Yenge Hanım...

yaa kaynanalar bitti bi de yengelere mi hizmet etcez yaaa??
hadi kaynana kocamın annesi dersin belki gidersin (ki genelde gitmezsin)
ama yengeye de mi gideceğiz??
kocamın teyzesi halası da değil, amcasının hanımı!!
tabii ki büyüğümdür, ama onun iş yapmaya çağırması ayıp oluyor!!
başkasına şikayet ediyorsa sorun bakalım, sizin çocuğunuza kendi torunu gibi bakar mıymış??
siz de kendi anneniz gibi her işine koşamazsınız elbet...

Kendi gelininide mi aynı şeyi yapıyor acaba. Yok canım niye böyle bir mecburiyetin olsun, insanın zaman zaman ihtiyacı olur yardım edersin seve seve, onun dışında herşeylerine koşmak zorunda değilsin ki. Bunun içinde konuşacaksa konuşsun dursun.

ne insanlar var ya...kendi gelinine yaptırsın, hizmetçisi misin sen onun. çok iyi yapmışsın gitmemekle.

aman hiçte sevmem öğle insanın hem ne münasebet ya ben neden gidip ona iş yapacakmışım çok istiyorsa o gelsin bana iş yapsın

Evet laf söyleyip söyleyip oturmaya devam ediyor acayip yüzsüz...,,

Ve çok sinirlerimi bozuyor .

Bundan 15 gün önce yengenin kızıyla geliniyle eşimin halasına gittik oturmaya o da kadın beni de çağırdı diye gittim şimdi gitmesem gene konuşcak orda arkamdan dedim gitmek en iyisi...

Neyse orda halı yıkama makinelerinden açıldı konu.

İhlasın makinesini kullanıyor bu yenge sultan aynısından benim kendi annemin de var hatta.Neyse bu makinesinin halı yıkama aparatının çok ağır olduğunu söyledi ben de valla aynından annemin de var ben hiç ağır bulmuyorum dedim o da benim kollarım ağrıyo bence ağır dedi.

Sonra madem sana ağır gelmiyor koltuklarım halılarım çok kirlendi gel bi ara yıka dedi düşünün kızlar yanında kendi kızı var bir de gelini var bana diyor yıka diye...Ben de o kadar öfkelendim ki gelin aldın gelinin yıkasın dedim gelini de mal gibi sesini çıkarmıyor dinliyor öyle alsanaalsanasmile

Durdu durdu ne diceğini bilemedi o zaman gel gelinime yardım edersin dedi ben de kızın yardım eder ona da dedim...

Ya dediği lafların altında kalmıyorum buna rağmen sürekli laf sokuyor ya alsanaalsanasmile
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
ayyyy alemsin yaaa güldürdün beniii kahkahalarla...
Ne biçim yüzsüz kadın yaaa hala inadı inat gelcen diyo delimi ne kaydirigubbakcemile3

hangi devirde yaşıyoruz tabi ki mecburiyetin yok.kendi işlerine anca zaman ayırabildiğini söyle ki öyledir zaten.dert etme tavrını koy canım.

vız gelsın tırs gıtsınnnn tatlımmm böyle insanlrın lafına takılıpta üzme kendını bence....o insanlarda amacına ulaşmış olmasın dımı ama.......

oha yani ne yüzsüz yengeymiş bu kızı var gelinide var evi çok pis heralde kimse işin hakkında gelemiyo sanırım

Evet laf söyleyip söyleyip oturmaya devam ediyor acayip yüzsüz...,,

Ve çok sinirlerimi bozuyor .

Bundan 15 gün önce yengenin kızıyla geliniyle eşimin halasına gittik oturmaya o da kadın beni de çağırdı diye gittim şimdi gitmesem gene konuşcak orda arkamdan dedim gitmek en iyisi...

Neyse orda halı yıkama makinelerinden açıldı konu.

ıhlasın makinesini kullanıyor bu yenge sultan aynısından benim kendi annemin de var hatta.Neyse bu makinesinin halı yıkama aparatının çok ağır olduğunu söyledi ben de valla aynından annemin de var ben hiç ağır bulmuyorum dedim o da benim kollarım ağrıyo bence ağır dedi.

Sonra madem sana ağır gelmiyor koltuklarım halılarım çok kirlendi gel bi ara yıka dedi düşünün kızlar yanında kendi kızı var bir de gelini var bana diyor yıka diye...Ben de o kadar öfkelendim ki gelin aldın gelinin yıkasın dedim gelini de mal gibi sesini çıkarmıyor dinliyor öyle alsanaalsanasmile

Durdu durdu ne diceğini bilemedi o zaman gel gelinime yardım edersin dedi ben de kızın yardım eder ona da dedim...

Ya dediği lafların altında kalmıyorum buna rağmen sürekli laf sokuyor ya alsanaalsanasmile

o zaman sürekli şikayet edeceksin canım..
tez zamanda başlıycaksın "ay belim başım hiç yetiştiremiyom ev işlerini ay beceremiyom, kadın mı tutsam.... vs." aklına ne geliyosa.. sürekli dırdır yani.. ama gereken zamanlarda tabii, dikkat çekmeden.. mesela niye ben kullanabiliyom makinayı diyosun ki?? sen farzet ki beceriksizsin, yapamazsın belin ağrır aklinialirimsmile
yada son çare, "az ye de hizmetçi tut" diyceksin, ki umarım işler bu raddeye varmaz...

iyi valla kadinin hem gelini var hem kizi utanmadan herseyine seni kosturmaya calisiyor öyle mi

ayni seyi eltime yapan bir kadin vardi büyük amca eslerinden ,hanfendininde 5 tane gelini vardi

ütüsü olurdu eltimi cagirirdi,perdesi mi yikancak eltimi cagirirdi,perdesimi asilcak yine eltimi cagirirdi bizim safta istemesede giderdi ,düsünün eltimin biri 10 aylik digeri 3 yasinda iki kücük bebesi var

o kadin tutmus bu seferde patatesini maydonozunu almis gelmis eltime diyor ki bayrama bana bi kac tepsi börek yap ,ertesi günde bayramdi

kapiya ciktim eltimin arkasindan dedim noluyor burda ,bir de utanmadan hehh bak eltinde yanindaymis cabuk biter demez mi akannehir

bende dedim ki kusura bakmayin biz simdi carsiya cikiyoruz, ordanda benim evime gecicez ,vaktimiz yok ,yapamayiz dedim, hem vaktimiz olsa bile senin bes tane gelinin yok mu dedim ! kadin kuyrugunu SIKISTIRDIGI gibi defolup gitti ...

esek olana semer vuran cok olur , kimseye kendini ezdirme

Son düzenleme:
bunları gelin hakkında söylemişsiniz ama gelin konuşsa dün bir bugün iki oluoy,konuşmasa mal oluyor..bence sende az degilsin kusura bakmada..biraz empati lütfen...yengeylede artık aranızda iyice sürtüşme olmuş,bence halıları yıkatma olayınıda sana laf atma anlamında söylemiştir,yoksa bu kadar diyalogdan sonra ciddi anlamda halılarımı yıka diyecek hali yok.

geline karşı bi çekememezlik var gibi,neden acaba?

niye cekememezlik olsun arkadasim ,burada arkadasin sabrini zorlayan bir durum söz konusu

kim olsa ayni tepkiyi verir ,kadinin bir gelini bir de kizi var bu kiz hizmetcisimi o kadinin ?

demek ki gelini kizi bir ise yaramiyor ki ya da onlara söz geciremiyor ki bu kizi kullanmaya calisiyor

kim olsa bu durumda gelinede ,kizinada,anasinada danasinada gicik olur :umursamaz:

anlamadığım şey neden gelinini değillde seni çağırıyor boşveeer ne derse desin takma kafana bakkı yapmıyosun çağırmaz bi süre sonra zaten susar da

Duble kaynanan olmuş şekerim..kafamçokkarıştı
Yapsın kendi kızı ,gelini..onlar armut ağacından mı düşmüş..

Şaşırmış o kadın..acilen kendisine getirmek gerek..

Kızlar birkaç gündür giremedim foruma hastaydım :sinifsinif:

Yenge hanımla ilgili yeni gelişmeler var hemen aktarayım dedim ki rahatlayayım hem de paylaşayım dedim olumunekankayizsmile

Eşimle beraber perşembe kayınvalidemlere gittik,o gece orda kalıp cuma hepberaber kayımpederim kayınvalidem ve görümcemin büyük kızı bize geldik.Kaynım arabayla bırakıp gitti pazar günü kayınvalidemleri tekrar alacaktı .Neyse konuya geleyim.bayanssulusmile

Biz evde kayınpederim kayınvalidem eşim ve ben bu yenge hanım konusunu konuştuk yaklaşık 2 saat hemide mafoldumben

Kayınvalidem de çok çekmiş bu yengeden,yaklaşık 30 sene altlı üstlü oturmuşlar her işine annemi çağırıyormuş,annem yeri geliyo gidiyomuş yeri gelmiyo bahane uyduruyomuş ...

Annem bahane uydursa bile elinde tencereyle yaprakla yukarı anneme çıkıyomuş yaprak saralım diye ,düşünün artık :bbo:

Kayınpederim çok kızıyor bu kadına uyuz oluyor desem yeridir yani...

O akşam babam 'yarın hep beraber çıkalım konuşalım derdi neymiş ' dedi...Kendini savun her dediğine hiç susma dedi.

Neyse ertesi akşam biz hep beraber çıktık bunlara biraz oturduk yemek felan yendi.Sonra babam açtı ağzını yumdu gözünü,sinirli ama ses tonuna oldukça hakim bir biçimde...

Ben de giriyorum tabi lafa,dedim hep yaptıklarını birbir saydım.

Yok işte derdi bana iş yaptırmak değilmiş de ,beni kendi kızı gibi görüyomuş da,ben dün bir bugün ikiymişim kocamı korumak bana mı düşüyomuş da(buara 4 buçuk yıllık evliyim),Allah benim elime onu düşürmesin düşürürse ben ona bakmazmışım da,daha neler neler....

O gece Allah senin eline kimseyi düşürmesin özellikle beni deyince bana,babam çok sinirlendi 30 yıldır şu beddualarını bırakamadın gitti dedi.Bu kız senin kızın değil,sen kendi kızına yaptıramıyosun isteklerine bu kıza mı yaptıracaksın ki zaten mecbur değil dedi.Bu sefer bu ağlamaya başladı..

Ama o ağladıkça ben deli oluyorum alsanaalsanasmile

Sonra ben bundan sonra hiçbirşeye karışmıyorum dedi ben de iyi olur dedim.İnsanlık yok ki dedi bu sefer akannehir .Ben de insanlığın alası var ama sen göremiyosun yazık dedim.

O gün kapıda büyükler konuşurken sen lafa atladın dedi bana oysaki kendi gelini benden önce atlamıştı.Ben de dedimki ortamda benden çok daha küçükler vardı onların atlaması değil de benimkimi dokundu dedim kimi kastediyosun dedi gelinini dedim.

Bu sefer gelin odaya girince geline bak derya sana kızıyomuş demesin mi al başına belayı alsanaalsanasmile

Gelin ben naptım sana dedi ben de benim senle sorunum yok herzamanki gibi saptırıyo konuyu dedim.

Beni böyle kabul et bu yaştan sonra değişemem dedi ben de kabul etmek zorunda değiliz birbirimizi benim yaşım 27 karakterim oturmuş benim değişmem de olanaksız dedim böyle kalalım mesafeli uzak dedim zaten öyle olacak dedi .alsanaalsanasmile

O gece bu tartışmadan sonra ben indim hemen eve babamlar oturdu bi saat daha sonra onlar da indiler.Babamlar eve gelince bu konuyu sürdürmeyin felan dediler ben de hiç oralı olmadım bu kadar laftan sonra salaklık yapamam kusura bakmasınlar :olmaz:

iyi olmuş canım valla bu kadar açık konuşacağınızı düşünmedim ama bu kökten bir çözüm olmuş yani bahanelerle mesafeyi korumaktansa hepten koparmışsın bağlarını,

ama bu şimdi sana kafasını takar düşmanın gibi davranır o yüzden hiç tenezzül etme,bişey olursa sen takma eşin halletsin

mydecember canım,evet dediğin gibi oldu kopardık bağları.

Pazar günü kaynım kayınvalimdemleri almaya geldi eşimin dayısı yengesi teyzesi eşi ve çoluk cocuk bana yemeğe geldiler.Ev baya kalabalıktı valla ben hiç onları çağırmadım .

Kayınvalidem çağırmış ama uyuz oldum geldiler diye. alsanaalsanasmile

Kapıyı bi açtım baktım bunlar yüzsüz resmen ya yüzsüz....

Hiç hoşgeldin felan demedim ,herzaman on bardak çay içen kadın o gün bir bardak içti ve çayın yanındaki ikramlıklarından bir tane bile tatmadı ,hiç de umursamadım banane alsanaalsanasmile zeten onun çayına da ben bakmadım gelini sordu içcen mi diye

Misafirlerimi yolcularken hiç güle güle de demedim onlara .

Ama napayım ya çok bunalttı bu kadın beni,mutfakta da gelini ağzımı yokladı biraz tek kelime vermedim gitsin kaynanasından öğrensin canım banane

geline karşı bi çekememezlik var gibi,neden acaba?

Çekememezlik demeyelim de anlaşamamazlık diyelim şuna çünkü çekememezlik çok farklı birşey.

Gelini şimdilik sevmiyorum pek niye diceksiniz onu da anlatayım kızlar.

Şimdi bu gelin benim düğün fotolarına bakarken bana pörsümüşsün dedi eşime de şişko göbekli dedi bu bir.

Evime misafir geldi geçenlerde bana ....'nun çayı bitmiş doldur dedi bu iki alsanaalsanasmile

Eşimle beraber oraya gittiğimizde hoşgeldin etmek için ayağa bile kalkmıyo düşünün artık ya biz eşimle odaya giriyoruz yenge hanım kapıyı açtı içeri girdik bu iki uyuşuk karı koca hoşgeldiniz dedi oturdukları yerden ayağa bile kalkmadılar ya,kapıya bile geçirmediler.

Back
X