- 15 Eylül 2018
- 3.116
- 3.990
- 133
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Gerçekten bende buna benzer yasadm normal doğum yapmama rağmen epidural tutmadı bir daha bir daha. Doğum sonrası kotu oldm. Tam ben duzeldm çocuk sarılık oldu mastit oldm meme redi vs zor günlerdi sezeryan olan arkadasm benden iyiydiDogumla ilgili. Normal dogum ile hastaneye yattim 5 doz epidural anestezi verildi, acilmam olmayinca sezaryene aldilar. Sezaryen icin yine lokal anestezi verdilwr uyusmadim. En son genel anestezi ile sezaryen oldum. Aldigim anesteziyi vucumdan atmam 1 ay suruyormus, gercekten cok uykusuzdum. Yemek bile yemezdim, karnimdan sesler gelmesine ragmen uyumaya giderdim. Ustune Meme reddi, mastit derken ilk 1 ay gerçekten cok zordu.
Ancak sezaryen olup eve gelip temizlik yapan bile varmış.
Ben sormadım, kendi gel dedi. Ben de ne gibi bir yardım, nelere ihtiyacı olur diye size sordum.O zaman doğumdan 1 hafta, 10 gün sonra sorabilirsiniz taze anneye. Bana ihtiyacın var mı, ne kadar kalmamı istersin diye. Bunda çekinecek bir durum yok. Tabi sizin ne kadar süreniz var o da önemli. Sonuçta sizin de vardır belli meşguliyetleriniz. Görümce olduğunuzu düşündüm ben :) Süre bilgisi sormanız cok zarif geldi bana. Eminim cok güzel destek olacaksınızdır.
Bencede hiç kolay degl yeni bir yaşama alışmak kafası rahat olanlar için bir tık kolay olablr bende yetişemedim yemeğe temizlige normaldede düzenli biriyimdir yemek konusunda da 11 de kahvatli yapıp birde akşam yemeği yiyenlerden deglm 52 kilo olmama rağmen sabah öğle akşam yemeğini yerim. Ama yemek yemeğe bile vaktim olmuyordu uykusuzluk vs zor ama geciyor1 Aylık bebegim kucağımda uyurken yazıyorum. Sezaryen oldum. Spinal anestezi olduğu icin doğumdan sonra 1 hafta çok ciddi bas ağrısı çektim. Dikiş acım umrumda bile olmadı baş ağrısından. Annem kayinvalidem ve yakın bir arkadaşım dönüşümlü bana yardımcı olmak için kaldılar sağ olsunlar. (Kayinvalideme genelde ben hizmet ettim) ben nedendir bilmiyorum tek başıma yetişemiyorum su an bebek, yemek, temizlik ev düzeni vs. Ben beceriksiz de olabilirim bilmiyorum. Dogru duzgun yemek bile yiyemiyorum acikcasi. Surekli memeler açıkta, uykusuz bi tuhaf gezip duruyorum. Eger yardımcı olacak birileri varsa bu fırsatı kaçırmayın. Ama gerçekten yardımcı olacak birileri, yemek hazırlasa, cocugunla ilgilenme şekline karışmadan sana da ruhsal destek olsa bile yeter. Bu dönemde anneme bile kirginligim kizginligim var.. belki de ben çok duygusalimdir, tecrubelerimi yazmak istedim. Ben de dolmuşum.
9. Aydan selamlar1 Aylık bebegim kucağımda uyurken yazıyorum. Sezaryen oldum. Spinal anestezi olduğu icin doğumdan sonra 1 hafta çok ciddi bas ağrısı çektim. Dikiş acım umrumda bile olmadı baş ağrısından. Annem kayinvalidem ve yakın bir arkadaşım dönüşümlü bana yardımcı olmak için kaldılar sağ olsunlar. (Kayinvalideme genelde ben hizmet ettim) ben nedendir bilmiyorum tek başıma yetişemiyorum su an bebek, yemek, temizlik ev düzeni vs. Ben beceriksiz de olabilirim bilmiyorum. Dogru duzgun yemek bile yiyemiyorum acikcasi. Surekli memeler açıkta, uykusuz bi tuhaf gezip duruyorum. Eger yardımcı olacak birileri varsa bu fırsatı kaçırmayın. Ama gerçekten yardımcı olacak birileri, yemek hazırlasa, cocugunla ilgilenme şekline karışmadan sana da ruhsal destek olsa bile yeter. Bu dönemde anneme bile kirginligim kizginligim var.. belki de ben çok duygusalimdir, tecrubelerimi yazmak istedim. Ben de dolmuşum.
Herkes bir olmaz ama ben tek başıma ikiz kızlarima baktım.Kimseden yardım istemedim hatta kibarca işine bak dedimAnnenin ilk 2 ay bir yardımcıya ihtiyacı olur mu?
Sizin çocuğunuz var mı? Taze anneye sorun. Ne yapmamı istersin deyin. Yemek pişirin, çay demleyin, bulaşık makinesi boşaltın, kuruyan çamaşırları katlayın, kek yapın…Ben sormadım, kendi gel dedi. Ben de ne gibi bir yardım, nelere ihtiyacı olur diye size sordum.
Simdiki aklim olsa normal dogurcam diye tutturmazdim. 8 saat dayanabildim suni sanciya. Sezaryen olur gecerdim. Maceraya gerek yokmus hic. Ha bide sarilik var. Allahtan onu olmadim sınır degerdeydi diye sagip sagip kasikla sut iciriyoduk cocuga. Ne günlerdiGerçekten bende buna benzer yasadm normal doğum yapmama rağmen epidural tutmadı bir daha bir daha. Doğum sonrası kotu oldm. Tam ben duzeldm çocuk sarılık oldu mastit oldm meme redi vs zor günlerdi sezeryan olan arkadasm benden iyiydi
Bazen, artık asla evde biri olmadan dusa giremeyecegimi dusunuyorum. Asla yemek yapıp yiyemem gibi.. geçecek değil mi.. anneme gelince, yanımda geldi kaldı ben onda kaldım ama annem temizlik ve düzen takıntılı bir insan. Kendimi sürekli rahatsız hissettim onun düzenini bozduğum için. Cidden kırgınım ya detaylar var da yazıp tekrar kendimi de üzmek istemiyorum. Oğlum asla uyumak istemiyor, daha doğrusu kucagim dışında bir yerde uyumak istemiyor. Surekli kucağımda. Onu cok seviyorum ama çok yoruldum.. umarım gecer bu günler..9. Aydan selamlaranneme ben de o kadar kirginim ki çok az destek oldu ve başka kimsemiz de yok yalniz kaldim. Bebegim cok zordu, ben cok zorlandim ve hala zorlanıyorum. 6. aydan sonra gunduz aglamalari azaldi oyuncaklardan anlar oldu. Yenidogan doneminde kolikti krizi tuttumu sadece çarsafta sallayinca sakinleşiyordu eşim işe gidince çarşafin ucundan tutacak biri olmadigi icin sallayamiyordum çingen beşiği aldim fayda etmedi. Kaç kez 12 saat susmadan uyumadan agladigini biliyorum çok yipratici o süreç. o zor zamanlarimda yapayalniz kaldigimda anneme hergun daha cok kizdim ve kirildim. Artik cok sukur daha rahatim. Emekleyene kadar odadan çıkmama izin vermiyordu emekledikten sonra peşimden gelebilecegini keşfettiği icin ben odadan cikinca bagirmiyor en azindan wc gidiyorum suyumu vs alabiliyorum her bebegin adaptasyon sureci farkli. Bizim oğlanin biraz fazla uzun surdu (geceleri gaz sorunu azalsa da hala çözülmedi). Sizin bu kadar uzun surmez insallah. Rahat ettiginiz zaman kendinizde bambaşka bir güç göreceksiniz. Ben yine de anneme artik eskisi gibi olacagimi düşünmüyorum. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazi unutmaz saglikla büyütün
Beni anlatmissiniz resmen1 Aylık bebegim kucağımda uyurken yazıyorum. Sezaryen oldum. Spinal anestezi olduğu icin doğumdan sonra 1 hafta çok ciddi bas ağrısı çektim. Dikiş acım umrumda bile olmadı baş ağrısından. Annem kayinvalidem ve yakın bir arkadaşım dönüşümlü bana yardımcı olmak için kaldılar sağ olsunlar. (Kayinvalideme genelde ben hizmet ettim) ben nedendir bilmiyorum tek başıma yetişemiyorum su an bebek, yemek, temizlik ev düzeni vs. Ben beceriksiz de olabilirim bilmiyorum. Dogru duzgun yemek bile yiyemiyorum acikcasi. Surekli memeler açıkta, uykusuz bi tuhaf gezip duruyorum. Eger yardımcı olacak birileri varsa bu fırsatı kaçırmayın. Ama gerçekten yardımcı olacak birileri, yemek hazırlasa, cocugunla ilgilenme şekline karışmadan sana da ruhsal destek olsa bile yeter. Bu dönemde anneme bile kirginligim kizginligim var.. belki de ben çok duygusalimdir, tecrubelerimi yazmak istedim. Ben de dolmuşum.
3. Aydan bildiriyorum gecicek arkadaşım. Sonrası aydınlık ferahlık:)))Beni anlatmissiniz resmen
Kendi kendine, bebeğine, evine yetmeyi öğreniyorsun. Kizginliklar ve kirginliklar hep içinde bi yerde kalıyor tabi ama alisiyosun:)Beni anlatmissiniz resmen
Hic gecmicek gibi duvarlara kafami vurasim geliyo inankiKendi kendine, bebeğine, evine yetmeyi öğreniyorsun. Kizginliklar ve kirginliklar hep içinde bi yerde kalıyor tabi ama alisiyosun:)
Seni coook Cook iyi anlıyorum gerçekten. Tuvalete gitmem gerek diye kaçıp dakikalarca ağlardım. Nasıl bakicam nasıl olucak hayatım bitti diye. Ve plansız bir gebelikti benimkisi. Ama simdi diyorum ki keşke o ilk günlere dönsek de tadını çıkararak yasayabilsem ilk günlerini. O ilk günler psikoloji cok farklı ya. Bunun gecicek olduğunu bil. Bana da herkes geçiyor geçecek derdi icimden küfür ederdim :) simdi onsuz günlerim aklima bile gelmiyor. Tabiki eskisi gibi bi hayatın olmuyor ama eskisinden daha güzel oluyor. O psikolojiyi dibine kadar yaşamış biri olarak sözlerime güven :) sabır ve cok zor olsa da tadını çıkarmaya çalış. Ne kadarlık su an 1 aylik miHic gecmicek gibi duvarlara kafami vurasim geliyo inanki
4gun sonra 3.aylik olcak ama huysuzluk gaz sancıları uykusuzluk hc azalmadi cok seviyorim sevgisi tarifsiz ama bir o kadar sabir istiyo cok zorlanıyoruzSeni coook Cook iyi anlıyorum gerçekten. Tuvalete gitmem gerek diye kaçıp dakikalarca ağlardım. Nasıl bakicam nasıl olucak hayatım bitti diye. Ve plansız bir gebelikti benimkisi. Ama simdi diyorum ki keşke o ilk günlere dönsek de tadını çıkararak yasayabilsem ilk günlerini. O ilk günler psikoloji cok farklı ya. Bunun gecicek olduğunu bil. Bana da herkes geçiyor geçecek derdi icimden küfür ederdim :) simdi onsuz günlerim aklima bile gelmiyor. Tabiki eskisi gibi bi hayatın olmuyor ama eskisinden daha güzel oluyor. O psikolojiyi dibine kadar yaşamış biri olarak sözlerime güven :) sabır ve cok zor olsa da tadını çıkarmaya çalış. Ne kadarlık su an 1 aylik mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?