git git birsey olmaz
sen yalandan ölen gördün mü?
yemin edip yine yapana birsey oldugunu gördün mü?
rahatsiz oluyorsan yemin etmezsin bir daha
ama Avm ye yine gidersen birsey olmaz
ayrica niye yemin ettin Avm ye gitmemek icin onu merak ettim
çok saolun cevaplariniz için
tovbe ettim deyetermi onu bilemedim o yuzden sormak istedim size ..
diaynet e sordugumda tek tek sorulari cevaplayan birileri oluyormu..
orucuda tutarim, ne diye niiyet edicem acaba gazel arkada$im ?..
git git birsey olmaz
sen yalandan ölen gördün mü?
yemin edip yine yapana birsey oldugunu gördün mü?
rahatsiz oluyorsan yemin etmezsin bir daha
ama Avm ye yine gidersen birsey olmaz
ayrica niye yemin ettin Avm ye gitmemek icin onu merak ettim
canım yeminden yemine oruç süresi değişiyor...bazı yeminlerde oruç yerine kefaret olarak yoksul doyurmak giydirmek falan var...
o yüzden kafana göre davranma istersen, çünkü böyle bi teknoloji çağında bilinçsizce bişey yapmak çok komik kalır...
diyanete sorun diyenlere katılıyorum ama diyanet diye genellenmez bu herşeyin bi iletişim yeri var...
bulunduğunuz şehrin müftülüğünde alo fetva hattı var...telefon edip ordan bayan fetvayı bağlatıp, telefona çıkan bayan arkadaşa sorunu sor..aynen izah et onlar çok nazikçe her soruya cevap verirler....
ben aklıma takılan cevabından emin olamadığım herşeye telefon ederim....gayette nazik ve anlayışla düzgünce izah ederler...
hangi şehirdeysen o internet üzerinden bulunduğun şehrin müftülük numarasını bul ve ara..bu kadar basit...çekinecek bişey yok...bu işler önemli...allaha verdiğin sözü tutamadıysan neticesini hesaplamadan hareket ettiysen kefaretini ödemelisin...
allah tövbeni kabul eder inşallah...
Uyurken gideceksin...
Uyuduğunda 4 arkadaşın seni uyandırmadan avm ye taşısın böylece yeminin bozulmuş olur. Kesin doğru bu, eminim yani...
çok saolasinCanım bak diyanetin resmi sitesine gir, orada dini soru sorma bolumu var.orayı bul soru sor yerıne tıkla ve sorunu aynen oldugu gbi acık bı dılle yaz.sana maille 2 gune cevap atıyorlar.. Otomatık cevap dgldr.bır ınsan sana bıreysel olarak cvp yazıyor.ve kmse gormuyor bunu..
canım sen ahiretini bilen bir insansın öyle ki dalga geçenlere kulak asma gül geç...
madem sen yurtdışındasın ben yarın senin için arar öğrenirim sana burdan cevap yazarım veya özelden...,
yalnız alo fetvadan bana detaylı soru sorabilirler...ne niyetle yemin ettin, sebep neydi gibi... bunlara cevap vermem lzım dediğim yemin kefaretleri farklı farklı...biraz detaylı anlatırsan senin için ararım fetvayı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?