• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengem,abim,şiddet ve borç

sizin psikolojiniz ondan daha kötü bence şu an, ben ailenize ve size üzüldüm açıkçası ama bir yerden sonra yeter demeyi bilmek gerek, yoksa böyleleri ömür boyu sırtınızdan geçinir.
Ben 2 yıl terapi aldım sırf bunlar yüzünden,para istediğinde de vermiyorum. Abimin de destek alması lazım psikiyatriden ama baba anne pasif olunca her şey bize kalıyor,bende uğraşmak istemiyorum artık. Evet gerçekten psikolojimizi bozdu hepimizin

Abiniz 20 yıldır iyi bir yerde çalışıyor ama beyaz eşyalarla 1 tane bileziği zar zor alıyor.
Bekar adam 20 yıl boyunca her ay kenara 1 çeyrek atsa evlenirken her şeyini kendisi yapabilirdi, ben size diyeyim abiniz uzun zamandır kumar oynuyor, hiçbirinizin ruhu duymamış ve yanılıyor da olabilirim ama muhtemelen evin tek erkek çocuğu olduğundan her şeyi kendine hak görmüş hesap soranı da olmamış.

Ailenizde 2 memur kızına, yine varsayımla yazıyorum ama memur olan diğer kardeşin de kız olduğunu düşünüyorum, bizim durumumuz yok isteklerinizi karşılayamayız demek yerine ele güne rezil olmayalım deyip kredi çektirtmiş.

Yorumları sert buluyorsunuz lakin bizler size üzüldüğümüz için yazıyoruz, evin küfürbaz ailesinin üzerine yürümekten bile çekinmeyen faydasız oğlunun arkasını toplamak için mi doğdunuz siz? Size yazık günah değil mi?

O borçları nasıl yaptıysa öyle ödesin, siz borcunu kapadıkça fazlasını isteyecek, annenize alamadığınız evi yuvam dağılacak karımı seviyorum yapmak zorundasınız deyip kendisi için aldırtır siz de yine abiniz için borç ödemek zorunda kalırsınız.

Siz genç değil misiniz? Sizin hayalleriniz gelecek planlarınız yok mu? 2 kardeş bir olun abiye resti çekin, ek iş mi yapar eşi mi çalışır ne yaparlarsa yaparlar o borçları ödesin.
Bu yoruma ağladım ağlayacağım,inanın çok haklısınız. Kimse çıkıpta bu süreçte siz de gençsiniz sizin de hayatınız var demedi. Babam da çalışmadığı için evin kirasını da,geçimini de biz sağlıyorduk. Biz küçüklükten itibaren vermeye alıştık maalesef kimse bana ya da kardeşlerime destek çıkmadı hep kazandığımı aileme harcamam zorundaymışım gibi hissettim. Ailem de ajitasyonla bizi kullandı aslında. Ben bunun norma olduğunu düşünüyordum,her aile yapısı böyledir sanıyordum belli bir yaşa kadar,iş ortamına girdikten sonra öğrendim ne kadar zor ve aykırı bir ailede olduğumu. Bana yazık,kardeşlerime yazık ama birleşipte ayrı eve geçmek çok zor

Daha neyi ödeyeceksiniz ya bırakın ne hali varsa görsün ikisi de arsız yuzsuz. Çalışıp baksınlar başlarının carelerine. Ne güzel işsız gucsuz 200grm altın istemek, aile yapsın tabii, yok canım. Bırakın bu işleri Allah aşkına kazık kadar adam keyfine borç yapsın da ailesi ödesin, gelin fazlasını istesin küssün.
Biz ödeyemeyiz dedik,bu kadar istemeyin dedik. Israr ettiler bir şey de diyemedik. Diyemedik değil aslında dedik. Ben çok kavga ettim,bağırdım çağırdım sonra da ne haliniz varsa görün dedim. Krediyi de çok zor zamanımda aldılar benden. Yeni ameliyat olmuştum,duygusal bir boşluktaydım. Abimiz dediler,ailemiz dediler mecbur kaldım😢

Biz ödeyemeyiz dedik,bu kadar istemeyin dedik. Israr ettiler bir şey de diyemedik. Diyemedik değil aslında dedik. Ben çok kavga ettim,bağırdım çağırdım sonra da ne haliniz varsa görün dedim. Krediyi de çok zor zamanımda aldılar benden. Yeni ameliyat olmuştum,duygusal bir boşluktaydım. Abimiz dediler,ailemiz dediler mecbur kaldım😢
Sanki o ailesini çok düşünmüşte, bencil, sorumsuz.

Evliliğe karşı mı çıktınız 😐 kendinizin hiçbir malvarlığı yokken evlensinler diye kredi çekip her istediklerini almışsınız. Para vermeseydiniz zaten karşı çıkmanıza gerek olmazdı. Ferhatın şirine kavuşmak için dağları delmesinden daha fazla çaba sarfetmişsiniz kavuşmaları için karşı çıktık diyor 😀
Cidden daha detaylı anlatsam anlarsınız,krediyi de isteyerek çekmedim ama Mecbur kaldım,mecbur kalmış hissettim.. üzerime yükmüş gibi hissettirildi,sinirlendim ama ailedir normaldir diye düşündüm..aile olmadığımızı a çok geç anladım

Merhaba.1 yıl önce abim 2,5 yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldığı kişiyle evlendi. Babam annem işsiz olduğu için istedikleri 200 gram altını biraz borçla biraz diğer kardeşlerim beraber hallettik. (Ben bir yıldır kredisini ödüyorum,1 yıl daha ödeyeceğim) zar zor beyaz eşyalarını,1 tane bileziğini abim aldı. (Bu arada ben daha önce aldığım altın kolyeyi,2 tane çeyrekli bilekliğimi de geline vermiştim) neyse bunlar evlendikten 3 ay sonra öğrendik ki abim bütün altınları satmış. Bizim emanet aldığımız 2 bileziği dahi satmış ki emanet olduğunu ve düğünden 3 ay sonra vermemiz gerektiğini bilmesine rağmen satmış. (Sözde o 3 ayda yerine tamamlayıp geline söylemeyecektik) Üzerine gidip birkaç akrabamızdan ve gelinin akrabalarından altın borçları almış. Biz bunların hepsini 3 ay sonra öğrendik. Bunları öğrenmemizle beraber yengem abimi sürekli altın konusunda sıkıştırdığı için evde kavga eksik olmamaya başladı. Abim şerefsizi gidip karısına hem sözlü hem fiziksel şiddet uygulamış. Gelin birkaç kere evi terkedip bize geldi. Biz o sıra abimle konuşmaya,borçların kaynağını sormaya,gelini korumaya devam ettik hatta babam bi ara abimi dövdü,ağlattı. Ben aylarca konuşmadım. Dayanamadık annemin üzerine geldikleri için akraba borçlarının bir kısmını da ödedik. (200 bin lira civarında) ama arkadaşlar o kadar çaresizce ödüyoruz ki bizim ne evimiz ne arabamız var. Heves ettik kardeşimle beraber bir olup anneme ev alacaktık. Ama bu abimin borçları yüzünden bir türlü o parayı toplayamadık. Ama sorsanız hala borcun kaynağını söylemiyor. Düğün borcu diyor,kimse bana yardım etmedi diyor. Yalan söylüyor. Kumar mı oynuyor acaba diye de şüphelendik ama açık vermiyor yani kaybedecek parası kalmadı üstüne milyon borcu var çünkü. Neyse. Yengem bu olaylardan sonra ailecek hepimize tavır koydu. Hiçbirimizle konuşmadı etmedi. Ki biz her seferinde onun arkasında durduk. Haklı olduğunu söyledik. Ama istiyor ki abimin diğer borçlarını da biz ödeyelim. Ben böyle olacağını evlenseydim bilmezdim,nasıl bir aileye düştüm,açlık çekmeye mi geldim diyip duruyor. Biz haklı ve üzgün diye üzerine gitmiyorduk. Ama gerçekten artık aileme kadar kötü sözler söylüyor haliyle sinirleniyorum çünkü annem hiçbirini haketmiyor bu söylediklerinin. Bu arada abimin sinirli ve küfürbaz vs olduğunu sevgiliyken de biliyordu. Her gittiğim gezi de,tatil de vicdan azabı çekmeme engel olmuyor bu durum ne yazık ki. Onlar borç içinde ben geziyormuşum gibi bir algı var. Buraya yazmamın sebebi yengem bize sinirli olmasında haklı mı,abim düzeltilebilir mi,biraz içimi rahatlatmak aslında.
Yengeniz neyin içine düşmüş yazık günah gerçekten. Ortak yolu bulmaya çalışmayın bırakın işsiz güçsüz evlilik sorumluluğunu kaldıramayacak abinizden ayrılsın. Abin bence yalan söylüyor kumara bulaşmış

Merhaba.1 yıl önce abim 2,5 yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldığı kişiyle evlendi. Babam annem işsiz olduğu için istedikleri 200 gram altını biraz borçla biraz diğer kardeşlerim beraber hallettik. (Ben bir yıldır kredisini ödüyorum,1 yıl daha ödeyeceğim) zar zor beyaz eşyalarını,1 tane bileziğini abim aldı. (Bu arada ben daha önce aldığım altın kolyeyi,2 tane çeyrekli bilekliğimi de geline vermiştim) neyse bunlar evlendikten 3 ay sonra öğrendik ki abim bütün altınları satmış. Bizim emanet aldığımız 2 bileziği dahi satmış ki emanet olduğunu ve düğünden 3 ay sonra vermemiz gerektiğini bilmesine rağmen satmış. (Sözde o 3 ayda yerine tamamlayıp geline söylemeyecektik) Üzerine gidip birkaç akrabamızdan ve gelinin akrabalarından altın borçları almış. Biz bunların hepsini 3 ay sonra öğrendik. Bunları öğrenmemizle beraber yengem abimi sürekli altın konusunda sıkıştırdığı için evde kavga eksik olmamaya başladı. Abim şerefsizi gidip karısına hem sözlü hem fiziksel şiddet uygulamış. Gelin birkaç kere evi terkedip bize geldi. Biz o sıra abimle konuşmaya,borçların kaynağını sormaya,gelini korumaya devam ettik hatta babam bi ara abimi dövdü,ağlattı. Ben aylarca konuşmadım. Dayanamadık annemin üzerine geldikleri için akraba borçlarının bir kısmını da ödedik. (200 bin lira civarında) ama arkadaşlar o kadar çaresizce ödüyoruz ki bizim ne evimiz ne arabamız var. Heves ettik kardeşimle beraber bir olup anneme ev alacaktık. Ama bu abimin borçları yüzünden bir türlü o parayı toplayamadık. Ama sorsanız hala borcun kaynağını söylemiyor. Düğün borcu diyor,kimse bana yardım etmedi diyor. Yalan söylüyor. Kumar mı oynuyor acaba diye de şüphelendik ama açık vermiyor yani kaybedecek parası kalmadı üstüne milyon borcu var çünkü. Neyse. Yengem bu olaylardan sonra ailecek hepimize tavır koydu. Hiçbirimizle konuşmadı etmedi. Ki biz her seferinde onun arkasında durduk. Haklı olduğunu söyledik. Ama istiyor ki abimin diğer borçlarını da biz ödeyelim. Ben böyle olacağını evlenseydim bilmezdim,nasıl bir aileye düştüm,açlık çekmeye mi geldim diyip duruyor. Biz haklı ve üzgün diye üzerine gitmiyorduk. Ama gerçekten artık aileme kadar kötü sözler söylüyor haliyle sinirleniyorum çünkü annem hiçbirini haketmiyor bu söylediklerinin. Bu arada abimin sinirli ve küfürbaz vs olduğunu sevgiliyken de biliyordu. Her gittiğim gezi de,tatil de vicdan azabı çekmeme engel olmuyor bu durum ne yazık ki. Onlar borç içinde ben geziyormuşum gibi bir algı var. Buraya yazmamın sebebi yengem bize sinirli olmasında haklı mı,abim düzeltilebilir mi,biraz içimi rahatlatmak aslında.
2,3 yıldır en büyük derdimiz bu oldu. Çok sıkıldım,terapi aldım,biraz düzeldim derken terapiyi bıraktıktan sonra yine endişelerim,iç sıkıntılarım başladı. İnsanın ailesi çocuğuna yük olur mu? Her yönden yükler. Aile evinde bile rahat değilim. Babam görünce para isteyecek diye huzursuzlanıyorum. Üstüne narsistin teki. Bize bağırır çağırır,eleştirir sürekli. Narsist babayla büyümek o kadar zor ki. Kendimi çok yalnız ve kötü hissediyorum

Bu yoruma ağladım ağlayacağım,inanın çok haklısınız. Kimse çıkıpta bu süreçte siz de gençsiniz sizin de hayatınız var demedi. Babam da çalışmadığı için evin kirasını da,geçimini de biz sağlıyorduk. Biz küçüklükten itibaren vermeye alıştık maalesef kimse bana ya da kardeşlerime destek çıkmadı hep kazandığımı aileme harcamam zorundaymışım gibi hissettim. Ailem de ajitasyonla bizi kullandı aslında. Ben bunun norma olduğunu düşünüyordum,her aile yapısı böyledir sanıyordum belli bir yaşa kadar,iş ortamına girdikten sonra öğrendim ne kadar zor ve aykırı bir ailede olduğumu. Bana yazık,kardeşlerime yazık ama birleşipte ayrı eve geçmek çok zor
Anneniz yaşındayım, konuyu okuyunca abinize yengenize ailenize üzülmedim direkt size üzüldüm.
Yengeniz 2,5 yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldığı adamın ne halt olduğunu biliyordur, altınlarını da vermeseymiş, çevresinden borç istetmeseymiş.
Abinizle evlendim bana bakacaksınız gibi tavırlara girmeye de hakkı yok, siz hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz.
Babanız niye çalışmıyor ? Sağlık sorunu mu var? Annenizde hasta mı o yüzden mi ikisi de çalışmıyor ?

Ayrı eve çıkamıyorsanız bile kardeşleriniz de siz de kendi geleceğiniz için yatırım yapın, ev alsanız abiniz üstüne çöker, araba alsanız yine üstüne çöker, tarla alıyorum deyin arsa borcuna girdim deyin elimde kimseye verecek para kalmadı deyin, bankada altın hesabı açın veya banka fonları var onlardan alın olmadı döviz hesabı açın ama bundan sonra siz de kardeşleriniz de evinizin fatura giderleri ve bir miktar mutfak masrafı dışında abinize de ailenize de kuruş vermeyin.

Belki siz de evlenmek isteyeceksiniz, aileniz para yok deyip kenara çekilecek, abiniz zaten faydasızın teki, kimseden 5 kuruş destek görmeyeceksiniz, eee kazık kadar adam yüzünden hep sizden mi gidecek, buna bir dur deyin.

2,3 yıldır en büyük derdimiz bu oldu. Çok sıkıldım,terapi aldım,biraz düzeldim derken terapiyi bıraktıktan sonra yine endişelerim,iç sıkıntılarım başladı. İnsanın ailesi çocuğuna yük olur mu? Her yönden yükler. Aile evinde bile rahat değilim. Babam görünce para isteyecek diye huzursuzlanıyorum. Üstüne narsistin teki. Bize bağırır çağırır,eleştirir sürekli. Narsist babayla büyümek o kadar zor ki. Kendimi çok yalnız ve kötü hissediyorum
Narsist babayla büyümeniz aslında hiç sizin sorumluluğunuz olmayan şeylerde bile başkalarını memnun etmek için kendinizi tüketmenizi çok açıklıyor. Terapi almakla gayet iyi yapmışsınız, konunuzu da empati yaparak oldukça iyi anlatmışsınız. Belli ki iyi bir insansınız, ama daha fazlasını yapmayın cidden, hem kendiniz için hem de bırakın gelin ayrılsın ki o da kurtulsun. Kimsenin, en çok da kendi günahınıza girmeyin 🙏

Oyy konu baştan sona yanlışlarla dolu. Siz neden 2 kardeş anne baba rolündesiniz o evde? Anne baba neden çalışmıyor mesela? Neden evin tüm geçimi siz 2 kardeşte? Üstüne bir de abi evlendirmişsiniz. Asıl hata anne ve babanızda. Sizin üzerinize bu kadar yük bindirmemeleri gerekiyordu. Lütfen bundan sonra maddi olarak biraz bencil davranın, kimseye de destek çıkmayın. Yarin bir gün evlendiğinizde abiniz veya anne babanız size maddi olarak destek çıkacak mı sizce? Hayır. Oğullarını kurtardılar ama siz kendi işinizi kendiniz halledeceksiniz.
Gelin de pek normal değil. O yüzden hiç kendinizi suçlu hissetmeyin. Siz evlenmeden önce söylemişsiniz, o da 2,5 senede az çok tanımıştır abinizi. Gitsin boşansın bi zahmet. Koskoca insanların sorunlarını, siz reşit olmayan çocukların ebeveyni gibi halletmeye çalışmayın. Kendi sorunlarını kendileri halletsinler. Muhtemelen abiniz depresyona girdim diyecek, intihar edeceğim yuvam yıkılıyor diyecek yine sizden maddi destek isteyecek. Kesinlikle vermeyin! Yoksa o yediği haltları yemeye devam eder. Anne babanız maddi destek verin diye zorlarsa da "vermiyorum, bu kadar düşünüyorsanız kendiniz çalışın, verin maddi desteğinizi, ben fazlasıyla destek oldum yeter" diyin.

bu çalışan 2 kardeş yarın evlense gitse
anne babanın evinin kirasını kim ödeyecek onların geçimini kim sağlayacak?

eminim abi kişisi değildir?
hadi abiye para vermeyin ne yapıyorsa yapsın diyecem de sizde dert 1 tane değil ki

anne-baba azıcık normal insan olsa çalışır
hadi hasta yaşlı çalışamıyor diyelim (şüpheli) abiye milyon lira harcanmış o para peşinat yapılsa ev alınırdı

ama ailede anne baba abi hiçbiri para tutmuyor
20 sene çalışmış ve aile evinde yaşamış adam nasıl sadece beyaz eşy alıyor 1 tane bilezik alıyor, abiye demediniz mi 20 senedir paran nerede diye?
nasıl kumar vs. bir b.k döndüğünü düşünmediniz kaç yıl olmuş. yedi uyurlar bu kadar uyumamıştır. uyanın artık

isteyin başka bir yere tayin kardeşiniz de istesin basın gidin herkes bi hizaya girsin.

Abiniz yetişkin bir birey. gelin hanımı aç bırakan kişi siz ve aileniz değil, bizzat kendi seçtiği yıllardır sevgili olduğu nişanlı kaldığı eşi.
Sorumluluk hissetmeyin. Akraba borçlarını utancınızdan ödemişsiniz. Onlar da vermeseymiş size sormadan orası ayrı bir dava da. Başka bir şey ödemek zorunda değilsiniz. Boşansınlar.

Abimizdir dedik yaptık,sonucun bu olacağını hiç beklemiyorduk

ısrarla derken? 3 yıla yakın sevgili olan ben değildim yalnız. Küfür ettiğini de sinirli olduğunu da gayette biliyordu
ya nasıl beklemiyodunuz?

sizin ailede genel bir soun var

şimdi
abi çalışıyor --ki abi de 13 yaşından beri çalıştığına göre artık yaptığı işte tecrübeli, asgari almıyordur.
siz memursunuz
kardeş memur
hadi ana baba çalışmıyor da 3 kişi çalışıyorsunuz yahu, 3 asgari ücret de değil ki bu.

evde bebek yoktur herhalde daha ilk evlenen abiyse? başka çocuk, küçük kardeşler 12 tane filan mı var arkada?

millet 1 tane memur maaşıyla ortalama bir ev döndürüyor. siz 3 maaşla daha ilk düğünden gümlemişsiniz (taam zaten o kısım ayrı facia siz niye alıyorsunuz abinizin altınını o ayrı ama). yani bi tuhaflık yok mu nasıl kenarda kimsenin bir parası yok?

ev geçimi için atıyorum herkes 15er bin koyar 45 bin yapar. anneniz babanız da bir zahmet pazara çıkar uygun sebze filan alır, pişirir taşırır. kaç tane yetişkin evladı olup, kirada oturup ev alma amacı olan ailenin bi lüks derdi olmaz, birikim yapma derdi olur, benim bildiğim.

siz kaç kişi çalışıp ne yapıyorsunuz bunca zamandır?

Ya birbirlerini seviyor dedik,abimiz dedik toplaştık ödedik, ben istemeden kredi çektim tabi biraz zorla gibi oldu(yılan hikayesi gibi ailem var😂) amacımız düğünden sonra altınlarla birikim yapar,biz de zamanla borçları öderiz demiştik. Nerden bilelim satacağını ki. Düğünden önce bir şey bilmiyorduk
Yengenizin size tavır yapma sebebi kalan borçları ödemediğiniz için. Onları ödeme garantisi verirseniz boşanmak isteyeceğini sanmıyorum.
Sizin yerinizde olsam bundan sonra 5 kuruş yardım etmem birikim yaparım. Bizde evlenirken dünya kadar borçla evlendik takı olmadı gelen para düğün salonunu anca karşıladı. Karı koca işe girdik hepsini bitirdik. Onlarda bi zahmet çalışsın.
Malesef memur olduğunuz için aileniz size kasa muamelesi yapıyor. Hep böyle yaşadığınız için sizde mecbur yapmak zorundayım kafasındasınız. Ama bundan sonrası için kendinize saklayın paranızı. Birikiminizden ailenizin bile haberi olmasın. Yarın öbür gün abine ev alalım derlerse şaşırmam.

Yenge bir bilemedin iki ay sonra hamile kalır. Bu seferde çocukları var nasıl boşansınlar der anne babanız size kalan borçları ödetmeye kalkar. Kendinizi düşünün konu sahibi. Sizde gençsiniz, elinizde avucunuzda ne varsa millete dağıtmayın. Gidin araba alın, borca girin, param yok diyin. Herkes baksın başının çaresine. Okumuş meslek sahibi olmuşsunuz yazık değilmi emeğinize.

Annenize ev almayın imkanınız olsa bile. Abinize tek kurusunuz geçmesin bundan sonra. Tapuyu kendi üzerinize yapın. Anne babayı oturtursunuz o ayrı. Sakın daha fazla kendi hakkınıza girmeyin. Kardeşinizle birlikte tayin isteyin. Ailenize de zorunlu çıktı falan deyin.
Aynen. Anne o evide satar oğluna verir. Ev alacaksanız kendinize alın.

Cidden daha detaylı anlatsam anlarsınız,krediyi de isteyerek çekmedim ama Mecbur kaldım,mecbur kalmış hissettim.. üzerime yükmüş gibi hissettirildi,sinirlendim ama ailedir normaldir diye düşündüm..aile olmadığımızı a çok geç anladım
Sizi her türlü sömürmüşler yaa
Yengeniz anneniz babanız ne yaşıyorsa hakediyor kusura bakmayın
Klasik erkek evlat uğruna herkesi hiçe sayan aile

Alın kardeşlerinizi çıkın ayrı eve
Anne babanınz gitsin gelinin evine
Babanızla anneniz beraber işe girip ödesinler sevgili oğlullarının borcunu

Yenge bir bilemedin iki ay sonra hamile kalır. Bu seferde çocukları var nasıl boşansınlar der anne babanız size kalan borçları ödetmeye kalkar. Kendinizi düşünün konu sahibi. Sizde gençsiniz, elinizde avucunuzda ne varsa millete dağıtmayın. Gidin araba alın, borca girin, param yok diyin. Herkes baksın başının çaresine. Okumuş meslek sahibi olmuşsunuz yazık değilmi emeğinize.
O arabayı da çocuk oldu diye alır abi. Ev kesinlikle anne baba üstüne olmamalı olursa gider.

Back
X