Yeni doğan alışverişı????

Misk-i amber

❤07.06.2017❤《▪Hoşgeldin Begüm ▪》
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
1.050
1.282
83
Kızlar Allah izin verirse bu hafta içi esimle alışverişe gitcez..
ilk bebegimiz ve cok heyecanlı bi o kadar da acemiyiz kim ne derse herşeyi alicaz sanıyoruz.. yardımcı olurmusunuz neler almamız gerekiyor kaçar tane almalıyız banyo ihtiyacı giysi ihtiyacı neler lazımsa yazarsanız çok sevinirim teşekkürler :))

Gitmeden liste yaparsanız hem çoğu ihtiyaç ortaya çıkıyor hem de hesaplı alışveriş oluyor arkadaşlar öneririm.. Ben de acemiyim ama kıyafet konusunda sağolsun annem 4 çocuk 1 torun tecrübeli olduğundan tüm hazırlıklar da bittiğinden öneride bulunabilirim sanırım :) Kıyafet olaylarını annem halletti.. Neler aldık? İç zıbınlar, çıtçıtlı badiler, dış zıbınlar.. Kalın tulumlar.. Tekli alt da aldık bolca.. Adet olarak annem abarttı ne kadar gerekir bilemiyorum çok çabuk büyüdükleri için abartmamakta fayda var ama zaten ucuz yollu oldukları için çokça da alınabilir.. Onun dışında ince ve kalın battaniyeler alınabilir, banyo havlusu, banyo havlusu içine suyu çeken mermer şahin denen ince bir kumaş aldı annem.. Tabi örgü hırkalar patikler battaniyeler de bolca var.. Ağız bezlerini de unutmamak lazım.. Müslim bezi diye geçiyor sanırımm.. Hastane çıkışı da 2 tane aldım.. Uyku takımı, yastık yorgan gibi şeyler de ihtiyaç tabi..
Banyo olarak.. Küvet, kova ve maşrapa takım halinde satılıyor ben civil den aldım.. Küvet içine lüks file aldım içinde küçük toplar var gibi böyle,daha rahat ve daha güvenli yıkanıyormuş görümcemin tavsiyesi olarak.
Kişisel bakım olarak.. Sebamed in ürünlerini aldım.. Pişik kremi, sabun ve şampuan.. Ekstra ben de kendime dalin kullanıyorum o yüzden dalin şampuan ve bephanten pişik kremi aldım.. Deneyip karar vereceğim.. Altını temizlerken kullanmalık ilk zamanlar ıslak mendil kullanmayacağım için pamuk aldım ince makyaj temizleme pamuğu gibi pamuklar var..
Biberon ve emzikte Avent ve Nuk markalar öneriliyor..
Benim gibi kundak yapmayı düşünenler için de ebebek te hazır kundaklar var çok beğendim ve aldım öneririm :)
Anne için de emzirme sütyeni emzirme atleti gibi şeyler :)
aklıma ne gelirse yazdım valla

Evet çocuklar çabuk büyüyor ama o takımlar falan bol olması iyi oluyor. Hele benim oğlum gibi her kakada kafasına kadar yaparsaaaaa.... A aksamustugelen kesinlikle bol almanız iyi olmuş. Bebek bu çişini bile yaptığı zaman oluyor altını açarken. Tabii her yer batıyor emzirme örtüsü var emziren anneler onu da alabilir. Aventi ben beğenmedim ama nuk güzel. Oğlumda kullandım. Buna da mamajoo aldım. Banyo filesi kesinlikle rahat bebeği tek bile yıkayabiliyordum. Göğüs için krem alabilirsiniz. Lanisoh öneriliyor genelde ablam da kullandı memnun kaldı. Bebek patikleri iyi oluyor genelde ayakları üşüdüğünden.. Büyük eşya olarak bebek arabası oto koltuk gerekli. Yatağı da tercihinize göre seçebilirsiniz. Ben park yatak kullandım oğlumda duruyor bunda almayacağım

hadi ya iyi olmuş valla :) yiğenimin ve görümcemin kızının kullandıklarını bile aldım sonuçta akraba yani ne olcak :) demek iyi etmişim :) evet ben de lansinoh un göğüs pedi göğüs kremi ve süt saklama poşetlerinden aldım.. Süt saklama poşetleri sadece çalışan anneler için gibi düşünüyordum ben ama sonra meğersem bebiş uyurken falan insanın bazen kendini sağması gerekiyormuş dimi ? annem ateşli sıtma gibi bişeyden bahsediyor o yüzden göğüs pompası aldım sağmak için :) ben de park yatak kullanacağım çok kolay çekiliyor çok kolay katlanıyor hamileyken bile rahatlıkla çektim ben öneririm herkeslere..

Kesinlikle iyi yapmışsony:) biz daha hastanedeyken ilk gün 4 kıyafet değiştirdik yetmedi evden getirildi bunda da bol aldım.. Yaz bebeği çıtçıtlı body boş bizde Canım ben emziremediğim için sağılması gerekli mi bilmiyorum.

valla heyecandan çatlicam, ikinci daha telaşsız daha keyifli olur kesin ne güzel :)
bu arada kızlar hastane için pijama takımı ve sezeryan olma durumu için 2 tane falan gecelik koydum ben doğum çantasına.. Denk gelirseniz erken ama alıverin pazarlarda koca karı şeyleri var beğenmiyo insan

Ben daha heyecanlıyım çünkü ilkini daha çok düşünüyorum ister istemez. Hani hastanede yatacağım dikişler falan ay ne bilim.. Bir de bu kız bizim alışveriş daha farklı oğlum Mayıstı bu Temmuz onda bile alınacaklar değişiyor. Buralar o tarihte bayıcı sıcak çıtçıtlı yetecek Ayy ben pijama takımı almayı hazirana bıraktım şimdiden kışlık falan olur şortlu takım almayo düşünüyorum zaten sezaryen sorun yok uyuşukluk geçmeden giyinemem ne de olsa sonda takılı olcak.. Hastane kıyafetiyle idare edeceğim birkaç saat...

Olsun yaşamış görmüşsün bir rahatlık olur en azından :) Bakalım biz yeni annişler neler yapacağız.. Sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz.. Mutlu günler çok yakın :)

Benim tavsiyem herseyini yeni doğan alma boyutlu al mesela iki tane yeni doğan badisi aldiysan iki tane 3-6 ay 2 tane 6-12 ay gibi bebekler cabuk buyuyormus. Ben banyo kuvveti filesi masrapasi aldim. Bakim ürünlerinden üni baby ve bubchen aldik iki set. Bez olarak molfix yeni doğan hem göbek bagi oyuntusuda var onlardan aldim. Bol bol citcitli badi aldim kiyafet olayini bizde genelde anneler halledecek o yüzden çok birşey almadim. Tulumlardan aldim 3-6-12 ay gibi çorap. Muslin bezlerden aldim kustugunda üzerim temiz kalsin diye omuz bezi aldim emzik biberon çingirak emzirme örtüsü aldim. Mama önlüğü terlediginde sirtina koymak için bez aldik havlu olanlardan. Normal yüz havlusu aldim.banyo havlusu ve bornoz seti aldik. Yastik yorgan uyku seti iki tane nevresim takimi iki tane pike aldik. Tirnak makasi ve tarak aldik set seklinde satilanlardan iki penye bitanede merserize battaniye aldik . annemler hastane cikisi almislar çoklu setlerden pijama takimi tulum tarzi kiyafetler alt açma minderi birsuru battaniye almislar.

Patikli takım alma alırsanızda az alın. Bebiş hemen büyüyor ve giyemiyor patikli tulum hiç önermem kızımın 10 tane var iki tanesini giydi diğerlerine giremedi malesef. Özenip almıştım....

Olsun yaşamış görmüşsün bir rahatlık olur en azından :) Bakalım biz yeni annişler neler yapacağız.. Sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz.. Mutlu günler çok yakın :)

Orası öyle canım :) bi tecrübe var illa ki :) hepimiz sağ salim o mis kokularını alalım inşallah

Lohusa pedi olarak ne almak lazım? Normal ped götürsek olmaz mı acaba?

evet ya bir de kanama miktarı normal doğumla ya da sezeryanla değişiyor mu? ben normal ped koydum çantama..

Ben sezaryen oldum kanamam çoktu hasta bezi kullandım zaten yatak örtüsü olan bezler var hastanede yatağa seriliyor ondan da kullanmıştım bu kez de aldım. Ben orkidlerin gecesi olanını doğumdan taa 3gün sonra kullanmaya başladım.. O güne dek hasta bezi kullandım. Kanamam benim yoğundu ama.. Ablam ilk gün hasta bezii eve çıkarken de orkid kullanabildi. Herkes farklı ama temkinli olmak lazım

seydosum sağolun ya valla hep aklımdaydı ama açıkçası unutuyodum.. ben hemen hasta bezlerinden edineyim..

Konuyu takipteyim bende. Sizce süt pompasını ve biberonu doğumdan önce almaya gerek var mı?

Şöyle bir durum var şimdi canım sezaryen olduğunda hemen süt gelmeyebiliyor. O zaman mama vermek durumunda kalınıyor. Kendimden örnek veremiyorum ben emziremiyorum. Ama ablamın ilk bebeğinde sütü geldi ikinci sezaryen oldu sütü gelmedi gelir dediler mama vermediler ertesi gün bebeğin şekeri düştü 48e apar topar mama verildi yorgun olduğundan biberonu alamadı çünkü şeker düşüktü. Kaşıkla hemşire ile zorla doyurduk. Demem o ki tedbirli olmak lazım her ihtimale karşı. Herkeste durum aynı olmaz elbette ama yine de ne olur ne olmaz

Konuyu takipteyim bende. Sizce süt pompasını ve biberonu doğumdan önce almaya gerek var mı?
pompa hastanelerde de var diye biliyorum ama ben yine emin olamayıp çantaya koydum.. bir de umarım gerek olmaz ama sütüm gelmez ya da sezeryan olursam aç kalmasın geçici de olsa mama verilsin diye biberon aldım, bazen normal doğarken bile aksilik çıkıp sezeryan olabiliyor.. o yüzden biberon mutlaka alınmalı bence..

seydosum sağolun ya valla hep aklımdaydı ama açıkçası unutuyodum.. ben hemen hasta bezlerinden edineyim..
Ne demek hepimizin ortak meselesi :) ben de hasta bezi alacağım sanırım çünkü büyük bir ihtimalle sezaryan olacak doğumum Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…