Yeni dogan bebege o an neler yapilmali ??

Bana göre konusuyorum.. Tabiki de anne sütü ve bol bol kucak. Sasirmayalim. Tamam inancim var sünnetlere de itibar ederim ama her okuduguma da inanamamayi tercih ederim. Anne sütünün nasil mucizevi birsey oldugundan eminim o yüzden herseyden degerlidir bence.
Ha hurma tabiki de faydalidir ama onu annenin yemesi taraftariyim. Sütten bebege hersey gider nihayetinde.
Hurma bir de sekerlidir baya bildigim, belki onun tadini alip süt icmek istemeyecek, bilmem aklima geldi..
Bu arada ilk gelen süt gercekten cok önemli. Cocuk ilk anne sütüyle tanismali bana göre. Sonrasinda digerleri neden olmasin =)

Canim bende haci bi teyzeden oglum icin zemzem suyu ve hurma istemistim. Sarilik olmasin diye sekerli su vermektense zemzem suyun icine hurma kattim
Hurma sekerini suya birakti. Normal dogum yaptigim icin cok sukur hemen sutum geldi. Ilk emzirdim.sonra Hurmali zemzemli su verdim. Bol bol emzirdim. Hastaneden cikincada yaklasik 1 hafta sekerli su verdim azicik. Ilk gun bile hastanede cok guzel gazini cikartiyordu ama komsular saolsun
:KK34: eve gelince zorla kimyonlu su verdiler bebegime. O gece hiicc uyumadi surekli agladi. Ben ona bagliyorum ve bi daha kesinlikle izin vermedim.
Sariligimiz 3. Gun 6
1 hafta sonra 4 tu cok sukur

Tatli dilli olsun diye bide tabiki sunnet diye agzina hurmayı tadini alacak kadar sürmek iyi diye biliyorum. Sonra sütü istemez diye korkmayin. Bebek uzun yoldan gelmis zaten. Karni aç. Tabiki de emecek sütü. :) maden suyunu da gazini kacirdiktan sonra 1 çay kaşığı veriyormusuz. Ama ilk dogdugunda. Heralde mideyi uyariyor olmali ki bi çok anne faydasini gördüğünü soyluyor. Nar suyu icin de ayni seyi soyluyorlar ama bence maden suyu daha iyi. Su gibi bisey. Biz yigenime dogumca zemzem verdik. Aylarca da bazen su bazen zemzem icti. Masallah cok da saglikliydi. Ne kusması oldu ne baska biseyi.. Hurma ve zemzeme niye bu kadar tepki gosteriyirsunuz ki.Cennet meyvesi diye bosuna demiyorlar. Nasil Anne adayi doguma yakin hurma yiyince kolay bir dogum yapiyosa, bebege de faydasi coktur. Dogum sonrasi da yenirse sut yapiyor. Her türlü sifa..

Bayanlar duydugum kadariyla yeni dogan bebege hurma yediriliyomus ilk emzirmeden once yada zemzem suyu veriliyomus ilk agzina.siz neler yaptiniz bebek hayirli bi evlat olsun,gazi olmasin vs gibi.baska bildiginiz neler var

valla canım bence bunlar batıl inanç yeni dogmuş bebege anne suutunden başka sey verılmemelı bence ama yınede bilemiyorum ben sahsen hiç bişey vermicem

en azından 6 ay su vermemezlik etmeyin.. bu da yanlış bilinen birşey..

ben o yazdıklarınızın hiçbirini yedirmedim..göğsümden Allah evladıma ne gönderdiyse onu içti ilk..Oh çok şükürler olsun Rabbime..

Hayatimda daha sacma bisiy duymadim.hayirli bi evlat olmasini istiyosaniz dogru duzgun yetistirin.yeni dogmus bebeginizi hemen memenize tutun. Bebeklerin emme güdüsünün en yogun oldugu zaman yeni dogduklari andır. Bu yapilmazsa bebeklerde emme tembelligi olur. Sindirim sistemleri henuz gelismedigi icin anne sutunden baska hersey bobreklerini yorucaktir.fransada yasiyorum doktorumuzun soylediklerini yaziyorum.nar suyu falan nedir ya..sodayi kendiniz icin sütten cocuga gecer zaten.oldu olcak cocukla karsilikli ac bi coca cola ahajajahkfjfmckfkldn

Hayatimda daha sacma bisiy duymadim.hayirli bi evlat olmasini istiyosaniz dogru duzgun yetistirin.yeni dogmus bebeginizi hemen memenize tutun. Bebeklerin emme güdüsünün en yogun oldugu zaman yeni dogduklari andır. Bu yapilmazsa bebeklerde emme tembelligi olur. Sindirim sistemleri henuz gelismedigi icin anne sutunden baska hersey bobreklerini yorucaktir.fransada yasiyorum doktorumuzun soylediklerini yaziyorum.nar suyu falan nedir ya..sodayi kendiniz icin sütten cocuga gecer zaten.oldu olcak cocukla karsilikli ac bi coca cola ahajajahkfjfmckfkldn
;)

Ya 1000'yil önce bebegin sindirme sisteminden ne bilsinler? Burda kimsenin inancina laf atmak istemem fakat söz konusu bir bebek! Yeni dogmus, daha gözünü acamayan bebek!! Bircok kadin anne karninda bebege fazla seker gitmesin diye seker/diabet testini yapmazken, nar suyu vermek nedir yaa??

Hadi diyelim bu ürünler yararli, hangi kosullarda saklandigi bilinmiyor. Sirf Mekke'den geliyor diye hijeniktir diye birsey yok. Suudiler sonucta daima kapitalist davrandiklari icin hersey olabilir. Önemli olan egitimini iyi vermek, cocugunu huzurlu bir ortamda büyütmek, yoksa bir hurma ile nar suyu ile bir bebisin gazi olmayacaksa, hayirli evlat olacaksa, bunu tüm dünya yapardi, tüm doktorlar tavsiye ederlerdi...

Evet bizde yaptık.hurma ve zemzem hatta doktorumuzda yanımızdaydı verebilirsiniz bi sorun olmaz dedi. Hayırlı bi evlat olmasıyla ilgisi yok ama kan şekerinin hızla düşmemesi için hipoglisemi yaşamaması için hurma verilevilir bebeğe. Eğer vi zararı olsa peygamber efendimiz yapmazdı eminim . Bilimsel olarakta zararı değil faydası olan bi yiyecek bence kullanılabılır

sakın boyle seyler yapmayın arkadaslar
eger maden suyuyla hurmayla nar suyuyla ıs cozulse dogar dogmaz ebeler yapar veya onerırdı
anne sutu alan bebege su verılmez
bıtek mama belırlı olculerde verılebılır
6 aydan once bebege gıda verılmez asıtlı seyler verılmez
şaka gıbı gercekden bebekler allaha emanet yasıyor

Bence ilk doğduğunda verilen birsey gelecekteki gaz sorununu onlemez gaz o anlık birsey. Hurmada yedirilmez zaten sadece inanış su ilk kim anne sütünden farklı birşey yedirirse iştahı ona benzer denir. Kutsal bir meyve olduğu için hurma seçilir. Kişi hurmayi sadece ağzına sürer çeker.

Back
X