yeni ameliyat oldum

aynen 5.günümdeyim ve hala oturarak uyuyorum:(
off şöyle yüzümü yastığa gömeceği günler gelse keşke hemen
dancingqueen ufuk bey okyanus spreyi verdimi sana?

Buarada aynen en çok sıkıntı çektiğim şeyler ;şöyle doya doya döne döne kafayı yastığa gömerek uyumak, yemek yemek (hala kısıtlı besleniyorum yumuşak şeyler),gülmek ,konuşmak bla bla :))) bu liste uzar gider :))
Acı macı ağrı sızı değil kızlar bütün bu rutinlerin olmaması /aksaması ameliyatı zor yapan şeyler bence..

Canım bana illiadin burun spreyi vermişti alçı alınana kadar demişti ilk.
cuma alçı alınınca spreye devam dedi.prospektüste 7 günden fazla kullanmayın diyordu ;hatırlattım ;"aman salla der gibi "el işareti yaptı tebessüm etti. Devam dedi.çarşamba bantlarım çıkacak. Okyanus suyu değil bu illiadin.sana farklı bişeymi verdi?
Tereddütüm şu ki Abi'm estetik plastik cerrahide asistan 6 aydan az kaldı uzmanlığına.onada soruyorum ben kafama takılanları.abim ilk ilacı (illiadin spreyi)aldığımı söylediğimde uyarmıştı "aman 5-6 günden fazla kullanılmaz o diye " .
ama Ufuk bey kullan diyor
Dr uma güveniyorum bi bildiği vardır elbet ;)

Bana da farklı bişiy vermedi ama hani bende alçı var ondan herhalde diye düşünmüştüm.
Burada okuduğum kadarıyla herkes alçıları alındıktan sonra spreye geçmiş.
O yüzden bi sana sorayım dedim bu arada ufuk beyin başka bi hastasıyla da görüşüyoruz gerçi ameliyat olalı 1 yılı geçmiş ona zamanında tonimer isimli bir okyanus spreyi vermiş.
Belki de daha zamanı vardır.
Bu arada alçın çıktıktan sonra ekstra bir şişmen oldumu?antibiyotiğe devam ediyomusun?
Birde ben yutkunurken de çok zorlanıyorum sanki boğazlarım şiş gibi:(

Arkadaşlar bu başlığı açtığımda inanılmaz endişeliydim, yuzum mor ve şiş, dudaklarım da şışlikten patlayacakmış gibiydi ve bunlar hiç geçmeyecekmiş gibime geliyor aşırı korkuyordum ama bugun 7. gunum ve maşallah ne morluk ne şişlik kaldı, eğer siz de endişeliyseniz ilk günlerinizse ve hiç geçmeyecek diye korkuyorsanız hiç endişelenmeyin, inanın geçiyor hersey, morelinizi yüksek tutun

Bana da farklı bişiy vermedi ama hani bende alçı var ondan herhalde diye düşünmüştüm.
Burada okuduğum kadarıyla herkes alçıları alındıktan sonra spreye geçmiş.
O yüzden bi sana sorayım dedim bu arada ufuk beyin başka bi hastasıyla da görüşüyoruz gerçi ameliyat olalı 1 yılı geçmiş ona zamanında tonimer isimli bir okyanus spreyi vermiş.
Belki de daha zamanı vardır.
Bu arada alçın çıktıktan sonra ekstra bir şişmen oldumu?antibiyotiğe devam ediyomusun?
Birde ben yutkunurken de çok zorlanıyorum sanki boğazlarım şiş gibi:(

İlliadin sprey şuan kafamı karıştırıyor asena abim bi ihtimal burunda delinme yaptığını oyüzden 7 günden fazla kullanılmama sı gerektiğini söledi.bence bırak dedi. Yarın geliyor buraya Bayram için bakacak burnuma bakalım
buarada benim 9. Günüm bantlıyım Çarşamba çıkacak bantlar
Antibiyotık 5.günde bitmişti devam etmedim.
7.günde yani alçım çıktığı gün Ufuk bey agrıkesiciyide bırak dedi ki benimde ağrım olmuyordu öle .
Cumadan beri agrıkesicide almıyorum
Burun temizliği ile ilgili napıyosun?
Burnumun iç ucunda sanki hala tampon varmış hissi veren bi minik kütle var
sanırım kan birikintisi donmuş .sıcaksuya batırdığım kulakçöpüyle temizlemeye çalışıyorum,ama hala orda.söküp atasım var tursıyorum yanlış bşy yaparım diye

Alçı çıkınca ekstra şişmem olmadı hatta bayağı bi normale dönmüş hissediyorum.üst dudağımı yavastan hareket ettirebiliyorum
Boğaza dikkat.gecen gün saç yıkarak için çıktığımda , toputopu on dakkadır dışarda durduğum süre, biraz üşüyün gibi olup gripimsi olmuştum boğazımda şişmişti ama sabaha bişeyim kalmadı
Ananas + kivi+ nar meyvesi yada suyu şişlikler için artı boğazınıda korur
Sabah bugün bide bi çay kaşığı ezilmiş çörekotuna başladım
İuikeşme sürecim hızlansın diye :)

Arkadaşlar bu başlığı açtığımda inanılmaz endişeliydim, yuzum mor ve şiş, dudaklarım da şışlikten patlayacakmış gibiydi ve bunlar hiç geçmeyecekmiş gibime geliyor aşırı korkuyordum ama bugun 7. gunum ve maşallah ne morluk ne şişlik kaldı, eğer siz de endişeliyseniz ilk günlerinizse ve hiç geçmeyecek diye korkuyorsanız hiç endişelenmeyin, inanın geçiyor hersey, morelinizi yüksek tutun

Evet yagmurcum sana katılıyorum bu günler geçecekkk , yakında ;)

Kızlar çok geçmiş olsun:) bende uzun süredir bu ameliyatı düşünüp ,olamayanlardanım:( ameliyattan çıktıktan sonraki süreç hakkında bilgi verir misiniz?ağrı sızı çok mu?bulantı oluyo mu?özellikle merak ettiğim tampon çıkana kadar hep ağızdan mı nefes alıyosunuz?benim kronik faranjitim var.şimdi bile boğazım kuru:( eğer ağzımdan devamlı nefes alırsam boğaz durumumu düşündükçe kötü oluyorum :(( bir de şehirdışından geleceğim istanbula,kaç gün kalmalıyım? Şimdiden çok tşkr ediyorum:)

Kızlar çok geçmiş olsun:) bende uzun süredir bu ameliyatı düşünüp ,olamayanlardanım:( ameliyattan çıktıktan sonraki süreç hakkında bilgi verir misiniz?ağrı sızı çok mu?bulantı oluyo mu?özellikle merak ettiğim tampon çıkana kadar hep ağızdan mı nefes alıyosunuz?benim kronik faranjitim var.şimdi bile boğazım kuru:( eğer ağzımdan devamlı nefes alırsam boğaz durumumu düşündükçe kötü oluyorum :(( bir de şehirdışından geleceğim istanbula,kaç gün kalmalıyım? Şimdiden çok tşkr ediyorum:)
den den koyuyorum bu sorulara:)

Canim ameliyattan sonraki ilk gun cok az bir agri hissettim agri yonunden bir sikintim olmadi ama anesteziden oldukca etkilendim midem cok bulandi bas agrisi da vardi ama hicbiri dayanilmayacak seyler degil
Fakat beni en cok etkileyen seyler yuzun morarmasi ve sismesi oldu yani psikolijik olarak kotu hissettim ama dorduncu gun hersey hafifliyor. Hiic biri dayanilmayacak seyler degul. Bi de hafif burun kanamalari ve tikaniklik oluyor. Ama korkmayin doktorunuzu iyi secerseniz hersey iyi oluyor.ilk uc gunun sikintisini atlattiniz mi ondan sonrasi kolay

Yağmurcum peki nefes alabiliyor musun burnundan ameliyattan çıkınca?tamponun içinde delik fln var mı?boğaz kuruluğu,ağrısı oluyo mu?

arkadaşlar ben de migreni olanlara bir şey sormak istiyorum, anestezinin migreni tetikleme durumu var mı?
yani ameliyatın üzerine belki migren ilaçlarını kullanmama izin vermezler, ya da çok şiddetli atak gelir ne bileyim..
migreni olan arkadaşlarım böyle bir durum yaşadınız mı?

Yağmurcum peki nefes alabiliyor musun burnundan ameliyattan çıkınca?tamponun içinde delik fln var mı?boğaz kuruluğu,ağrısı oluyo mu?

Canim burnumda silikonlu tamponlar var ama nefes alamiyorum burnumdan malesef , bogaz agrim hic olmadi kuruluk var ama idare ediyorum

Son düzenleme:

Edacım mrb
Öncelikle şimdiden geçmiş olsun az kalmış,kararını vermiş olman güzel ;
çünkü karar verme ,çevreni ikna etme vs gibi süreçleri düşününce cidden korkulacak hiçbişey yokmuş ben bunca süre niye beklemişim diye kendime kızıyorum ..ne öncesi ne sonrası İnan korkulduğu gibi değil..
ben grip/faranjit olunca daha beter oluyordum..
öğretmenim ;ben de de kronik faranjit var..bünyem güçlü olmasına rağmen enaz bikere hastalanırım.
Zorlukları ilk sayfadaki " bayramdan sonra ameliyatım var kızlar" başlığında yazmıştım oraya bi bakarsan canım ii olur (aynı şeyleri yazıp milletin kafasını şişirmeyeyim)
Boğaz çok kuruyor,ama sık su içince bişey olmuyor.öncesinde bende korkuyordum ağzımdan nefes nasıl alırım diye.hatta burnumu tıkayıp deneme yapınca panik oluyordum ama bugün 10.günüm hala ağzımdan misler gibi alıyorum.alışıyo bünye.

Çok tşkr ederim verdiğiniz bilgiler için :) ameliyat sonrası süreç beni çok korkutuyor :( acaba kapalı teknikle mi olsam diyorum ?emre bey,barış bey ve Yakup avşar seçeneklerim arasında..ama barış bey konusunda forumda bikaç olumsuz şey okudum,çökme vs..diye..Emre beyle çok önce yaptığım görüşmede beklerken ameliyat olmuş bi hasta ile karşılaştım,çok ağrısı olduğunu söyledi ve bu kdr acı çekeceğimi bilsem olmazdım dedi..bi de ameliyattan çıkınca topukların ağrıyordu dedi,o kısma anlam veremedim...Yakup avşar hk.da bilgim yok...:( napsam bilemedim

Tamponlar delikli rahat nefes alabiliyorsun ama tabi sağlıklı haldeykenki gibi değil.burunda kanama olunca çok net bi nefes olmuyor(bunuda şey gibi hissediyosun ; sanki gripsin burnun akıyor,ama dışa sızan bişey yok,tampondan dolayı.o hissi veriyo kanamalar sadece)
Ameliyattan çıkar çıkmaz nefes alabiliyosun .hatta ben bilmiyordum bunu bi deneyim burun ne alemde deyip bi baktım nefes alıyorum;Dr um gelince sormuştum;sakıncalıdır sanıp;o da alabilirsin tabi demişti.
Çok şükür ben çıkınca burnumda alçı olmasa ameliyat old anlamıcaktım okadar rahattım.gram ağrı sızı yok.acı yok.sadece biri burnundan makas alıyomuş hissi.
Tamponlar çıkarkdnde acımadı hiç.hissediyosun tabi bişeyin alındığını sma bu acı yada ağrı değil.
Ama şunu da belirtmek isterim;ben tamponlar alınmadan burda bi yazı okuyup çok korkmuştum acıyacak diye çünkü o ana dek gram acım olmamıştı;yani diyeceğim şu ki bu işlemler her bünyede farklı sonuç verebilir;Dr dan Dr a değişebilir.
Benim güçlü bi bünyem vardır mızmız bi tip değilimdir acı eşiğim de yüksektir.tenimde çok hassas değildir(buğday tenliyim)anesteziden etkilenip etkilenmemede bence bunların etkisi yüksek.ben anesteziden sonra ne kustum ne bulantı basagrısı yasadım ne kan kustum yuttum vb.sanki uyudum uyandım bi dakkada oldu hersey hatta ameliyata okadar yorgun bi haftadan sonra girmiştimki keşke biraz daha uyusaydım demiştim :))
Bir de ben çok istekli hevesliydim sonuçu ne olursa olsun razıydım o psikolojide çok önemli.
Yakında aslında başından sonuna ameliyat sürecimi yazacam arkadaşlar olacak olanlara cesaret /teşvik olsun
Diye çünkü sonuca değecek bişey buşuanki eziyetler(kastım ; burun tıkanıklığı,ağızdan nefes,dört yastıkta uyuma sırtüstü,yumuşak beslenme .. Bukadarcık)

Çok tşkr ederim verdiğiniz bilgiler için :) ameliyat sonrası süreç beni çok korkutuyor :( acaba kapalı teknikle mi olsam diyorum ?emre bey,barış bey ve Yakup avşar seçeneklerim arasında..ama barış bey konusunda forumda bikaç olumsuz şey okudum,çökme vs..diye..Emre beyle çok önce yaptığım görüşmede beklerken ameliyat olmuş bi hasta ile karşılaştım,çok ağrısı olduğunu söyledi ve bu kdr acı çekeceğimi bilsem olmazdım dedi..bi de ameliyattan çıkınca topukların ağrıyordu dedi,o kısma anlam veremedim...Yakup avşar hk.da bilgim yok...:( napsam bilemedim

Edacım ben izmirde oldum ist u bilmiyorum
Ama ist olsaydı sanırım Emre beyi düşünürdüm ,en güvenilir o gelmişti(forumu yazın taradım edindiğim fikir buydu)
Konuştuğun kişinin ağrısının olması seninde yasıcan anlamına gelmez İnan bünyeden bünyeye fark ediyor, düşünsene ben zerre acı çekmedim sadece çok hafif bi agrımsı sızı oldu 7. Günümdü sanırım (dışarı çıkmıştım akşama yakındı hava serinlemeye baslamıştı burun çok hassas ya hemen üşüdü)
ama İnan ağrı demeye utanırım yani okadar minnak bişeycik :))

Ameliyattan sonra değil ama ilk hafta benimde ağrıdı topuklarım o da oturur. Vaziyette yatıp ayaklara yaptığımız baskıdan bence ama şuan yok mesela geçti :)

Canım çok sağol,sana da çok geçmiş olsun :))ayrıntılı yazılarını ve takip eden süreci bekliyorum :)

çok ilginçtir ki ameliyat sonrası benim de topuklarım agrıdı buna hala anlam veremiyorum:) Ameliyat olacak arkadaşlar hersey bir yana gercekten korkmanıza gerek yok, zorluk sadece ilk uc gun ona da katlanılıyor, bugun tam bir hafta oldu benim hersey tum zorluklar geride kaldı iyikı bu ameliyatı olmusum dıyorum hatta nıye bu kadar bekledim ki dıye dusunuyorum cunku senelerce korkumdan ameliyat olmadım hep erteledim ama keske hiç ertelemeseymısım

Back
X