Yeni bir başlangıç yapma fikri

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
Kızlar dert desem dert değil sadece kocaman bir kafa karışıklığı bendeki, benim yerimde sizler olsaydınız ne yapardınız merak ediyorum.

Öğretmenim evli değilim ve 4 senedir batıda trakyada büyük sayılabilecek bir sanayi ilçesinde yaşıyorum. Beni burada tutan tek şey aslında hiç birşey, şehri sevmiyorum havası kirli kötü insanları bir değişik alışamadım sevemedim ama ortamım arkadaşlarım burada olduğu için bi türlü gidemedim de. Ev arkadaşım var o burada kalacak, ben onunla bir sene daha kalmak istemediğim için de gitmek istiyorum açıkçası, burada kalmaya devam edip ayrı eve çıkıcam dersem tepkisi ne olur kestiremiyorum

Bu sene büyük sayılabilecek bir şehirde Manisa'da yeni bir okul açıldı ve zorunlu hizmet okulu oldu çok fazla açık var, sırf tayin isticem diye şehri gidip gördüm gezdim sevdim de İzmir'e mesafesi şehrin yapısı hoşuma gitti. Bütün sene tayin istiyorum burayı sonunda terkediyorum diye gezdim durdum ama tercihlere 2 hafta kala içimi korku sardı, hiç arkadaşımın olmadığı bilmediğim bir şehre gidicem artık yaş da 25 26 herkesle arkadaş olayım modunda değilim, yalnız kalırsam kafama göre birileri olmazsa diye korkuyorum.
Burada kalırsam da of yine bırakamadım bu berbat yeri diyip kendi kendimi yiyeceğim arkadaşlarımı niye bıraktım da derim kendime eminim.

Yeni bir başlangıç yapmak her zaman güzellikler getirir mi ? Yoksa şehri güzelleştiren içindeki insanlar mıdır ?

Bazen insanların yeni başlangıçlara ihtiyaçları vardır. Bunun yaşınızla,arkadaş ortamınızla vs alakası yok. Bunun sizinle alakası var. Aynı yerde takılıp kalıp yine off diyecekseniz boşuna gün geçirmiş olursunuz. Denemediğinizde pişman olacaksınız.Aklınızda hep 'acaba oraya gitseydim daha mı mutlu olurdum?' düşüncesi olacak. Belirsizlikten pişman olmaktansa 'denedim,olmadı.' demeniz daha iyi bir seçenek. Ben elimde olsa yeni bir başlangıç yapardım. Size tavsiyem de güvenli bölgenizden çıkıp yeni hayata,yeni kişilere kendinizde yer açmanız.

Bence ayrı eve çıkabilirsiniz arkadaşınıza sorunun onunla ilgili olmadığını güzel bir dille anlatırsanız eminim anlayışla karşılar

Kaybedecek bişeyiniz olmaz denerseniz.şimdiki yerinizi ortamı ev arkadaşınızı pek de sevmiyormussunuz.yeni yer artı ile başlıyor.şehri sevmışsiniz bence devamı da olumlu gelecek.ben olsam denerdim.

Bence sen bu mutsuzluk ve kararsızlıkla nereye gitsen aynı duyguları yaşarsın , ve caaanım TRAKYAMIN değişik insanlarını mumla ararsın .
Yaşadığım ilçe Tekirdağ merkez, Hayrabolu, Lüleburgaz canım güzel Edirne değil ki bildiğin karma yapıda sadece iş için gelmiş olan insan topluluğu olan bir ilçe, benim de özüm Trakya'dır emin olun burada yaşayan 10 kişiden anca 1 tanesi Trakyalıdır kozmopolit bir yer burası.

çok teşekkür ederim ışık oldunuz :)
Bu belirsizliği yaşayacağıma eminim, keşke tercih etseydim de derim burada kalacak olursam.

Şuan yaşadığınız şehir Çorlu muhtemelen,
Manisa'ya gelip görseniz, yaşasanız; insanlar olarak, hava olarak, coğrafya olarak o kadar farklı ve güzel ki.
Ben İzmir de doğdum büyüdüm, bir dönem iş için Manisa da yaşadım, üniversite de içinde Trakya da yaşadım.
İnanın bana o kadar çok fark var ki hiç pişman olmazsınız Manisa için.
Hem İzmir'e de çok yakın, çok sevimli bir şehir, insanları çok güler yüzlüdür.

Manisalıyım. Git çok rahat edersin. İnsanlarını da çok seveceğinden şüphem yok. Arkadaş ortamında da sıkıntı çekmezsin. Çekersen yaz bana hallederiz

Ay inşallah :) şehri sevdim zaten küçük gibi ama hem de herşeyin olduğu büyük bi şehir havası da veriyor.
Tayin olursa bi kahvemi içersin o zaman

Çorlu olsa iyi daha fenası benimki haha

Ayy vallahi böyle dediğiniz için çok sevindim daha bir ısındım şuanda. Umarım güzel olur pişman olmam :)

Ay inşallah :) şehri sevdim zaten küçük gibi ama hem de herşeyin olduğu büyük bi şehir havası da veriyor.
Tayin olursa bi kahvemi içersin o zaman
Aynen. Ben iş gereği İstanbuldayım ama bütün ailem akrabalarım herkes orda. Şehir iyidir ama çok sıcak olur yazın. İnsanları sıcakkanlıdır. Giderseniz yardımcı olurum cidden her konuda bana yazın özelden

Çorlu olsa iyi daha fenası benimki haha

Ayy vallahi böyle dediğiniz için çok sevindim daha bir ısındım şuanda. Umarım güzel olur pişman olmam :)

Neyse 3 şehri de biliyorum, Trakya'nın her yerini biliyorum zaten
Hiç pişman olmazsanız.
Manisa'ya küçük İzmir deriz hatta :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…