- 8 Eylül 2016
- 1.244
- 1.093
- 133
- Konu Sahibi Misk-i amber
-
amin canım ay nasıl gelirlerse gelsinler :) sağlıklı gelsinler de yavrucaklarımız :)Ne demek hepimizin ortak meselesi :) ben de hasta bezi alacağım sanırım çünkü büyük bir ihtimalle sezaryan olacak doğumum Allah hepimizin yardımcısı olsun :)
Canım normal doğumda large boy lohusa pedi yeterli sezaryen hasta bezi gerekiyirLohusa pedi olarak ne almak lazım? Normal ped götürsek olmaz mı acaba?
Canim benim ne güzel faydalı bir yorum olmuş çok teşekkür ederim ellerine sağlık :)))) hemen listemi yapmaya başlayım :))Gitmeden liste yaparsanız hem çoğu ihtiyaç ortaya çıkıyor hem de hesaplı alışveriş oluyor arkadaşlar öneririm.. Ben de acemiyim ama kıyafet konusunda sağolsun annem 4 çocuk 1 torun tecrübeli olduğundan tüm hazırlıklar da bittiğinden öneride bulunabilirim sanırım :) Kıyafet olaylarını annem halletti.. Neler aldık? İç zıbınlar, çıtçıtlı badiler, dış zıbınlar.. Kalın tulumlar.. Tekli alt da aldık bolca.. Adet olarak annem abarttı ne kadar gerekir bilemiyorum çok çabuk büyüdükleri için abartmamakta fayda var ama zaten ucuz yollu oldukları için çokça da alınabilir.. Onun dışında ince ve kalın battaniyeler alınabilir, banyo havlusu, banyo havlusu içine suyu çeken mermer şahin denen ince bir kumaş aldı annem.. Tabi örgü hırkalar patikler battaniyeler de bolca var.. Ağız bezlerini de unutmamak lazım.. Müslim bezi diye geçiyor sanırımm.. Hastane çıkışı da 2 tane aldım.. Uyku takımı, yastık yorgan gibi şeyler de ihtiyaç tabi..
Banyo olarak.. Küvet, kova ve maşrapa takım halinde satılıyor ben civil den aldım.. Küvet içine lüks file aldım içinde küçük toplar var gibi böyle,daha rahat ve daha güvenli yıkanıyormuş görümcemin tavsiyesi olarak.
Kişisel bakım olarak.. Sebamed in ürünlerini aldım.. Pişik kremi, sabun ve şampuan.. Ekstra ben de kendime dalin kullanıyorum o yüzden dalin şampuan ve bephanten pişik kremi aldım.. Deneyip karar vereceğim.. Altını temizlerken kullanmalık ilk zamanlar ıslak mendil kullanmayacağım için pamuk aldım ince makyaj temizleme pamuğu gibi pamuklar var..
Biberon ve emzikte Avent ve Nuk markalar öneriliyor..
Benim gibi kundak yapmayı düşünenler için de ebebek te hazır kundaklar var çok beğendim ve aldım öneririm :)
Anne için de emzirme sütyeni emzirme atleti gibi şeyler :)
aklıma ne gelirse yazdım valla
Teşekkür ederim yorumun için çok faydalı olmuş sağol :))Evet çocuklar çabuk büyüyor ama o takımlar falan bol olması iyi oluyor. Hele benim oğlum gibi her kakada kafasına kadar yaparsaaaaa.... A aksamustugelen kesinlikle bol almanız iyi olmuş. Bebek bu çişini bile yaptığı zaman oluyor altını açarken. Tabii her yer batıyoremzirme örtüsü var emziren anneler onu da alabilir. Aventi ben beğenmedim ama nuk güzel. Oğlumda kullandım. Buna da mamajoo aldım. Banyo filesi kesinlikle rahat bebeği tek bile yıkayabiliyordum. Göğüs için krem alabilirsiniz. Lanisoh öneriliyor genelde ablam da kullandı memnun kaldı. Bebek patikleri iyi oluyor genelde ayakları üşüdüğünden.. Büyük eşya olarak bebek arabası oto koltuk gerekli. Yatağı da tercihinize göre seçebilirsiniz. Ben park yatak kullandım oğlumda duruyor bunda almayacağım
Çoook teşekkür ederim yorumun için gerçekten emek verip teker teker yazmissin sağol :))Benim tavsiyem herseyini yeni doğan alma boyutlu al mesela iki tane yeni doğan badisi aldiysan iki tane 3-6 ay 2 tane 6-12 ay gibi bebekler cabuk buyuyormus. Ben banyo kuvveti filesi masrapasi aldim. Bakim ürünlerinden üni baby ve bubchen aldik iki set. Bez olarak molfix yeni doğan hem göbek bagi oyuntusuda var onlardan aldim. Bol bol citcitli badi aldim kiyafet olayini bizde genelde anneler halledecek o yüzden çok birşey almadim. Tulumlardan aldim 3-6-12 ay gibi çorap. Muslin bezlerden aldim kustugunda üzerim temiz kalsin diye omuz bezi aldim emzik biberon çingirak emzirme örtüsü aldim. Mama önlüğü terlediginde sirtina koymak için bez aldik havlu olanlardan. Normal yüz havlusu aldim.banyo havlusu ve bornoz seti aldik. Yastik yorgan uyku seti iki tane nevresim takimi iki tane pike aldik. Tirnak makasi ve tarak aldik set seklinde satilanlardan iki penye bitanede merserize battaniye aldik . annemler hastane cikisi almislar çoklu setlerden pijama takimi tulum tarzi kiyafetler alt açma minderi birsuru battaniye almislar.
Patiklilerden bende çok aldimPatikli takım alma alırsanızda az alın. Bebiş hemen büyüyor ve giyemiyor patikli tulum hiç önermem kızımın 10 tane var iki tanesini giydi diğerlerine giremedi malesef. Özenip almıştım....
Can'ım benım kızım 49 cm doğduğu halde giyemedi birden uzadı kızımPatiklilerden bende çok aldim
7. Ay bitince basladik biz ne olur ne olmaz diye.Bende 22 haftalık hamileyim ne zaman alısverişini yapsam artık bilemedim bana kalsa hemen herşeyi alacaģim eşim dur daha erken diyor. Ama bende ebebekte magzalarda ucuzluklari takip ediyorum bazi ihtiyaclarini almaya basliyorum bazen cok ucuzluk oluyor ebebekte hele takip etmeni tavsiye ederim
ucuzluk hadi bir nebze de canım 30. haftadan sonra çok zorlanıyor insan.. ağırlaştıkça ebebekte avmlerde falan hımbıl hımbıl çok zor yürünüyorBende 22 haftalık hamileyim ne zaman alısverişini yapsam artık bilemedim bana kalsa hemen herşeyi alacaģim eşim dur daha erken diyor. Ama bende ebebekte magzalarda ucuzluklari takip ediyorum bazi ihtiyaclarini almaya basliyorum bazen cok ucuzluk oluyor ebebekte hele takip etmeni tavsiye ederim
Benimki de mayısın ortası gibi olacak çok ara bir mevsim insan ne alacağını bilemiyor vallaKizlar mayisin ortalarinda dogacak bir bebek ilk iki ay için ince kadife tulum giyer mi ?İstanbulda aksamlar bahar da olsa serin oluyor ama emin degilim giyercmi giymez mi:)
Aynen ara mevsim zor olmadi ihtiyac oldukca alinacakBenimki de mayısın ortası gibi olacak çok ara bir mevsim insan ne alacağını bilemiyor valla
Kizlar mayisin ortalarinda dogacak bir bebek ilk iki ay için ince kadife tulum giyer mi ?İstanbulda aksamlar bahar da olsa serin oluyor ama emin degilim giyercmi giymez mi:)
Benim de mayıs sonu inşallah ama herseyini yazlık almayı düşünüyorum zaten battaniyesine sarıp durcaz miniklerimizi :)Benimki de mayısın ortası gibi olacak çok ara bir mevsim insan ne alacağını bilemiyor valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?