• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengem,abim,şiddet ve borç

Artık büyüdünüz. Hayatınızın ipleri i elinize alın. Buna göre basit bir olay yaşadım ailemle bir yıl neredeyse hiç görüşmedim. Şimdi hepsi bana karşı çok kibar birşey derken on kez düşünüp diyorlar. Görüşmeyi. Demiyorum ama sınorları koyun net olun. Yola gelsinler . Siz yoldan çıkmayın.yaranamazsınız böylelerine
En büyük hedefim ev ayırabilmek şuan. Onu da sanırım tayin aldıktan sonra başka şehir de yapabileceğim. Biraz birikim yapmaya çalışıyorum o yüzden

Babam serbest meslek,iş çıktığı zaman gidiyor. Ayda bir iki kez diyebilirim. Sağlık sorunu yok. Ömür boyu böyleymiş. Ne mal bırakmış ne mülk. O kadar farklı bir kafa yapısı var ki biriktirmeyin,yiyin paranızı der sürekli. Anam gariban. 16 yaşında evlendirilmiş,baskıcı kocanın yanında pasifize edilmiş. Babam narsist. Yılda 2 defa annemi sinir krizi geçirtir. Her şeyi eleştirir her şeyi. Yürüyüşümden tutun da giyinişime kadar. Hastalansak suçlar,otursak suçlar. Bana zaten şuan evlenme birkaç kışı daha atlatalım diyorlar 😂 sırf bunların inadına yanlış bir karar verip evlenmeye acele de etmek istemiyorum ama psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum. Çünkü aile bu..insanın anne babasının böyle olması beni çok yıpratıyor
İnsan ebeveynlerini seçemiyor, haklısınız.Peki bundan sonra ne yapacaksınız?Evlenmeyi unutun siz abiniz ve babanız için geçim kaynağısınız.Çalışan diğer kardeşiniz ile evden ayrılıp kendinize yeni bir düzen kurabilirsiniz annenizi yanınıza alın derim ama babanızı bırakmaz celladına aşık oluyor mecburiyetten yaptığı evlilik prangası olmuş,çocuklar büyüsün kendimi kurtaracağım düşüncesi hiç oluşmamış,kendi kaderine sizi de farkında olmadan ortak etmiş.Ya bu zinciri kırar ya da abi ve baba yükünü bir ömür sırtınızda taşırsınız☹️

En büyük hedefim ev ayırabilmek şuan. Onu da sanırım tayin aldıktan sonra başka şehir de yapabileceğim. Biraz birikim yapmaya çalışıyorum o yüzden
Kesinlikle ayrı ev çok iyi olur. Ayrı il ve de. Umarım biran önce taşınırsınız. Abi izin olaylarına hiç hiç dahil olmayın ne yaparsa yapsınlar. borçlular size ulaşırsa bana ne benim mı borç deyin geçin. Yazık yaa o paraya borçok aktivite yapabilir kendinize bakabilir alişveriş yapabilir tatile gidebilirdiniz..neyse bundan sonra artık. Ailenize de hayır deyin para isterlerse. Hayır demek hayatı kolaylaştırır emin olun. Zaten gördünüz verseniz de yaranamamışsınız

İnsan ebeveynlerini seçemiyor, haklısınız.Peki bundan sonra ne yapacaksınız?Evlenmeyi unutun siz abiniz ve babanız için geçim kaynağısınız.Çalışan diğer kardeşiniz ile evden ayrılıp kendinize yeni bir düzen kurabilirsiniz annenizi yanınıza alın derim ama babanızı bırakmaz celladına aşık oluyor mecburiyetten yaptığı evlilik prangası olmuş,çocuklar büyüsün kendimi kurtaracağım düşüncesi hiç oluşmamış,kendi kaderine sizi de farkında olmadan ortak etmiş.Ya bu zinciri kırar ya da abi ve baba yükünü bir ömür sırtınızda taşırsınız☹️
Hayatımda biri var şuan,eğer ilişki istediğim düzeyde ilerlerse birkaç yıla evlenirim Allah izin verirse diye düşünüyorum,en büyük şartım başka şehir de yaşamak zaten

Kesinlikle ayrı ev çok iyi olur. Ayrı il ve de. Umarım biran önce taşınırsınız. Abi izin olaylarına hiç hiç dahil olmayın ne yaparsa yapsınlar. borçlular size ulaşırsa bana ne benim mı borç deyin geçin. Yazık yaa o paraya borçok aktivite yapabilir kendinize bakabilir alişveriş yapabilir tatile gidebilirdiniz..neyse bundan sonra artık. Ailenize de hayır deyin para isterlerse. Hayır demek hayatı kolaylaştırır emin olun. Zaten gördünüz verseniz de yaranamamışsınız
İnşallah. Ah yazık bize.. insan yaşarken anlamıyormuşta yazdığımı okuyunca ne kadar zor şeyler yaşadığımızı anladım

sırf bunların inadına yanlış bir karar verip evlenmeye acele de etmek istemiyorum ama psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum. Çünkü aile bu..insanın anne babasının böyle olması beni çok yıpratıyor

Mantıklı birisiniz ama aileden yana şansızsınız maalesef, hayatınızda biri varmış umarım doğru insandır🙏 ama sakın aileden kurtulmak için evlenmeyin, eş adayınıza karşı da asla pasif biri olmayın, annenizin halinden ders çıkarın, her şeye he demeyin, mis gibi işiniz var asla bir erkek için işinizi de bırakmayın, evlenseniz de hep kenarda kendinize ait birikiminiz olsun.
Ve umarım en kısa zamanda tayin edilirsiniz de ailenizden uzak bir yerde daha huzurlu yaşama imkanınız olur.

Merhaba.1 yıl önce abim 2,5 yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldığı kişiyle evlendi. Babam annem işsiz olduğu için istedikleri 200 gram altını biraz borçla biraz diğer kardeşlerim beraber hallettik. (Ben bir yıldır kredisini ödüyorum,1 yıl daha ödeyeceğim) zar zor beyaz eşyalarını,1 tane bileziğini abim aldı. (Bu arada ben daha önce aldığım altın kolyeyi,2 tane çeyrekli bilekliğimi de geline vermiştim) neyse bunlar evlendikten 3 ay sonra öğrendik ki abim bütün altınları satmış. Bizim emanet aldığımız 2 bileziği dahi satmış ki emanet olduğunu ve düğünden 3 ay sonra vermemiz gerektiğini bilmesine rağmen satmış. (Sözde o 3 ayda yerine tamamlayıp geline söylemeyecektik) Üzerine gidip birkaç akrabamızdan ve gelinin akrabalarından altın borçları almış. Biz bunların hepsini 3 ay sonra öğrendik. Bunları öğrenmemizle beraber yengem abimi sürekli altın konusunda sıkıştırdığı için evde kavga eksik olmamaya başladı. Abim şerefsizi gidip karısına hem sözlü hem fiziksel şiddet uygulamış. Gelin birkaç kere evi terkedip bize geldi. Biz o sıra abimle konuşmaya,borçların kaynağını sormaya,gelini korumaya devam ettik hatta babam bi ara abimi dövdü,ağlattı. Ben aylarca konuşmadım. Dayanamadık annemin üzerine geldikleri için akraba borçlarının bir kısmını da ödedik. (200 bin lira civarında) ama arkadaşlar o kadar çaresizce ödüyoruz ki bizim ne evimiz ne arabamız var. Heves ettik kardeşimle beraber bir olup anneme ev alacaktık. Ama bu abimin borçları yüzünden bir türlü o parayı toplayamadık. Ama sorsanız hala borcun kaynağını söylemiyor. Düğün borcu diyor,kimse bana yardım etmedi diyor. Yalan söylüyor. Kumar mı oynuyor acaba diye de şüphelendik ama açık vermiyor yani kaybedecek parası kalmadı üstüne milyon borcu var çünkü. Neyse. Yengem bu olaylardan sonra ailecek hepimize tavır koydu. Hiçbirimizle konuşmadı etmedi. Ki biz her seferinde onun arkasında durduk. Haklı olduğunu söyledik. Ama istiyor ki abimin diğer borçlarını da biz ödeyelim. Ben böyle olacağını evlenseydim bilmezdim,nasıl bir aileye düştüm,açlık çekmeye mi geldim diyip duruyor. Biz haklı ve üzgün diye üzerine gitmiyorduk. Ama gerçekten artık aileme kadar kötü sözler söylüyor haliyle sinirleniyorum çünkü annem hiçbirini haketmiyor bu söylediklerinin. Bu arada abimin sinirli ve küfürbaz vs olduğunu sevgiliyken de biliyordu. Her gittiğim gezi de,tatil de vicdan azabı çekmeme engel olmuyor bu durum ne yazık ki. Onlar borç içinde ben geziyormuşum gibi bir algı var. Buraya yazmamın sebebi yengem bize sinirli olmasında haklı mı,abim düzeltilebilir mi,biraz içimi rahatlatmak aslında.
Abinin pis huylarini bile bile yengenin başını yakmissiniz

Olaylara daha fazla dahil olmayın.yengeniz abinizin nasıl biri olduğunu zaten biliyormuş.siz ödemeye devam ettikçe oda borç açmaya devam edecek.Siz bunun önüne gecemeyebilirsiniz.Babaniz konuşsun artık yardım edemeyeceğinizi söylesin.

Abinin pis huylarini bile bile yengenin başını yakmissiniz
3,5 sene beraber olduğun birini de tanırsın artık. Nişan zamanı çok mu farklıydı bu adam bu aile? Fakir bir aileye borçla emanetle krediyle zar zor 200 gr altın aldırırken başı yanmamış, o zaman çok mutlu gelinmiş.

Siz sizinkinin gerçek yüzünü gördüğünüz bildiğiniz halde koşarak tekrar. barışmışsınız. Siz niye bilerek devam ediyorsunuz, küfrü hakareti niye kendiniz layık görüyorsunuz? Sizin başınız da yanmak üzere değil mi?

İşsiz ana baba 200 gram altın sözünü neye güvenerek veriyor
Sen nasıl o borca giriyorsun
Abin evlenecek diye tüm aile borca girip hayatınızı perişan etmenin mantığı nedir
Koskoca herifin sorumluluğunu hep beraber yüklenmek nedir
Aklım almıyor ya
Bu kafayla giderseniz abin hepinizi posanızı çıkarana kadar sömürecek haberin olsun
Bari gelini salın ikna etmeye uğraşmayın.

Şöyle görümcelerim olsaydı sırtım yere asla gelmezdi herhalde. Size çok üzüldüm. Abim de bunun bir benzeri, benden beklemez bekleyemez zaten ama annemin ve babamın iliğini kemiğini sömürüyor. Daha da sömüremedikleri için söyleniyor.
Az buçuk anlayabiliyorum sizi. Fakat artık beklenti olmaması için banane diyebilmeniz gerekiyor. Ben yıllarca alttan alta işledim. Bir şey olursa benden beklemeyin, bekleyemezsiniz vs diye sürekli laf arasında sokuşturdum.
Kavga gürültü illa ki çıkar ama önemli olan sizin lehinize sonuçlanması. Gerekirse görüşmeyin hiçbiriyle. Sizin de bir hayatınız var. Ömür boyu abi yenge arkası toplayacak haliniz yoktur herhalde. Hatta bir tık çirkinleşip size laf söyleyen gelin hanımdan ve abinizden taktığınız altını isteyin. Öyle bilmem neye böyle bilmem ney.

Back
X