Yenge Hanım...

hiç kimsenin evini temizlemek zorunda deilsin kaynananın bile
tavrını koy yapamam işim var demek çok zor deil
bir iki kere reddedince bi daha söyleyemezler

amaan ne derse desin. bi hastalık durumu olur, zorda kalır, acil misafir falan gelecek olur insan 1-2 kere yardım ister. ama ne bu böyle sürekli?

yapsaydinizda yaptiklarinizi begenmezlerdi kesin bosverin
yerinizde olsam kapatirim kapimi takmam istedikleri kadar konussunlar

sen ona herhangi bir iş için gittiğinde ertesi günde sen bana gel de. sonra yavaş yavaş anlar heralde.

Ben kimsenin işini yapamam deyin baktınızki hala yaklaşımları aynı hiç muatap bile olmayın...

Kim ne derse desin kimse kimsenin işini yapmaya mecbur değilki.

Koyun tavrınızı,kim ne diyebilir.

ALLAH ALLAH YAAA..
oh ne alaa..
valla bende olsam gitmezdim...
elbette bir insana yardım edilebilir ama bunun bir uslubu,mantığı olur...
bu kişi artık yardımda felan değil,takmış sana ve nereden nasıl sinir ederim diye düşünüyor..
bence taviz verme ve sakın sinirlendiğini belli etme..
gerektiğinde görüş...

O gün bana kayınvalidemler felan gelmişti.Bunlar da geldi tabi orda kayınpederim eşimin amcası felan konuşuyorlar erkekler yani konuşanlar hep orda bizim yeni gelin lafa atlamaz mı ama böyle de olmaz ki bu lamba sürekli yanıp duruyor yaptırmak lazım felan diye...

Ben ve kayınvalidem sinir olduk dün bir bugün iki sanane
Ben de o kadar öfkelendim ki gelin aldın gelinin yıkasın dedim gelini de mal gibi sesini çıkarmıyor dinliyor öyle
bunları gelin hakkında söylemişsiniz ama gelin konuşsa dün bir bugün iki oluoy,konuşmasa mal oluyor..bence sende az degilsin kusura bakmada..biraz empati lütfen...yengeylede artık aranızda iyice sürtüşme olmuş,bence halıları yıkatma olayınıda sana laf atma anlamında söylemiştir,yoksa bu kadar diyalogdan sonra ciddi anlamda halılarımı yıka diyecek hali yok.

İstemiyorsanız tabiki yapmak zorunda değilsiniz. Bırakın ne derlerse desinler siz duymamazlıktan gelin. Konuşur konuşur bir müddet sonra susarlar.

ne münasebet niye yapcakmışsın onun eli bi tarafınamı kaçmışta senden sürekli yardım istiyo ayrıca gelini yokmu çok yardıma ihtiyacı vars akendi gelinini çağırsın az yesin kendine bi hizmetçi tutsun

yeri gelıyo kendı evımızın işlerını yapmak ıstemıyoruz kaldıkı başkasının evi...
umrumda olmaz tın tın tın yani...
bence doğrusunu yapmıssınız..

Öyle şey mi olur?!.. Kimsenin işini yapmak zorunda değilsiniz,bunun için huzursuzluk çıkaracaklarsa buyursunlar çıkarsınlar.Açık açık derlerse ya da ima ederlerse ,siz de hiç oralı olmayın.Kendi işimi ancak yapabiliyorum,diyerek, kendinizi koltuğa atıp uzanın.Şuram ağrıyor ,buram ağrıyor ,demeyi de ihmal etmeyin.aklinialirimsmile

Bunlar kayınvalidemlerle 30yıldır altlı üstlü oturmuşlar kayınvalidem gençken hem onu çağırırmış tüm işlerine...

Anlayacağınız insan kullanmaya epey alışık kendileri.

İşini yaptın mı iyisin yapmadın mı senden kötüsü yok.

Kendi gelini pek kıymatli anacım bulaşıkları bile elinde yıkatmıyo makineye attırıyo,

gelin hanım alışverişi pek sevmezmiş bu yüzden alışverişe pazara felan müstakbel kaynanası gider.

Sonra da gelir benim arkamdan laf eder bakmaz kendi gelinine alsanaalsanasmile

Back
X