Yengelerim

Çünkü dertleriyle ilgilenmek yerine ilk işleri dedikodu yapmak o dedikodu kulağa gelince haketmiyor diyorsun sonra insanlık sende kalsın diyorsun sonra böyle tersleniyorsun 🙄
Anladim galiba. Keske bunlari ilk yorumlarinizda belirtseydiniz.
Eger yengeniz sizin arkanizdan dedikodu yaptiysa, demekki sizi sevmiyor ve önemsemiyor.
O halde sizde onun üzülmesini ve sizi terslemesini kafanizi takmayin.

Günü mü haftası mı, yahu 1 ay sonra geçmiş olsun demişsiniz.
Keşke demeseydiniz, küfür gibi o ne öyle...

Haklı olduğunuz mevzuyu bilemem, görümce konusunda haklısınız ama tam bir tipik görümce tanımısınız.
Soruyu tersten sorma nedenim bu zaten kendi penceremden konuyu anlatsam bi manası yok tarafsız değil bi kere .
Tam bir tipik görümce tanımını duymak beni rahatlattı ( kendime göre bi nedeni var)

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim 😊

Anladim galiba. Keske bunlari ilk yorumlarinizda belirtseydiniz.
Eger yengeniz sizin arkanizdan dedikodu yaptiysa, demekki sizi sevmiyor ve önemsemiyor.
O halde sizde onun üzülmesini ve sizi terslemesini kafanizi takmayin.
Kafama taktığım şey şu bazen bu hayatta varlığınız, o ailenin bir bireyi olmanız bile bazı şeylere yetiyor , keşke diyorum ya her şey daha güzel olabilirdi .

Ben burada ne yaşananları bilirim, ne kimin canını kim yaktı bilirim, ne sizi ne yengeyi tanırım.
Yerden göğe haklı olabilirsiniz her şeyde ya da tam tersi de olabilir.

Ama naçizane tavsiyem, net olun. Kavgada da küslükte de.

Konuşmamaya karar verdiyseniz, konuşmayın. Konuşmamak da bir karardır, temeli sağlamsa, arkasında durulur.
İnsanlık bende kalsın nedir ? Küsünce -sözüm meclisten dışarı- hayvan mı olunuyor? Tam aksine, insan umduğuna küser halbuki. Gönlünü kırana gönül koyar. Yutkuna yutkuna bu noktaya ancak bir ayda gelebildiyseniz, bellli ki kalbiniz kırık, üstesinden kolaylıkla gelemediğiniz kadar dert olmuş yaşananlar size.
Eh, gördünüz işte insanlığın sonunu, bu da size ders olsun. :KK200:

Ben burada ne yaşananları bilirim, ne kimin canını kim yaktı bilirim, ne sizi ne yengeyi tanırım.
Yerden göğe haklı olabilirsiniz her şeyde ya da tam tersi de olabilir.

Ama naçizane tavsiyem, net olun. Kavgada da küslükte de.

Konuşmamaya karar verdiyseniz, konuşmayın. Konuşmamak da bir karardır, temeli sağlamsa, arkasında durulur.
İnsanlık bende kalsın nedir ? Küsünce -sözüm meclisten dışarı- hayvan mı olunuyor? Tam aksine, insan umduğuna küser halbuki. Gönlünü kırana gönül koyar.

Eh, gördünüz işte insanlığın sonunu, bu da size ders olsun. :KK200:
Yengemle küs degiliz
Eh gördünüz insanlığın sonunu deyip bütün insanlık vasiflarini terkedelim mi bu mu ders.
Bu ders değil kendinden kaçmayı doğurur aksine ben yüzleşme taraftariyim .

Aranizda neler yasandi bilmiyorum, ama bir ay sonra gecmis olsun demek gereksiz olmus acikcasi. Önemseyen insan arardi, sorardi. Dedigim gibi aranizdaki husumetleri bilmedigimiz icin genel olarak yorum yapmak zor, ama kimse gecmis olsunu bir ay bekletmes. Heleki söz konusu yakin aile ise

Şükürler olsun ki ne görümcelerim arar ne de ben yanyana gelincede uzak ama yakınım yarabbi şükür. Eltiymiiş görümceymiş herkes baksınn işine :KK71:

Yengemle küs degiliz
Eh gördünüz insanlığın sonunu deyip bütün insanlık vasiflarini terkedelim mi bu mu ders.
Bu ders değil kendinden kaçmayı doğurur aksine ben yüzleşme taraftariyim .

Benim için konuşmamak, yani bu kararı almak çok uç bir nokta. Ben yüzleşmelerin de çare olmadığı noktadan sonra konuşmama kararı alıyorum. Bunu da insanlık dışı görmüyorum. Bazen sürüklememek daha insana yakışır oluyor.

Ben abi ve yenge ile küs olduğunuzu sandım, sadece abiyle küs olup buna rağmen yengeye bir ay sonra geçmiş olsun diyeceğinizi aklıma bile getirmedim. Bir de "yengemi sevmiyorum demedim ki" dediğinizi okudum, ah kızcağızı sevdiği insanlar ne kadar kırmışlar diye üzüldüm. O yüzden celallendim öyle. :olamaz:

Ama yine de anlamadım, yengeyle küs olmayıp ama bir ay geçmiş olsun demeyip, neyle yüzleşmiş olundu, bu bir ay içinde insanlık vasıfları neredeydi. Lütfen yanlış anlamayın, hakikaten cevabınızın ilk satırıyla sonrası arasında bir bağlantı kuramadım. Ama belli ki, ben konuyu zaten hiç anlamamışım :KK43:

yıl koysaydın araya 1ay cok erken olmuş
Aklıma ilk gelen bu oldu zaten ama sonra dedimki ölümlü dünya ne ona ne sana ...
Sonra işte baktım bir şeyler anlatıyor anlatiyor ne diyor bu dedim ya içimden kafamda almıyor çocuğu uyutçam aklim derslerimde filan
Zaten normalde de kafam cok kaldirmaz boyle şeyleri o oldu bu oldu vay soyle mıydı boyle miydi ..
Kaç kaç dedim kendime.
kusacak yer ariyor kendine heralde kafa gitmiş yani .

Aklıma ilk gelen bu oldu zaten ama sonra dedimki ölümlü dünya ne ona ne sana ...
Sonra işte baktım bir şeyler anlatıyor anlatiyor ne diyor bu dedim ya içimden kafamda almıyor çocuğu uyutçam aklim derslerimde filan
Zaten normalde de kafam cok kaldirmaz boyle şeyleri o oldu bu oldu vay soyle mıydı boyle miydi ..
Kaç kaç dedim kendime.
kusacak yer ariyor kendine heralde kafa gitmiş yani .
sen hıc bişey yapmadın gelın kendı caşdı kendı oynadı oylemı

Abinizle sorununuz varsa bu yengenize geçmiş olsun demenize engel olmamalı. Demek içinizden gelmediyse keşke 1 ay sonra da demeseydiniz. Neyse siz bir adım atmış oldunuz terslediyse o da onun ayıbı olsun. Terslemek yerine sitem etseydi herşey farklı olabilirdi. Demekki o da size değer vermiyor bunu görmüş oldunuz.

Şükürler olsun ki ne görümcelerim arar ne de ben yanyana gelincede uzak ama yakınım yarabbi şükür. Eltiymiiş görümceymiş herkes baksınn işine :KK71:
😄😄 allah iyiliginizi versin güldüm istemsiz smile den ötürü

Bi ay ne yahu . Bence sizin yengenizle derdiniz var .

Benim için konuşmamak, yani bu kararı almak çok uç bir nokta. Ben yüzleşmelerin de çare olmadığı noktadan sonra konuşmama kararı alıyorum. Bunu da insanlık dışı görmüyorum. Bazen sürüklememek daha insana yakışır oluyor.

Ben abi ve yenge ile küs olduğunuzu sandım, sadece abiyle küs olup buna rağmen yengeye bir ay sonra geçmiş olsun diyeceğinizi aklıma bile getirmedim. Bir de "yengemi sevmiyorum demedim ki" dediğinizi okudum, ah kızcağızı sevdiği insanlar ne kadar kırmışlar diye üzüldüm. O yüzden celallendim öyle. :olamaz:

Ama yine de anlamadım, yengeyle küs olmayıp ama bir ay geçmiş olsun demeyip, neyle yüzleşmiş olundu, bu bir ay içinde insanlık vasıfları neredeydi. Lütfen yanlış anlamayın, hakikaten cevabınızın ilk satırıyla sonrası arasında bir bağlantı kuramadım. Ama belli ki, ben konuyu zaten hiç anlamamışım :KK43:
Ya işte onun orası da bende kalsa daha iyi.
Konuyu anlamışsınız sıkıntı yok.
Kendime göre içimde muhakeme ediyorum ben de ama buraya yazamam özel şeyler sonucta.

Back
X