yeni bir şey alma isteği

Kizlar bide geçen oğlumla alış veriş merkezine gittik sade kadinlar için olan bi mağazaya girdik.Ben her giysiye elliyormuşum oğlum bana dedi anne niye her giysiye elliyorsun? Bi an düşündüm evet hepsine dokunuyorum istemsizce,🙃dedim oğlum kadinlar böyle gördüğünü elle, ellediğini al 😂😂 şöyle bi etrafina bakındı hakkaten herkes elliyor dedi döndüm baktım uzaydan inmiş ve hiç elbise görmemiş gibi hepsi elliyor tutuyor 😂😂 ben daha fazla duramayacam kizlarin içinde normal değilsiniz dedi( Çocuğun bi bakışı var görmeliydiniz tuhaf tuhaf bakıyor )ama gülmekten öldük 🤣😂 sonra başka bir mağazada kendide elledi,al elledim ne oluyor diyor benide alıştırdın diyor hay Allahim ya oğlum demese farkında bile değildim inanın 😂😂 hala gülüyorum biz kadınlar ne tuhafız ya😁

İyi akşamlar. Ben de yeni bir şeyler alma isteği var. Mesela alyansım taşlı klasık alyansları beğeniyorum. Bir tane de ondan olsa keşke diyorum bıkaç defa kuyumcuya gidip sordum almadım daha. Birinde veya bir mağazada çanta ayakkabı görür beğenirim almak isterim. haftasonları bir pantolon bluz vs alırım sonra bir daha almayayım derim. Genelde bütçeme göredir aldıgım seyler uçuk fiyatlara bşy almam
Veya bir züccaciyede yemek takımı gördüm almak istedim vs.
Eşim de dışarıda yemek yemeyi sever. Mesela işten çıkmışızdır. dısarıda yiyelim der. Veya cuma akşamıdır. bugün yemek ve tatlı yiyelim vs der.
haftada 3-4 defa yiyelim desem karşı çıkmaz.
Hal böyleyken istediğimiz gibi para biriktiremiyoruz. Kiradayız insan kendi evinin olmasını istıyor.
Bir şeyler alma isteği nasıl önlenir?
Ben de öyleyim. Toka bile alsam acayip mutlu olurum ve her gördüğüme aşırı şekilde ihtiyacım varmış gibi gelir 😬 alınca da belki bir belki iki kere giyerim

Borca girince mecbur oturuyorsunuz oturduğunuz yerd3 :) carsiya gitmrye bile korkarsiniz bisey almamak etmemek adina.
O yuzden bir eve bir mesuliyete girin
Harcanmiyor o zaman.
Insan ufak defek seyler alir ama dolabinizda olan seyleri tekrar tekrar almanin faydasi yok
Alma isteģi bitmez ama irade ve yükümlülük gerek.
Bir ev borcuna girmişseniz bir arabanizda var ve odemeniz gereken seylerde varsa otomatikman harcanmiyor.

Bende beğendiğim şeyleri almak istiyorum ama sonra amaan ne gerek var diyip bırakıyorum :)) Çok düşünüyorum, gerçekten ihtiyacım var mı diye. Başkasına alacaksamda hiç düşünmüyorum.. Asıl benim gibi olan varmı??
Kısmen ben☝🏼 Kendim için 50 defa düşünür, araştırır, vazgeçer, yine aklıma takılır, ne gerek var şimdi derim. Ama eşime, çocuklarıma, arkadaşlarıma gözüm kapalı harcarım. Cimri mi savruk mu olduğumu asla anlayamıyorum🤣

İyi akşamlar. Ben de yeni bir şeyler alma isteği var. Mesela alyansım taşlı klasık alyansları beğeniyorum. Bir tane de ondan olsa keşke diyorum bıkaç defa kuyumcuya gidip sordum almadım daha. Birinde veya bir mağazada çanta ayakkabı görür beğenirim almak isterim. haftasonları bir pantolon bluz vs alırım sonra bir daha almayayım derim. Genelde bütçeme göredir aldıgım seyler uçuk fiyatlara bşy almam
Eşim de dışarıda yemek yemeyi sever. Mesela işten çıkmışızdır. dısarıda yiyelim der. Veya cuma akşamıdır. bugün yemek ve tatlı yiyelim vs der.
Hal böyleyken istediğimiz gibi para biriktiremiyoruz. Kiradayız insan kendi evinin olmasını istıyor.
Bluzu fln anlarımda o bende de var çünkü.Alyans yemek takımı bu istekler çok fazla.

Kendinizde müsriflik olarak gördüğünüz şeyleri belirleyin ve aylık hesap yapın. Ben bunları almasaydım, dışarda yemeseydim şu kadar param kalırdı diye. o parayı da her ay bi kenara almış, yemiş, içmiş gibi atın. O para orda biriktikçe zaten kıyamazsınız dokunmaya.. Ben yapamıyorum öyle extra harcayacak param yok ama yapabiliyor olsaydım kesinlikle kıyamazdım dokunmaya :KK45:

Paranız varken yiyin gezin işte kız :)

Yiyin, için ama israf etmeyin tabi.... Biraz da birikim yapın.

Aynı dertten muzdarip olan varmış baya bi.Esim kumbara almis hediye olarak artık oraya aticam bakalım😊Kendime telkin ediyorum sürekli kış için birşey alma var zaten diye.

bir porsıyon yemek dışarıda en az 30 tl iki kişi 60 tl. 60 tl ye kendın alıp yapıp yesen hem daha fazla yersın, hem buzluğa atar başka gune yersın. böyle düşün.ancak ayda yılda bır oda kendını ödullendırmek için yersın
.süreklı dısarıdan yemek zaten sağlıksız.
ev süsü,tabak çanak kalabalıkdan başka bışey değil.şöyle düşün yıne bunu almadan önce bu zamana kadar yaşadıysam ya da da idare ettıysem almama gerek yok.
bende kıyafete çok takığım ındırım gorduğüm yerden alırım.
dolap dzunlerken herşey ustu uste olduğundan göremediğim için aynı renk kıyafetten bır suru oluyor. bu nedenle görebıleceğin şekılde koy herşeyını eksıklığini yaşamazsın.

sürekli alışveriş isteği başka bir sorunu örtme dürtüsü. gerçek probleminizi bulmaya odaklanın derim.

Ben birşey sormak istiyorum
Çocuk varsa dışarıdan nasıl yiyorsunuz
Bende eşimde çok severiz dışarıdan yemeği ben saat 19:30 evde olduğum için büyük kolaylık oluyor
Ama çocuklarım var ve dışarıdan nadiren yediririm
O yüzden sürekli yaparım yemek
Siz nasıl yapıyorsunuz
Çocuklar için bir çözüm varsa uygulayabilirim:)

o istek benden hiç gitmiyo. kelin ilacı olsa başına sürermiş başka şeylerle ilgilenmek lazım ne biliyim oyun oyna, kitap oku, ev işlerine vur kendini. internete bi girdin mi bir tık zaten min 30 tl:rolleyes:

Bende eşimde çok severiz dışarıdan yemeği ben saat 19:30 evde olduğum için büyük kolaylık oluyor
Siz nasıl yapıyorsunuz

Dışarıda ne yediğine bağlı.
Bizde cocuk yok ve zaten fazla dışarıdan yemiyoruz ama yediğimiz zaman belirli mekanlara gidiyoruz... cocuk olunca oda yer bizim yediğimizi.

Dışarıda ne yediğine bağlı.
Bizde cocuk yok ve zaten fazla dışarıdan yemiyoruz ama yediğimiz zaman belirli mekanlara gidiyoruz... cocuk olunca oda yer bizim yediğimizi.
Yok tam olarak öyle değil mesela akşam yiyorsunuz
Ama çocuk öğlen yada gün içinde ev yemeği yemesi lazım o yüzden illaki her akşam yada iki üç akşamda bir yemek yapıp çocukların gün içindeki öğünlerini hazırlıyorum
E yapmışken akşam yemeğide çıkıyor
O yüzden sordum yemek yapamayan arkadaşlara çocuk varsa nasıl oluyor diye

Herşeyin limitli olduğuna inanıyorum. Gülmek, ağlamak,almak. Doyuma ulaşınca duruluyor. Bende habire alıyorum ama bir sonu vardır inşallah 🙏.Bimler,a101ler de insanı tetikliyor

Siz nasıl yapıyorsunuz
Çocuğumuz yok. Ben ev yemeklerini daha çok severim. Eşim bekarlık zamanlarından alışmış o yüzden dışarıda yemek yemeyi sever.

Yok tam olarak öyle değil mesela akşam yiyorsunuz
Ama çocuk öğlen yada gün içinde ev yemeği yemesi lazım o yüzden illaki her akşam yada iki üç akşamda bir yemek yapıp çocukların gün içindeki öğünlerini hazırlıyorum
E yapmışken akşam yemeğide çıkıyor
O yüzden sordum yemek yapamayan arkadaşlara çocuk varsa nasıl oluyor diye

Anladim. Aslinda haklisiniz. Belkide her akşam disarda "ağır" yemek yiyorlardir.
Biz genelde (tüm gün dışarıdayız) akşam icin hafif şeyler tercih ediyoruz (hafta sonu hariç) ne bilim...corba mesela, yanina salata.
Belki dışarda yiyenler her akşam kebap, mumbar vs. yiyorlardir

Nefs ne hakim olmak zorundasın çünkü hayat inişli, çıkışlı Rabbim demiş ki: yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz. Birde Zekat a çok önem vermiştir. Ben Senin yerinde olsam bir kumbara yapar içine para atarım o kumbarayı Lösev e bağışlarım. Bir Öğrenci ye yardım ederim, VS.. Vs.. En güzel mutluluk ve para harcama şekli budur...

Back
X