Merhaba,
Bizim de ilk evlendiğimizde öğrenci evimiz vardı.
Tamamen temel ihtiyaçlar üzerine bir alışveriş yapmıştık.
Oturma odasında bir kanepe takımı (2 tane 3lü 2 tane tekli)
Mutfakta beyaz eşyalar, masa ve 4 plastik sandalye ,
Yatak odasında Bir yatak, bir 3 kapaklı gardrop ve 4lü çekmece,
Boş kalan bir odada da çalışma masası, kitaplık, bir bez dolap, ütü masası ve çamaşırlık vardı.
Sadece oturma odasına halı aldık, geri kalan yerlere halıfleks kestirmiştik.
Mutfağa hiç bir şeyi çeyizimden getirmedim. Tencere takımını internetten, geri kalan tüm araç gereci spotçulardan almıştım.
Bizim ev kaloriferliydi ama arkadaşlarımın bazıları ufoyla ısınıyorlardı. Yaklaşık 500-600 tl civarı elektrik faturaları geliyordu. 3 ufo kullanıyorlardı.
1500 kw lık bi cihaz 1 saatte yaklaşık 50 krş, günde 10 saat yaksanız günde 5 tl, ortalama ayda tek cihazın yakacağı miltar 150 tl civarında olur.
Sıcak bir memleketteyseniz sıkıntı yaşamazsınız.
Mesajm gelmemş tekrar yazaym tüp kullan elektrk çok yakar. 2 kanepe yatak 1 masa 2 sandalye halı ve perde bolca spotçu gez çunkı uygun dgl. Ben sıfır almştm ögrencı evımde 2.ele yakındı fiyat napaym zorlandm ama olsun temızdı. Regal marka vestelın yan ürunlerı uygun oluyo ve inan ucuz. Çok yemek yapmam drsen büfe tipi uygundur sana dolapta. Gysı içın iki tane bez dolap yada vestıyerı kullan ;-) ayrıca yasanan her şey senın hayat senin. Kimseyı baglamaz . Bana uyar uymaz diyipte büyuk konuşmayn emin olun yaşarsnz.sana tek önerim yarını kendinı aılenı daha çok düşun kı acı çekme. Öpüldün
canim asla ufo kullanma inanilmaz faturalar geliyo inanamazsin..Benim fikrim kovali soba kullanman cok daha ucuza gelir aksamdan aksama geleceginiz icin yarim ton yeter ve sicacik oturursunuz cunku ufo insani saf gibi yapiyo bi mayisiklik geliyo ki sorma :-( sobanin ustune aksamlari caydanligini da koydun mu ohhh mis gibi ..Ayrica bir tup size 4 ay rahat gider tecrubeyle sabit ;-) oturma odasina da iki kanepe bi sehpa bi hali bi tv yeter..Ayrica bez dolaplarin cok sevimlileri cikmis bir gez bak paris desenlileri falan var cok keyifli ;-) ayrica perde icin pazarlara bak inanilmaz ucuz oluyo ben bu kadar tavsiye verebilicem ..Huzurla oturun insallah..
Ben tüpü 6 ay kullanıyordum, ocağı tüplü kullanın bence :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
hahaha iki haftami ;-) kizzz sen uzayda mi yasiyosun Allah iyiligini versin emi guldurdun beni ;-) tatlim bu buyuk tup dortlu ocak alcaksin ya ona baglancak fiyati da bizim burda 70 lira ama uuuuuuuuuu sizi 5 ay goturur..Hee soba her yere oluyo mu baca deligi varsa oluyo bu arada kovali alcaksan iki uc kova al o seni bir hafta idare eder ..kovanin altina komuru koyuyosun yarisina kadar koysan yeterli sonra ustune tutusturacak kadar ince tahta parcasi sonra bi kac gezeteyle yakiyosun alti ustu acik durcak..ve yatmadan once asla bi sey atip kapatmiyosun Allah korusun zehirler ..zaten bunlar akilli oluyo uyuyanlari falan var aman sobaci gibi konustum ;-)
Ufo marka olan ısıtıcılar çok yakmaz ya markası Ufo yada alf olacak ama tasarruflu çünkü onlar.
Tüp elektirikten Het zaman iyidir.
Eşyalar için spotçular ve internet mağazaları iyi iş görür.
Hayırlı olsun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kesinlikle katılıyorum burda soruma değil başka şeylere yorum yapılıyor. Her neyse canları sağ olsun onların da kötü niyetli olmadığını biliyorum. Tüpü düşündük ama ne kadar sürede biter nasıl olur diye (araştırdım bir de elektrikli ocak az yakar diye okudum) ona karar vermiştik. Tüpü de düşünelim. Ufo yerine klima alsak daha mı hesaplı olur? En sıcak yerlerden birindeyiz. Zaten çok kullanılmayacak?
Tüp en az 2 ay gider size. Belki daha bile fazla. Klima daha avntajlı ama alırken daha çok ödersiniz. Ufo fena değil. Biz izmirde 3-4 yıl kullandık bazen sabaha kadar açık kaldığı oluyordu 150-200 lira ödüyorduk en fazla.
Eski konuları araştırıp insanların sorduğu şey yerine onlara yorum yapmaya ne kadar meraklıyız. Size ne yahu, kadın nişanlısıyla aynı evde yaşayacak, bu kararı almış. İster dayak yer ister küfür. Bu konuda sizden yardım istememiş ki. Bunlar kendi bileceği şeyler, kendi kararları. Ne soruluyorsa ona cevap verseniz olmaz mı?
Elektrikli ocak+ ufo kullanırsanız kira kadar elektrik faturası ödersiniz. Ocağı tüplü almayı düşünün bence, ufodan çok o yakar çünkü. Ufoyu orijinal ufo alırsanız daha az yakar, diğer markalar biraz daha fazla yakıyor. Hem ısıtma konusunda da ufo markalı olan daha iyi. Bir köşe koltuk, ufak bir yemek masası, 6 kişilik bir yemek takımı 2 boy tencere size yeter. Eksikleri sonra ihtiyaç oldukça alırsınız.
Kusura bakmayın ama
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=738623
Konu sahibinin şu konusunu okuyan hiç bir kadın aaa mutluluklar canım diyerek ev, eşya önerisinde bulunamaz.
İnsanın aklına bin bir türlü şey geliyor. Anasının önünde dövülen kadın baş başa cinayete kurban gidebilir.
Ben şahsen yorum yaparken gerçek anlamda yardımcı olabilmeyi hedeflerim..
Geçici, anlık mutluluklar değil uzun süreli mutluluklar adına..
Konu sahibi artık bebek bile yok kendini bu adama mahkum etmezsin umarım..
Gerçek aşkı, mutluluğu bulman dileğiyle..
Seni annen elin oğlu dövsün, ağlatsın diye büyütmedi unutma.
Konusunu okudum, yanılmıyorsam yorum da yaptım. Onayladığımı söylemedim ama çocuk değil sonuçta koskoca kadın. Kendi kararlarını verecek kadar da kafası çalışıyordur herhalde. Bu yönde bir karar vermiş ve bize bambaşka bir soru soruyorsa eski konularını ısıtıp önüne sürmek çok doğru değil bence. Ben de yorum yaparken sorulan soruya cevap vererek yardımcı olabilmeyi hedeflerim ki konu sahibinin de isteği bu yönde.
Merhaba kızlaar... Hemen konuya gireyim. Nişanlımla eve çıkıyoruz. Çok istediğimiz bir olaydı zamanı geldi. Bomboş bir ev düşünün: temel olarak neler alırsınız? Çok incik boncuk düşünmüyoruz çünkü öğrenci evi olacak. O yüzden ilk aşamada gerekli şeyler alacağız. Neler alalım? Doğalgaz olmayacak büyük ihtimalle çünkü şehirde doğalgaz kullanan çok az bina var. Güneşısı kullanılıyor. Tüple falan uğraşmak istemediğimiz için elektrikli ocak kullanacağız. Aylık giderimiz ortalama ne kadar olur? Kira 450-500 lira olacak bu arada. Kışın ufo tarzı bir şey yaksak elektriğimiz ne kadar gider? Kafamda deli sorular lütfen tecrübelerinizi konuşturuun.
Hamile değilim. Hamile takvimini kaldırmak istemedim, kendime acı çektirmeyi seviyorum galiba.
ben özet geçeyim.
1- sıkıntılı bir ilişki (dayak, küfür)
2-hamilelik
3-bebeğin kaybedilmesi
4-yardım alınarak ilişkinin düzeltilmeye çalışılması.
Bir yerlerde de nikah tarihi gibi olaylar.
Umarım doğru bir açıklama yapmışımdır, eski konularınızdan bir derleme yapmaya çalıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?