• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğan bebeğimi nasıl bırakacağım?

şöyle de olabilir arkadaşım. bebek ele evuca gelene kadar anneniz ve k.valideniz dönüşümlü olarak gelip yardımcı olabilir. yani eğer başka sorumlulukları yoksa, sağlıkları sıhhatleri uygunsa. böyle yapan arkadaşlarım da çok. kreş yaşı gelene kadar bir ay anneanne, bir ay babaanne bakıyor. zorlukları olsa da alternatif bence. hem kolay ne var ki?:)

inşallah öyle olur canım. ben sürekli gelin diyeceğim zaten. çünkü en sağlıklı yöntem bu. inşallah sıkılıp gitmezler hemen yanımdan.

inşallah kabul eder de o bakar ben hiç rahatsız olmam kayınvalidemin yanımda kalmasından. ama uzun süre kalamam diyor bazen köyde hayvanları falan var. sanki onlra daha önemliymiş gibi. ben 7 aylık olduğunda torunu köye götürürüm dedi bir keresinde ben de olur mu hiç öyle şey dedim tamam çalışacam ama bebeğimden de ayrılamam

bebekten ayrılmanız doğru olmaz. olsın uzun kalamasa da bakıcıya gözetmenlik eder:) ona da kızmayın köyde alışmıştır, hayvanlardan az da olsa geliri vardır vs.

bebekten ayrılmanız doğru olmaz. olsın uzun kalamasa da bakıcıya gözetmenlik eder:) ona da kızmayın köyde alışmıştır, hayvanlardan az da olsa geliri vardır vs.

evet kızamıyorum bu konuda ona çünkü köy hayatına alışmış insan büyük şehirde dört duvar arasında çok uzun süre yapamaz bunun da farkındayım.. 3 hafta gelip 2 hafta köye gitsin sonra tekrar gelsin bu en doğrusu olur sanırım

inşallah kabul eder de o bakar ben hiç rahatsız olmam kayınvalidemin yanımda kalmasından. ama uzun süre kalamam diyor bazen köyde hayvanları falan var. sanki onlra daha önemliymiş gibi. ben 7 aylık olduğunda torunu köye götürürüm dedi bir keresinde ben de olur mu hiç öyle şey dedim tamam çalışacam ama bebeğimden de ayrılamam

çok önemli değil tabii ki ama o da onun gelir kaynağı canım napsın, bunun için ona kızma bence, annen yakınsa dönüşümlü bakabilirler

evet kızamıyorum bu konuda ona çünkü köy hayatına alışmış insan büyük şehirde dört duvar arasında çok uzun süre yapamaz bunun da farkındayım.. 3 hafta gelip 2 hafta köye gitsin sonra tekrar gelsin bu en doğrusu olur sanırım

tatlı dille halledersiniz inşallah. kolaylık dilerim canım:)

çok önemli değil tabii ki ama o da onun gelir kaynağı canım napsın, bunun için ona kızma bence, annen yakınsa dönüşümlü bakabilirler

tabiki o onun meşgalesi.. iki tarafta bize 8 saatlik yoldalar canım. ama en azından bebek 5 - 6 aylık olana kadar bakıcının yanında dururlar

inşallah canım. kayınvalidem ben gelirim falan diyor da ya sıkılıp 2 hafta sonra geri gider bir daha gelmezse diye korkuyorum da ben her halükarda bakıcı bulayım mı acaba?

ben hemen bütün işlerimde sağlamcıyımdır. hep elimin altında bir kaç seçenek olsun isterim. bence bakıcı araştırın. eğer kalamayıp dönerse en azından sudan çıkmış balığa dönmezsiniz. bakıcı da eğer iyi araştırılırsa söylendiği gibi kötü olmuyor. çalışacak anne tek siz değilsiniz. rahat olun, çalışacaksanız bebeğiniz için olacak bunu hiç aklınızdan çıkarmayın:) endişeleriniz çok normal ama inanın zamanla taşlar yerine oturur.

şimdi bi de bakıcı bulursam onlara güvenmiyormuş gibi mi olurum? daha kaynanamlarla aramda kırgınlık küslük olmadı olsun da istemiyorum. bakıcı bulursam ya bakacağı varsa da bakmazsa artık kaynanam. ona ben bakıcı buldum ama sen yine de gel mi diyeyim?

ben hemen bütün işlerimde sağlamcıyımdır. hep elimin altında bir kaç seçenek olsun isterim. bence bakıcı araştırın. eğer kalamayıp dönerse en azından sudan çıkmış balığa dönmezsiniz. bakıcı da eğer iyi araştırılırsa söylendiği gibi kötü olmuyor. çalışacak anne tek siz değilsiniz. rahat olun, çalışacaksanız bebeğiniz için olacak bunu hiç aklınızdan çıkarmayın:) endişeleriniz çok normal ama inanın zamanla taşlar yerine oturur.

çok haklısın bu konuyu sizinle paylaştıktan sonra biraz daha rahatladım. sanki ilk bebeğini bırakacak anne benim gibi davranmaya ve kendimi yıpratmaya lüzum yok. sonuç belli nasılsa çalışacağım. ve arta kalan zamanlrda bebeğime en çok nasıl faydalı olabilirm bunu düşünmeliyim. boşa stres yaparak hem bebeği hem kendimi üzmeyeyim. çok teşekkür ederim

büyükler pohpohlanmaktan hoşlanır arkadaşım. ona değer verdiğinizi, güvendiğinizi hissettirin. bakıcı bulun bence ama k.validenize de asıl sana güveniyorum anne deyip gönlünü alın. en azından başında ol ki içim rahat etsin falan da diyebilirsiniz.

çok haklısın bu konuyu sizinle paylaştıktan sonra biraz daha rahatladım. sanki ilk bebeğini bırakacak anne benim gibi davranmaya ve kendimi yıpratmaya lüzum yok. sonuç belli nasılsa çalışacağım. ve arta kalan zamanlrda bebeğime en çok nasıl faydalı olabilirm bunu düşünmeliyim. boşa stres yaparak hem bebeği hem kendimi üzmeyeyim. çok teşekkür ederim

Bebek arkadaşım bir önceki konunda hiç zorlanmamıştım yazarken ama burda çok üzülerek yazıyorum.Öncelikle keyfiyen bebeğini bırakıp gitmeyeceğini düşün ve bilinç altına bunu yerleştir kendini suçlu hissetme.Bebeğini bende yalnız bırakmama taraftarıyım nede olsa daha süt kokarken annesiz kalacak tüm gün.Fakat hayat şartları buna mecbur ediyorsa asla suç sende değil bunu bilerek hareket et ki psikolojin ve vicdanın seni zorlamasın!Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..Gerisi halledemeyecek bir sorun değil canım.

mrb. siz konuyu noktalamışınız ama bende yazmak istedim. ben oğlumu 3 ayını doldurunca bakıcıya bıraktım. evim ve iş yerim çok yakın. bakıcım üst katımızdaki komşumuzdu. gün içinde 1,5 saat süt iznimi kullandım, hiç mama vermeden kendim emzirerek besledim. şu an 15 aylık ve bakıcımız bıraktı bakamayacağını söyledi. bende kayınvalidemi çağırdım. ayrı şehirlerdeyiz. o burada iken evime gelebilecek bi bakıcı bulduk ve kayınvalidem 1 hafta kızı gözetledi. şimdi gitti. bakıcımız kendisi bakıyo ve memnunuz bu arada ben yine kontrole geliyorum eve. benim şansım iş yerimle evimin çok yakın olması idi. ama içini ferah tut. kendini suçlama.

bencede babaannesi bakmalı bence çoçuklarınızın başkalarının elinde şekillenmesine izin vermeyin mümkün olduğunca babaanne anneanne bakmalı ben bu yüzden hiç çalışmayı düşünmedim şimdi 2 saatliğine bile olsa en iyi komşuma bile bırakmam bazen ben bebeğime bağırırken başkaları nasıl davranır maddi yatım kötü olsada annemlere yalvarırdım onlara baktırırdım kimseye güvenemem...

Back
X