Yenge

• Konu Sahibi Konu Sahibi nees
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
seni en iyi ben anlarım :43:
seninle sorunum aynı değil belki ama düştüğümüz durum aynı
bende ablamla sorun yaşıyorum. ben 92 li ablam 86 lı.
bu yaşlarda kıskançlık var serde:82: şunu da söyleyeyim sen ne kadar haksızlığa uğradığını düşünürsen senin için o kadar kötü malesef
ne kadar çırpınsanda diğer taraf hep baskın gelecektir.benim gibi kendini yıprattığınla kalırsın .
benim yaptığım hataları yapma sakın.kimseyle muhatap olma , adımlarını atarken iyi düşün , ağız dalaşından uzak dur . he yapacaksanda en zayıf yerinden vur :9:
:9: birde yengen abinin kıymetlisidir şimdi. bunu farkında tabi haspam :51: yüz buluyordur.

yazdığınız yorumları aynısı bizimkiler söyledi bugün bana benimde hatam var en ufak lafında parlıyorum oda bunu biliyor üstüme geliyor öyle oluncada evde en çok benim sesim çıkıyo bundan sonra duymamazlıktan gelicem sözlerini onu takmadığımı anlarsa benimle uğraşmaz ama sürekli beni susturuyorlar uyma ona diyorlar beni asıl kızdıran bu bunu anneme desem el kızı beni dinlemez sen dinle diyor :5:

Hem yengenizin tarzı hemde sizin onla münakaşaya girmeniz hiç hoş değil..
Düzgünce konuşulsa çözülecek bi sorun bence..

yazdığınız yorumları aynısı bizimkiler söyledi bugün bana benimde hatam var en ufak lafında parlıyorum oda bunu biliyor üstüme geliyor öyle oluncada evde en çok benim sesim çıkıyo bundan sonra duymamazlıktan gelicem sözlerini onu takmadığımı anlarsa benimle uğraşmaz ama sürekli beni susturuyorlar uyma ona diyorlar beni asıl kızdıran bu bunu anneme desem el kızı beni dinlemez sen dinle diyor :5:

2 ay geçmiş aradan
ne oldu ? halloldu mu mesele ?

2 ay geçmiş aradan
ne oldu ? halloldu mu mesele ?

Keşke hallolsa.Ben burada ki yorumlardan sonra geri çektim kendimi.Duymamazlığa verdim;keşke baştan hakim olsaydım kendime.

Araba alacaktık abimler sürekli tartışıyorlar;o olsun bu olmasın falan ama onlar hep böyleler tartışırlar sonra bir bakıyoruz barışmış gülüyorlar.Neyse yaklaşık bir ay önce yine tartıştılar.Yengemde abime araba almıcaksın dedi.Sonra abimle tartıştılar.Ben burada ikisine de kızıyorum,evinizde tartışın biz kavganıza niye şahit olalım.Sonra yengem küçük abimin olduğu odaya gidip siz nasıl insanız dedi.Küçük abimde sen ne diyosun diyince kavga çıktı abimler kavga etti.Küsler şuan.O gün o kadar ağladım ki keşke böyle olmasaydı.Küçük abim de çok ağladı.Geçenler de abim evlerine çağırdı annem gidiyordu ama gitmiyordum küçük abimi haklı bulduğum için sonra sen neden hiç gelmiyorsun diyince gittim.Çok üzülüyorum kızlar el gibi olduk.Yengemle de samimi değilim gerekince konuşuyorum ama sert dille değil.İnanın çok yorucu kavga etmek,tartışmak.

Aslında küçük abim özür dilemeye de hazır ama yengem bunu 'bak nasıl özür dilettim sana' diye düşüneceğinden istemiyor.Annem gitmişti abimlere yenge hanım pişman değil çekmek zorunda değilmiş (ne çekdirdiysek artık).Ya suç bizde aslında şımarttık çok ilk gelin diye sonunda böyle olaylar oldu.Ha bir de anneme demiş ki 'ben kimle evlenseydim bana bunları yapardı' (kaçtı düğün yaptık ev tuttuk ki hiçbir hazırlığımız yoktu ailesinin en ufak yardımı yok ama asla bunu sorun yapmadık çünkü evin kızı olmuştu) bu laftan sonra çok kızdım yani,ne demek başkası yapardı o zaman başkasıyla evlenseymiş.

İşte böyle kızlar bundan sonra Allah hayırlısını nasip etsin hakkımız da.

Hem yengenizin tarzı hemde sizin onla münakaşaya girmeniz hiç hoş değil..
Düzgünce konuşulsa çözülecek bi sorun bence..

Kesinlikle keşke hiç tartışmasaydım ben pişmanım.Zaten ben kendim kızıp söyleniyordum.Artık daha sakin yaklaşıyorum olaylara.

hiç kimseye gidip de kendi evimdeki pc den kalk demem

daha doğrusu o toleransı göstermem

gitsin kendi evinde girsin

beenim aile büyüklerime o lafları edemez zaten

fena olur

o kim be...

Keşke hallolsa.Ben burada ki yorumlardan sonra geri çektim kendimi.Duymamazlığa verdim;keşke baştan hakim olsaydım kendime.

Araba alacaktık abimler sürekli tartışıyorlar;o olsun bu olmasın falan ama onlar hep böyleler tartışırlar sonra bir bakıyoruz barışmış gülüyorlar.Neyse yaklaşık bir ay önce yine tartıştılar.Yengemde abime araba almıcaksın dedi.Sonra abimle tartıştılar.Ben burada ikisine de kızıyorum,evinizde tartışın biz kavganıza niye şahit olalım.Sonra yengem küçük abimin olduğu odaya gidip siz nasıl insanız dedi.Küçük abimde sen ne diyosun diyince kavga çıktı abimler kavga etti.Küsler şuan.O gün o kadar ağladım ki keşke böyle olmasaydı.Küçük abim de çok ağladı.Geçenler de abim evlerine çağırdı annem gidiyordu ama gitmiyordum küçük abimi haklı bulduğum için sonra sen neden hiç gelmiyorsun diyince gittim.Çok üzülüyorum kızlar el gibi olduk.Yengemle de samimi değilim gerekince konuşuyorum ama sert dille değil.İnanın çok yorucu kavga etmek,tartışmak.

Aslında küçük abim özür dilemeye de hazır ama yengem bunu 'bak nasıl özür dilettim sana' diye düşüneceğinden istemiyor.Annem gitmişti abimlere yenge hanım pişman değil çekmek zorunda değilmiş (ne çekdirdiysek artık).Ya suç bizde aslında şımarttık çok ilk gelin diye sonunda böyle olaylar oldu.Ha bir de anneme demiş ki 'ben kimle evlenseydim bana bunları yapardı' (kaçtı düğün yaptık ev tuttuk ki hiçbir hazırlığımız yoktu ailesinin en ufak yardımı yok ama asla bunu sorun yapmadık çünkü evin kızı olmuştu) bu laftan sonra çok kızdım yani,ne demek başkası yapardı o zaman başkasıyla evlenseymiş.

İşte böyle kızlar bundan sonra Allah hayırlısını nasip etsin hakkımız da.

bu nasıl gelin ya bütün evi birbirine katıyo

hiç kimseye gidip de kendi evimdeki pc den kalk demem

daha doğrusu o toleransı göstermem

gitsin kendi evinde girsin

beenim aile büyüklerime o lafları edemez zaten

fena olur

o kim be...

İşte öyle olmuyor canım.Biri alttan almayınca kavga büyüyor.Zaten sorun pc de oturması değildi.Güzdüz oturdu otursun karışmam ailesiyle bile konuştuğunda o çağırmadan gitmezdim yanına.Ben rica ettim,müsade et dedim arkadaşımla görüşemiyoruz camda konuşacaktık ama kalkmam diye inat etti.Nedeni inat-üstünlük kurma.Ben de kızıp kabloyu çıkardım ki hiçte pişman değilim.

bu nasıl gelin ya bütün evi birbirine katıyo

İşte bende böyle deyince suçlu oluyorum.Küçük abimde farkında ama bayan olduğu için ona hiç bir şey demedi,ayıp olurdu.Hatta gece oldu evlerine gidicekler tv yi kapattım diye bana omuz attı tüm evin içinde ama bizimkiler aman olay büyümesin.Annem zaten sus abinin huzuru kaçmasın elalem duymasın ya benim huzurum.Şimdi kendi evinde tek başına otursun bende kendi evimde huzurluyum.

İşte bende böyle deyince suçlu oluyorum.Küçük abimde farkında ama bayan olduğu için ona hiç bir şey demedi,ayıp olurdu.Hatta gece oldu evlerine gidicekler tv yi kapattım diye bana omuz attı tüm evin içinde ama bizimkiler aman olay büyümesin.Annem zaten sus abinin huzuru kaçmasın elalem duymasın ya benim huzurum.Şimdi kendi evinde tek başına otursun bende kendi evimde huzurluyum.

sabrına hayran kaldım doğrusu başka da söyleyecek söz bulamıyorum.

Ben olsam abim ile uzun ve yormayan bi konuşma yaparım.... Abinizi ne kdr cok sevdiğinizi , onu asla kırma ve saygısızlık yapma gibi bi derdinizin oladığını, yengeniz ile iyi olmak istedğinizi fafat yengenizin kırıcı tavırlarından söz edin...

Abinizle el gibi olmanıza çok üzüldüm.. Dayımda şuan annemlerle el gibi :( annemler cok üzülüyor...

Ben olsam abim ile uzun ve yormayan bi konuşma yaparım.... Abinizi ne kdr cok sevdiğinizi , onu asla kırma ve saygısızlık yapma gibi bi derdinizin oladığını, yengeniz ile iyi olmak istedğinizi fafat yengenizin kırıcı tavırlarından söz edin...

Abinizle el gibi olmanıza çok üzüldüm.. Dayımda şuan annemlerle el gibi :( annemler cok üzülüyor...

Canım zaten benim konuşmama gerek yoktu;abimin yanında senin dilin uzadı kesicem ben onu dedi kolaydı zaten dil kesmek.Ama tabi ben o arada ağlıyorum,iyice ezildim zaten.Umarım abimler barışır tek dileğim bu.Çünkü yolunu değiştiriyormuş abim diğer abimi görünce.

ayy sinir oldum ne kadar şımarık hadsiz ve saygısız bi insan bu. sen ne olursa olsn görümcesisin ne biliyim seninle iyi geçinmesi lazım... abin bu olanları görmüyomu? ben senin yerinde olsam dayanamam vallahi döverim onu. Fazla muhattab olma abinede söyle anlaşamıyoruz karını bize çok getirme de evinde tek başına otursun.

İşte öyle olmuyor canım.Biri alttan almayınca kavga büyüyor.Zaten sorun pc de oturması değildi.Güzdüz oturdu otursun karışmam ailesiyle bile konuştuğunda o çağırmadan gitmezdim yanına.Ben rica ettim,müsade et dedim arkadaşımla görüşemiyoruz camda konuşacaktık ama kalkmam diye inat etti.Nedeni inat-üstünlük kurma.Ben de kızıp kabloyu çıkardım ki hiçte pişman değilim.

canım gerçekten çok yüz bulmuş

nerden bu hakkı alıyor senin evindeki pc den kalkmıyor bilmem ne

kimin evinde kime üstünlük kuruyo yahu

Anneniz kötü kayınvalide olmamak icin herseye susmus, yengeniz de yüz bulmus bundan destek alarak hakimiyeti eline almıs..
Ben rahatlıgına hayran kaldım, sanki babası' nın evindeymis gibi hareket ediyor. Nasıl bir insanmıs o ya! Gitsin kendi evinde pc' ye girsin sizin evinizde size karısamaz. Siz agırlıgınızı, tavrınızı koyun yoksa bu gelin basınıza daha cok is acar.

valla annneniz bulunmaz bi insanmis ,nice kaynanalar var bu durumda ister hakli olsun ister olmasin kizini tutar ezdirmez hatta isin icine kayinbaba bile girer,iyi kadinmis oglunun mutlulugunu dusunup sesini cikarmiyor:45:

Sende kendimi gördüm güzelimm!! hatta konuda acmıstım bu sebeblee biizm gelinde yeni evliydii bizden cıkmazdı üstüne üstelik bana sen misafirsn derdi.. zıtlaşırdı falan.. annemde aynı annen gibi kayırırdı kötü olmayalım die. yeter artık dedimm bitirdm kafamda önce onu sonraa konusmadım uzun bi süree baktım yaanasıo ama yok yaklasmadım bile yanına cnkü kaybedecek bişe yok!sonra baktıki ben eskiye dönmüorum onu duymuyorum konusmuorum müdahale dahi etmiorum.. şimdi ise o bana yanasmak için herşeyi yapıoo.. devir deiştii böle mutluyum o sebeble önce cok tartısmadan yüz vermemeye bak sallama duymaa...

valla annneniz bulunmaz bi insanmis ,nice kaynanalar var bu durumda ister hakli olsun ister olmasin kizini tutar ezdirmez hatta isin icine kayinbaba bile girer,iyi kadinmis oglunun mutlulugunu dusunup sesini cikarmiyor:45:

canım işte bnm annemde öyledir derki sen kızımsın alınmazsın ama o gelin alınır der.. ii anlaşn der ama yetrki ortalk gerilmesn der.. var öyle kaynana cok evde en cok annemle anlasır cnkü annem inanılmaz alttan alır.

Back
X