te$ekkurler canimcanım bak eşime sordum şimdi, telefon edemeyecek durumdaysa eğer, diyanetin internet sayfasından girip ordan yazarak soru sorulabiliyormuş...
bir gün sonra falan cevap veriyorlarmış...eşim diyanete bağlı memur, cevap yazarlar ordan detaylı izah etsin diyor...benim aklıma gelmemişti iyi oldu eşime sorduğum :)
sen gir diyanet işleri başkanlığı yaz google'a, ordan soru bölümünü bulup yaz...hemen cevap yazarlar diyor eşim..
te$ekkurler canim
ya ben sordumda sorumu açik yazmadim galiba, ba$kalarinin okumadigini bilmiyordum ben
açik derken sana ozelden yazdigimin aynisini yazmadim :)
aslında konun çok acaip bişey değil yani başkalrı okusa da önemsemez ki..gayet masumane bi olay...ayıplanacak utanacak bişey yok inan....kimlerin ne dertleri var canım benim, sen detaylıca yaz oraya...zaten okunmuyormuş hem...
kusura bakmayın arkadaşım ama yorumunuz çok yanlış yönlendirici...yemin gibi önemli bir konuda bu kadar basit bi cevap gerçekten sizi de sorumlu kılar...
ne demek yalandan bişey olmaz, yeminini bozan kişiye bişey olduğunu gördünmü ne demek yahu?
eğer bir konuda hatta dini bir mesele ilgili fikriniz yoksa yanlış yönlendirmede bulunmamanız gerekir...çünkü hem karşınızdakini yanlış yönlendirmeden sorumlu olursunuz hemde karşınızdaki kişinin yanlış iş yapmasına vesile olursunuz...
yapmayın allah aşkına....unutmayın ki zerre kadar iyilik de zerre kadar kötülük de karşılıksız kalmayacaktır...
bu dünyanın birde öbür tarafı var...öbür tarafa yaptığı hatanın yüküyle gitmek yerine ölmeden önce tövbe edip af dilemesi gereken bir şahısa, kalkıp da yanlış yemine bişey olduğunu gördünmü gibi bir cevap vermeniz çok şaşırtıcı gerçketn..kusura bakmayın....
bu arada birde yetim yoksullara sadaka verilebilir ama bende senin gibi yurt disinda yasiyorum burda sadaka vermek sorun oluyor bilirsin...ama güvendigin bir yerin bir türk marketinin yada caminin sadaka kutusuna para atabilirsin....
olur tabi kolay mi$ bu
3 gun orucada gerek yok
super!!
peki bi$ey sorcam, insanlarla dalga geçip kalp kirinca ne tarafa ta$imak lazim bu ki$ileri..
git git birsey olmaz
sen yalandan ölen gördün mü?
yemin edip yine yapana birsey oldugunu gördün mü?
rahatsiz oluyorsan yemin etmezsin bir daha
ama Avm ye yine gidersen birsey olmaz
ayrica niye yemin ettin Avm ye gitmemek icin onu merak ettim
dini konuda sizin bilginiz var diyelim sizin bilginizin dogru oldugunu nerdne biliyorsunuz
benim söylediklerim yanlis diyelim
buna nasil bu kadar eminsiniz
ayrica benim düsüncem bu yönde
fikrimi vermisim gecmisim
sizde fikrinzi verin ki zaten vermissiniz
kendi düsüncelerinizi bana dayatmayin
ben almam zaten
olur tabi kolay mi$ bu
3 gun orucada gerek yok
super!!
peki bi$ey sorcam, insanlarla dalga geçip kalp kirinca ne tarafa ta$imak lazim bu ki$ileri..
Arkadas sanırım muhteşem yüzyılın bu haftaki bölümüne atıfta bulunmuş
:))))))))))))))))))
merhaba arkada$lar
yine degi$ik bi derdim var benim
cumartesi gunu bi$eye kizip bi daha avm ye gitmiycem diye yemin ettimAllah belami versin dedim gidersem yazmaya bile utaniyorum
ama çok saçma bu, gitmeden olmazki
napicam ben bu yeminin bozulmasi için(
Süper ya avm ye gitmeyeceğim diye yemin edip ,bela okuyanıda ilk defa duydum.Okurken gülümsettiniz beni.
Bir anlık sinirle ağızdan neler çıkabiliyor.
Arkadaslar islam dini hosgörü ve anlayis temeline dayanmiyormu...Herkesin fikrine hosgörü ile baksak ne kaybederiz...Biz burda yorumumuzu yapariz ancak hangi yoruma riayet edecegine,
Maral arkadasimiz karar verir...Yanlismiyim:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?