Yeni Doğmuş Bebeğinizin Ilk Kiyafetlerini Yıkarmısınız?

evet bebek, toza ve mikroplara elbette alışmalı bünyesinin güçlü olabilmesi için ama bu tekstil tozu ve kimyasalları için geçerli değil :) bebek ürünlerinde yumuşatıcı kullanılmasının bile sakıncalı olduğunu düşünürsek yıkamak iyi bir önlemdir.

ben her şeyleri (çoraplar ve önlükler de dahil) elde yıkama programında granül sabunla yıkayıp çok sıcak ütüyle de ütüledim. hatta bir tanesinin tersini çevirmeye üşendiğim için baskısını mahvettim :))

bir de allerji ve hassaslık konusunda bebek odasına halı sermeyin toz olur; antibakteriyel ve antiallerjik yatak kullanın gibi öneriler okudum bazı sitelerde ama bence bunu yapmak çocuğu toz ve mikroplara karşı daha hassas hale getirecek. odasını düzenli olarak havalandırmak ve temizlemek yeter bence... eğer doğuştan bir allerjisi olursa zaten o zaman her türlü teçhizatı alırız.. ben de aşırı korumacı olup bebeğimin bağışıklık kazanmasını engellemek istemiyorum...

bence kesinlikle yıkamalısın,ben bebişimin kıyafetlerini özel bebek deterjanı ve yumuşatıcısı ile yıkadım,çünkü paketlerinde ve askıda ne kadar temiz görünselerde üretim aşamasında mutlaka kirli makına yada ortamlarda bulunmaktadırlar,ayrıca kurutma makınasında kurutma imkanın varsa o şekilde kurutun çünkü hem yumuşak mis gibi hemde sıcak havanın etkisi ile kalan mikroplarda ölüyor,ütüye bile gerek kalmıyor,şimdiden kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…