yengem evi terk etti

çok mutluyuz yuva yıktığımız için

Farkında olmanız bile yeter.
Yani bizim de hatalarımız oldu şurada şu kıza yanlış yaptık demeniz bile bir gelişim belirtisi..
Ama ben hala huysuz gelin çekti gitti abim yavrusunu bile öpemedi kıvamında bir şeyler seziyorum.
Allah o kadının yardımcısı olsun,yarın birgün evlenirsin bir kadının evini terketmesi ne kadar zor,nasıl bir bıçak kemiğe dayanma anıdır anlarsın.
Sen şimdilerde hala akıl bir karış havada arabaya binsem mi binmesem mi derdindeyken o ne olacağım ben,ne yapacağım şimdi derdinde..
Anlarsın yengeni de belki 5-10 sene sonra

Herkes evliliğinin, kaynanasının, görümcesinin hırsını benden çıkarmasın lütfen.. Hanginizin eşinin ailesi, eşinize hazır bir iş verdi, ev verdi,araba verdi, bir kuruş düğün borcu, eşya borcu ödetmedi..Sizce gelinlerine ailem çok mu kötü davranmış? Sadece şımarık cadı bir görümce ve borç olarak alınan ödenmeyen altınları görmek istiyorsunuz ve onu görüyorsunuz

objektif bakamıyorsun şimdi böyle alıntılayınca sanki senle tartışmaya girer gibi oldum ama öyle değil inan :) dedim ya ilk konundan bir sempati var bende sana karşı ama bu halin gerçekten yapıcı değil bilakis yıkıcı.

insanlar neden bir şeylerin hırsını senden çıkarmak istesinler ki ne seni ne de yengeni kimse tanımıyor burda. senin ailen bunları yapmak zorunda değildi ama yapmış allah razı olsun. herkesin ailesi bir şekilde elinden gelen yardımı yapıyor evlenme sürecinde, mesela benim oturduğum evi kayınpederim bize verdi bu durum benim olası bir problemde susup her şeyi kabullenmemi mi gerektirir?

yanlış yerden bakma evet bir tarafta ailen var bir tarafta "elin kızı" ama sen böyle yangına körükle gidersen daha da nefretle dolarsın yengene karşı. biraz ılımlı olabilsen keşke.

bu konuya daha fazla bakmayacağım sanırım üzüldüm çünkü ciddi manada. böyle şeylere dayanamıyorum, gencecik insanların -aileleri bile olsa- başkaları yüzünden yuvalarının dağılmasına.

umarım hayırlısı olur iki taraf için de.

sevgiler.

pekala siyahgelinlik buradaki tüm yorumlardan öte peki sence sizin(aile ve sen) yengeye tavrınız nasıldı?

Herkes evliliğinin, kaynanasının, görümcesinin hırsını benden çıkarmasın lütfen.. Hanginizin eşinin ailesi, eşinize hazır bir iş verdi, ev verdi,araba verdi, bir kuruş düğün borcu, eşya borcu ödetmedi..Sizce gelinlerine ailem çok mu kötü davranmış? Sadece şımarık cadı bir görümce ve borç olarak alınan ödenmeyen altınları görmek istiyorsunuz ve onu görüyorsunuz

canım, haklısın ama bunları baban abine verdi. abine bunları vermişken, sana da araba alması doğal... o yüzden güle güle, kazasız belasız kullan arabanı.

mesajlarda ablanın durumunu okudum. o konuda da arayı bulurlar inşallah.

Gerçekler başa gelince klasik kk kaçış rotası :)
Şahsım adıma cevap vereyim.
Melek gibi bir kaynvalidem var,eşim ahh dese oğlum paraya ihtiyacın var mı diyen bir kayınpederim var,sıfır bir araba aldık abisine abi keşke benim de desteğim,hediyem olsaydı x liralık değil de y liralık araba alsaydınız diyebilen bu kadar geniş gönüllü bir kayınbiraderim var.
Ben de bütün bunlara karşılık olarak olabildiğince iyi ,saygılı, güleryüzlü bir gelinim.
Özetle bizim tarafta herşey yolunda.
Görümcem bile yok,dolayısıyle sizi birinin yerine koyduğum kinlendiğim falan yok.
Tabloyu görmemek için kör olmak lazım ,herşey açık.
Bence üzülormuş gibi davranmak yerine tadını çıkartın,kadın artık gitmiş,altındır,arabadır ne bileyim gelinin size maddi ne zararı var ise sana yönlendirsinler bari kadının gittiğine değsin. Senin de canın artık neye sıkkınsa keyfin yerine gelsin.
Ama şu detayı unutmayın ahirette hakkını arayacak bir yeğen var ortada.

hmm bu yoruma istinaden ben yorum yapabilirim sanırım saydığın kriterler bana tam uygun da. kaynana, kayınpeder yok, görümce yok. eşimin ailesi değil ama benim ailem abilerime hazır iş, ev, araba, altın, eşya aldı hem de ev hanımı (!) yengelerime size göre kazançta söz hakkı olmayan ev hanımlarına yani. evet tüm bunlara rağmen diyorum ki kızın kendisine ait olan altınarını ödemeden ssana alınan araba lükstür hak yemedir ha yengenin evi terketmesinin gerçek sebebi ne bilemeyi ama kızı dışlamışsınız çok bariz.

sorun maddiyat değil. her şeyi alırsın ama burnundan da getirebilirsin. konunun buraya gelmesinin sebebi sizin şımarıkça yapmış olduğunuz yorumlarınız. bir gelin için "burnunu sokmak" deyimini kullandıktan sonra, saygı konusunda probleminiz olduğunu gösterdiniz. üstelik yaşanan aile sorunundan ziyade konuyu hep sizi kıskanması, sahip olduğunuz arabanız, ailenizin size olan ilgisine çektiniz. çok da üzülüyormuş gibi bir yorumunuzu görmedim ben. bir annenin çocuğunu alıp evi terk etmesinin ardından beni kıskanıyor, arabam var, altınlaır istedi yorumları yanlış bence.

ve ne yazık ki biz görümcemizin, kayınvalidemizin hırsınız çıkarmıyoruz (ki benim bir problemim yok). siz yengenize olan hırsınızı burada çıkarıyorsunuz.

borcum yok küçükte olsa bi evim var arabamızda var işimizde (eşim ve k.pederim beraber)ama kimse altınlarıma el koymadı

Konularını okudum ve sana hak verdim .Büyük ihtimalle çekemiyordu seni.
Neden arabayı veriyorsun ki verdiğin de bu sanki bilinecek.
Bırak arkadaşım kendi evinin huzurunu kendisi bozmuş , baban almış sana o hediyeyi kime ne.
Abin aramasın bak üç gün sonra gelir.
Derdi boşanmak değil ki pohpohlanmak , çok kızıyorum evi terkeden kadınlara.
Hele hele çocuğu göstermemek olunca işin için de haklı bile olsa haksız konumuna geliyor nazarım da.

hanımlar herkes hırsını çıkarıp içini döktüğüne göre ben artık gidebilirim..dertsiz başıma dert aramadığım sürece de burada bir şey paylaşmayacağım artık..okudunuz, vakit ayırdınız sağolun çok da faydalı oldu benim için

Abimi çok seviyorum, yeğenimi de..yuvasında mutlu olduğu sürece de eşine saygı duyarım, elimden geldiğince yapıcı olacğım bu konuda merak etmeyin.

hepinize iyi geceler

Allah allah ya evli barklı adam kızına hediye aldı diye geline de almak zorunda mı ?
Farzı misal aldı diyelim insanın kendi yuvasını yıkacak kadar gözü döner mi ?

konuyu bence evlilik öncesi birliktelige getirmeyin ayiptir yaa... hem konu o degil, hem de kiz bu konu yüzünden sorunlar yasadigini söylüyor.. hem kimsenin özeli kimseyi ilgilendirmez :20:

hanımlar herkes hırsını çıkarıp içini döktüğüne göre ben artık gidebilirim..dertsiz başıma dert aramadığım sürece de burada bir şey paylaşmayacağım artık..okudunuz, vakit ayırdınız sağolun çok da faydalı oldu benim için

Abimi çok seviyorum, yeğenimi de..yuvasında mutlu olduğu sürece de eşine saygı duyarım, elimden geldiğince yapıcı olacğım bu konuda merak etmeyin.

hepinize iyi geceler

Konuyu kapatıyoruz o zaman ve konudan dolayı çok kötü içerik gelmiş onlara bakıyoruz...

Back
X