Merhaba.1 yıl önce abim 2,5 yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldığı kişiyle evlendi. Babam annem işsiz olduğu için istedikleri 200 gram altını biraz borçla biraz diğer kardeşlerim beraber hallettik. (Ben bir yıldır kredisini ödüyorum,1 yıl daha ödeyeceğim) zar zor beyaz eşyalarını,1 tane bileziğini abim aldı. (Bu arada ben daha önce aldığım altın kolyeyi,2 tane çeyrekli bilekliğimi de geline vermiştim) neyse bunlar evlendikten 3 ay sonra öğrendik ki abim bütün altınları satmış. Bizim emanet aldığımız 2 bileziği dahi satmış ki emanet olduğunu ve düğünden 3 ay sonra vermemiz gerektiğini bilmesine rağmen satmış. (Sözde o 3 ayda yerine tamamlayıp geline söylemeyecektik) Üzerine gidip birkaç akrabamızdan ve gelinin akrabalarından altın borçları almış. Biz bunların hepsini 3 ay sonra öğrendik. Bunları öğrenmemizle beraber yengem abimi sürekli altın konusunda sıkıştırdığı için evde kavga eksik olmamaya başladı. Abim şerefsizi gidip karısına hem sözlü hem fiziksel şiddet uygulamış. Gelin birkaç kere evi terkedip bize geldi. Biz o sıra abimle konuşmaya,borçların kaynağını sormaya,gelini korumaya devam ettik hatta babam bi ara abimi dövdü,ağlattı. Ben aylarca konuşmadım. Dayanamadık annemin üzerine geldikleri için akraba borçlarının bir kısmını da ödedik. (200 bin lira civarında) ama arkadaşlar o kadar çaresizce ödüyoruz ki bizim ne evimiz ne arabamız var. Heves ettik kardeşimle beraber bir olup anneme ev alacaktık. Ama bu abimin borçları yüzünden bir türlü o parayı toplayamadık. Ama sorsanız hala borcun kaynağını söylemiyor. Düğün borcu diyor,kimse bana yardım etmedi diyor. Yalan söylüyor. Kumar mı oynuyor acaba diye de şüphelendik ama açık vermiyor yani kaybedecek parası kalmadı üstüne milyon borcu var çünkü. Neyse. Yengem bu olaylardan sonra ailecek hepimize tavır koydu. Hiçbirimizle konuşmadı etmedi. Ki biz her seferinde onun arkasında durduk. Haklı olduğunu söyledik. Ama istiyor ki abimin diğer borçlarını da biz ödeyelim. Ben böyle olacağını evlenseydim bilmezdim,nasıl bir aileye düştüm,açlık çekmeye mi geldim diyip duruyor. Biz haklı ve üzgün diye üzerine gitmiyorduk. Ama gerçekten artık aileme kadar kötü sözler söylüyor haliyle sinirleniyorum çünkü annem hiçbirini haketmiyor bu söylediklerinin. Bu arada abimin sinirli ve küfürbaz vs olduğunu sevgiliyken de biliyordu. Her gittiğim gezi de,tatil de vicdan azabı çekmeme engel olmuyor bu durum ne yazık ki. Onlar borç içinde ben geziyormuşum gibi bir algı var. Buraya yazmamın sebebi yengem bize sinirli olmasında haklı mı,abim düzeltilebilir mi,biraz içimi rahatlatmak aslında.