benimde basima geldi fakir bir komsumuza yemek vermistim hazir yemek alip verdim 10 kisilikdi ama durumun yoksa 3 gun oruc da olur rabbim herseyi biliyor cunku birde agzimizdan cikanlara dikkat etmek cok onemli ozellikle bela kelimesinden ben cok korkarim asla asla asla kullanmam ve nerede duysam tv de falan da dahil hemen ''selamun kavlen min rabbin rahiym'' derim bu cok kotu bir kelime sakin kullanmayin olur mu rabbim yardimciniz olsun
en azından ben sizin gibi rastgele yorum yapmadım....bilmişlik de yapmadım zaten, benim bildiğim kadarıyla durum böyle böyle, ama sen yine de müftülüğe telefon edip sor dedim...
sizin gibi bir konu hakkında hele ki din gibi hassas bir konuda rasgele yorum yapmadım...
o yüzden benim bilgimi sorgulamak yerine, bence kendi yorum anlayışınızı biraz incelemeniz lazım...kaldı ki ben size niye yorum yazdınız da demedim, herkes serbestçe yorum yazabilir burası buna müsait...fakat yaptığınız yönlendirme doğru değil dedim...bir konuda bilmemek veya fikir sahibi olmamak ve bunu sorgulamak bana düşmez zaten...bilip bilmemeniz de beni ilgilendirmez...ama en azından, din gibi hassas bir konuda yanlış fikir beyan edip hem kendinizi hem karşınızdakini töhmet altına sokmayın...
islami bilginiz ne ölçüde onu bilemem ama yaptığınız yönlendirmenin vebali çok yüksek bunu bilin...kaldı ki edilen yanlış yeminlerin yalanların hesabı bu dünyada sorulacak diye bi kaide yok...herşeyin bedelini allah zamanı gelince ödetecek bizlere....hani yeminini bozup da başına bişey geleni duydunmu demiştiniz ya, işte onun için diyorum bunu...
Olabilir tabi ki ,
Kötü niyetle yazmadım yorumumu,
Hatta belki ben bile farkında olmadan yemin edip unutmuş olabilirim.Çok ciddi bir durumdan ötürü yemin edilmediyse unutulabili yor.
Umarım çözümü bulmussunuzdur.
Arkadaşım 3 gün oruç tutabilirsin yada fakire yemek verebilirsin yada sakada türü birdahada yemin etme arkadaşım ben ömrüm boyunca etmedim etmemde heleki anne,baba ve çocuk üzerine edilen yeminlere kızıyorum.
kimin neye inandığına karışmak benim haddim değil, siz hangi hocayı hangi konuda yönlendirecekseniz buyrun yönlendirin....
bundan önceki yorumlarınız en azından tartışılıp düzelebilecek şey iken, bu son yorumunuz nasıl bir düşünce tarzınız olduğunu ispatlıyor...
insanların üzüntülerini pişmanlıklarını alaya alıp komik duruma düşürmenin vebalini de buyrun siz çekin...
bu yorumunuzdan sonra size artık cevap vermeye lüzum görmüyorum....çünkü tartışmalar bile usülünce yapılırsa güzeldir...siz meseleyi alay malzemesi haline getirdiniz...buyrun gönlünüzce alay edin...
merhaba arkada$lar
yine degi$ik bi derdim var benim
cumartesi gunu bi$eye kizip bi daha avm ye gitmiycem diye yemin ettim Allah belami versin dedim gidersem yazmaya bile utaniyorum
ama çok saçma bu, gitmeden olmazki
napicam ben bu yeminin bozulmasi için (
Olabilir tabi ki ,
Kötü niyetle yazmadım yorumumu,
Hatta belki ben bile farkında olmadan yemin edip unutmuş olabilirim.Çok ciddi bir durumdan ötürü yemin edilmediyse unutulabili yor.
Umarım çözümü bulmussunuzdur.
seni ciddiye almamam neden komik olsunki
belliki farkli bi inancin var bende ciddiye almadigimi soyledim o yuzden, kotu bi$ey demedimki , buraya yalan yanli$ her yazilana inanmak zorundamiyim ( oteki komik arkada$in dedigini yapip gece uyurken avm yede gideyim o zaman )
asil senin yorumun komikdi, benim yazimdan neden bu soruyu sordugum belliydi sen tamamen farkli bi cevap vermi$tin , ama ben art niyet aramadim yazinda o zaman
$imdi dönmü$ sorun komik diyorsun ( gazel arkada$ima vercek cevabin kalmadi ondan bana sariyon gibi geldi bana :) )
sorunum sana gore komik olabilir bana gore deil o ayri konu ..
evet kizlar bugun itibariyle 3 gun kefaret orucumu tutup bitirmi$ oluyorum..
Allah kabul eder in$allahh
artik oyle kelilmeler agzima almiyorum dikkat ediyorum