Yeni doğan bebek bakımı zor mu?

Tam olarak ne planladığınızı ya da neden çekindiğinizi söylerseniz daha rahat yardımcı oluruz. Bazıları mama vermiştir, gece eşi kalkınca uyuyup dinlenmiştir çok rahat der. Bazısı doğumdan önce bebek nasıl banyo yaptırılır nelere dikkat etmek gerekir izleyip öğrenmiştir hemen halleder. Bazılarının kardeşiyle arası on beş yaştır tecrübe edinmiştir… sizin durumunuza bağlı bunun cevabı

Bence bu tamamen kişilerin kendi, o anki durumla ilgili.
Ben mesela zor bir süreç atlatsam da çoğunu kendim hallettim. Ancak iş arkadaşımız var çocuk 10 aylık hala Aileler birer hafta gelip kalıyor bebeğe bakıyorlar.

Ben bir yakınıma yardıma gittim. Sezaryen olduğu için bebeğin altını değiştirmek,kucakta sallamak (maalesef sadece sallamadan uyumuyordu ) vs. zor olduğundan o tarz işleri ben üstlenmiştim. Tabi bir de yemek,çamaşır,ütü vs. tarzı işlerde de yardımcı oluyordum. En azından ilk 1-2 hafta bence birilerinin destek olması iyi olur.

Yazılanları okudum da nasıl cevval herkes nasıl Herkül! Ben iptaldim doğumdan sonra, psikolojik olarak kafam gitti. Evi derleyip toplamak için bir çalışan aldım. Bu arada annem on gün kaldı yalnızca yanımda. Anne, abla bilmem kim varsa süper ama kaynanadansa yalnız olmayı seçerim.

Ben de burada gördüm bu kadar herkül ruhlu çoğunluğu
Bir de bunun üst leveli var ; yardım alanları- almayı düşünenleri neredeyse taşlayacak olan.

Nazlanmakla ne ilgisi var yahu? Niyeti buysa da nazlansın artık. Bir can getirmiş dünyaya. Çok da basite indirgenecek bir durum değil. Doğum öncesi, sırası ve sonrasında fiziksel ve ruhsal problem yaşayan kadınlar az değil. Ne şanslısınız ki siz ihtiyaç duymamışsınız. Ama duyan kadınları da görmezden gelemeyiz.

Sevgili konu sahibi soruyu kendiniz için mi soruyorsunuz bilmiyorum ama 1-2 hafta az ve pozitif konuşacak, biraz soğukkanlı birinin yanınızda olmasında fayda var. Ha hiç kimse yanınızda kalamayacaksa da endişe etmeyin altından mutlaka kalkarsınız. Yemek konusunu dışarıdan, eşiniz ya da doğum öncesi buzluk doldurarak çözebilirsiniz. Temizliği de fazla dert etmeye gerek yok. Tuvalet ve mutfak temiz olsun yeter. Arada süpürür geçersiniz diğer odaları eşinizle. Hatta mümkünse o işleri tamamen eşiniz yapsın.

Herkesin dediği gibi bebeğin nasıl bir bebek olduğuna(sancılı,uyumayan vs) annenin doğumunun nasıl geçtiğine ve annenin bebek bakımında korkan biri olmamasına bağlı(korkulacak birşey yok zaten çekinenler var). Güzel geçen bir doğum orta halli bir bebekse kendiniz bakarsınız gayette. Ben hastaneden eve eşimle geçtim bir sorun yaşamadım hiç yemeğimide yaptım işimide yaptım bebeğede baktım ama oğlum huzurlu bi bebekti.

Senin psikolojine ve fiziksel sağlığına göre değişir bu durum. Doğum sonrası senin de bakıma ihtiyacın olabilir çünkü. Allah korusun enfeksiyon, doğum sonrası problem, sezeryan olacaksa sonrası biraz zor geçiyor. Ondan sonra bebeğin gazı, uyku düzeni, emzirme derken anne çok yoruluyor. Kendini sürekli emzirirken buluyorsun. Bazısı o işi çok rahat hallediyor bazısı ise çook sorunlu. Özellikle ilk 20 gün bence zor anne-bebek-ev üçgeni. İmkanın varsa annen vs gelsin derim. Yemek ve ev işinden kurtulur kendini toparlar, bebeğe alışırsın. İyi doğumlar.

Çok az konuşurum evet:))

Gebelik yaşamadım ama tek başına büyüten arkadaşlarım var. Sürekli de soruyorum zor mu diye, idare ediyoruz diyor. Eltim ise bebek 1 yaşına girecek hala kayınvalideme baktırıyor. İşe döndü bilmem ne oldu derken hadi baksın dendi ama kayınvalidem memleketine dönüyor, eltim bebeğin mamasını bile hiç yapmadığı için arayıp soruyor. Ne olacağı belli olmaz ama bu kadar bebekten uzak olmak ben istemezdim sanırım. Destek gerektiğinde alın ama birine tamamen bağımlı olmayın bence.

Aslında kendinize güveniniz ve biraz tecrübeniz varsa, birine ihtiyacınız olmayabilir..
ama yedekte biri olması fena olmaz.
bir kap sıcak yemek uzatanınız da olursa, o süreçte ilac gibi gelir..

Kesinlikle katılıyorum :) ben bir premses olarak sezaryenle doğum yaptıktan sonra 40 gün annem bizimle kaldı. Yemekleri yaptı, bulaşıkları dizdi. Ev işleri için haftada 1 yardımcı da geliyordu. Bebeğim emmedi. Emsin diye emzirme danışmanının önerisiyle kataterle biri az az mama basarken ben çocuğu memede tutup sıkıp süt çıkartıp emmesi için çenesini okşuyordum. Bunu bazen duşta, bazen yürürken de yaptık (bazı bebekler duşta ya da yürürken emebiliyorlarmış).

Bunlar olurken psikolojim kötüydü emmiyor diye çok stres yaptım. Sürekli süt sağdım. 2 saatte 1 (geceleri dahil) 10 dakika sağım. 10 dakika makinelerin temizliği. 10 dakika çocuğu besleme derken doğru dürüst sadece ben değil annem ve eşim de uyuyamadı ilk 2 hafta. Evde 3 zombi, 1 ağlayan bebek vardı. Hadi 2 hafta sonra alıştım sağmaya, katatere, o sırada gaz başladı. Aman allah 1,5 saat kesintisiz ağlar, biz masaj yapar dururuz. Bebeğim de uykuyu hiç sevmeyen bir çocuktu. Kitapta çocuk 18 saat uyur diyor benim kız toplam 10 saat anca uyuyor ama ben o kadar da uyuyamıyordum (süt sağma ve temizlik nedeniyle). Çok çok zor zamanlardı. Sabah anneme bırakıp 2 saat kesintisiz uyurdum (süt sağma zamanım geldiği için en fazla 2 saat ) o ne tatlı uykuydu

Kısacası herkes buradaki Zeynalardan değil düz piremsesler de var. Ben 3.aydan itibaren çok rahatladım (katateri çöpe attım, biberon aldım. Emmeyeceğini kabullendim. 9 aylık hala süt sağıp biberonla veriyorum. Sağma aralıklarım arttı. Şu anda 4 saatte 1 e çıktı. Gazı bitti. Gece uykusu en azından 2 saatte 1 uyanarak 8 saatte çıktı. Öğlen de 1 saat uyur vs.) Ama annem iyi ki 40 gün bizimle kaldı. O 40 gün yemek yapmamın imkanı yoktu öyle diyeyim. Uykusuzluktan da çok sinirli, hırçın bir insan olup lohusa depresyonuna çok rahat girebilirdim.

Kısaca anne gibi yardımcı varsa bir gelsin. Baktınız Zeynasınız gider. Değilseniz benim eşin kuzenleri doğumdan itibaren dadı tuttu, anne de evdeydi.

İlk bebeğim çok zordu kolik bir bebekti o kadar ağlıyordu ki hacettepe çocuk hastanesinin doktor hocası bile şaşırmıştı bu kadar rahatsız bu kadar gazlı bir bebek ilk defa görüyorum demişti o yüzden değil yardımcı annem kardeşim eşim kayinvalidem dahil 5 kişi bakamadık el kadar bebeğe neredeyse 5 ay sürmüştü gazı ama ikinci bebeğim daha rahattı gazı azdı sezeryan olduğum için mecburen bir hafta desteğe ihtiyaç duydum çünkü bir ameliyat geçiriyor insan dikiş ağrısı çok zor bir hafta sonra kendi işimi kendim yaptım bebegimede destek almadan baktım yani işin özü doğuma doğumun şekline ve bebegin durumuna göre değişiyor destek ihtiyacı

Benim doğumum zor oldu normal doğum yaptım ama eve gelince 1 gün sonra toparlandım bebekle sadece ben ilgilendim herşeyiyle gece gündüz emzirdim sürekli . Annem 19 gün kaldı yanımızda kv 7. Gün gitmişti zaten hiç bir iş yapmadı . Annem yanımdayken yemek vs ondaydı ben bebeğe baktım . Annem gidince aşırı boşluğa düştüm annemi istedim koltukta otursun hiç bir şey yapmasın ama yanımda olsun istedim

O zaman doğumdan 1 hafta, 10 gün sonra sorabilirsiniz taze anneye. Bana ihtiyacın var mı, ne kadar kalmamı istersin diye. Bunda çekinecek bir durum yok. Tabi sizin ne kadar süreniz var o da önemli. Sonuçta sizin de vardır belli meşguliyetleriniz. Görümce olduğunuzu düşündüm ben :) Süre bilgisi sormanız cok zarif geldi bana. Eminim cok güzel destek olacaksınızdır.

1 Aylık bebegim kucağımda uyurken yazıyorum. Sezaryen oldum. Spinal anestezi olduğu icin doğumdan sonra 1 hafta çok ciddi bas ağrısı çektim. Dikiş acım umrumda bile olmadı baş ağrısından. Annem kayinvalidem ve yakın bir arkadaşım dönüşümlü bana yardımcı olmak için kaldılar sağ olsunlar. (Kayinvalideme genelde ben hizmet ettim) ben nedendir bilmiyorum tek başıma yetişemiyorum su an bebek, yemek, temizlik ev düzeni vs. Ben beceriksiz de olabilirim bilmiyorum. Dogru duzgun yemek bile yiyemiyorum acikcasi. Surekli memeler açıkta, uykusuz bi tuhaf gezip duruyorum. Eger yardımcı olacak birileri varsa bu fırsatı kaçırmayın. Ama gerçekten yardımcı olacak birileri, yemek hazırlasa, cocugunla ilgilenme şekline karışmadan sana da ruhsal destek olsa bile yeter. Bu dönemde anneme bile kirginligim kizginligim var.. belki de ben çok duygusalimdir, tecrubelerimi yazmak istedim. Ben de dolmuşum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…