yengemiz ede ede çocuk bakıcılığı teklif etti

dedim dedim ki ben muhasebeciyim çalışmak istersem o alandan çalışacağım çocuk bakmak bana göre değil dedim.'' ayy bunun bir zorluğu yok ki sadece oynayacaksınız kızımla vakit geçireceksin'' dedi. neyse o ortamda eşimin büyük yengesi ve kuzenide vardı onlarda şaşırdılar o soru anında birbirimize baktık ne diyo bu der gibi umarım anlatabilmişimdir o anı :)

ben de çalışan biriyim üstelik gurbetteyim seneye oğlumu emanet edebileceğim güvenilir kişileri düşünüyorum ve komşularıma teklif ettim(ev hanımı olanlara) umarım sizin gibi düşünmemişlerdir ne okursanız okuyun size verilecek olan bir çocuk bakabilirsiniz ya da bakamazsınız ben muhasebeciyim diyerek asıl büyüklüğü siz yapmışsınız gibi geldi ben de öğretmenim zamanında köyde çalıştım bekardım yarım gün çalıştığım için bi öğretmen arkadaşın çocuğuna gönüllü (ücretsiz) baktım. çocuk konusu çok hassas insan acıdığı ya da ezmek istediği kişiye değil güven duyduğu kişiye emanet etmek ister

ben de sinir olurdum su işsizlere öyle sacma sapan işler bulmaya kakmalarına
bence ıyı yapmıssın bosversene onun havasını mı cekecektın.
zaten meslegın var,istedıgın zaman işini yaparsın .

Enteresan..

"Çalışmayı düşünseydin kızıma bakardın" cümlesi bana kullanılsaydı tahmin ediyorum şunu söylerdim,

"Çalışmayı düşünseydim, sizin kadar sığ düşünmezdim sanırım. Ben temelde muhasebeci olduğum için daha çok o dallarda bir şey arardım kendime.. Daha olmadı, biraz daha bir şeyler eklemeyi düşünürdüm üstüne ve mesela finans sektörüne girerdim.. Biz genelde analitik ve böyle düşünürüz, düşündüğümüzde... Ama eğer sizin sevdiğiniz yada düşündüğünüz bir meslekse, çocuğum olduğunda seve seve bırakmayı düşünürüm size.. neden olmasın?"

derim..

bence abartılacak bir şey ne varki. bazı arkadaşlar çok güzel açıklamış sana güvendiği içiin öyle demiştir ayrıca da belki dışarda çalışmak daha yorucu diye öyle bir şey teklif etmiştir. evde çocuk bakmakla dışarda tüm gün koşturmak arasında baya fark var tahmin edersiniz ki.. istemiyor da olabilirsin ama alınacak kadar kötü bi söz değil bence boşver gitsin

şöyle söyliyim, eğer o kişi, senin çalışma geçmişini (muhasebe alanında) biliyorsa teklif etmesi saçma bence..
ama bilmiyorsa, teklif etmiş güzel bişey yani ne var ki bunda... seni ezecek bişey oldunu düşünmedim ben.
bana deseler çalışmıyosan çocumu bakardın, öyle bi sorumluluğu alamam derdim. (bu arada bende ön muhasebe elemanıyım, ama olmasaydım da, akrabanın çocuğu, sorumluluğunu alamazdım. kolay iş değil bence.. can sonuçta, başına bişey gelse sizden sorulcak..

sizi ve muhatabınızı tanımıyorum ama, insan birine çocuğuna bakmayı teklif ediyorsa geröekten ona güveniyordur.
sizin pencerenizden bakamamış olabilir ama, işsizlik durumunuzda hem size faydalı olabileceğini düşünmüş hemde sizi olur ya baştan çıkarıp kızımı emenet edebilir miyim diye düşünmüş olabilir. :16:

ben de çalışan biriyim üstelik gurbetteyim seneye oğlumu emanet edebileceğim güvenilir kişileri düşünüyorum ve komşularıma teklif ettim(ev hanımı olanlara) umarım sizin gibi düşünmemişlerdir ne okursanız okuyun size verilecek olan bir çocuk bakabilirsiniz ya da bakamazsınız ben muhasebeciyim diyerek asıl büyüklüğü siz yapmışsınız gibi geldi ben de öğretmenim zamanında köyde çalıştım bekardım yarım gün çalıştığım için bi öğretmen arkadaşın çocuğuna gönüllü (ücretsiz) baktım. çocuk konusu çok hassas insan acıdığı ya da ezmek istediği kişiye değil güven duyduğu kişiye emanet etmek ister

düşünceniz kendinize ama burda amaç ezmek kim ne derse desin ben bunu anlarım arkadaşı kendinden ya güzel gördü ya da kendinden üstün bi özelliğini fark etti daha 3 günde gördüğü kişiye hayatındaki en değerli varlığı nasıl emanet eder bi insan ,biz söyleyin o zaman.art niyet var bence. ona mı düştü millete iş bulma çabası iş arasa zaten kendi branşında bulur herkesin bi mesleği var o zaman siz bırakın öğretmenliği çocuk bakın sizee de böyle desek şimdi nemünasebet ben öğretmenim demezmesiniz bu arada arkadaş çocuğuna bakalır kendi çocuğun gibi de bakarsın burda konu arkadaş çocuğu değil zengin henüz 3 kere görülmüş bi hanımın çocuğu

düşünceniz kendinize ama burda amaç ezmek kim ne derse desin ben bunu anlarım arkadaşı kendinden ya güzel gördü ya da kendinden üstün bi özelliğini fark etti daha 3 günde gördüğü kişiye hayatındaki en değerli varlığı nasıl emanet eder bi insan ,biz söyleyin o zaman.art niyet var bence. ona mı düştü millete iş bulma çabası iş arasa zaten kendi branşında bulur herkesin bi mesleği var o zaman siz bırakın öğretmenliği çocuk bakın sizee de böyle desek şimdi nemünasebet ben öğretmenim demezmesiniz bu arada arkadaş çocuğuna bakalır kendi çocuğun gibi de bakarsın burda konu arkadaş çocuğu değil zengin henüz 3 kere görülmüş bi hanımın çocuğu

çok hak veriyorum..

alınmakta haksız değilsin bence
çünkü senin bir mesleğin var muhasebecisin böyle birine çocuk bakıcılığı teklif etmek çok anlamsız
üstelik seni çok da iyi tanımıyormuş ve iş arayışında da değilsin
yani muhasebeci olan ve çok iyi tanımadığın birine bakıcılık teklif etmek bana da saçma geldi:31:

Seni çok iyi anlıyorum buna benzer bir olay benim başıma geldi ben bilgisayar mühendisiyim evlenirken işimi bıraktım çünkü çalıştığım şirket maaşımı bile zor ödüyordu. Kısacası bataktaydı. Neyse işten ayrıldım 1 ay sonra evlendim. İş bakıyorum falan ama eşim için semt çok önemli orayı beğenmiyor, çalışma saatini beğenmiyor vs. derken bir gün beni halası aradı kuaförlük eğitimi varmış sertifika alıyormuşsun kuaför oluyormuşsun bana bu kursu ayarlıycakmış üstüne işde bulucakmış sağolsun. kuaförde kaş ağda vs. tabi ben bunları duyunca dumur oldum. Eşime halan benim mesleğimin ne olduğunu biliyormu söyle ona bana iş bulmasın dedim. Gerçekten çok zoruma gitti bende küçümsediğimden değil benim zaten bir mesleğim var o kadar sene emek vermişim. Neyse eşim tabi her zamanki gibi birşey demedi. aradan biraz zaman geçti gene aradı beni dernekte iş bulmuş bu seferde sekreterlik, temizlik çay vs. artık sustum sustum attı tepem bu ne böyle dedim. tabi karşımdaki tepki insanları neden küçümsüyorsun oldu. Ya ben kimseyi küçümsemedim bu işleride ama ben bu kadar zor durumdamıyım ki bu işleri yapıyım. hani paraya sıkışırım, zor durumda kalırım kendi mesleğimde bir iş bulamam o zaman evlere temizliğede giderim ama bu tutum gerçekten çok sinir bozucu.Napmaya çalıştıklarını hala anlamış değilim.

çok şükür işsiz değilim :) yorum yapacaksanız konu sahibine yapın.. kadın görgüsüz olabilir yanlış cümle kurmuş olabilir ama pat die çıkan bişey değildir daha önce aile içinde konuşulmuştur zaten uygun bulunduğu için de teklif edilmek istenmiştir buarada bir sorun varsa kadının ifade şeklidir onuda güzel bi şekilde göstermek gerekir bu kadar büyütülecek bi durum yok eğer işsiz olsaydım ve böyle bi teklif alsaydım insanları kırmadan (karşımdakinin hatasını yapmadan hatasını ona gösterecek şekilde) yapamayacağımı bildirirdim.. yok bi daha ben buna nasıl davranayım yok şöyle yok böyle die kafamda kurgulayıp durmazdım :) biri beni görgüsüzlüğüyle ezmek isterse ben görgümü bozmam o en güzel cvp olur zaten.. sizce art niyet var bence pot kırılmış yorumlarımız konu sahibine çünkü ikimizde o kişileri tanımıyoruz sadece yorum yapıyoruz

Ya bir kere calısmayı düsüyor musun diye sorar insan, sonra verilen cevaba göre ekler, bende cocugumla ilgilenebilecek güvenilir birilerini arıyordum diye, nabıza göre serbet verirsin, ayrıca muhasebeci olan biri suan calısmıyorsa bile calısmak isteyince yüksek ihtimalle kendi alanını sececektir.

Karsısındaki kisi maddi acıdan zorda olan ya da elinde meslegi olmayan biri degil, calısırsa yine alanını tercih edecegi insanın aklına gelir bence.

Bence söyleyiş tarzı yanlış olmuş. Sana şöyle diyebilirdi mesela, "Çok güvendiğim, takdir ettiğim, karakterli birisin, çocuğumu büyütürken destek vermeni ve ona ev öğretmenliği yapmanı isterim" gibi... Anlayın işte.
Bu şekilde olsaydı yine kırılır mıydın bilmiyorum gerçi. Bir de şöyle bir şey aklıma geldi. Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama, belki akrabalar arasında konuşuluyordur hani bizim gelin çalışmıyor, ihtiyaçları da var gibisinden bir şeyler gitmiştir belki yengenin kulağına? Eşinizin ailesinden birileri durumunuzu yanlış anlayıp yanlış yansıtmış olabilir mi? Yenge de aklınca iyilik yaptığını sanıyordur bu durumda.
İnsanın kendi mesleği varken başka şeyler önerilmesi kırıcı oluyor, onda size çok hak veriyorum. Önerilen iş iyi bir şey bile olsa.

çok şükür işsiz değilim :) yorum yapacaksanız konu sahibine yapın.. kadın görgüsüz olabilir yanlış cümle kurmuş olabilir ama pat die çıkan bişey değildir daha önce aile içinde konuşulmuştur zaten uygun bulunduğu için de teklif edilmek istenmiştir buarada bir sorun varsa kadının ifade şeklidir onuda güzel bi şekilde göstermek gerekir bu kadar büyütülecek bi durum yok eğer işsiz olsaydım ve böyle bi teklif alsaydım insanları kırmadan (karşımdakinin hatasını yapmadan hatasını ona gösterecek şekilde) yapamayacağımı bildirirdim.. yok bi daha ben buna nasıl davranayım yok şöyle yok böyle die kafamda kurgulayıp durmazdım :) biri beni görgüsüzlüğüyle ezmek isterse ben görgümü bozmam o en güzel cvp olur zaten.. sizce art niyet var bence pot kırılmış yorumlarımız konu sahibine çünkü ikimizde o kişileri tanımıyoruz sadece yorum yapıyoruz

sevgili minikler ; bu arkadaş sizin yorumunuzu yani sizin fikrinizi yorumlamış yani siizn düşüncenizi onaylamamış. fakat siz ise ona hitaben konu sahibini taşlamışsınız. konu benim değil konu sahibini tanımıyoruz vs. burda zaten kimse kimseyi tanımıyor ki..
konu sahibide yok nasıl davranamyım yok şöyle yok böyle diye bişey dememiş ki sadece bu platformda bizlerle paylaşmış herkesin burda yaptığı şey zaten bu amaç bu zaten yani :)

her neyse ben zaten size cevap arkadaşa aynen katılıyorumm kesinlikle küçümseme söz konusu. 3 defa gördüğün birine nasıl emanet edilir ki çocuk. kii güvensen bile eşleri kuzenmiş bu durumda ikiside o ailenin gelini. bence kesinlikle art niyet var

Back
X