• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir şehir ve korkularım...

kahve_kolik

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2013
7
0
6
35
İstanbul
Herkese merhaba,
İşin içinden çıkamıyorum umarım farklı bakış açılarınızla bana yardımcı olursunuz.
İstanbul'da yaşıyorum, 8,5 aylık hamileyim. Riskli bir gebelik geçirdiğim için çalışamıyorum. Hamilelik dönemimde sadece hastaneye gidip geldim desem yeridir. Dışarı çıkamamak, tüm gün dört duvar arasında olmak da çok bunalttı açıkçası. Gelelim asıl meseleye. Ben burada doğdum büyüdüm. Bu şehirden ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim istemedim, eşim de 10 yıl önce çalışmak için buraya gelmiş ve burada da kaldık. Ancak son 2-3 yıldır beni buraya bağlayan tek sebep annem ve babam. Eskiden şehir değişikliğini çok isterdim ama başa gelince mi nedir bir tuhaf oldum. Eşime Ankara'dan iş teklifi geldi. Kendisi çok sıcak bakıyor, maddi açıdan bizi bayağı rahatlatacak, gitmek istemesinin en önemli sebebi bebeğimiz. Ben de gitmek istiyorum ancak korkularımdan kurtulamıyorum. Eşime doğumdan 1 ay sonra gel, evinizi de 2-3 ay içinde taşırsınız deniyor. Beni de ailelerden uzak olmak hele böyle doğum sonrası bir dönemde hiç bilmediğim bir yere taşınma, yeni bir düzen kurma fikri korkutmuyor değil. Ne yapacağımı, düşüneceğimi şaşırmış durumdayım...

şu andaki şartlarınızdan iyiyse ve sizi şu an yaşadığınız yere mecbur kılan bir durumunuz yoksa gidilir yani ben giderdim ,yakınlarımdaki bazı insanlar şehir değil ülke değiştirdiler ve imkanları ve ortamları iyi olduğu için çok memnunlar ,bende şehir değiştirmedim istanbuldayım ama anadolu yakasının en ucundan avrupa yakasının en ucuna taşındım bazen farklı şehirdeymişim gibi geliyordu kimseyi tanımıyordum ,ama iyikide taşınmışım çevre ve iş imkanımız daha iyi oldu,umarım sizin de gönlünüzdeki gibi olur herşey ,sevgiler......

şu andaki şartlarınızdan iyiyse ve sizi şu an yaşadığınız yere mecbur kılan bir durumunuz yoksa gidilir yani ben giderdim ,yakınlarımdaki bazı insanlar şehir değil ülke değiştirdiler ve imkanları ve ortamları iyi olduğu için çok memnunlar ,bende şehir değiştirmedim istanbuldayım ama anadolu yakasının en ucundan avrupa yakasının en ucuna taşındım bazen farklı şehirdeymişim gibi geliyordu kimseyi tanımıyordum ,ama iyikide taşınmışım çevre ve iş imkanımız daha iyi oldu,umarım sizin de gönlünüzdeki gibi olur herşey ,sevgiler......

Teşekkür ederim esel.
Dediğim gibi annem ve babam burada olmasa bu kadar düşünmezdim. Tabi bir de doğum sonrası korkularım var. Orada hiç akraba olmayacak sadece bir kaç arkadaş. Allah hayırlı bir karar verdirir umarım.

merhaba arkadasım o korkuları bnde yasadım esım ben 8 aylıkken sımdıkı yasadıgımız yere yerlestı ıs dolayısıyle ben dogumu memlekette yaptımm esım de geldı ve dogumdan 21 gun sonra bebegımızle yenı bır memlekete geldım hersey okdr yenıydıkı tabı kımsede yok tek basıma buyuttum bebegımı sımdı bır yasını bıraz gecıyorr ısteyınce hersey oluyor sımdı bu yasadıgımz yerı cok sevıyourum okdr alıstımkı ısteyınce olur korkma bsy olmazz

merhaba arkadasım o korkuları bnde yasadım esım ben 8 aylıkken sımdıkı yasadıgımız yere yerlestı ıs dolayısıyle ben dogumu memlekette yaptımm esım de geldı ve dogumdan 21 gun sonra bebegımızle yenı bır memlekete geldım hersey okdr yenıydıkı tabı kımsede yok tek basıma buyuttum bebegımı sımdı bır yasını bıraz gecıyorr ısteyınce hersey oluyor sımdı bu yasadıgımz yerı cok sevıyourum okdr alıstımkı ısteyınce olur korkma bsy olmazz

Ne güzel...
Ben gözümde çok büyütüyorum bu yer değişikliğini.

Bu arada tüp bebekle hamile kaldım, çok zor zamanlar geçirdik eşimle. Her ne kadar anne babalarımıza yansıtmamaya çalışsak da onlar da çok üzülüyordu bu duruma. Gel gelelim şimdi herkes bebeği bekliyor hele babam çocuklar gibi şen. Onlardan ayrılmaktan ziyade torunlarından uzaklaşmaları da çok üzecek beni.

benim oldugum $ehirde kimsem yokdu, 8 aylik hamileyken geldim.. doguma giderken e$im beni goturdu kizimi yaatginda tek birakdik yanina biberon birakip çikdik evden uyaninca içerdi,,e$im beni dogumhanenin kapisindan koyup geri dondu hemen ..
ertesi Sabah geldigine dogum ba$lamak uzereydi tek destekçim ebelerdi ..
hastanede yatarkende kimse gelmedi tabiki e$imden ba$ka kimseyi tanimadigim için..

iki çcougumuda her turlu yanlizbuyuttum zorlandim tabiki ama Alalh dagina gore kar veriyor
iyi yani, kimse i$inize kari$amaz istediginiz gibi buyutursunuz ocgunuzu
kotu yani ebe dede sevgisi yakindakiler gibi olmaz

ben parkda dedesiyle oynayan çocuk gordummu gozlrim dolar ..

sonuç sizin için hayirlisi olur umarim, $artlariniz daha iyiyse gidin derim, hizli tren le bi kaç saatde SIK SIK gidip gelirsiniz
insanin dogdugu yer deil doydugu yer vatani imi$ :)

bence hıc dusunmeden istanbuldan ankaraya gelınır. gercı sız orda buyudum dıyosunuz ama yasanırmı ıstanbulda ya :50:
hele bıde ankaradakı fırsat daha ıyyse, bırde giderler bayagı azalır istanbula gore daha ucuz sonucta ankara..
tek dusundurucu olan dogum yaptıktan sonra annenızın yardımı.bılmıyorum ılk bebegnzmı hıc tecrubenz varmı ama bende hamıleyım aılem farklı sehrde ama dogumumda mutlaka en az bıkac ay kalmasını ıstyorum annemn bende. :26::26: e sızde öyle yaparsınız annenız gelır aylarca kalır sonucta yenı dogum yapıcaksınız..

kendi durmumu sizinkindne daha vahimdi diye anlattim :) o kadar kotu seyi sayip size gidin demem sizin $artlariniz daha iyi olacagi için :)

benim oldugum $ehirde kimsem yokdu, 8 aylik hamileyken geldim.. doguma giderken e$im beni goturdu kizimi yaatginda tek birakdik yanina biberon birakip çikdik evden uyaninca içerdi,,e$im beni dogumhanenin kapisindan koyup geri dondu hemen ..
ertesi Sabah geldigine dogum ba$lamak uzereydi tek destekçim ebelerdi ..
hastanede yatarkende kimse gelmedi tabiki e$imden ba$ka kimseyi tanimadigim için..

iki çcougumuda her turlu yanlizbuyuttum zorlandim tabiki ama Alalh dagina gore kar veriyor
iyi yani, kimse i$inize kari$amaz istediginiz gibi buyutursunuz ocgunuzu
kotu yani ebe dede sevgisi yakindakiler gibi olmaz

ben parkda dedesiyle oynayan çocuk gordummu gozlrim dolar ..

sonuç sizin için hayirlisi olur umarim, $artlariniz daha iyiyse gidin derim, hizli tren le bi kaç saatde SIK SIK gidip gelirsiniz
insanin dogdugu yer deil doydugu yer vatani imi$ :)

kendi durmumu sizinkindne daha vahimdi diye anlattim :) o kadar kotu seyi sayip size gidin demem sizin $artlariniz daha iyi olacagi için :)

Çok zor zamanlar geçirmişsiniz ama maşallah büyütmüşsünüz çocuklarınızı. Teşekkür ederim :16:

bence hıc dusunmeden istanbuldan ankaraya gelınır. gercı sız orda buyudum dıyosunuz ama yasanırmı ıstanbulda ya :50:
hele bıde ankaradakı fırsat daha ıyyse, bırde giderler bayagı azalır istanbula gore daha ucuz sonucta ankara..
tek dusundurucu olan dogum yaptıktan sonra annenızın yardımı.bılmıyorum ılk bebegnzmı hıc tecrubenz varmı ama bende hamıleyım aılem farklı sehrde ama dogumumda mutlaka en az bıkac ay kalmasını ıstyorum annemn bende. :26::26: e sızde öyle yaparsınız annenız gelır aylarca kalır sonucta yenı dogum yapıcaksınız..

Maddi ve manevi açıdan buradan ayrılmak en iyisi gibi geliyor tek eksi yanı akrabalarımızdan uzak olmak, onların torun hasreti çocuğumun da onların hasreti çekmesi. Evet ilk bebeğim olacak nasip olursa ve çok zor zamanlardan sonra gelen bir bebek. Annem ne yazık ki gelip kalamaz, babam hasta. Ancak ben buraya geldiğimde görüşebileceğiz.

ankara iyidir özellikle eğitim için çocuğunuz açısından güzel olacaktır

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
sana bişey söyliyimi bebeğin 1 aylıkken gitmenizçok iyi bir fırsat olmuş, bebeğin bakımıyla uğraşırken nasıl alıştığını anlamayacaksın bile.

Back
X