Arkadaşlar, bu konu başlığını yeni gördüm, bildiğim şeyleripaylaşmak istedim umarım görürsünüz.
Benim de maalesef saç kaybım çok oldu. Geçtiğimiz 3 yıldan beri hormon düzensizliklerinden dolayı saçım sürekli dökülüyordu. Benim tepe bölgem değil ama şakaklarımda ve kulağımın üzerinde neredeyse saç kalmamıştı. Derim görünüyordu ve bu yüzden saçlarımı toplayamıyordum bile.
Şimdi 4 aydır rogaine kullanıyorum. Minoxidil'in aynısı sadece Amerikan malı olan bi marka. Üzerinde daha çok test yapılmış ve kadınların 4te 3ünde saç çıakrdığı kanıtlanmış. En çok içime sinen ilaç bu oldu.
Ve kızlar gerçekten şuan saçlarım eskisinin iki katı neredeyse. Erkek arkadaşım bile hissetti bunu 4 ay geçmesine rağmen. (Ki kendisi çok dikkatsizdir

)
Ben sabah akşam 1 ml olarak kullandım bu ilacı. Herkesede tavsiye ediyorum bunu. Minoxidil hakkında internette herhangi bir akademik makale bulamadığım için kullanmamıştım. Yoksa eminim oda etkilidir. Ama karşılaştıramıcam ikisini :)
Evet bu ilaç çok etkili, hatta tek çaresi saç dökülmesinin bu ilaç. Ama bıraktıkran sonra dökülme tekrar olur denmiş forumda.
Evet bence bu da çok doğru bi sonuç
Bizim saçlarımız genetik olarak yada hormonal olarak dökülmeye yatkın. Yani vücudumuz bu kadar saçı istemiyor. Minoxidil içerikli bu saç dökülme ilaçları ise bunu değiştiremiyor. Sadece saç çıkartıyor.
Bizim yapmamız gereken ise, tedavimiz bittiğinde (ki genelde 6-8 ay sonra memnun olunuyor diye biliyorum çıkan saçlardan) eskisi kadar olmasada bence gene de kullanılmalı.
Mesela ben şuan rogaine'i günde 2 ml olarak alıyorum, 8 ayım bittiğinde ise bunu haftada 4 ml olarak alacağım.
Ne olur ne olmaz, ben bir daha o acıyı çekmek istemiyorum.
Bence kızlar sizde öyle yapın, ilacı tamamen kesmeyin. Unutmayın bizim saçlarımız dökülmeye yatkın, ve dökülebilir. Eğer hiçbirşey kullanmazsak da dökülecek maalesef.
Ayrıca ben bu tedavi süresince şampuan olarakta Organix'in Biotin ve Collegen serisini kullandım. Belki onunda etkisi oldu bu saç artışında.
Ama halen derim görünüyor kafamda :) İnşallah 4 ay sonra oda gidecek