yeni bir hamilelikten korkar oldum:(

star88

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
28
0
16
Kastamonu
merhaba kızlar aranıza yeni katıldım canım o kadar sıkkın ki geceleri uyuyamıyorum lütfen benim gibi başından bu olaylar geçmiş arkadaşlar yazsın 25 nisanda kürtaj oldum kesem bozulmuştu. yakşaık 45 gun sonra adet oldum fakat bu kez 3 .gunumde bı kanama başladı ki sankı damarlarım patladı kaç gundur dısarı cıkamadım butun hareketlerım kısıtlandı kanama cok rhatsız ettı neysekı bugun daha ıyıyım ılac fayda ettı bıraz gelelim konuya dr 2 ay sonra tekrar korunmayı bırakabılırsınız dedı ama o kadar cok korkuyorumkı bı daha düşük yapmaktan aynı şeylerı yenıden yaşamaktan ona o kadar alışmıştımkı kaybetmek cok zor oldu yazarken bıle hala ağlamaktan kendımı alamıorum ya 2. kez aynı şeyi yaşarsam(((

çok geçmiş olsun bende 1 haziranda düşürdüm bebeğimi 6+3 günlüktü , bende senin ve bebeğini düşürmüş binlerce anne adayı gibi tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım diye çok korkuyorum ama ilk bebeğini düşürüp ikinci bebeklerine sağsalim kavuşan tonla insan var, bizde allahın izniyle 2.kez hamile kaldığımızda bebeklerimizi kucağımıza sağlıklı bir şekilde alırız.önemli olan pozitif düşünüp stres yapmamak aksi taktirde sıkıntılı oluyor.Bende günlerce ağladım hala sorduklarında kendimi tutamıyorum ama unuttuğumuz bir şey var her şerden bir hayır doğar şükretmeliyiz ki insanlar doğurup büyüttükleri çocuklarını kaybediyor Allah öyle bir acı tattırmasın hiçbirimize.

Son düzenleme:
amin diyim... evet öyle zor bıde üstüne bu kanamam olunca psikolojık çöküntüye ugradım resmen senın patalojı sonucun ne cıktı sebeb neymıs bana temız dendı sonucun ama bu kez gebe kalmadan troıdıme baktırcam eger varsa buda dusuk yaptırıyomuş

canım düşüğün bir çok sebebi var bende iki kez kürtaj oldum hep içinde ya bunada bişi olursa diyorsun ama böylede yaşanmaz ki ben 3 defada alabildim kızımı kucağıma korkuyorsun ama allah ne yazdıysa onu yaşayacağız başka çare yok biraz olayları gidişine bırak rahat edeceksin

Bende 9 haftalıkkken kürtaj oldum canım benim
bende çok hevesliydim günlük tutuyordum ultrasonları saklıyordum eşimde bende baya alışmıştıkki ona
bir anda kürtaj olmam gerektiğini öğrendik
bebeğin kalp atışlarını hiç duymadık

doktor banada demişti 2 ay sonra korunmayı bırakıp tekrar deneyebilirsiniz diye
Fakat biz biraz daha bekleme kararı aldık çünkü hamilelikte başlangıcından sonuna kadar psikoloji çok önemli

Sende hemen denemek yerine bir müddet daha korunabilirsin
Ben ilaca başladım fakat bu aydan sonra bırakacağım bakalım nasip

Rabbim ikmseye yaşatmasın aynı şeyleri

ben de 6 haftalikken kanama yasadim 1 hafta sonra da kalbi durdugu icin gectigimiz cumartesi kurtaj oldum.
adet olsam da duzene gitsem tekrar diye bekliyorum .
iyi gibiyim ama durup durup aglama krizleri yasiyorum .
herkes nasilsin diye soruyor nasil olabiliriz ki fiziksel olarak iyiyim diyorum evet acim agrim kanamam bitti ama
ne de olsa insan ufaci da olsa bir hayaller kurmaya basliyor.
bir yandan da ben de senin gibi korkuyorum
bize de doktorumuz 2 ay sonra yani daha dogrusu 2 adet sonrasi deneyebilirsiniz dedi ama ilk adetin gelmesi 1.5 ayi bulabiliyormus
benim ablam da bir bebegini 3,5 aylikken
bir bebegini de 8 aylikken olu dogumla kaybetti
ona sordum korkmadin mi diye
hic korkmadim saglikli olacaklarina inandim dedi
2 tane de saglikli kocaman oglu var biri 19 biri 14 yasinda
korkunun ecele fydasi yok
benim hic aklimda yokken
5 . haftamda biri aklima soktu bak ilk haftalarda cok dusuk yasanr diye
her tuvalete gittigimde camasirimda aman kanamam oldu mu diye deli gibi kontrol ediyordum
ne oldu korktugum baasima geldi
dusuk ne yazik ki cok yasanan bir sey nerdeyse her 5 hamileden birinde gorulebiliyor
inssallah bu aylari psikolojimizi duzeltmek cin kullanip saglikla yasariz bir sonraki hamileliklerimizi

inşallah kızlar evet benım de 45 gun sonra adet oldum ama bu kez aksılık bırakmadı peşimi adetın 3. gecesı bı kanama başladı ama dşük yaparken bıle boyle olmamıştı parça yoktu bundan emındım kontrollerım yapılmıştı cunku sonra dr gıttım transamıne dıe hap verdı bugun bıraz daha ıyıyım kanamam durdu gıbı bişi ama sol tarafımda kıst gorundu dr bı dahakı adetın bıttıgınde gel bakalım dedı uzun zaman adet olmadıgın ıcın olmus olabılır kotu bişi değil dedi bakalım bide size ne hapı verdi dr lar bana 2 ay korun korunamayı bırakınca 2 tane ılac verdı bı coraspın bıde folidece buları kullan belkı hamılılektede devam ederız dedı ... icetea evet bende 2 aydan fazla ara vermeyı dusunuyorum ust uste aynı seyı yasamaya hazır degılım cunku

folidoce folik asit zaten hamilelikten once standart kullanilmasi tavsiye ediliyir
ben hamilelik oncesi 3 ay ve hamilelik suresince kullanmistik ama gecen cumartesi ara verdim
haftaya cuma kontrole gidince doktor tekrar basla der muhtemelen gene baslarim diye dusunuyorum

merhaba kızlar,bende 30 nisanda 10 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım.bebeğim gelişemedi.ama ben çabuk atlattım bu durumu.çünkü Allah ım demekki bana uygun görmedi bu bebeği diye düşündüm.hayırlısı değilmiş diye düşündüm.Daha beter durumda bu acıyı yaşayanların olduğunu düşündükçe daha rahatladım.Allah ımın bir bildiği var diyerek sabır ettim.bir daha düşük olurmu diye korkmuyorum.Çünkü eğer yazgımızda var ise yaşayacağız.Allah ım eğer sağlıklı ve hayırlısı ise nasip etsin diye dua ediyorum.bende kürtajdan 46 gün sonra ilk kez bugün adet oldum.benim doktorumda kürtaj sonrası 2 ay korunma verdi.Adet döngümüz düzene girerde yeniden anne olma hayallerine kavuşuruz.ben iki günde bir bebe aspirini kullanıyorum.bunun yanı sıra folbiol ve b12 vitamini alıyorum hergün.kuru erik yiyorum.yumurtlamaya iyi eliyor.kuru siyah üzüm yiyorum.kan yapsın diye.bol ceviz+fındık+çiğ badem yiyorum.bünyem daha çabuk toparlansın diye.Ama en önemlisi psikolojimi iyi tutuyorum :)))..benim prolaktin hormonum yüksek olduğu için bir sonraki adet dönemimde tüm hormon testlerimi yeniden yaptırıcam.bide bende kan pıhtılaşma riski var.onun içinde genetik ve pıhtılaşma testlerini de yaptırmak istiyorum...dediğim gibi kızlar Allah ım herşeyin hayırlısını nasip etsin.Önce anne ve baba olarak bizler sağlıklı olmalıyız ki bebişlerimizde sağlıkla dünyaya gelsinler:)) sevgilerimle

Son düzenleme:
Herkese merhaba arkadaslar. Ben 3 düşük yasadım malesef. Ve 3 bebeğimde de kalp atimlari duyulduktan yaklaşık 1 hafta sonra kanamayla kaybettim. Cok zor sıkıntılı gunlerdi. Moralimin cok bozulduğu ağlama krizlerine girdiğim günler oldu. Ama inanın Allah sabrini bı sekilde veriyor. Sadece zaman lazım bunun icin. Ben hic bı zaman korkmadın yeni bı hamilelikten kendimi hazır hissettiğimde tekrar denedim. Son dusugumden 1,5 yıl bekledim sonrasında hamile kaldım. Şükürler olsun 4. Gebeliğim şimdilik her sey yolunda. Pes etmeyin devam edin bu mutluluk her seyi unutturuyor :)

aklıma ilk düşük yaptığım zaman geldi cok üzülmüştüm okadar bebek istemiştim ki hemen sonraki ay denemek istedim ama 9 ay bekledik 2. bebeğide kaybettik sonra 3. derken kontroller fln sorun cözüldü çok şükür şimdi 4.ye hamileyim düşündümde bu konuşmaların peşine çok cesaretliymişim 14 haftalık 3 bebek vay be cok dayanıklıyım valla...

çok sevındım senın adına pekı problem cozuldu derken neymıs problem canım neye dıkkat edeyım tavsıyen olurmu bana

tatlım öncelıkle gecmış olsun sakın böle şeyler duşunme bende kımyadsal gebelık yaşadım ve yıne aynı şeylerı yaşamaktan cok korkuyodum hamıle kaldım hatta sevınemedım bıle ama bak cok sukur 21.haftaya geldık sorumsuz yenı bebek unutmak ıcın acıları en buyuk ılaç gzuel duşun guzel olsun beende kalp atışı görene kadar huzursuzdum onuda gördum tamama dedım sende guzel duşun

hayırlısıyla kucagına alırsın umarım yarencım benım dusukten sonra sıkıntılarım bıtmedı doktor doktor gezer oldum napcam bılmıorum bugun kan alldırdım hormon testı ıcın ara kanamalarım oluyo cok huzursuzum bu yuzden

çok sevındım senın adına pekı problem cozuldu derken neymıs problem canım neye dıkkat edeyım tavsıyen olurmu bana

problem rahimdeki perdeymiş aldılar ayrıca kan pıhtılaşması var 0,6lık iğne kullanıyorum 15.haftayı bi atlatsam inş devamı gelcek neyse stres yok allah büyük bakalım.tavsiye de inan yapcak hiçbişey yok sadece stres yok sakin olmak lazım öyle akşama kadar yatmakda iyi değil cok fazla hareketde iyi değil cok fazla yapcak bişey yok

Merhaba bayanlar, bende 2 kez düşük yaşadım biri 3,5 aylık diğeri 2 aylık iken ama 3. gebeliğimde çok kanamam olmasına rağmen bebğim dünyaya geldi şimdi 9 yaşında oldu bile . Demekki dünyaya gelen bir şekilde geliyor şimdi 2. bebeği düşünüyorum doktorla konuştuğumda bana aynı şeyleri yaşamayabikeceğimi söyledi açıkcası tekarardan cesaret edip karar verdim şu an beklemedeyim bakalım ne zaman kısmet olucak umarım hemen hamile kalırım ..Sabırlı olun yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…