yenge sorunu??

hala üst katınızda k..ç kadar dedikleri evdemi oturuyorlar ?

eğer öyleyse evden çıkartmalı ve maddi yardımı kesmelisiniz.
Abinizin burnu sürtünce belki anlar ana baba ve kardeşinin kıymetini

İnsanların unuttukları bir şey var, 2. bir eş, 2 . bir kardeş olur ama ana babanın ikincisi olmaz.!!!

Dilerim tatsız olaylar yaşanmadan akılları başlarına gelir.

Konunuzu okuyunca Eşi ve eşinin ailesi bölümünde kv ile altlı üstlü oturuyorum konuları geldi.

Altta oturan oğlan ailesi tarafından görmüş olduk sorunu. Lakin bu sitede kv ile altlı üstlü oturan bütün gelinlere aman mesafeni koru, mümkünse arkana bakmadan kaç, aman tavrını baştan koy diye akıllar veriyoruz....

Allah yardımcınız olsun, geçim olmayınca herkes için zor, umarım en kısa zamanda çözersiniz sorunları.

Konuyu ben yazmışım sanki..
Benim yengem de böyle
Evlendikten önce, evlendikten sonra diye değişti.. Sebep aynı şekilde annesinin fişeklemesi

Ama ben senin kadar içerlemiyorum
Abim madem haklıyı haksızı görmüyor, kaç yıllık ailesini silebiliyor
Uğurlar olsun dedim, pişman değilim

Hanımı hatta benle kanki canki olma derdine düştü de
Aileme bunları yaşatanla işim olmaz benim
Zaten dengesiz biri dedikodu için yanaşıyodur, yarın birgün annesinin sözüyle yine 24 ayar değişir
Ne kadar uzak o kadar iyi

Fazla iyilik kimseye yaramıyo
Ailesinden bile görmediği kadar iyilik gördü, ekmek elden su gölden yaşıyolardı aynı sizinkiler gibi
Yine de yaranamadık, zaten annem şımarttı gelinin odasına kadar kahvaltı götüren bi kaynanaydı annem ( hamileliği boyunca )

niye böyle olur anlam veremiyorum kimse karışmaz etmez huzur neden bozulur ki. tamam sen belki bizi istemiyorsun ama aileyi bölmeye ne hakkın var ki.

herkes su zamanda ayaklaırnın ustunde durmaya calışıyor..Abinize kredi cekmeniz hiç dogru degil...tamam kardes kardesin kotu gununde yardım eder...ama abiniz evlenmeyi biliyosa eşinede maddi durumunu anlatmıstır..bence sizi ona ezdirmiş budurumda...buna ne hakkı varki...ben oyle zor gunler yasadımki ama ne calışan gorumcemden ne kayınbabamgilden ne kendi ailemden hiçbirşey beklemedim...zaten mecbuda degiller...iyi alışmıs valla abiniz...o size abilik yapıp kol kanat gercene...okadar krediyi odeyin durun..sizde ilerde pişman olursunuz...

bizim zaten en büyük hatamız zorluk göstermemek oldu alıştılar rahata ve şuan o rahat batıyor. abimin böyle olacağını hiç düşünmezdim beni en çok bu şaşırtıyor.

babanızın yerinde olsam evden en kısa sürede çıkarırdım
sizin yerinizde olsam düğün ve diğer verdiğim borç parayı anında geri isterdim.

çok samimi bişiy söylicem canım demişsinizya insanın canını en çok canı yakıyor yine...

aynı şeyleri bende yaşıyorum yengemle...

ama artık sus sus sus sus yeter dedim sildim attım abimede söyledim karının gazıyla bana
trip atacaksan karınla kardeşinin yerlerini bilemeceksen eyvallahhhhh dedim...

abim benımle gayette iyi..

iyi niyetlerimi yargılayıp bir bir asıyorummmmmmmm artık bu son olsun bu son olsun:ssz::ssz::ssz:

ben şuan hiç tepki vermedim ama arada olmak daha zormuş ama abimle konuşmak istiyorum bu durumu yazık çünkü annemle babama da sürekli bir gerginlik var evin içinde.

hala üst katınızda k..ç kadar dedikleri evdemi oturuyorlar ?

eğer öyleyse evden çıkartmalı ve maddi yardımı kesmelisiniz.
Abinizin burnu sürtünce belki anlar ana baba ve kardeşinin kıymetini

İnsanların unuttukları bir şey var, 2. bir eş, 2 . bir kardeş olur ama ana babanın ikincisi olmaz.!!!

Dilerim tatsız olaylar yaşanmadan akılları başlarına gelir.

evet hala üst katımızda oturuyorlar, babam çıkarmak istiyor zoru görmeli ancak o zaman anlar kıymeti diyor ama annem geçinemezler diye karşı çıkıyor. abimi çok seviyorum o kadar özlüyorum ki eski günlerimizi ilerde iki düşman olmak istemiyorum bizim birbirimizden başka kimimiz var ki

Konunuzu okuyunca Eşi ve eşinin ailesi bölümünde kv ile altlı üstlü oturuyorum konuları geldi.

Altta oturan oğlan ailesi tarafından görmüş olduk sorunu. Lakin bu sitede kv ile altlı üstlü oturan bütün gelinlere aman mesafeni koru, mümkünse arkana bakmadan kaç, aman tavrını baştan koy diye akıllar veriyoruz....

Allah yardımcınız olsun, geçim olmayınca herkes için zor, umarım en kısa zamanda çözersiniz sorunları.

aynı şekilde ben de düşünüyorum onun açısından bakıyorum mutlaka birşeye kırıldı ki böyle davrandı ama keşke söyleseydi bu kadar büyümeseydi. sormadık desem sordu da annem , yengem içinde biriktirmiş ve bu durumlara geldi. bu işler gerçekten zormuş kimin açısından bakarsan o haklıdır

Bizim komşuyu hatırladım. Oğlu komşumuz olan teyzeye nasıl düşkündü ta kiii aşık olana kadar. Kız Allah'ın her günü bunlarda bulaşık yıkamalar, kahve yapmalar, ay dur anne evi ben toplarımlar gözümle gördüm yani kendi pervane olurdu hep kimse yap demezdi ki kadın öyle bi'kadın değil. Sonra bi'şeyler oldu düğünü erken yapmak istediler komşumuzda bi'seneden önce düğün yapamayız zaten öyle konuşmuştuk kredi çekmem lazım ama ev borcu da var nasıl ödiycem derken "olsun erken yapalım düğünde erkek tarafının taktığı bileziklerin birazını size veririz borçlar kapanır" dediler. Tabii ki öyle olmadı düğünden sonra gelin akrabalarıma giderken takıp geri veriyim dedi ve vermedi komşumuzun bi'de üniye giden bi'çocuğu daha var üstüne ev borcu onun üstüne kredi:19:Sonra kız hamile kaldı oğulları da "baba sizin eve biz çıkalım doğumdan bi'kaç ay sonra eşim tekrar işe dönünce çıkarız evden" dediler. Şimdi komşumuz emekli oluyo burdan gitmeleri lazım ve oğluyla gelini evlerinden çıkmıyo üstüne çocuğu kayınvalideye bakıtıp iki saniye ağlasa bağırıyolar kadına. Demem o ki hep kaynanalar kötü değil. Bazıları dereyi geçene kadar olayı yapıyo...

Sizde hata evlenmeyi göze almış bi'adama öyle kol kanat gerilmez. Borcu yapmayı bilen ödemeyi bilir, hesaplamak zorunda. Ki ne kadar zamanında iyi bile olsanız altlı üstlü oturulmuyo. Sonuçta bi'yerde ayrı can ayrı kansınız yeri gelir iğne ucu kadar bi'lafınıza alınır, anlaşamazsınız. Ondan fazla samimiyet iyi değil. Abin de önceliği kendi kurduğu ailesine vermiş malesef:25:

Son düzenleme:
yengem çalışmıyor, abimse özel güvenlik üç kuruş para kazanıyor :(

Bu mesajından sonrada anladım ki yengene rahatlık batmış, benim eşimde özel güvenlik, ne kadar aldıklarını biliyorum, çıksın o beğenmediği kıç kadar evden, kira ve fatura ödesin de görsün gününü zaten aldığı maaş tamamen onlara gider. Aslında kimseye değerinden fazlasını vermeyeceksin.

Cahil bir insanmış.

Bizim komşuyu hatırladım. Oğlu komşumuz olan teyzeye nasıl düşkündü ta kiii aşık olana kadar. Kız Allah'ın her günü bunlarda bulaşık yıkamalar, kahve yapmalar, ay dur anne evi ben toplarımlar gözümle gördüm yani kendi pervane olurdu hep kimse yap demezdi ki kadın öyle bi'kadın değil. Sonra bi'şeyler oldu düğünü erken yapmak istediler komşumuzda bi'seneden önce düğün yapamayız zaten öyle konuşmuştuk kredi çekmem lazım ama ev borcu da var nasıl ödiycem derken "olsun erken yapalım düğünde erkek tarafının taktığı bileziklerin birazını size veririz borçlar kapanır" dediler. Tabii ki öyle olmadı düğünden sonra gelin akrabalarıma giderken takıp geri veriyim dedi ve vermedi komşumuzun bi'de üniye giden bi'çocuğu daha var üstüne ev borcu onun üstüne kredi:19:Sonra kız hamile kaldı oğulları da "baba sizin eve biz çıkalım doğumdan bi'kaç ay sonra eşim tekrar işe dönünce çıkarız evden" dediler. Şimdi komşumuz emekli oluyo burdan gitmeleri lazım ve oğluyla gelini evlerinden çıkmıyo üstüne çocuğu kayınvalideye bakıtıp iki saniye ağlasa bağırıyolar kadına. Demem o ki hep kaynanalar kötü değil. Bazıları dereyi geçene kadar olayı yapıyo...

Sizde hata evlenmeyi göze almış bi'adama öyle kol kanat gerilmez. Borcu yapmayı bilen ödemeyi bilir, hesaplamak zorunda. Ki ne kadar zamanında iyi bile olsanız altlı üstlü oturulmuyo. Sonuçta bi'yerde ayrı can ayrı kansınız yeri gelir iğne ucu kadar bi'lafınıza alınır, anlaşamazsınız. Ondan fazla samimiyet iyi değil. Abin de önceliği kendi kurduğu ailesine vermiş malesef:25:

bizimki de öyle oldu sanırım çünkü düğünden önce herşey o kadar iyiydi ki. her hafta sonu bizdeydi sürekli bişeyler yapardık evlendikleri günden beri toplasan 3-4 kere anca bişeyler yapmışızdır. abim zaten bizi böyle yanıltan. ben şuna inanırım sen ailene nasıl davranırsan evlendiğin kişide ailene öyle davranır. yengem de ondan gaz alıyor ve bu kadar rahat davranıyor.

Bu mesajından sonrada anladım ki yengene rahatlık batmış, benim eşimde özel güvenlik, ne kadar aldıklarını biliyorum, çıksın o beğenmediği kıç kadar evden, kira ve fatura ödesin de görsün gününü zaten aldığı maaş tamamen onlara gider. Aslında kimseye değerinden fazlasını vermeyeceksin.

evet ne yazık ki çok az para alıyorlar bunu bile bile de insan kendi evladını zora sokamıyor işte.

Yaaa ne nankör insanlar var ben hakaten akıl sır erdiremiyorum.
Ben eşimin ailesinden kırık igne görmedim, kaynanamda tam bir kaynanadır öyle söyliyim.
Senede sadece iki bayramda giderim evine; en son ramazan bayramında gittiğimde oğluma 3 günde bıktırdın kendinden dedi
öküz. Düşün yılda 2 bayramda görüyor sadece. İnsan değil ama kaynanam onun için normal davranışlar bunlar.
Yardım etmeyi geçtim durumu iyi oldugu halde yardım bekler.
Ben böyle bir durumda bile saygısızlık etmemeye çalışıyorum çünkü benimde bir oğlum var.
Eşimin annesidir tabiki görüşecekler diyip gidiyorum hiçte haketmediği halde.
Allah size sabırlar versin. Yengeniz insanlıktan nasibini almamış biri.
Nankör bencil. Sizin gibi iyi kalpli insanlarıda hep böyleleri bulur.
Benim görümcem olurmusun ben sana abla olurum :)

bakın ne güzel demişsiniz eşimin ailesidir tabii ki görüşecekler diye , kuzenim ve teyzem geldi ankaradan bir hoş geldin demedi yüzünü bile görmedi teyzemler. hadi bize yapıyorsun misafir olana yapma. abim bize 2-3 günde bir iner indiğinde de yukardan zile basar( ziller ortak ) , abim hemen kalkıp gider. sanki biz ona bişey yapıcaz . ben mi abartıyorum bilmiyorum yakın çevremde hiç bu tarz ilişkilere şahit olmadım ama bana çok yanlış geliyor. onlar anne baba yahu sevmesende saygını göster senin eşinin ailesi

Buraya kaynanam şöyle görümcem böyle diye açılan konulara hiç bir zaman birde onları dinleyelim denmiyor ama söz konusu gelinle ilgili konuysa birde onu dinleyelim yazılıyor ya bu da bana çok ilginç geliyor.
Aynı tarafsızlığı diğer konularada bekliyorum açıkcası.
Sen yengenle ilgili konu açarak hata ettin , suçlu bile çıkarsın.

Aileleri birbirinden ayırmaya çalışana allah fırsat vermesin . Her iki taraf içinde geçerli.
Allah yardımcınız olsun .

evet pıtırcığım,hiç bir kaynana konusunda bir de bu olayı karşıdan dinleyelim,diyen çıkmıyor.çünkü ne olursa olsun kaynana suçludur.gelinin suçlu olduğu konularda da kimbilir neler olmuştur da o hale gelmiştir deniyor.çünkü gelinler sütten çıkma ak kaşık,zavallı aciz kişilerdir:34:

konu sahibi,abinin işine gelmiş,sırtını ailesine dayamış karısının yanında da gününü gün ediyor.karısının terbiyesizliklerine göz yumuyor.madem öyle üzülseniz de bir süre arpalarını kesin.madem her şeyi ortak kullanıyorsunuz,faturalara onlarında katkısı olsun.en azından faturaların 3/1'ini ödesinler.evlerine alış verişte yapmayın.hadi kirayı boşverin.bakalım kaç ay dayanabilecekler.:34:

sen sen ol sakın bir daha abin için kredi çekme,para verme.biriktir paranı.sen diyorsun ya benim ihtiyacım olduğunda da abim verir.rüyanda görürüsün anca canım.:1:yengenin sana o parayı verdireceğini,abinin de vereceğini düşünüyorsan çok yanılırsın.düğününde küçük bir takı takarlarsa şükret.annene ve babana çok üzüldüm.allah bu taş kalplilere vijdan versin inşallah:50:

evet pıtırcığım,hiç bir kaynana konusunda bir de bu olayı karşıdan dinleyelim,diyen çıkmıyor.çünkü ne olursa olsun kaynana suçludur.gelinin suçlu olduğu konularda da kimbilir neler olmuştur da o hale gelmiştir deniyor.çünkü gelinler sütten çıkma ak kaşık,zavallı aciz kişilerdir:34:

konu sahibi,abinin işine gelmiş,sırtını ailesine dayamış karısının yanında da gününü gün ediyor.karısının terbiyesizliklerine göz yumuyor.madem öyle üzülseniz de bir süre arpalarını kesin.madem her şeyi ortak kullanıyorsunuz,faturalara onlarında katkısı olsun.en azından faturaların 3/1'ini ödesinler.evlerine alış verişte yapmayın.hadi kirayı boşverin.bakalım kaç ay dayanabilecekler.:34:

sen sen ol sakın bir daha abin için kredi çekme,para verme.biriktir paranı.sen diyorsun ya benim ihtiyacım olduğunda da abim verir.rüyanda görürüsün anca canım.:1:yengenin sana o parayı verdireceğini,abinin de vereceğini düşünüyorsan çok yanılırsın.düğününde küçük bir takı takarlarsa şükret.annene ve babana çok üzüldüm.allah bu taş kalplilere vijdan versin inşallah:50:

aslında anneme ya da babama biraz yakın olsa ailem onun elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz el üstünde tutar. o kadar olay oldu daha ağızlarından kötü bişey çıkmadı. şimdi gelse özür dilese eminim ki yine kol kanat gererler tek oğulları neden mutsuz etmek istesinler ki . başka yere taşınsalar belki daha kolay olur her gün aynı binada yüzlerini görmeden yaşamak çok kötü. bazen çocuğun ağlama sesini duyuyoruz annemin gözleri doluyor yazık değil mi ya.

para konusunda da haklısınız sanırım onların bana geri dönüşü olmayacak abimin bana yapması gerekeni ben ona yaptım. yine olsa yine yapar mıydım yapardım sanırım imkanım varken onu kıvranır şekilde görmek istemem. çünkü abim benim gözümde bir baba gibiydi şimdi onu bu şekilde aciz görmek daha çok üzüyor. inşallah geç olmadan farkına varırlar hatalarının.

aslında anneme ya da babama biraz yakın olsa ailem onun elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz el üstünde tutar. o kadar olay oldu daha ağızlarından kötü bişey çıkmadı. şimdi gelse özür dilese eminim ki yine kol kanat gererler tek oğulları neden mutsuz etmek istesinler ki . başka yere taşınsalar belki daha kolay olur her gün aynı binada yüzlerini görmeden yaşamak çok kötü. bazen çocuğun ağlama sesini duyuyoruz annemin gözleri doluyor yazık değil mi ya.

para konusunda da haklısınız sanırım onların bana geri dönüşü olmayacak abimin bana yapması gerekeni ben ona yaptım. yine olsa yine yapar mıydım yapardım sanırım imkanım varken onu kıvranır şekilde görmek istemem. çünkü abim benim gözümde bir baba gibiydi şimdi onu bu şekilde aciz görmek daha çok üzüyor. inşallah geç olmadan farkına varırlar hatalarının.

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama anne babaların durumları çok iyi olsa bile sizin olayda olduğu gibi evlenen oğluna kızına bu kadar destek olmamalı bence. Ki bu destekten öte bi'şey sanki aile olmamışlar gibi.
Aklıma bi'arkadaşım geldi oda üniversitedeki sevgilisi için "ay keşke şimdi evlensek yine anne babalarımız bize baksa biz sadece aynı evde yaşasak oh mis" derdi:37: Sizin de öyle olmuş. Abine yüklediğiniz sorumluluk 0 öyle ben de evlenirim yani. Yengenin havası da sırf bundan bi'bilse sizin elinizi ayağınızı çektiğiniz an o küçük bulduğu eve muhtaç kalacağını bak bi'daha dillendiriyo mu. Yardımı böyle hep zorunluymuş gibi kesilmeksizin yapar durursanız kıymet bilen olmaz hatta bi'ay hiç veremeyin hemen kötü olursunuz. Mesela sen kredi çektim diyosun bak yarın evlenicem para lazım de aynı desteği göremeyeceksin ve için acıyacak.

Bir tarafta çizdiğiniz süper bir tablo; muhteşem görümce,kayınvalide her şeyi ile gelinin çevresinde dönen bir hayat.
Bunca güzelliğe rağmen beğenmeyen burun kıvıran bi gelin.
Siz kötüsünüz diye değilde bir şeyleri atlıyor olabilir misiniz ? Kırıldığı darıldığı ama size normal gelen şeyler olabilir mi?
Durup dururken kimse kötü olmak istemez.Çok farklı bi karakter değilse eğer.Yengenizi de dinlemek lazım.
Bir şeyler hep karşılıklı olur buna inanırım.

abim de şuan aynen öyle evi geçindirmekten çok aciz sürekli ya benden ya babamdan ya da annemden para istiyor. ev geçindirmenin zorluğunu bilmiyor parasını idareli kullanamıyor. düğünden sonra antalya da villa kiraladı balayı için. yani diyorum çok mu lazımdı gdip otelde de kalabilirlerdi . bu kadar lükse ne gerek var.

Ailenizle de konuşun Allah aşkına abiniz madem evlendi sorumluluk almalı!
Paraya ihtiyaç ayrı, hesabını bilmemek, sürekli para istemek ayrı şey, hele de böyle bir muammele gösteriyorlarsa..
Yazık annenize hasta olur insan, torunu bir kat üstünde ama alıp sevemiyor doya doya. Babanız sıkıştım, evi kiraya vereceğim başka bir yer kiralayın desin, oh ya, hem yüzünüze bakılmayacak hemde yüzsüzce sizin verdiklerinizle geçinilecek.

Bari bir sebepleri olur.
:ssz:

Son düzenleme:
babam çok sert biridir babamın karşısında asla sesimi yükseltemem , yani babamın yapısını biliyor abim de yengem de ama öyle laflar edince babam da patladı. asla haklı demiyorum keşke bunların hiçbiri olmasaydı. ben abla olsun bana istemiştim onun için de zor tabii ki yeni bir aile alışmak çok zordur ama hiç zorlamadık ki onu. çok üzüyor bu konu beni. babam abim için kendi ailesine böyle hakaret eden birine müdahale bile etmedi diye çok kızgın. keşke eskiye dönsek abim hiç evlenmemiş olsa çok özlüyorum onu.

Abinin artık bir yuvası var,keşke hiç evlenmemiş olsa diyeceğinize,'Allah yuvasında mutlu etsin,akıl fikir versin,ortayı bulsun' diye dua edin lütfen.

Henüz abinizin bir aile olduğunu bile kabullenememişsiniz,ne demek hiç evlenmemiş olsa?
Turşusunu mu kuracaktınız abinizin?
Ne güzel bir yuvası,karısı,çocuğu var..

Siz yengenizden memnun değilsiniz diye,neden hiç evlenmemiş olsun ki abiniz?
Abiniz yengenizden memnunsa,3.kişilere susmak düşer...
Hem yengeden pek abla olmaz,el kızından abla olmaz..Olsa bile nadirdir.
İnsanın kuzeni bile kendine kardeş,abla olamıyor kan bağı olduğu halde.
El kızından ablalık,kardeşlik hiç beklenmemeli...

Yengenizinde hataları vardır elbet,ama dediğim gibi,nikahındaki kişi abiniz,onlar mutluysa sorun yok.
Annenizin torununu görmemesine üzüldüm,ama birde yengenizden dinlemek lazım olayları.
Neden bu kadar geri çekti kendini bakalım?;)

Umarım herşey düzelir..

Benimde bir erkek kardeşim var 25 yaşında bende hep evlenince eşi bana arkadaş olsa yani inşallah öyle biri olur beraber alışveriş yapar dertleşiriz zaten arkadaşım yok bana yoldaş olur işte gibi hayaller kuruyorum(henüz konuştuğu yada ciddi düşündüğü biri yok)
Ama böyle konuları okuyunca yada etrafımda siz bi gelin alında ozaman görcem ben sizi diyenleri görünce ürperiyorum..
Nasıl ya ne yani biri gelicek ve ailemizi mi huzursuz edicek felan düşüncelerine kapılıyoruz şimdiden..
Yaşadıklarınız zor
Gözünüz görmese belki gönlünüz katlanır
Ama yanınızdalar ve görüyosunuz zordur mutlaka..

Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın. amin

okuduğumdan anladığım kadarıyla yengeniz çok iyi biriyken birden kötü oldu ve sanırım kendi annesi yüzünden :53::53:

ama neden?

kadının ne alıp veremediği var kızının evi huzursuz olunca daha mı mutlu oluyo ki acaba :ssz:

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama anne babaların durumları çok iyi olsa bile sizin olayda olduğu gibi evlenen oğluna kızına bu kadar destek olmamalı bence. Ki bu destekten öte bi'şey sanki aile olmamışlar gibi.
Aklıma bi'arkadaşım geldi oda üniversitedeki sevgilisi için "ay keşke şimdi evlensek yine anne babalarımız bize baksa biz sadece aynı evde yaşasak oh mis" derdi:37: Sizin de öyle olmuş. Abine yüklediğiniz sorumluluk 0 öyle ben de evlenirim yani. Yengenin havası da sırf bundan bi'bilse sizin elinizi ayağınızı çektiğiniz an o küçük bulduğu eve muhtaç kalacağını bak bi'daha dillendiriyo mu. Yardımı böyle hep zorunluymuş gibi kesilmeksizin yapar durursanız kıymet bilen olmaz hatta bi'ay hiç veremeyin hemen kötü olursunuz. Mesela sen kredi çektim diyosun bak yarın evlenicem para lazım de aynı desteği göremeyeceksin ve için acıyacak.

bu konuda ailem kesinlikle hatalı zaten ben de öyle düşünüyorum ama onlar elaleme rezil mi olsunlar zora mı düşsünler diyolar. ben de çok müdahale etmek istemiyorum onların arasında olan bir durum bu ama evin tüm ruhunu etkiliyor . inşallah aynı desteği abim de bana verir üzülürüm yoksa gerçekten.

Bir tarafta çizdiğiniz süper bir tablo; muhteşem görümce,kayınvalide her şeyi ile gelinin çevresinde dönen bir hayat.
Siz kötüsünüz diye değilde bir şeyleri atlıyor olabilir misiniz ? Kırıldığı darıldığı ama size normal gelen şeyler olabilir mi?
Durup dururken kimse kötü olmak istemez.Çok farklı bi karakter değilse eğer.Yengenizi de dinlemek lazım.

ben asla biz mükemmeliz demedim . anneminde babamında yaptığı hataları da yorumlarımda belirttim. yine söylüyorum kimse ak kaşık değil . kim anlatsa kendi haklı olur ama benim takıldığım nokta sorun çözmek dururken ortamı daha fazla neden germek?? yengem de keşke okusa da ben de anlasam sorunu. çünkü ben taraf tutmuyorum haklı haksız ayrımı da yapmıyorum ama huzursuz bir aile ortamı neden niye kimse adım atmıyor?? benim çözmeye çalıştığım ve yardım istediğim konu bu

Abinin artık bir yuvası var,keşke hiç evlenmemiş olsa diyeceğinize,'Allah yuvasında mutlu etsin,akıl fikir versin,ortayı bulsun' diye dua edin lütfen.

Henüz abinizin bir aile olduğunu bile kabullenememişsiniz,ne demek hiç evlenmemiş olsa?
Turşusunu mu kuracaktınız abinizin?
Ne güzel bir yuvası,karısı,çocuğu var..

Siz yengenizden memnun değilsiniz diye,neden hiç evlenmemiş olsun ki abiniz?
Abiniz yengenizden memnunsa,3.kişilere susmak düşer...
Hem yengeden pek abla olmaz,el kızından abla olmaz..Olsa bile nadirdir.
İnsanın kuzeni bile kendine kardeş,abla olamıyor kan bağı olduğu halde.
El kızından ablalık,kardeşlik hiç beklenmemeli...

Yengenizinde hataları vardır elbet,ama dediğim gibi,nikahındaki kişi abiniz,onlar mutluysa sorun yok.
Annenizin torununu görmemesine üzüldüm,ama birde yengenizden dinlemek lazım olayları.
Neden bu kadar geri çekti kendini bakalım?;)

aileden biri size yabancı olunca eskiyi aramak o anlara özlem duymaktı benim ki. bu şekilde bir yargılanmayla cevap vermeniz bana doğru gelmedi üzgünüm. hem 3. kişi dediğiniz yıllarca aynı sofrada yemek yiyen can , kan olan kişiler evlendi diye kimse kimseye sırt dönmemeli , herkes gider ama aile kalır anne baba kardeş bundan ötesi yoktur. eş tabii ki çok ayrı o insanın hayat arkadaşı can yoldaşı ama yeri gelir ona bile düşman olunur yine aile anne baba kucak açar.

Umarım herşey düzelir..

Benimde bir erkek kardeşim var 25 yaşında bende hep evlenince eşi bana arkadaş olsa yani inşallah öyle biri olur beraber alışveriş yapar dertleşiriz zaten arkadaşım yok bana yoldaş olur işte gibi hayaller kuruyorum(henüz konuştuğu yada ciddi düşündüğü biri yok)
Ama böyle konuları okuyunca yada etrafımda siz bi gelin alında ozaman görcem ben sizi diyenleri görünce ürperiyorum..
Nasıl ya ne yani biri gelicek ve ailemizi mi huzursuz edicek felan düşüncelerine kapılıyoruz şimdiden..
Yaşadıklarınız zor
Gözünüz görmese belki gönlünüz katlanır
Ama yanınızdalar ve görüyosunuz zordur mutlaka..

Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın. amin

inan ben de öyle hayaller kuruyordum hala da kuruyorum hiçbirşey için geç değil . inşallah sen bu konuda şanslı olursun arkadaşım.

okuduğumdan anladığım kadarıyla yengeniz çok iyi biriyken birden kötü oldu ve sanırım kendi annesi yüzünden :53::53:

ama neden?

kadının ne alıp veremediği var kızının evi huzursuz olunca daha mı mutlu oluyo ki acaba :ssz:

şundan dolayıdır diye söyleyebileceğim bir nokta bulamıyorum belki bir söze alındılar belki bir davranışa. ama dediğim gibi benim gördüğüm tarafından bu derece büyütülecek birşey olmadı ya da olduda ben mi bilmiyorum şüpheye düşmeye başladım.

olan artık oldu ama şu saatten sonra yapılacak birşey var mıdır acaba? Tekrardan bir araya gelinmez mi ki?

bu konuda ailem kesinlikle hatalı zaten ben de öyle düşünüyorum ama onlar elaleme rezil mi olsunlar zora mı düşsünler diyolar. ben de çok müdahale etmek istemiyorum onların arasında olan bir durum bu ama evin tüm ruhunu etkiliyor . inşallah aynı desteği abim de bana verir üzülürüm yoksa gerçekten.

ben asla biz mükemmeliz demedim . anneminde babamında yaptığı hataları da yorumlarımda belirttim. yine söylüyorum kimse ak kaşık değil . kim anlatsa kendi haklı olur ama benim takıldığım nokta sorun çözmek dururken ortamı daha fazla neden germek?? yengem de keşke okusa da ben de anlasam sorunu. çünkü ben taraf tutmuyorum haklı haksız ayrımı da yapmıyorum ama huzursuz bir aile ortamı neden niye kimse adım atmıyor?? benim çözmeye çalıştığım ve yardım istediğim konu bu

aileden biri size yabancı olunca eskiyi aramak o anlara özlem duymaktı benim ki. bu şekilde bir yargılanmayla cevap vermeniz bana doğru gelmedi üzgünüm. hem 3. kişi dediğiniz yıllarca aynı sofrada yemek yiyen can , kan olan kişiler evlendi diye kimse kimseye sırt dönmemeli , herkes gider ama aile kalır anne baba kardeş bundan ötesi yoktur. eş tabii ki çok ayrı o insanın hayat arkadaşı can yoldaşı ama yeri gelir ona bile düşman olunur yine aile anne baba kucak açar.

inan ben de öyle hayaller kuruyordum hala da kuruyorum hiçbirşey için geç değil . inşallah sen bu konuda şanslı olursun arkadaşım.

şundan dolayıdır diye söyleyebileceğim bir nokta bulamıyorum belki bir söze alındılar belki bir davranışa. ama dediğim gibi benim gördüğüm tarafından bu derece büyütülecek birşey olmadı ya da olduda ben mi bilmiyorum şüpheye düşmeye başladım.

olan artık oldu ama şu saatten sonra yapılacak birşey var mıdır acaba? Tekrardan bir araya gelinmez mi ki?

tabiki gelinir bi bebiş ve bir aile var ortada...

kimseyi kırmaya değmez ev küçük vs.. bunlar bahane tabiki...

Yenge muhtemelen kocasına kızgın evi doğru dürüst geçindiremediği için. aileden çıkarıyo hıncını. Bebeği olmuş falan. Evet sinirleri bozuk bence de. Bir yandan da onu devamlı dolduruşa getiren bir anne.

O kızın açısından bakmak lazım biraz da.

Sevgili konusahibi, abin canın kanın anlıyorum ama kızkardeşinden borç alarak evi geçindirmeye çalışan bir adamla evli olmak nasıl bir şeydir bir düşünün bence:( Evet siz elinizden geleni yapmışsınız ama abiniz hiçbir şey yapmıyor. Evin tüm masraflarını siz ödüyorken nereye borçlanmış ayrıca? Sizler iyi birer aile olmaya çalışırken abiniz fazla rahata alışmış.

bi kere abine yardim etmekle buyuk hata etmi$in .. dugun borcu yook,kira fatura borç yok
ama siz ona 10.000 lira kredi çekip veriyorsunuz

yengenizin derdi ne acaba,abin kumar falan oynuyor olabilirmi
hiç merak etmedinmi borcu derdi olamyan insan neden geçinemez diye,i$i varsa tabi abinin ..

Back
X