Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
8.5 kilo süt mü :uhm:
aç bırak meme verme o zaman yemeğe düşer diye düşünüyorum ama ben bi gün 6 saat aç bıraktım sonunda gene zafer onun oldu yemek yemeyip meme emdi ama genede azim bi gün bişi yemeseler bişicik olmaz ...
kendi kilosu sekiz buçuk.
bugün daha da az yedi
aç da kalsa yemiyor bir de huysuzlaştı ki çoksinirlendiriyor beni . huysuzluğu kucak istemesi neyse bu yemeyişi öldürecek beni. Yese kilo almasa ona da razıyım . kzımın bebekliğini çok arıyorum bu açıdan. kusana kadar yerdi.
benimkide yemiyo ya. çook üzülüyorum bu duruma. bütün gün her an aklımda acaba bugün ne yedirsem nasıl yedirsem??
bi havuç tohumu meselesi vardı iştah açıyo dediler ama denesemmi bilemedim
Geçen ay Elif'te de yememe sorunu vardı. Mamayı sulandırıp geniş delikli biberonla verince içiyordu ama kaşıkla hiçbir şey yemiyordu. 4 tatlı kaşığı yese bile seviniyordum, kafamız gözümüz, yerler ve üst baş mamaya doyuyordu. aylık kontrollerde kilosu normal çıktığı için doktora sorma gereği hissetmemiştim. 10 aylık kilosu 9600g.dı örneğin. O kontrolde doktora sordum bir yanlışlık var mı diye ve acı gerçek: Amacınız bebeğinizi şişirmek değil beslemek olmalı, dedi. Keşke normal yemek yiyor olsa, o zaman bebeğiniz zayıf bile olsa sorun var demezdik dedi. Efendim özetle, sürekli mama, muhallebi cinsi sütlü ürünler vermek bebekte demir emilimini azaltacağı hatta ve hatta kalsiyumun demiri bağlamasına yol açacağı ve demir yıkımına bile götürebileceği için çok zararlıymış. Bunu kaşık yerine sürekli biberonla vermek de çene ve diş gelişimine zarar verirmiş. Kızım hiç olmazsa köfte yiyor diye seviniyordum ki, köfteyi, eti vs.yi yanında mutlaka yeşil sebzeyle verecekmişiz yoksa vücuda sadece posa vermiş olursunuz, bir faydası olmaz, dedi. Peki kaşığı reddediyor, ne yapalım dedim. Aç bırakın, 2-3 öğün aç kalsın hiç birşey olmaz dedi. Yalnız suyunu ihmal etmeyecekmişim. Bir de bebeğinizin damak tadına mutlaka saygı gösterin, kendi yemeyeceğiniz birşeyi ona zorla yedirmeye çalışmayın, dedi. Bu arada milupa 'nın kavanoz sebzelerinden almıştım migrostan. Pimpirikli olduğumdan 2008 ve 2009 üretimlerini de almam, tavukluları almam. Brokoli- patates ve yeşil fasulyelileri aldım, 2010 şubat üretimi. Elif çenesini kitledi 1 kaşık bile kabul etmedi. Dudağına sürdüğümü bile tükürünce mamanın tadına bir de ben bakayım dedim ki, aman Allahım!!!! Mama markette o kadar bozulmuş ki, zehir gibi acıydı! Belki de kızım zehirlenecekti. Bir yerde bebeklerin tad duyularının bize göre kat kat gelişmiş olduğunu okumuştum, demek ki Elif bozukluğu farketmişti. Bu ay nazar değmesin çok değişti herşey, öğünlerin arasını açtım, devam mamasını sabah ve gece olmak üzere 2ye indirdim, onun dışında evde yaptığım kıymalı sebze çorbalarıyla, ciğer ve köfteyle ve miniş miniş kestiğim meyvelerle besleniyor, Öğün araları yaklaşık 4-5 saate çıktı. Acıkmasını ve istemesini bekliyorum. Yemek yedirirken mutlaka su da veriyorum, bazen kafasını sallıyor istemiyor gibi o zaman karşısında yemeğinden ben de yiyorum 1 kaşık dudağıma falan sürüyorum nam nam nam çok güzelmiş diyorum, eh devir reklam devri:)) O zaman devam ediyor yemeğe. Benim hiç sütüm yoktu, bu nedenle yazdıklarımı emziren anneler hemen uygulamasın, bildiğim kadarıyla onlar sık sık beslemek zorunda. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana opuyorumnanaktan