Yeni dogan bebege o an neler yapilmali ??

zeyno111

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
926
376
123
Bayanlar duydugum kadariyla yeni dogan bebege hurma yediriliyomus ilk emzirmeden once yada zemzem suyu veriliyomus ilk agzina.siz neler yaptiniz bebek hayirli bi evlat olsun,gazi olmasin vs gibi.baska bildiginiz neler var

Bende hurma ile Zemzem suyu verecektim ama oğlum erken doğduğu için yapamadım doğuma girdiğimde cantamiz bile yoktu

Bayanlar duydugum kadariyla yeni dogan bebege hurma yediriliyomus ilk emzirmeden once yada zemzem suyu veriliyomus ilk agzina.siz neler yaptiniz bebek hayirli bi evlat olsun,gazi olmasin vs gibi.baska bildiginiz neler var
Nar suyu veriyorlarmis bir damla nette duydum bende gaz sorunu olmuyor muş ne kadar doğru bilmiyorum

Maden suyu nedir ya :):) Bebeği kavuracaksınız sanırım, inanmayın böyle şeylere, gazlı olacaksa olur olmayacaksa olmaz :):) Bebekleriniz sağlıkla dünyaya gelsin göreceksiniz zaten :):)

Minnacık yeni doğmuş çocuğa hurma, nar suyu, maden suyu nedir yaaa???? İnanıyor musunuz gerçekten böyle şeylere... Anne sütünden başka hiç birşey vermeyin 6 ay boyunca... Çok gazlı olursa papatya çayı, rezene verebilirsiniz.. Onunda bi miktarı var doktorunuza sorarsanız söyler..

Maden suyu nedir ya :):) Bebeği kavuracaksınız sanırım, inanmayın böyle şeylere, gazlı olacaksa olur olmayacaksa olmaz :):) Bebekleriniz sağlıkla dünyaya gelsin göreceksiniz zaten :):)
:) banada cok mantikli gelmedi ama yapan varmis.zarari olurmuki acaba bebek icin

hurma yiyince mi hayırlı evlat oluyomuş

ne alaka ya :anneadayı::KK45:

Minnacık yeni doğmuş çocuğa hurma, nar suyu, maden suyu nedir yaaa???? İnanıyor musunuz gerçekten böyle şeylere... Anne sütünden başka hiç birşey vermeyin 6 ay boyunca... Çok gazlı olursa papatya çayı, rezene verebilirsiniz.. Onunda bi miktarı var doktorunuza sorarsanız söyler..
Hurma ile zemzem mantikli gibi geldi.hatta ilk cocugumda yapmistim.ilk defa agzina mekkeden gelen hurma ile zemzem degsin demislerdi

Allah askına saçma sapan şeyler...
yeni doğan çocuğa anne sütü verilir sadece...
su bile verilir mi verilmez mi tartışılırken nar suyu zemzem suyu hurma neyin nesi...
hem ne biliyorsunuz zemzem suyunu kim nereden nasıl temin etti? yeni doğmuş bebeğe içirebilir misiniz bilmediğiniz bir şeyi?
:eek:

Canım evet bende yapmayı düşünüyorum.. midesine ilk inen şeyin ve ayrıca sünnet olduğu için hurma suyu vermeyi düşünüyorum çok az bir miktar... zemzem suyu da fırsat bulursam veririm inşallah...

Anne suru enguzeli ben iki çocuğum doğduktan sonra akika kurbanı kestim.saçını kesip agirlinca altını veya gülüşü sadaka vermeyi duydum ama yapamadım.Çok nazik geldi kafası kiyamadim

Allah askına saçma sapan şeyler...
yeni doğan çocuğa anne sütü verilir sadece...
su bile verilir mi verilmez mi tartışılırken nar suyu zemzem suyu hurma neyin nesi...
hem ne biliyorsunuz zemzem suyunu kim nereden nasıl temin etti? yeni doğmuş bebeğe içirebilir misiniz bilmediğiniz bir şeyi?
:eek:
Cok asiri vermedik bizde zaten biraz dudagina degdirdik.zemzemde islanmis hurmayi.yarim cay kasigi kadarda zemzeminden verdik

Çocuğa yedirilecek ilk gıda (tahnik)
Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek sünnet-i seniyedir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.
Hazret-i Âişe (ra) der ki:

“Yeni doğan çocuklar Resulullah'a (asm) getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.”
Yine Peygamberimiz (asm) Enes'in annesinden çocuk doğduğunda ağzına süt koymadan kendisine haber vermesini istemiştir. Enes doğar doğmaz Efendimiz'in (asm) yanına getirilmiş, Peygamberimiz de (asm) bebeğin ağzının içini iyi cins bir hurma ile ovarak tahnik yapmıştır.

Çocuğa yedirilecek ilk gıda (tahnik)
Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek sünnet-i seniyedir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.
Hazret-i Âişe (ra) der ki:

“Yeni doğan çocuklar Resulullah'a (asm) getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.”
Yine Peygamberimiz (asm) Enes'in annesinden çocuk doğduğunda ağzına süt koymadan kendisine haber vermesini istemiştir. Enes doğar doğmaz Efendimiz'in (asm) yanına getirilmiş, Peygamberimiz de (asm) bebeğin ağzının içini iyi cins bir hurma ile ovarak tahnik yapmıştır.
Evet okumustum bende bu yaziyi.oyuzden yapmistim oglumada.simdi ikinci kizimdada dusunuyorum.haciliktan gelen birini bulabilirsem

Yeni doğan çocuğun beyaz bir beze sarılması da sünnettir. Zira Peygamberimiz (aleyhissalâtü vesselam) Hz. Sevde’ye hitaben "Doğum olunca bana haber vermeden çocuğa hiçbir şey yapmayın" buyurmuş, Hz. Sevde'nin: "Ya Resûlullah, çocuk doğdu, göbeğini kestim ve sarı beze sardım" cevabı üzerine Efendimiz (aleyhissalâtü vesselam) öfke izharında bulunur ve çocuğu beyaz bir beze sarar.

ayrıca bunu da yapmayı düşünuyorum.. beyaz bir beze sarmak...:anneadayı:

Bende Mekkeden gelen hurma ve zemzem değdirmiştim kızımın dudağına.

ilk oglum premature dogdugu icin yapamamistim ....
Yogun bakimda 10 gun kaldi yogun bakimdayken veremezdim yani ...
Ama 2. oglumda ins. hurma ve zemzem vermeyi dusunuyorum...
Babamda hacda su an geldiginde hemen ayirmam lazim :)

:) banada cok mantikli gelmedi ama yapan varmis.zarari olurmuki acaba bebek icin
Bebeğim 5 aylık geçen kayın pederim biraz verdi maden suyu ağladı :):) Kaldıki yenidoğan bence verilmez :):) Doktorlara da söylenmez bunlar adamı laflarıyla dövüverirler :):)
Hurma ve zemzem suyunun sünnet olduğunu duydum fakat vermedim, anneden gelen o ilk sütün (benimki su kıvamındaydı) bebeğin bağışıklığı için hayati önem taşıdığını anlattı hemşire ve doktorum ilk olarak süt verdim ben de :):) Bu işler dene yanıl:):) öğreneceğimiz çok şey var :)

Back
X