yeminimi nasil bozucam

te$ekkurler canim
ya ben sordumda sorumu açik yazmadim galiba, ba$kalarinin okumadigini bilmiyordum ben
açik derken sana ozelden yazdigimin aynisini yazmadim :)

te$ekkurler canim
ya ben sordumda sorumu açik yazmadim galiba, ba$kalarinin okumadigini bilmiyordum ben
açik derken sana ozelden yazdigimin aynisini yazmadim :)

aslında konun çok acaip bişey değil yani başkalrı okusa da önemsemez ki..gayet masumane bi olay...ayıplanacak utanacak bişey yok inan....kimlerin ne dertleri var canım benim, sen detaylıca yaz oraya...zaten okunmuyormuş hem...

ya konu onemsiz de
o yuzden utaniyorum zaten
boyle saçma onemsiz bi$ey için ettigim lafa baksana

dini konuda sizin bilginiz var diyelim sizin bilginizin dogru oldugunu nerdne biliyorsunuz
benim söylediklerim yanlis diyelim
buna nasil bu kadar eminsiniz
ayrica benim düsüncem bu yönde
fikrimi vermisim gecmisim
sizde fikrinzi verin ki zaten vermissiniz
kendi düsüncelerinizi bana dayatmayin
ben almam zaten

SLMMM... hepimiz insaniz beseriz sasariz...asil olan gereksiz yere yemin etmemektir ama madem oldu bir kere..kii olabilir ozaman öncelikle tövbe edeceksin eskiler 3 gün oruc tutacaksin basinda ekmek kiracaksin derlerdi...ekmegi bilemem ama bir nevi orucu bilerek bozmanin kefareti gibi buda yeminin kefareti gibi heralde tutulan oruc...ama en önemlisi tövbe etmek YARADANIN merhameti cok büyüktür ona sigin bagislanma dile o affedicidir hamdolsun...

bu arada birde yetim yoksullara sadaka verilebilir ama bende senin gibi yurt disinda yasiyorum burda sadaka vermek sorun oluyor bilirsin...ama güvendigin bir yerin bir türk marketinin yada caminin sadaka kutusuna para atabilirsin....

bu arada birde yetim yoksullara sadaka verilebilir ama bende senin gibi yurt disinda yasiyorum burda sadaka vermek sorun oluyor bilirsin...ama güvendigin bir yerin bir türk marketinin yada caminin sadaka kutusuna para atabilirsin....

saol canim
evet sorun oluyo valla sadaka i$i, yetim olsa bile muhtaç olmazlarki devlet yardim eder ...
var heryerde o kutudan da nere gidiyo onu bilmiyorum ben

oruca yarin ba$liycakdimda regl olcam sahuru bulmaz , onu unutmu$um
neyse her i$de bi hayir vardir diyelim
buda bana ders olur in$allah , bi daha saçma sapan $eylere yemin etmem , hatta hiç etmem in$alalh ..

olur tabi kolay mi$ bu
3 gun orucada gerek yok
super!!

peki bi$ey sorcam, insanlarla dalga geçip kalp kirinca ne tarafa ta$imak lazim bu ki$ileri..

Kib butonuna taşımak lazım maralcım...

Talihsiz bir yorum olmuş :26:
Yemin edip gene yapana ne olacağını bu dünyada göremeyiz zaten...:26:

Maralcım yemininin kefaretini yapman gerekecek.
Diyadinde yazıyor zaten.
3gün peşpeşe oruç tutmalısın.Yada 10fakiri günde iki öğün doyurmalısın.
Yada bir fakire 10günlük yemek vermelisin.

en azından ben sizin gibi rastgele yorum yapmadım....bilmişlik de yapmadım zaten, benim bildiğim kadarıyla durum böyle böyle, ama sen yine de müftülüğe telefon edip sor dedim...
sizin gibi bir konu hakkında hele ki din gibi hassas bir konuda rasgele yorum yapmadım...
o yüzden benim bilgimi sorgulamak yerine, bence kendi yorum anlayışınızı biraz incelemeniz lazım...kaldı ki ben size niye yorum yazdınız da demedim, herkes serbestçe yorum yazabilir burası buna müsait...fakat yaptığınız yönlendirme doğru değil dedim...bir konuda bilmemek veya fikir sahibi olmamak ve bunu sorgulamak bana düşmez zaten...bilip bilmemeniz de beni ilgilendirmez...ama en azından, din gibi hassas bir konuda yanlış fikir beyan edip hem kendinizi hem karşınızdakini töhmet altına sokmayın...
islami bilginiz ne ölçüde onu bilemem ama yaptığınız yönlendirmenin vebali çok yüksek bunu bilin...kaldı ki edilen yanlış yeminlerin yalanların hesabı bu dünyada sorulacak diye bi kaide yok...herşeyin bedelini allah zamanı gelince ödetecek bizlere....hani yeminini bozup da başına bişey geleni duydunmu demiştiniz ya, işte onun için diyorum bunu...

olur tabi kolay mi$ bu
3 gun orucada gerek yok
super!!

peki bi$ey sorcam, insanlarla dalga geçip kalp kirinca ne tarafa ta$imak lazim bu ki$ileri..

Arkadas sanırım muhteşem yüzyılın bu haftaki bölümüne atıfta bulunmuş
İsterseniz ben sizin yerinize sabah fetva hattını telefonla arayabilirimm
Sonra size msj atarım

Arkadaslar islam dini hosgörü ve anlayis temeline dayanmiyormu...Herkesin fikrine hosgörü ile baksak ne kaybederiz...Biz burda yorumumuzu yapariz ancak hangi yoruma riayet edecegine,

Maral arkadasimiz karar verir...Yanlismiyim:)))

aslında dinde YEMİN ederim diye bir kavram yoktur.. vallahi billahi ve tallahi diye yemin edilir.. yemin ederim ki bir yemin etme şekli değil... ama içinden geçen aslında allaha söz vermek olduğundan ne olur bilemicem...

Muhtesem yuzyilmi:))))))))))))))))) hey allahimmm:) birden kafamda bu haftaki fragmanda pargalinin gözü acik cellatlarla odasinda tasinisi canlandi:)) onun icin üzüldümmü sevindimmi

bilemedim yahuu:)))

Süper ya avm ye gitmeyeceğim diye yemin edip ,bela okuyanıda ilk defa duydum.Okurken gülümsettiniz beni.
Bir anlık sinirle ağızdan neler çıkabiliyor.

kendi kendine beddua edip ve hiç beddua etmemiş gibi
davranan insanları gördüm.

en azından ettiğin yemını bılıyorsun ve yoluna sokmak için çareler arıyorsun.

Süper ya avm ye gitmeyeceğim diye yemin edip ,bela okuyanıda ilk defa duydum.Okurken gülümsettiniz beni.
Bir anlık sinirle ağızdan neler çıkabiliyor.

:)) avm olmsada ba$ka saçma $eymere yemin edern vardir avm de vardir
ama benim gibi açikca soylemiyoalrdir , o yuzden hiç duymami$sindir bence :)))

Arkadaslar islam dini hosgörü ve anlayis temeline dayanmiyormu...Herkesin fikrine hosgörü ile baksak ne kaybederiz...Biz burda yorumumuzu yapariz ancak hangi yoruma riayet edecegine,

Maral arkadasimiz karar verir...Yanlismiyim:)))

Evet islam dini hoşgörü dinidir, herkesin fikrini hoşgörürsünüz ama fikri yanlış ise düzeltmek bilen kişiye vazifelenir. Bilmediği konu ile ilgili hatta inanmadığı inançlarla ilgili fetva veren bir insanı hangi islam hoşgörüyor merak ettim?. Arkadaşımız da gereken cevabı gayet güzel vermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…