• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğan çiş ve kaka sorunu

aslan06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2014
333
166
103
bebeğim doğalı iki gün oldu sezaryen le dunyaya geldi bugun taburcu olduk ilk çiş ve kakasını yaptı fakat dun sabah son kakasını yaptı ve dün gece son çişini yaptı bu saat oldu yapmadı başka. Vajınasından akıntı geliyor jel şeklinde. Basına gelen oldumu hiç kızlar?

Doyduğuna emin misiniz? Çiş ve kaka yapmıyor olması yeterli beslenmediğini gösteriyor büyük ihtimalle.

Sütünüz geldi mi? Sadece kolostrum varken benim oğlum da baya az yapıyordu, şimdi maşallahı var. :)

Kızlar sütüm olmadığı için bebeğim çiş ve kaka yapmıyormuş. Ben olduğunu sanıp ( sıktığımda ucunda damlaları görüyordum) emziriyordum devamlı. Dr mama takviyesi verdi bebeğe banada süt arttırıcı takviye gıdalar ve caylar verdı. Değerleri cok yüksekti bebeğimin hastaneye yatış yapılcaktı orada besleyeceklerdi bebeği cok şükür hastanede verilen ilk mama sonrası hemen altını ıslattı ve artık göğüslerimden akarcasına sütüm geliyor:)

Kızlar sütüm olmadığı için bebeğim çiş ve kaka yapmıyormuş. Ben olduğunu sanıp ( sıktığımda ucunda damlaları görüyordum) emziriyordum devamlı. Dr mama takviyesi verdi bebeğe banada süt arttırıcı takviye gıdalar ve caylar verdı. Değerleri cok yüksekti bebeğimin hastaneye yatış yapılcaktı orada besleyeceklerdi bebeği cok şükür hastanede verilen ilk mama sonrası hemen altını ıslattı ve artık göğüslerimden akarcasına sütüm geliyor:)
Çok geçmiş olsun canım. Sana süt arttırıcı ne önerdi?? Yengem benden 15 gün önce Doğum yaptı sütü hiç Yok yeğenim hastanede yattı bir gün meğer susuz kalmış anlamamış yengem. Bezinde pembelik vardı koşa koşa acile gittik

Emziren anne içeceği diye birsey verdi günde 2 şişe hümana cayı ve galaktago diye damla cay su süt meyve suyu içine 15 damla damlatıyorum 2 bardak günde. Faydalarını cok gördüm

Çok geçmiş olsun canım. Sana süt arttırıcı ne önerdi?? Yengem benden 15 gün önce Doğum yaptı sütü hiç Yok yeğenim hastanede yattı bir gün meğer susuz kalmış anlamamış yengem. Bezinde pembelik vardı koşa koşa acile gittik
Bizimde hastaneye yatacaktı kan değeri 150 cıksaydı bizimki 149.6 cıktı mama takviyesi alınca ertesi gün toparlarladı değeri düştü biraz yatırmadılar

Emziren anne içeceği diye birsey verdi günde 2 şişe hümana cayı ve galaktago diye damla cay su süt meyve suyu içine 15 damla damlatıyorum 2 bardak günde. Faydalarını cok gördüm
Emziren anne içeceği humana mı? Damla eczaneden mi alınıyor ay bizim bebiş çok fena oldu ağla ağla perişandı yavrum

insallah bol bol bez cikartir.devamli icmek gerekiyor mu acaba milkplusi yoksa artis saglaninca birakiliyor mu ? doktor bisey soylemis miydi?

insallah bol bol bez cikartir.devamli icmek gerekiyor mu acaba milkplusi yoksa artis saglaninca birakiliyor mu ? doktor bisey soylemis miydi?
Sütüm yeteri miktarda gelince bıraktım ben. Dr bukonuda bişey demedi çayı ve damlayı düzenli kullanıyorum ama

Hanımlar benim de bebeğim yeterli beslenemediği ve enfeksiyon dan dolayı küvezde kalmıştı. Çıktı şimdi ama ben biraz telaşlıyım sütüm yetiyor mu yetmiyor mu bazen az emiyo bazen fazla. Doktor on gün sonra gel dedi kontrole ama ben sabredemiyorum çok merak ediyorum kilosu artıyor mu doyuyor mu. Çişini kakasını yapıyor doymasa yapar mı

Hanımlar benim de bebeğim yeterli beslenemediği ve enfeksiyon dan dolayı küvezde kalmıştı. Çıktı şimdi ama ben biraz telaşlıyım sütüm yetiyor mu yetmiyor mu bazen az emiyo bazen fazla. Doktor on gün sonra gel dedi kontrole ama ben sabredemiyorum çok merak ediyorum kilosu artıyor mu doyuyor mu. Çişini kakasını yapıyor doymasa yapar mı
Çiş kaka yapıyorsa doyuyordur mutşaka telaş yapma. Sen iyi beslen bebişe bol süt olsun. Geçmiş olsun

Emerken yutkunmasını takip et.rizeliminde dediği gibi çiş kaka yapıyorsa doyuyordur emerken hemen uyuyorsa uyandır çorabını cıkarmak pijemasını cıkarmak uyandırmaya yardımcı oluyor. Biz suan 28 günlüğüz 4.290 kilo doğum kilosu 3.300 du ama beslenemediğinden 2bucuk cıvarına düşmüştü baskül varsa tepsi koyup ustüne bebeği tarta bilirsin tepsının agırlığını düşersin sonra yada bebek narketlerde bebekler için tartı var onuda tercıh edebilirsin. Tavsıyem evham yapma sütün azalmasın

Emerken yutkunmasını takip et.rizeliminde dediği gibi çiş kaka yapıyorsa doyuyordur emerken hemen uyuyorsa uyandır çorabını cıkarmak pijemasını cıkarmak uyandırmaya yardımcı oluyor. Biz suan 28 günlüğüz 4.290 kilo doğum kilosu 3.300 du ama beslenemediğinden 2bucuk cıvarına düşmüştü baskül varsa tepsi koyup ustüne bebeği tarta bilirsin tepsının agırlığını düşersin sonra yada bebek narketlerde bebekler için tartı var onuda tercıh edebilirsin. Tavsıyem evham yapma sütün azalmasın

Geçen gün dediğinizi denedim tartışın üzerine tepsi koyup kilosunu ölçüm ama eşim güldü olur mu öyle ölçüm dedi. En iyisi tartı almak sanırım hem için rahat eder. Teşekkürler cevap için

Geçmiş olsun öncelikle. Bebeğinizin iyi olmasına sevindim.
aklınızda bulunsun diye yazıyorum, bende süt arttırıcı olarak şunları kullandım sıklıkla ve çok işe yaradı.
Vita Mom - hem enerji veriyor hem de süt arttırıyor
Hipp Emziren Anneler için Still Tea
Promalt - Alkolsüz Malt İçeceği (bu çok süt yapıyor ama adedi 5 tl biraz pahalı)

Geçen gün dediğinizi denedim tartışın üzerine tepsi koyup kilosunu ölçüm ama eşim güldü olur mu öyle ölçüm dedi. En iyisi tartı almak sanırım hem için rahat eder. Teşekkürler cevap için

Evde kilosunu ölçerken önce siz tartıya çıkın kilonuza bakın. Atıyorum 60 kg'mı çıktı.
Sonra bebeğinizi alın kucağınıza ve onunla beraber çıkın atıyorum 67'mi çıktı.
Aradaki fark 7 kg, bebeğinizin net kilosudur.

Bebekler fazla hareketlenmeye başladıklarında ve özellikle bebek tartısına sığmadıklarında (doktor randevularında) doktorlar da bu yöntem ile kilosuna bakıyorlar. ;)

Eğer emzirdiğiniz halde bebek huzursuz ise, uykuya dalamıyorsa, sürekli uyanıp ağlıyorsa (misal doymuş bir bebek minimum yarım saat kesintisiz uyumalı - bu 2 -3 saate de çıkabilir, bazı bebekler kısa kısa kestirir, benimkisi bazen yarım saat uyur bazen 1 saat, bazen de 2 saat - tabii gündüz uykusundan bahsediyorum)
Geceleri sürekli uyanıyorsa uykusundan, kesintisiz 3-4 saat uyku uyumuyorsa, endişe edebilirsiniz.
Ama bu bulgular yoksa, bebeğiniz doyuyor demektir.

Altı temiz, karnı tok bebek gece uykusunda kesintisiz minimum 2 saat uyur. Aklınızda olsun. ;)

Back
X