• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenge neden böyle yapiyor

benim dogumumdan alti ay sonra eltim dogum yapacak. benim son onun ilk olacak. cöpünü bile vermicem cocuklarimin. ana baba olmaya karar veren bakacak bütceyide ayarlasin bi zahmet. not almanyada yasiyorum....
Ne büyük maharet, özür diliyorum ama. Paylaşmak güzel şey, deneyin.

Düsünmesi lazım yengenin aslında bizde gelin g>rümce öncelik birbirimize veririz oyuncakları bile oyun yaşı geçtiyse küçük olana veririz

Kızım yeğenlerimin kıyafetlerinden, eşyalarından kullandı ve kullanmaya devam ediyor. Oğlumun eşyalarından da görüncemin oğluna veriyoruz küçülenleri, oynamadığı oyuncakları vs. Aile arasında böyle paylaşımların olması güzel bence.

Ama ısrarla istemek saçma geldi bana. Verecek olan kişi teklif eder bunu. Yoksa durup durup birşeyler istemek doğru bir davranış değil.

Yenge size vermek istemiyor demek ki, öyle bir zorunluluğu da yok neticede. Siz ona değil de ikide bir almaya gerek yok yengemde var zaten eşinize kızın.

Belki vermek istemiyor kadın.
Kimseden beklenti içinde olmayım.
İlla 2. El olacaksa dışarda 2. El dükkanından alın.

Ne büyük maharet, özür diliyorum ama. Paylaşmak güzel şey, deneyin.

paylasirim o sorun degil, ama malesef kaynimda konu sahibi gibi ne gerek var, nasil olsa hadibeyaaa da var o versin kafasinda. görümcemde öyle. onun kizinda 6 ay kücük kizim var bana demisti ki, sen yeni al bana ver ben kullanim sonra seninki kullanacak yasa gelince sana geri verim. böyle insana verecegime, cöpe atarim daha iyi. enayi yazmiyo bi yerimde.

Kizlar merhaba,
Çok sinirliyim çok. Ben daha hamileyken ,eşim bana, merak etme bebek yatağı bebek arabası kıyafet, her şey var demisti. Kendisinin yeğeni var .Eşimin anneside anaokulu öğretmeni, böyle çocuk şeyleri hep eline geçiyor.Çocuğun doğma zamani geldi ne yatak ne araba hiç birşey yok. Meğer yengesi arkadaşına vermiş. Benim annem de boşver ikinci el şeyleri dedi bebek arabası yatağı her şeyimizi aldı çok şükür. Eşimin Annesin de yeni bir bebek yatağı vardi biraz büyük çocuklar ici , yepyeni onu da biz alicaktik. Tabi yengesi onu istemis. Getirip eski yatakla değiştirdiler. Aradan 1 sene geçti. Çocuğum büyüdü bizim de buyuk yatak almamız gerekiyor eşimin anneside yengendeki yatagi alın, artık kullanmiyor dedi. Aradık , yengesi yine arkadaşına verdiğini söyledi. Ben gerçekten anlamıyorum bu kız bunu bilerek mi yapıyor bize. Çok sinirliyim çok.
Sizin durumunuz çok mu kötü? Yani bu saydıklarınizi biz kira öderken tek maaşla yaptık. Bir kere sadece bir tanidiga dedim çocuğunun kıyafetleri varsa alabilirim zaten cabuk buyuyorlar diye baştan savdi. Eşim çok kızdı bana. Sonra çocuk6 aylık oldu biz 2 bavul giyisiyi yeni doğum yapan durumu olmayan aileye yıkayıp utuleyip verdik. Hala da temiz kalan şeyleri. Bisikleti çabuk büyüdüğü için kirlenmeyen deforme olmayan şeylerini insanlara veririm. Ama mesela bir tanıdığım var sürekli oğlumun giyisi ve kitaplarını ister başkasına verdim derim çünkü durumu almak için gayet müsait. Ne diye vericem ki. Alamayacak olana veririm ki bir işe yarasın. Bana daha önce vermeyen kişiye de minnettarım ayrıca. Ben ne yüzle istemisim o ayrı zaten cahillik ışte.

Kizlar merhaba,
Çok sinirliyim çok. Ben daha hamileyken ,eşim bana, merak etme bebek yatağı bebek arabası kıyafet, her şey var demisti. Kendisinin yeğeni var .Eşimin anneside anaokulu öğretmeni, böyle çocuk şeyleri hep eline geçiyor.Çocuğun doğma zamani geldi ne yatak ne araba hiç birşey yok. Meğer yengesi arkadaşına vermiş. Benim annem de boşver ikinci el şeyleri dedi bebek arabası yatağı her şeyimizi aldı çok şükür. Eşimin Annesin de yeni bir bebek yatağı vardi biraz büyük çocuklar ici , yepyeni onu da biz alicaktik. Tabi yengesi onu istemis. Getirip eski yatakla değiştirdiler. Aradan 1 sene geçti. Çocuğum büyüdü bizim de buyuk yatak almamız gerekiyor eşimin anneside yengendeki yatagi alın, artık kullanmiyor dedi. Aradık , yengesi yine arkadaşına verdiğini söyledi. Ben gerçekten anlamıyorum bu kız bunu bilerek mi yapıyor bize. Çok sinirliyim çok.
Birilerinden birşey beklentisinde olmanız çok saçma yada şöyle diyim birine minnet etmek.. Eşinize söyleyin yenisini alsın. Yani vallahi anlamıyorum birilerinden eşya bekleyenleri. Durumunuz yoksa neyse dicem ama öyle bişi de dememişsiniz. Böyle maddi durumları aile ilişkilerine sokmayın.

Ya söz konusu kucuk bi bebekse ikinci el almaya cesaret edemezdim ben. Ama siz hep ikinci el alıyorsunuz. Durumunuz kotuyse ucuz ama sifir alın bundan sonra

Sizin durumunuz çok mu kötü? Yani bu saydıklarınizi biz kira öderken tek maaşla yaptık. Bir kere sadece bir tanidiga dedim çocuğunun kıyafetleri varsa alabilirim zaten cabuk buyuyorlar diye baştan savdi. Eşim çok kızdı bana. Sonra çocuk6 aylık oldu biz 2 bavul giyisiyi yeni doğum yapan durumu olmayan aileye yıkayıp utuleyip verdik. Hala da temiz kalan şeyleri. Bisikleti çabuk büyüdüğü için kirlenmeyen deforme olmayan şeylerini insanlara veririm. Ama mesela bir tanıdığım var sürekli oğlumun giyisi ve kitaplarını ister başkasına verdim derim çünkü durumu almak için gayet müsait. Ne diye vericem ki. Alamayacak olana veririm ki bir işe yarasın. Bana daha önce vermeyen kişiye de minnettarım ayrıca. Ben ne yüzle istemisim o ayrı zaten cahillik ışte.
ablacım çok iyi anlıyorum seni , benm de yeğenimin 3 büyük poşet kıyafetleri vardı giydikleri değil hediye gelenler , yaşı büyüyünce giyilmedi. bir amcamn karısı doğum yaptı o ara ağlıyor durumumuz yok , çocuğa kıyafet alamıyorum vırt zırt diye dedik elimiz de var bak hiç kullanılmamış verelim ık mık dedi kabul etmedi kapısına kadar getirdik oysa gidip başka bir akrabanın büyük , kullanılmış çocuk kıyafetlerini giydirdi çocuğa eğreti duruyordu üstünde . Biz de bir daha lafını etmedik gittik yeni doğum yapmış durumu olmayan bir ablaya verdik nasıl mutlu oldu. Bazı insanlar anlamıyor iyilikten .

Hayır değil, yurtdışında yaşıyorum, burda ikinci el şeyler almak çok normal. Benim annem de kızıyor bana paran mı yok git kendin al diyor. Ama sorun burda yatak değil. Sorun niye yengesi boyle yapıyor. Ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum.

Ya anlamiyorum kendi cocugunuza baskasinin kullandığı yatagi kullandırmak nedir ya iyimisiniz siz hic kimse bunu bana asla teeklif bile edemez

İlkinde olmuş aynı şey siz ikincide de bekliyorsunuz. Yengenin hareketlerinden çok siz yanlışsınız. Biri bana bir şeyi vermeyecek ben ondan bir daha bir şey bekleyecem oldu...

Ikinci el candir, tebrik ediyorum ben.
Eltinin icini bilemeyiz, araniz iyi ise sorun, ama bu konuyu actiginiza gore o kadar samimi degilsiniz. Yerinizde olsma bir daha ondan bir sey gelecek diye dusunmem, hatta gelse bile reddederim, gerwk yok derim.

Ikinci elden vazgecmeyin ama, baskasindan veya direk ik8nci el dukkanlarindan bulursunuz iyi durumda urunler.

Durumunuz iyiymis daha iyi işte, insan icine sinen temiz güzel birşey almak için bahane arar senin dert ettiğine bak... Boşver belki verdiği insanın durumu sizlerden daha Kötü ve yardım etmek istemiştir...
Kötü durumlarda bile olumlu şeyler düşünmeye çalış kafanı bunlarla doldurup strese girme cocuguna odaklan hayat cok kısa cocugunla gecirecegin 1 saniyeyi bile bu tarz şeylerle kaybetme... :KK69:

Üstüne para verseler 2. El alip kullanmam. Icim kaldirmiyo hic bi sekilde :KK43:
Neden baskasindan bekliyosunuz ki gidin yenisini alin mis gibi tertemiz

Back
X