Yeni doğan bebek bakımı zor mu?

Gerçekten bende buna benzer yasadm normal doğum yapmama rağmen epidural tutmadı bir daha bir daha. Doğum sonrası kotu oldm. Tam ben duzeldm çocuk sarılık oldu mastit oldm meme redi vs zor günlerdi sezeryan olan arkadasm benden iyiydi

15-20 gün biri vardı yanımda sonrası tek baktım ikizlerime kişiden kişiye değişir bu durum. Genelleme yapmak yanlış olur

Ben sormadım, kendi gel dedi. Ben de ne gibi bir yardım, nelere ihtiyacı olur diye size sordum.

Bencede hiç kolay degl yeni bir yaşama alışmak kafası rahat olanlar için bir tık kolay olablr bende yetişemedim yemeğe temizlige normaldede düzenli biriyimdir yemek konusunda da 11 de kahvatli yapıp birde akşam yemeği yiyenlerden deglm 52 kilo olmama rağmen sabah öğle akşam yemeğini yerim. Ama yemek yemeğe bile vaktim olmuyordu uykusuzluk vs zor ama geciyor

9. Aydan selamlar anneme ben de o kadar kirginim ki çok az destek oldu ve başka kimsemiz de yok yalniz kaldim. Bebegim cok zordu, ben cok zorlandim ve hala zorlanıyorum. 6. aydan sonra gunduz aglamalari azaldi oyuncaklardan anlar oldu. Yenidogan doneminde kolikti krizi tuttumu sadece çarsafta sallayinca sakinleşiyordu eşim işe gidince çarşafin ucundan tutacak biri olmadigi icin sallayamiyordum çingen beşiği aldim fayda etmedi. Kaç kez 12 saat susmadan uyumadan agladigini biliyorum çok yipratici o süreç. o zor zamanlarimda yapayalniz kaldigimda anneme hergun daha cok kizdim ve kirildim. Artik cok sukur daha rahatim. Emekleyene kadar odadan çıkmama izin vermiyordu emekledikten sonra peşimden gelebilecegini keşfettiği icin ben odadan cikinca bagirmiyor en azindan wc gidiyorum suyumu vs alabiliyorum her bebegin adaptasyon sureci farkli. Bizim oğlanin biraz fazla uzun surdu (geceleri gaz sorunu azalsa da hala çözülmedi). Sizin bu kadar uzun surmez insallah. Rahat ettiginiz zaman kendinizde bambaşka bir güç göreceksiniz. Ben yine de anneme artik eskisi gibi olacagimi düşünmüyorum. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazi unutmaz saglikla büyütün

Annenin ilk 2 ay bir yardımcıya ihtiyacı olur mu?
Herkes bir olmaz ama ben tek başıma ikiz kızlarima baktım.Kimseden yardım istemedim hatta kibarca işine bak dedim Hiç korkma bebek senin düzeni sen koyacaksın.Zorlanir mıyım dersen evet ama üstesinden gelirsin başka çaren yok zaten.Saglikla büyüsün

Ben sormadım, kendi gel dedi. Ben de ne gibi bir yardım, nelere ihtiyacı olur diye size sordum.
Sizin çocuğunuz var mı? Taze anneye sorun. Ne yapmamı istersin deyin. Yemek pişirin, çay demleyin, bulaşık makinesi boşaltın, kuruyan çamaşırları katlayın, kek yapın…

Bende on gün annem ve kayınvalidem sonra ki on gün daha kayınvalidem kaldı . Eğer sezeryansa bence en az onbeş gün biri kalmalı tercihen sakin olan trip atmayacak tek bir anneyi seçin

Simdiki aklim olsa normal dogurcam diye tutturmazdim. 8 saat dayanabildim suni sanciya. Sezaryen olur gecerdim. Maceraya gerek yokmus hic. Ha bide sarilik var. Allahtan onu olmadim sınır degerdeydi diye sagip sagip kasikla sut iciriyoduk cocuga. Ne günlerdi

Benim annem 50 gun kaldi yaklasik. Uyumayan bir bebekti benim bebegim. Sabahlardik zor dayanirdik. Eger ictenlikle yardim edecek biri varsa bence kabullenmekte fayda var. Buna nazlanmak diyenler olmus hayret ettim. Hic de nazlanmadim, bebegime 2 aydan sonra hep tek basima baktim. Bu hic de kolay bir psikoloji degil ayrica. Esim de cok calistigi icin neredeyse hic yardimci olmadi. Simdiki aklim olsa her gun gelip gidecek bir yardimci bulurdum, en azindan arkamizi toplarsi, bi yemek koyardi onume. O kadar kucuk bebegi bir yabanciya guvenmem zaten

Herhangi bir komplikasyon olmayan sağlıklı bir doğum olduğunu farzederek yazıyorum. Özellikle ilk doğumsa insan bebekli hayata adapte olana kadar zaten en az 1-2 ay geçiyor. Bebek bakımından ziyade annenin kişisel bakımı ve ihtiyaçları daha çok aksıyor bence. Yeni anneye en iyi gelecek yardım, sen git bir duş al tuvalet ihtiyacını gider ben bebekle ilgilenirim demek. Kek, börek, poğaça, çorba, hoşaf türü yiyecekler hazırlayıp bırakmak. Haftada bir eve süpürge tutup çamaşır bulaşık işlerine yardım etmek hayat kurtarır bence. Psikolojik olarak yıpratmamak ve destek olmak da çok önemli tabii

1 Aylık bebegim kucağımda uyurken yazıyorum. Sezaryen oldum. Spinal anestezi olduğu icin doğumdan sonra 1 hafta çok ciddi bas ağrısı çektim. Dikiş acım umrumda bile olmadı baş ağrısından. Annem kayinvalidem ve yakın bir arkadaşım dönüşümlü bana yardımcı olmak için kaldılar sağ olsunlar. (Kayinvalideme genelde ben hizmet ettim) ben nedendir bilmiyorum tek başıma yetişemiyorum su an bebek, yemek, temizlik ev düzeni vs. Ben beceriksiz de olabilirim bilmiyorum. Dogru duzgun yemek bil yiyemiyorum acikcasi. Surekli memeler açıkta, uykusuz bi tuhaf gezip duruyorum. Eger yardımcı olacak birileri varsa bu fırsatı kaçırmayın. Ama gerçekten yardımcı olacak birileri, yemek hazırlasa, cocugunla ilgilenme şekline karışmadan sana da ruhsal destek olsa bile yeter. Bu dönemde anneme bile kirginligim kizginligim var.. belki de ben çok duygusalimdir, tecrubelerimi yazmak istedim. Ben de dolmuşum.
Bazen, artık asla evde biri olmadan dusa giremeyecegimi dusunuyorum. Asla yemek yapıp yiyemem gibi.. geçecek değil mi.. anneme gelince, yanımda geldi kaldı ben onda kaldım ama annem temizlik ve düzen takıntılı bir insan. Kendimi sürekli rahatsız hissettim onun düzenini bozduğum için. Cidden kırgınım ya detaylar var da yazıp tekrar kendimi de üzmek istemiyorum. Oğlum asla uyumak istemiyor, daha doğrusu kucagim dışında bir yerde uyumak istemiyor. Surekli kucağımda. Onu cok seviyorum ama çok yoruldum.. umarım gecer bu günler..

Bu çok spesifik bir konu. Ben gebelik zehirlenmesi yaşadım. Son 2 ay tansiyon ve preeklampsi sebebi ile çok kötü geçti. Bebeğin suyu alt sınırda seyrediyordu, 3 günde kontrole gidiyordum gelişimi devam ediyor mu yoksa durdu mu diye. Üstelik hamileliğe bağlı hipoglisemi de gelişmişti. 3 saat birşey atıştırmasam bir yerde yığılıp kalıyordum. Kan şekerimin 34 olduğunu hatırlıyorum doktor komaya girmemen mucize demişti. Çok sıkıntılı ve zordu. Doğuma 17 14 tansiyonla girdim, tansiyonum yüksek diye anesteziyi bile korka korka uyguladılar herşey yarım saate bitmişti. Kızım bir doğdu 2 kilo. Aşırı zayıf civciv gibi kimse eline alamıyor. Öncesindeki psikolojik yıpranma acil sezeryan derken o süreç benim için çok kötüydü. Şimdi baktığımda aslında yenidoğana tek bakılır diyorum ama annem benimle 1 ay kaldı kız kardeşim 3 ay kaldı. Allah razı olsun, onlar olmasa ne yaparmışım bilmiyorum.

Beni anlatmissiniz resmen

Hic gecmicek gibi duvarlara kafami vurasim geliyo inanki
Seni coook Cook iyi anlıyorum gerçekten. Tuvalete gitmem gerek diye kaçıp dakikalarca ağlardım. Nasıl bakicam nasıl olucak hayatım bitti diye. Ve plansız bir gebelikti benimkisi. Ama simdi diyorum ki keşke o ilk günlere dönsek de tadını çıkararak yasayabilsem ilk günlerini. O ilk günler psikoloji cok farklı ya. Bunun gecicek olduğunu bil. Bana da herkes geçiyor geçecek derdi icimden küfür ederdim :) simdi onsuz günlerim aklima bile gelmiyor. Tabiki eskisi gibi bi hayatın olmuyor ama eskisinden daha güzel oluyor. O psikolojiyi dibine kadar yaşamış biri olarak sözlerime güven :) sabır ve cok zor olsa da tadını çıkarmaya çalış. Ne kadarlık su an 1 aylik mi

4gun sonra 3.aylik olcak ama huysuzluk gaz sancıları uykusuzluk hc azalmadi cok seviyorim sevgisi tarifsiz ama bir o kadar sabir istiyo cok zorlanıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…