Kalem, 68/10) buyurarak yerli yersiz yemin edenleri kınamıştır.

Kur’an’da, verilen sözün yerine getirilmesi hususunda: “Yeminlerinizi koruyunuz.” (Mâide, 5/89), “Allah adına yaptığınız ahitleri yerine getirin. Allah’ı kendinize kefil kılarak pekiştirdikten sonra yeminlerinizi bozmayın! Şüphesiz ki Allah yaptıklarınızı bilir.” (Nahl, 16/91) buyurulur. Bu itibarla, bir Müslümanın mümkün mertebe yemin etmemesi, yemin etmişse, bir farz veya vacibi terk etmek, ya da haramı işlememek kaydıyla yemininin gereğini yapması gerekir. Yemininin gereğini yapmazsa günah işlemiş olur. Hem keffaret ödemesi, hem de tevbe istiğfar etmesi gerekir.

Her ne şekilde olursa olsun yeminlerini bozanların yemin keffareti ödemeleri gerekir. Yemin keffareti on fakire birer fitre (fıtır sadakası) miktarı veya bir fakire on ayrı günde her gün birer fitre miktarı para vermek veya on yoksulu sabah akşam doyurmak ya da giydirmektir. Buna gücü yetmeyenlerin ise, ara vermeden üç gün oruç tutmaları gerekir. Bu keffaret Kur’an-ı Kerim’de belirtilmiştir (Mâide, 5/89).

bunu buldum diyanetin sitesinde
10 fakiri doyurmaya gucum yeter elhamdulillahda benim etrafimda boyle insan varmiki yurt di$indayim ben hiç bilmiyorum valla varmi yokmu kom$unu bilmemekde gunah aslinda demi
neysee

3 gun oruç yinede olurmu acaba , çunku fakir doyurmaya gucu yetmeyen demi$ler
offf

git git birsey olmaz
sen yalandan ölen gördün mü?
yemin edip yine yapana birsey oldugunu gördün mü?
rahatsiz oluyorsan yemin etmezsin bir daha
ama Avm ye yine gidersen birsey olmaz
ayrica niye yemin ettin Avm ye gitmemek icin onu merak ettim

ya olursa

avm de saçma sapan bi$eyler oldu oradakilere kizdim
eve gelince e$im gitmemle ilgili soylendi
bende hepden sinirlendim ipler koptu bi anda

bu yeminin kefaretini ara$tirken birsuru yeni $ey ogrendim
ben galiba ba$ka yeminlerde ediyom farkinda bile olmadan
valla kelimesi gibi

aslinda benim derdim bu tur kelimeleri SIK kullanmak dan kurtulmak olmali daha dogrusu ...

çok saolun cevaplariniz için
tovbe ettim de yetermi onu bilemedim o yuzden sormak istedim size ..

diaynet e sordugumda tek tek sorulari cevaplayan birileri oluyormu..

orucuda tutarim, ne diye niiyet edicem acaba gazel arkada$im ?..

canım yeminden yemine oruç süresi değişiyor...bazı yeminlerde oruç yerine kefaret olarak yoksul doyurmak giydirmek falan var...
o yüzden kafana göre davranma istersen, çünkü böyle bi teknoloji çağında bilinçsizce bişey yapmak çok komik kalır...
diyanete sorun diyenlere katılıyorum ama diyanet diye genellenmez bu herşeyin bi iletişim yeri var...
bulunduğunuz şehrin müftülüğünde alo fetva hattı var...telefon edip ordan bayan fetvayı bağlatıp, telefona çıkan bayan arkadaşa sorunu sor..aynen izah et onlar çok nazikçe her soruya cevap verirler....
ben aklıma takılan cevabından emin olamadığım herşeye telefon ederim....gayette nazik ve anlayışla düzgünce izah ederler...
hangi şehirdeysen o internet üzerinden bulunduğun şehrin müftülük numarasını bul ve ara..bu kadar basit...çekinecek bişey yok...bu işler önemli...allaha verdiğin sözü tutamadıysan neticesini hesaplamadan hareket ettiysen kefaretini ödemelisin...
allah tövbeni kabul eder inşallah...

kusura bakmayın arkadaşım ama yorumunuz çok yanlış yönlendirici...yemin gibi önemli bir konuda bu kadar basit bi cevap gerçekten sizi de sorumlu kılar...
ne demek yalandan bişey olmaz, yeminini bozan kişiye bişey olduğunu gördünmü ne demek yahu?
eğer bir konuda hatta dini bir mesele ilgili fikriniz yoksa yanlış yönlendirmede bulunmamanız gerekir...çünkü hem karşınızdakini yanlış yönlendirmeden sorumlu olursunuz hemde karşınızdaki kişinin yanlış iş yapmasına vesile olursunuz...
yapmayın allah aşkına....unutmayın ki zerre kadar iyilik de zerre kadar kötülük de karşılıksız kalmayacaktır...
bu dünyanın birde öbür tarafı var...öbür tarafa yaptığı hatanın yüküyle gitmek yerine ölmeden önce tövbe edip af dilemesi gereken bir şahısa, kalkıp da yanlış yemine bişey olduğunu gördünmü gibi bir cevap vermeniz çok şaşırtıcı gerçketn..kusura bakmayın....

ben fransadayim fetva hatti yokki burda

onceki arkada$a kizmayin
saolsun yorumda bulunmu$ ama ciddiye almadim yazdilklarini..
ahirete inanmaasam , bi$ey olmaz diye du$unsem zaten dert etmezdim ki yeminimi ..

diyaneyin fetva hatti normal telefon numarasi gibi aranabilirmiki?
sitede gordum 3 rakamli bi tel nosu vardi

Uyurken gideceksin...

Uyuduğunda 4 arkadaşın seni uyandırmadan avm ye taşısın böylece yeminin bozulmuş olur. Kesin doğru bu, eminim yani...

Son düzenleme:
Uyurken gideceksin...

Uyuduğunda 4 arkadaşın seni uyandırmadan avm ye taşısın böylece yeminin bozulmuş olur. Kesin doğru bu, eminim yani...

olur tabi kolay mi$ bu
3 gun orucada gerek yok
super!!

peki bi$ey sorcam, insanlarla dalga geçip kalp kirinca ne tarafa ta$imak lazim bu ki$ileri..

Canım bak diyanetin resmi sitesine gir, orada dini soru sorma bolumu var.orayı bul soru sor yerıne tıkla ve sorunu aynen oldugu gbi acık bı dılle yaz.sana maille 2 gune cevap atıyorlar.. Otomatık cevap dgldr.bır ınsan sana bıreysel olarak cvp yazıyor.ve kmse gormuyor bunu..

canım sen ahiretini bilen bir insansın öyle ki dalga geçenlere kulak asma gül geç...
madem sen yurtdışındasın ben yarın senin için arar öğrenirim sana burdan cevap yazarım veya özelden...,
yalnız alo fetvadan bana detaylı soru sorabilirler...ne niyetle yemin ettin, sebep neydi gibi... bunlara cevap vermem lzım dediğim yemin kefaretleri farklı farklı...biraz detaylı anlatırsan senin için ararım fetvayı...

çok saolasin
yazdim soruyu
bakalim cevap ne gelecek
ben yinede yarin ba$layim oruucuma
nasil olsa en az 3 gunu yuklendim boynumun borcu

ozelden yaziyorum hemen canim sana
çok saolsin, ALLAH RAZI OLSUNN

canım bak eşime sordum şimdi, telefon edemeyecek durumdaysa eğer, diyanetin internet sayfasından girip ordan yazarak soru sorulabiliyormuş...
bir gün sonra falan cevap veriyorlarmış...eşim diyanete bağlı memur, cevap yazarlar ordan detaylı izah etsin diyor...benim aklıma gelmemişti iyi oldu eşime sorduğum :)
sen gir diyanet işleri başkanlığı yaz google'a, ordan soru bölümünü bulup yaz...hemen cevap yazarlar diyor eşim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…