Yeni Doğmuş Bebeğinizin Ilk Kiyafetlerini Yıkarmısınız?

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
Merhaba bayanlar,

Doğum için 1 ayım kaldı ve bebeğim için aldığım giysileri yıkamam gerektiğini okumu$tum etrafımda bir çok insan bunu yapmıyor ama ben yapmak istedim hatta yıkarken bile 'acaba mağazadan aldığım gibi durcaklarmı' diye tereddütle attım makinaya.

20° dereceye ayarladım dü$ük bir programda yıkadım. Anti-alerjik bir deterjanla bebeklere uygun olan.

$imdi kurutma makınasına da atmadım oturma odasında kalorifer yakınında kurutmaya çalı$ıyorum. Içlerinden birtanesi yanlara doğru uzamı$ ona üzüldüm diğerlerinde bir$ey yok.

Sormak ve bilmek istediğim.
Iyi bir$ey mi yaptım? Aranızda bunu yapanlar varmı? Ve herzaman için mi yapmak lazım? Kendi kiyafetlerinizi de mağazadan aldıktan sonra yıkarmısınız? Kuruduktan sonra ütülesemmi?

$imdilik doğum sonrası hastanede ortalama 5 gün kalcağım için (yurtdı$ında ya$ıyorum) günlük giydirebilceğim elbiselerini yıkadım. Dolabında yıkamadıklarımda var.

Ne diyorsunuz?

bence çok iyi yapmışsınız.
olması gereken de bu.
üzerinde kimyasallar kalmış olabilir.
yada mağazalara gelene kadar ne ortamlardan geçiyor bilemeyiz..
ben de yıkamayı düşünüyorum.matik sabun tozu alıp yıkayıp,sonrada ütüleyeceğim..

Kesinlikle yıkamalısın zaten. Senden önce kim bilir kaç kişi o kıyafetlere dokundu, belki yere düştü o pis halleriyle sakın bebeğine giydirme yıkadıktan sonra mutlaka ütüle öyle sakla.

Bebeğin kullanacağı herşeyi yıkaman lazım canım çünkü tozlu ortamlardan geçip sana geldiler, ayrıca kendine aldıklarınıda yıkamadan giymemek gerekiyor.

Ben oğlumun bütün kıyafetlerini,battaniyelerini uyku setini yani yıkanabilir ne varsa hepsini 30 derecede dalin sıvı sabun ile yıkadım mandal izi oluşmasın diye asmadan çamaşırlığın üzerine atarak kuruttum ve ütüleyip dolaplarına yerleştirmiştim mutlaka yıka ve ütüle yani hiç bişey olmaz..

tekstil ortamını bilen biri olarak mutlaka yıkamanı öneririm O kadar tozlu ortamlarda üretiliyorlar dikiliyorlar ki Ayrıca iç çamaşırlarını 60 derecenin üzerine attım ve diğerlerini de en az 40 dereceye atıyorum Arkadaşın dediği gibi yıkanabilir ne varsa yıkanmalı bence Ayrıca kuruduktan sonra da iyice ütülenmeli ki hem mikrop kalmasın hemde eski düzgün hallerine dönebilsin Bebeğin yeni doğmuş olacak savunmasız aşısız ve bağışıklığı zayıf Her şeyden fazlasıyla korunmalı diye düşünüyorum

Bende yıkıcam..Nerelere değiyo bilemeyiz..Yıkamak en iyisi..Bazıları yamulmuş ya o markadanda bir daha almazsın..

Hmm...
te$ekkürler arkada$lar, giysilerini ütüledim buarada resim bilem çekindim hahaha minik minik yav bir defa dokunuyorsun tamam. Ke$ke bizimkilerde öyle olsa git gel kaç defa üzerinden geçiyorsun olmuyor. ÜTÜ'yü sevmiyorum da ama bunu severek yaptim valla...

Sizlere de kolay gelsin kizlar.

Battaniye akil etmemi$tim evet onu da yapayim. Patik, çoraplar, havlu,... felan dimi? Onlarda yapilmali...

benim bebeğim 7 aylık ve ben hala a dan z ye herşeyini aklına gelecek herşeyini yıkayıp ütülüyorum. mutlaka hepsini yıkamalısın arkadaşım, çorab, tülbent, çarşaf, kılıf, oto koltuğu kılıfı, bebek arabası kılıfı. ütülenebiilenleri de ütülemelisin. hem tertemiz hem de düzenli oluyor. insan içi rahat giydiriyor bebeğine. şunu da ekliyim asla kendi kıyafetlerimi bile yıkamadan giymem. o teksttil kokusunu duymamalıyım. :)) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu

benim oğlum 1.5 yaşında hala yeni aldığım kıyafetlerini yıkar ütüler öyle giydiririm...aslında bütün kıyafetlerini hala ütülüyorum...mis gibi kokuyo ütülerken...

sana bayılıyorum beeeeeen

fotolarını cektım dedın ,simdi tek tek mesajlarına bakacagım biryerlere koydun mu koymadın mı dıye

baktım koymamışsııııın ,koysana buraya yada baska yere ..

ne güzellerdir şimdi ,küçüçük miniciiiiiik :)
:

Son düzenleme:
Merhaba cnm yıkayarak ıyı etmıssn.Benım bebegım de 12 gunluk oldu,doguma bır ay kala herseyını yıkayıp utulemıstık annemle.

Te$ekkürler kizlar,

amin kucagima almak için $afak sayiyorum artik elbiselerini ütülerken farkina vardim "evet eve bir 3cü ki$i geliyor" hanfendinin odasi, papi$leri, elbiseleri olcak amanda aman :) yesinler
Yatagini yikami$tim buarada örtüler felan, kiliflar, yastigi,...

Bana gelen tepkiler arasinda fazla bu kadar üzerine dü$memem lazimmi$ onlar zamaninda böyle $eyler yapmami$mi$.
Benim cevabimda: "o senin bebegin, bu benim bebegim" oluyor ve ekliyorum: "senin zamaninda her$ey normal olabilir ama bu devirde kimyasal yanli$lar oldugu sürece anne karnindan korumasizca dogan bir bebi$in cildi nasil tepki vercek onlari ya$atmadan koruma altina aliyorum... bir de sen dü$ün." diyorum. Ve siz forumda ki bayanlardan bahsediyorum hehe

Resime gelince :82:
Yok yaa ceptelefonu ile çekmi$tim üzerimde pijamalar ev hali ani olarak kalsin diye... eklencek cinsten degülkü ilerde bebi$imi eklerim

oğlum 3 yaşında hala giysilerini mağazadan alınca yıkar ütüler öyle giydiririm yerlere düşüyo bazen mağazalarda giysiler herkes dokunuyo kaç elden geçiyo sen en iyisini yapmışsın yıkanacak ne varsa yıka canım ben iç badileri çorapları tenine değecek olanları ykayıp ütüleyip kilitli poşetler varya onlarda muhafaza etmiştim doğuncaya kadar sağlıkla al bebeğini kucağana

Kendimize bile yeni bir şey aldığımızda direk kirli sepetine atılır, bebişinkini haliyle yıkarım.
Kimsenin ne dediğine bakmaman en isabetlisi. :92:

Ben haftaya 6,ayıma gireceğim inşallah.
Ve doğuma yakın yıkamayı ütülemeyi düşünüyorum.
Zaten bir kıyafet aldığım zaman bile hemen yıkayıp ütüleyip öyle giyiyorum.Düşünsenize aldığınız o kıyafeti o mağazada kimbilir kaç kişi giyiyor.
Ben huylanıyorum şahsen.
Bebek kıyafetlerinde aynı derece hassas br mevzu.Bebek mikrop kapar felan.
Kaç kişi elini sürüyor oralarda.
Kesinlikle yıkanmasından yanayım.

Ben de tekstil ortamını bilen biri olarak aldığım her giysiyi yıkarım. Yere düşmesi ve tozlu olması iyi kısmı o kadar söyleyeyim :96: En iyi markalar, en temiz görünenler de dahil yıkamadan giymeyin sakın.. Özellikle teninize değecek bir şeyi..

tekstil ve triko ortamını bilsen eminim bu soruyu sormazdın:)))))))))) kesinlikle yıkanmalı ve ütülenmeli.. yıkanabilecek olan herseyini yıkadım ben bebişimin.. aldığım herseyi ne kendim ne eşimede yıkamadan giydirmem:)

Yok hayir bilmiyorum tekstil ortami nasildir? :44:

Yalniz $u var arkada$lar, bir de $u tarzda yorumlar aliyorum etrafimdan:
"Üzerine fazla gitme bence bebek her türlü toza, bakteriye, vs... ali$mali ilerde çok sorun ya$arsin."

$imdiden bunlari dü$ünmek belki erken ama $öyle bir$ey de var kizlar ben her$eye alerjisi olan birisiyim. E$imde alerjik durumlar yok... Bebi$imin de bu yönden babasina çekmesini çok istiyorum örnegin alerjik durumumdan ötürü bazi yiyemedigim meyveler sebzeler felan var yani... ki, ben hamileyim yemeliyim. Bu vitamini ba$ka $eylerden aliyorum.

O yüzden de biraz sanki fazla titiz olmak sorun çikarabilirmi diye dü$ündüm sizlerle konu$mak istedim.:92:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…