- Konu Sahibi superselma
-
- #81
evet canım hastanede öyle ped veriyorlar ve de çok kullanışlı oluyor. iyi hasta bezi almayacağım :)
bi de emzirme sütyeni kullanışlı olmuyor diyenler var. emzirme sütyeni yerine ne alabilirim. şu an 7 aylıkım göğüslerim 85. acaba daha büyürler mi 90 alsam mı?
Çok güzel yazmışsınız.Çok teşekkürler
:gitme: çok gusel yazmışsın cok duygulandım
ve bılgılerde emınım ısımıze yarayacak tesekkurler alkisalkisalkis
çok ayrıntılı tam merak edilenleri cevaplayacak şekilde olmuş yazınız üstüne soru sormaya bile gerek kalmıyor hocam:) teşekkür ederim.
normalde bukadar uzun yazıları okumuyorum :)
seninkini zevkle okudum :)
eline koluna sağlık ne güzel dile getirmişsin
ben maalesef normal doğum yapamadım sezeryanla dünyaya geldi bebeğim
hemen yürüdüğümüzü yürüyebildiğimizi söylemişsin ancak yaşayan bilir heralde ben 2gün kıpırdayamadım acıdan bırak yürümeyi
bılgıler süperdi ben cok korkuyorum aralıkta dogum yapacagım allah ızın verırse endıselıyım bu yuzden ....kolay dogum için dua edıyorum
ne kadar güzel bilgi bunlar çok teşk.ederim kısmetse 6 gün sonr abende anne olucam umarım çok işime yarıyacak opuyorumnanaktan
çok samimisin çok güzel yazmışsın
teşekkürler kulağıma küpe yaptım bilgileri opuyorumnanaktan
Selma Hanım,
Sizi gerçekten tebrik ediyorum. Paylaşımınız verdiğiniz bilgiler ve anlatışınız çok güzeldi.Birde doğuma saatler kalmış ve siz gelecek olan misafirleriniz için hazırlık yapmışsınız. Vallahi bravo. alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
Bu arada bende hamileliğimde bol bol su içtim.Hiç ihmal etmedim. Su gerçekten hem kabızlığı önlüyor hemde doğum sonrası sütün devamlılığını arttırıyor. Dediğiniz gibi kayısıyıda unutmamak lazım. zemuszemus
süperselma süpersin tatlım
ben de şunu hatırlatayım doğumun başladığını, çok fazla büyük tuvaletiniz geldi gibi hissediyorsunuz, öyle anlarsınız.. ıkınma ihtiyacı oluyor zaten..
yazı cok guzel olmuş canım elıne saglık cok gereklı bılgıler...............herkese saglıklı doğumlar ınş.............hasta bezı gerekmez ıllakı..........panmugu hgazlı beze sarın kullanın cok guzel ve rahat oluyo zaten hastanede sıze verıyo öle hazılayıp..............tabı ozel olanlar...............
Canım benim çevremde de kullananlar çok rahat olduğunu söylediler. Ayrıca, 1-2 ay önce özel bir hastanenin hamilelik eğitimine gitmiştim. Eğitimde bebek yıkama, emzirme vs kısımlarını başhemşire anlattı. Emzirme südyenlerinin çok kullanışlı olduğunu, göğsün sarkmasını minimuma indireceğini söyledi. Çünkü bebek emerken yağ bezleri incelirmiş, göğüs boşta kalırsa da kolayca sarkarmış. Bu arada ben 2 tane de emzirme atleti aldım. Çünkü emzirirken mideyi üşütebilirmişiz. Ben denedim çok kullanışlı geldi.
çok güzel tavsiyeler...
teşekkürler....
Teşekkürler :)
Ellerinize sağlık, gerçekten çok güzel bilgiler...
süper bilgiler günlük tutmak aklımdaydı zaten
unutmıyım diye bazı bilgileri not aldım
teşekkürler opuyorumnanaktan
Çok Teşekkürler, Bizleri gerçekten aydınlattınız. İnanın sanki bebek bakımına ait hiçbirşey bilmiyorum gibi geliyor,halbuki arkadaşlarımın kuzenlerimin bebeklerine rahatlıkla bakabiliyorum. Ama kendi bebeğime gelince içimde bir korku var.Karnını doyurabilecekmiyim, dilinden anlayacak mıyım, anne olmayı beceremilecek miyim????? Şu anda 28 haftalık hamileyim ve ilk defa birşeyleri başaramamaktan korkuyorum. :bbo:
valla süpersin ellerine sağlık üşenmemiş yazmışsın hepsini ii oldu
Ameliyathaneye çorap ve atletle girdim. Atlet giyebilirseniz iyi olur hiç yoktan göğüslerinizi örtmüş olursunuz. Tamamen çıplak kalmazsınız.
Bol bol dua ettim hatta hastaneye giderken elimde dua kitabı vardı. Dua ettikçe rahatladım.
Beni çok korkutmuşlardı yok sonda çok acıyacak yok spinalin iğnesi acıtacak filan filan... Hİç kimseye kulak asmayın, herkesin bünyesi farklı ne sondam takılırken acıdı ne de spinal iğnesi yaparken. Ameliyata nasıl girerseniz öle çıkıyorsunuz ben mutlu girdim odama geldiğimde kahkalarla gülüyordum. Canınızın acıyacağını düşündüğünüz anda tüm bunlar geçicek bi kaç saat sonra bebişim yanımda olacak diye telkin edin kendinizi.
Bebiş odaya geldiğinde ilk babasının kucağına vermelerini tembihleyin bence önemli bi ayrıntı yoksa anneler ve kayınvalideler atlıyorlar hemen. Bence önce sizin sonra babasının kokusunu duymalı bebişler. Benim önce eşim kucağına aldı kokladı sonra annemlere teslim etti giydirsinler diye.
Hastaneye sorun mutlaka bebişleri yıkıyorlar mı doğduktan sonra. Benim doğum yaptığım hastanede yıkamamışlardı, silmişlerdi ama yine de kanlıydı yavrum. Yanınızda ince bi tülbent götürürseniz kanlarını temizlersiniz ılık suyla.
Hastane çantanızı hazırlarken bebişinkini ve kendinizinkini ayrı ayrı hazırlarsanız daha düzenli olur. Hatta refakatçime kolaylık olsun karışmasın eşyalar diye bebişin eşyalarını takım takım buzdolabı poşetlerine koymuştum ben. En üste de doğumdan gelince giymesini istediğim kıyafetini koydum. Böylece hangi eldiven hangi takımın hangi zıbın hangisinin karışmamış oluyor. Poşet halinde tam takım çıkıyor kıyafetler.
NE kadar ağrınız olursa olsun ilk bi kaç gün sürekli emzirin bebişi, yalnız aynı göğsü sakın 10 dakikadan fazla vermeyin ilk bi kaç gün. Göğüsler henüz alışık olmadığı için yara oluyor hemen. Hemşire uyarmıştı beni dinlemedim, acısını çok çektim sonradan. 10 dakikada bi değiştirin mümkünse, çünkü bebişler hemen yorulup uykuya dalıyor bazen 1 saat kalıyorlar göğsünüzde.
bir de hastanede odanızın kalabalık olmamasına dikkat edin ve refakatçinizi bu konuda uyarın, herkes şokta olduğu için doluşuveriyor odaya kimsenin sizin bile o anda aklınıza gelmiyor. ama anne karnından çıkan bebişin o kadar insanla aynı havayı soluması çok sakıncalı.
İlk birkaç hafta gerçekten zor geçicek. Eve gelir gelmez duş alın, cesaretiniz kırılırsa zor oluyor. Bebiş sürekli emmek isteyecek meraklanmayın. Benim minnoş saat başı emmek istiyordu, her emmeside 45 dakika sürünce sürekli yapışık halde geziyorduk. Çok bunalmıştım ağladığımı bile hatırlıyorum yeter artık diye. Ama sürekli emzirmek çok önemli, hem sütünüz geliyor hem de bebiş sizin kokunuzla ve kalp atışlarınızla rahatlıyor. Düşünün tamamen yabancı bi yerde ve tanıdığı tek koku sizinki, hal böyle olunca sık sık kucaklayın emzirin bebişi. Korkmayın ilk iki ay alışkanlık kazanmıyorlar. Bırakın huzur bulduğu yerde geçirsin dünyaya alışma süresini. Göğüs ucunuz yara olursa da emzirmeye devam edin. Çok acıyor ama vermesseniz göğsünüz körelebiliyor. Bu durumda göğüs kalkanı çok işe yaramıştı bende, nemli tutup iyileşmesini sağladı. Bİr de her emzirmeden sonra kendi sütünüzle temizleyin göğsünüzü ve açıkta kurumasını bekleyin. İlk iki ay her emzirme seansında iki göğsümü de verdim. İki aydan sonra tek göğüs yeterli oluyor. Hemde anca doluyor zaten.
Doğumdan sonra bi kaç gün içinde acayip bi kaka atımı olucak, korkmayın bebişler bağırsaklarını temizliyormuş. Ben gecenin 3.de bezi hastaneye tahlile yollattım ishal oldu mikrop kaptı diye.Ama gayet normalmiş bu durum.
İlk doğdukları zaman altını sık sık değiştirin kızlar yoksa pişik oluyorlar. İl k 3 ay gece bezi yapmadım hiç. Her emzirme seansında değiştirdim altını. 3 aydan sonra tek bezle sabahlamaya başladık. Bİr de ben hep emzirmeden önce değiştirdim altını, hem daha huzurlu emiyorlar hemde kusma sorunu yaşanmıyor. Hele ki emzirdikten hemen sonra sakın değiştirmeyin bebişlerin altını reflüye sebep oluyormuş. Benim kızım çok kusan bi bebek. Reflü teşhisi konmuştu ilk ay. Şu anda daha iyi ama sürekli kusan bi bebişiniz varsa emzirmeden önce altını değişteceksiniz ve emdikten yarım saat sonrasına kadar dik tutacaksınız. Ayrıca bir de yatağın başını yükselteceksiniz.
İlk on gün 2 saatte bir sonra her üç saatte bir uykudan uyandırıp emzirin bebişleri. Kan şekerleri düşüyor Allah korusun. bir aydan sonra yavaş yavaş düzeni oturtmaya çalışın. İlk 1,5 ay her istediğinde emzirdim bebişimi ama sonra düzen kurmaya başladım yavaş yavaş. Önce 1,5 saat, iki aydan sonra 2 saat, 3.aya yaklaşırkende 3 saatte bir emme süreleri koydum. Çünkü belli bir süre geçtikten sonra düzen kurmayıp her istediğinde devamlı emzirirseniz bebişler az ama sık emmeye alışıyorlar, karınlarını tam doyurmayıp az bi zaman sonra tekrar memişlere saldırıyorlar. böyle olunca gelsin hazımsızlık gitsin gaz sancıları. Süt bol olsun diye bol bol su için kızlar, gerisi fasa fiso. Bİr de uyku ve dinlenme.Bebiş uyuduğu zaman sizde uyuyun mutlaka.
15 gün sonra meşhur gaz sancıları başlıyor. Elektrik süpürgesi, aspratör, saç kurutma makinası olmadı arabayla gezdirme... Hepsi de işinize yarayacak. Ben zinco kullandım gaz damlası olarak. Karna sıcak havlu da işe yaradı. Birde acı elma yağını kulak çubuğuna sürüp yalnızca bir damla filan ayak topuklarına sürünce de işe yarıyor. Sakın fazla sürmeyin yakan bişi çünkü. Bİr de ikinci ay 15-20 cc rezene çayı verdim akşamları o da işe yaradı.
Benim minnoş şimdi 5 aylık. Emin olsun ilk zamanlar o kadar çabuk geçiyor ki. Ben şimdiden ösledim... :) Ne olursa olsun tadını çıkartın... bir de unutmadan doğduğundan beri günlük tutuyorum ben. büyüyünce kızıma hediye edicem inşallah. çünkü her ne kadar unutmam deseniz de unutuluyor bazı şeyler, mutlaka yazın...
sormak istediğiniz başka bişi varsa burdayım kızlar. aklıma şimdilik gelenler bunlar.
ha kızlar bi de sorayım dedim.. kaynım bu sene üniversiteyi kazandı benim yanıma geldi kalmak için.
koskoca delikanlı. 6 aylık hamileyim ve kapalı bir bayanım, evde pek rahat değilim yani. ama kabullenmeye mecburum eşimle aramız bozuluyor yoksa.
neyse sadede geleyim. doğum yaptığım günler evde nasıl olur ki? rahatsız olur muyum? kayınbabam da gelmeyi düşünüyormuş mafoldumben gelme desem mi? ya da kaynıma doğumdan sonra şu kadar gün arkadaşlarında kal desem mi?
of offf çekecek çilem varmış mafoldumben
ne güzel tecrübelerini paylaşmışsın çook teşekkür ederim paylaşımın için.ben de normal düşünüyorum ama korkuyorum...1 temmuz gibi bakacak dokorum öyle karar verecek normal mi sezeryan mı...benim ebe yengem var o çok korkutuyor...işte normal doğumda bebeğin hayatı tehlikeye girermişş,benim için kötü olurmuş...orası eski haline dönmezmiş..eşinle sorun yaşarmışsın vs vs...ama bu kadar da olmaz yani beni cesaretlendirmesi gerekirken...neyse canım Allaha sığındım ben hayırlısı artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?