Yeni bir hayat...

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Özel değilse sebebi ne boşanmak istemenizin? Benim de şuan sürümcede evliliğim.
Çok özel olanları yazamam ama en büyüğü zıt olmamız,hayattan beklentilerimizin farklılığı. Ve ailesinden bıktım artık :(

Allah yolunu açık etsin , boşanma sebebın ne bilmiyoruz ama herşey gonlunce olsun

Amin sağolasın. Şu an hala oradasınız doğru mu milana? Kısmetin nereden geleceği belli olmaz, bir iş imkanı olursa aklında olayım olur mu?:)
Canim , bir seneyi gecti yurtdisina yerlestik ama hala dostlarim var orada, bana ozelden meslegini , egitimini , yapabilecegin isleri vs yaz , bir soruyum arkadaslarima

Kenarda param var, hiç çalışmasam bile taşınma masrafları vs hariç 1 yıl idare edebilirim ama sonrası sıkıntı.
Bir sene iş bulman ve hayatını yoluna koyman için fazlasıyla yeterli bir süre. Mutsuz hissediyorsan ve eşine olan sevgin bittiyse kendin için iyi bişey yaparsın. Ama ani karar verme. Bazen küçük sebepten olan boşanmalar sonrasında pişmanlıklar oluyor

Bir sene iş bulman ve hayatını yoluna koyman için fazlasıyla yeterli bir süre. Mutsuz hissediyorsan ve eşine olan sevgin bittiyse kendin için iyi bişey yaparsın. Ama ani karar verme. Bazen küçük sebepten olan boşanmalar sonrasında pişmanlıklar oluyor
Çok ani olmadı bence,sonumuzun olmayacağını 1 buçuk 2 senedir fark etmeye başlamıştım. Mutsuz ve kapana kısılmış hissediyorum.
1 yıl içinde iş bulamama ihtimalim var ama,risk olur bu. Çocuksuz olsam bu kadar plan yapmazdım direk giderdim.

Çok özel olanları yazamam ama en büyüğü zıt olmamız,hayattan beklentilerimizin farklılığı. Ve ailesinden bıktım artık :KK43:

cok uzuldum gercekten, bizim cocuklar neredeyse yasit, takipteydim o yuzden seni.
peki esin bosanmak istemiyorsa birlikte tasinmayi ve baska bir memlekette yeniden denemeyi kabul eder mi, sen bunu ister misin?

is bulmak su an sorun olacaktir, birikimin varmis, ama yine de birikimini iyi degerlendirmen gerekir.
Yerinde olsam tasindiktan sonra, kucugu direk krese baslatmam, en buyuk masraf kalemi cunku. Bir sure sehre alisasiya ve tabi ki is bulasiya kadar kucuk benimle kalir. Ise basladigin ilk ay da eger ki ailenden birisi yardima gelebilirse cocugu krese alistirma isini aceleye getirmeden halledebilirsiniz.

C CeYz ben Ege'nin popüler bir ilçesinden Marmara bölgesine geri taşınmış biri olarak çocukla küçük yer çok zor demeye geldim. eşim yurtdışında çalıştığı için yalnız ebeveyndim orada. çocuk hasta olsa iyi doktor yok. kaç defa apar topar İstanbul'a doktor için geldik. eğitimde öyle çok iyi seçenekler yok. benim yakın arkadaşım vardı bana destek oluyordu. siz 2 küçük çocukla tanıdığınız birinin olmadığı yere bakmayın. bu işin hastalığı var unutmayın. benim yaşadığım yer için konuşursak çok pahalıydı. yazın çok kalabalık çekilmiyor, kışın evler yaza uygun yapıldığı için ısınmıyor. kızım orada kaldığımız 3 kış boyunca bronşit oldu, kombi konforuna geri döndük bu seneyi sadece 2 defa soğuk algınlığıyla atlattık.
geçirdiğiniz zor süreçte yeni bir başlangıç istiyor olabilirsiniz, ama her yönüyle düşünmeden, yazını kışını bilmediğiniz bir yere giderseniz ve sonrasında pişmanlık yaşarsanız çok zorlanırsınız. benim eşim y.dışında çalıştığı için ortalama üstü bir maaşla rahat rahat yaşadık ilk zamanlar. maaş alamadığı bir dönem olduğunda amanın burası nasıl pahalıymış olmuştuk. önce iş bulmanız çok önemli. bir yıl idare ederim diyorsunuz ama hazıra dağ dayanmıyor gerçekten. ve küçük yerlerde iş bulmak çok çok zor. kolay geçer umarım bu süreç sizin için.

cok uzuldum gercekten, bizim cocuklar neredeyse yasit, takipteydim o yuzden seni.
peki esin bosanmak istemiyorsa birlikte tasinmayi ve baska bir memlekette yeniden denemeyi kabul eder mi, sen bunu ister misin?

is bulmak su an sorun olacaktir, birikimin varmis, ama yine de birikimini iyi degerlendirmen gerekir.
Yerinde olsam tasindiktan sonra, kucugu direk krese baslatmam, en buyuk masraf kalemi cunku. Bir sure sehre alisasiya ve tabi ki is bulasiya kadar kucuk benimle kalir. Ise basladigin ilk ay da eger ki ailenden birisi yardima gelebilirse cocugu krese alistirma isini aceleye getirmeden halledebilirsiniz.
Sağol canım. Sevdiğim üyelerdensin ben de takip ediyordum seni. O gideriz ederiz falan diyordu ben her söylediğimde ama hepsi laf. Bırakmaz o istanbul'u. Benim boşanmakta ciddi olduğumu görünce o zaman dank eder ama birlikte gitmek istemiyorum artık. Dediğim gibi ailesinden sülalesinden ve onlara bağlılığından,beni zorlamasından bıktım. Sevgim de sabrım da tükendi.O yokken daha mutlu olacağımı hissediyorum...

C CeYz ben Ege'nin popüler bir ilçesinden Marmara bölgesine geri taşınmış biri olarak çocukla küçük yer çok zor demeye geldim. eşim yurtdışında çalıştığı için yalnız ebeveyndim orada. çocuk hasta olsa iyi doktor yok. kaç defa apar topar İstanbul'a doktor için geldik. eğitimde öyle çok iyi seçenekler yok. benim yakın arkadaşım vardı bana destek oluyordu. siz 2 küçük çocukla tanıdığınız birinin olmadığı yere bakmayın. bu işin hastalığı var unutmayın. benim yaşadığım yer için konuşursak çok pahalıydı. yazın çok kalabalık çekilmiyor, kışın evler yaza uygun yapıldığı için ısınmıyor. kızım orada kaldığımız 3 kış boyunca bronşit oldu, kombi konforuna geri döndük bu seneyi sadece 2 defa soğuk algınlığıyla atlattık.
geçirdiğiniz zor süreçte yeni bir başlangıç istiyor olabilirsiniz, ama her yönüyle düşünmeden, yazını kışını bilmediğiniz bir yere giderseniz ve sonrasında pişmanlık yaşarsanız çok zorlanırsınız. benim eşim y.dışında çalıştığı için ortalama üstü bir maaşla rahat rahat yaşadık ilk zamanlar. maaş alamadığı bir dönem olduğunda amanın burası nasıl pahalıymış olmuştuk. önce iş bulmanız çok önemli. bir yıl idare ederim diyorsunuz ama hazıra dağ dayanmıyor gerçekten. ve küçük yerlerde iş bulmak çok çok zor. kolay geçer umarım bu süreç sizin için.

bu sebeplerden dolayi acikcasi benim de tercihim buyuk sehir olurdu.
Istanbuldan kacmak istedigini biliyorum Ceyz, yerinde olsam Ankara Eskisehir tarafini dusunurdum. Evet sahil kasabasi fikri guzel geliyor insana ama buyuk sehrin kolayliklari da cok. Ayrica kendi ailen de tren ile kolayca ulasilabilir olur.

Ve ben de sahil sehrinde, yalitimsiz evde disarisi 10 derece iken icerisini ancak 18-19 dereceye cikarabiliyordum, cok usumustuk gercekten o kis, dogalgaz ve soba imkani yoktu, sadece klima vardi, kiralikti ev.

bu sebeplerden dolayi acikcasi benim de tercihim buyuk sehir olurdu.
Istanbuldan kacmak istedigini biliyorum Ceyz, yerinde olsam Ankara Eskisehir tarafini dusunurdum. Evet sahil kasabasi fikri guzel geliyor insana ama buyuk sehrin kolayliklari da cok. Ayrica kendi ailen de tren ile kolayca ulasilabilir olur.

Ve ben de sahil sehrinde, yalitimsiz evde disarisi 10 derece iken icerisini ancak 18-19 dereceye cikarabiliyordum, cok usumustuk gercekten o kis, dogalgaz ve soba imkani yoktu, sadece klima vardi, kiralikti ev.

geçen sene ödediğim elektrik faturasının 1/3 i doğalgaz+elektrik faturasıyla bu sene doyasıya ısındık valla. genelde kışları büyükşehirde yaşayıp yazları oraya gelenler öyle güzel anlatıyorki büyüleniyorsunuz. orada da iyi standartlarda yaşarsınız elbet ama maliyeti çok fazla oluyor. orada rahat hayat için cebine fazlasıyla güvenmek gerekiyor.

Hayirlisi olsun hakkinda
Ben esimden ayrilip oglumla beraber Bodrum'a yerlesmistim bundan tam 10 sene once
Ben isimde tayin isteyerek gittim , once evimi kiralayip yerlestim evimi yerlestirip ise basladim , cok da guzel bir hayatim oldu , oglumla beraber eski gunleri hep sevgiyle anariz
Sizin işiniz hazırmış binevi tayinle gitmişsiniz ama konu sahibinin hazır da bir işi yok ve bulamayabilir de yada bulması zaman alabilir.. o zaman alması sıkıntı olur maddi acıdan çocuk varsa bir de

geçen sene ödediğim elektrik faturasının 1/3 i doğalgaz+elektrik faturasıyla bu sene doyasıya ısındık valla. genelde kışları büyükşehirde yaşayıp yazları oraya gelenler öyle güzel anlatıyorki büyüleniyorsunuz. orada da iyi standartlarda yaşarsınız elbet ama maliyeti çok fazla oluyor. orada rahat hayat için cebine fazlasıyla güvenmek gerekiyor.
En azından bi evin olması lazım ki küçük yerde yazınları tatil gibi gidesin

Selamlar,
Eşiyle ayrılmış ve çocuklarıyla beraber büyükşehirden ayrılıp kıyı kesimlerde başka şehire yerleşmiş olanınız var mı? Süreç nasıl işliyor, pişman mısınız veya iyi ki yapmışım mı diyorsunuz? Önce ev mi buldunuz yoksa önce iş mi buldunuz? İşi nasıl buldunuz? İnternet üzerinden dönüş alamıyorum çünkü:)
Önlisans mezunuyum ve bölümüm harici işler de bakıyorum açıkçası ama yok.Burada olsa referansla vs.bulmak daha kolay ama başka şehir olunca kafam durdu düşünemiyorum. Bunları öğrenebileceğim,fikir alabileceğim tecrübe etmiş kimse var mı kızlar?
Çok şaşırdım sizden böyle bir konu görünce. Takip ettiğim ve bildiğim biriydniz. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur 💞

Bende konuyu hortlatim bari suan nasılsın hayat nasil gidiyor

Yorum yapmayin o zaman ben kadina yazdim ilerde okursa alaa sende oku gec zormu yani bunu yapmak
Yavrucum bak bugun bu 2. Konu hortlatilan. Guncel konu saniyoruz giriyoruz yorum yapmaya foss..
Yaw oyle hortlatilip girip ciktigim
Konularda var emin ol..

Back
X