- Konu Sahibi aksamustugelen
-
Çok güzel konu. Hamileliğimi çok rahat geçirdiğimi söylediğimde son ayların zor olduğunu söylediler olmadı! Normal Doğum istiyorum dediğimde çok zor dediler olmadı! Çocuk doğduğunda çok zor geçecek dediler olmadı! Sakin bir bebeğim var çok şükür. 40ı çıksın gör dediler yine birşey olmadı! 2 aylıkken uçakla yalnız yolculuk yapacağım dedim yapamazsın perişan olursun dediler olmadı! 4 aylık oldu dişleri çıksın gör diyorlar, bebekken kolay birde yürümeye başlasın ozaman görürsün diyorlar, okul çağına gelsin bak neler çekeceksin diyorlar, büyüsün derdi daha artacak diyorlar. Diyorlar da diyorlar anam boşver. Ne uykusuz gecem oldu, ne lohusa depresyonum oldu. Hamileliğimden bugüne kadar Of dediğim gün olmadı. Diyeceğim o ki her bebek aynı olmuyor. Her bebek kendi kullanma klavuzu ile doğuyor :) sen beni örnek al enerji emen diğer kadınları değil :)Arkadaşlar merhaba,
Yeni doğum yapmış olan arkadaşlardan nacizane bir ricam var.. Hani bazen okuyoruz "kadının kadına yaptığı" diye.. Hamileliğimin şükür ki son zamanlarındayım.. Bu haftaları geçiren herkes çok zor olduğunu zaten biliyor.. Ama insanoğlu ne yazık ki nankör. Yeni doğum yapmış annelerden ricam yahut daha önce doğum yapmışlardan ricam artık bedenlerinizden çıkardığınız bebeklerinizden şikayet edip de hamileliğin son zamanlarında olanları korkutmayın.. Evet uykusuzluk olacak, evet sütüm yeter mi kaygıları taşıyacağım, evet ay sezeryan olursa süt gelmeyebilir.. Ay evet bebeğim sürekli beni uyandıracak.. Evet bana rahat yüzü olmayacak.. Ama olmasın ya ! Bu dünyada ne saçma şeyler için ne uykuları feda ettik? Lütfen hamişleri böyle kötü etkilemeyin.. İyi şeylerden bahsedin.. Bugün 2 aylık bebeğiyle bir türlü bence barışamayan bir kadınla beraberdim ve resmen göz korkutmaya çalışmak hani yapılan.. Neden? Bir kadın bir kadına neden bunu yapar ki? Ay kıymetini bil.. Ay bol bol uyu.. Elalemin trilyonluk rezidansları için sabahlara kadar çalışmış bir kadın olarak, bebeğim için tüm uykularım fedadır :) ay içim rahatladı :)
İnşallah canım.. Biz de normal istiyoruz ama kısmet, doktor bakacak artık.. Bebiş iri olduğu için sezeryan günü verebilir.. Kısmet hepsi ama mutlu gün yakın :) Geçen hafta muayene etti canım, yumuşama vardı :) Bakalım yarın ne olacak :)Güzel haberler duyarsın inşh. Bende hep sabahdan giderdim bu sefer öğlen çağırdı çatı muaynesi oldun mu
heh ay ne güzel yaa :) yaşasın pozitif Anneler Kulübü :) Ağzına yüreğine sağlık, Teşekkürler desteğin ve varlığın için.. Evet ben de böyle bir anniş olacağım oley :)Çok güzel konu. Hamileliğimi çok rahat geçirdiğimi söylediğimde son ayların zor olduğunu söylediler olmadı! Normal Doğum istiyorum dediğimde çok zor dediler olmadı! Çocuk doğduğunda çok zor geçecek dediler olmadı! Sakin bir bebeğim var çok şükür. 40ı çıksın gör dediler yine birşey olmadı! 2 aylıkken uçakla yalnız yolculuk yapacağım dedim yapamazsın perişan olursun dediler olmadı! 4 aylık oldu dişleri çıksın gör diyorlar, bebekken kolay birde yürümeye başlasın ozaman görürsün diyorlar, okul çağına gelsin bak neler çekeceksin diyorlar, büyüsün derdi daha artacak diyorlar. Diyorlar da diyorlar anam boşver. Ne uykusuz gecem oldu, ne lohusa depresyonum oldu. Hamileliğimden bugüne kadar Of dediğim gün olmadı. Diyeceğim o ki her bebek aynı olmuyor. Her bebek kendi kullanma klavuzu ile doğuyor :) sen beni örnek al enerji emen diğer kadınları değil :)
Hamileliğimi çok sakin ve yalnız geçirdim lohusalığımda öyleydi 2 aylık olana kadar sadece kocam ve annem vardı yanımda Doğumdan sonra .ben ona bağlıyorum çocuğun sakin olmasını. Sende hiç stres yapma vallaha çok güzel günler seni bekliyor :)heh ay ne güzel yaa :) yaşasın pozitif Anneler Kulübü :) Ağzına yüreğine sağlık, Teşekkürler desteğin ve varlığın için.. Evet ben de böyle bir anniş olacağım oley :)
İnşallah ya :) valla psikolojik savaşlar geçirdim rahat değildim çok ama şuan öyle bir cesaretim var ki anlatamam :) belki cahil cesareti derler ama sanki annelik geldi bana biHamileliğimi çok sakin ve yalnız geçirdim lohusalığımda öyleydi 2 aylık olana kadar sadece kocam ve annem vardı yanımda Doğumdan sonra .ben ona bağlıyorum çocuğun sakin olmasını. Sende hiç stres yapma vallaha çok güzel günler seni bekliyor :)
tamam canım sen de haberdar et :)Durumdan haberdar et. Mutlaka yaz canım
Aynennn öyleeeNe demek canım inan çok daralıyor insan.. Bizler birbirimize bu şekilde destek olmalıyız, doğurunca da bu günleri unutmadan hep güzel şeyler anlatmalıyız.. Kötü doğum hikayeleri.. Gaz kolik bebek vakaları.. Yani yetti canıma.. Yok inşallah sütün olur falan.. Yahu zaten telaşlıyız bırakın bir doğuralımZaten hepsini yaşicaz yaşayacaksak :)
doktorun söylemesine göre bebek iri olduğu içinmiş bu kadar ağrı olması.. hala da devam ediyor.. açılma da yokmuş canım 40 a kadar direkt belirti olmazsa ya doğumu başlatacağım ya da sezeryan dedi.. ama büyük olasılıkla 40 tan sonra sezeryan dedi göbeğin önde baya falan dedi..Ne yaptın ne dedi doktorun canım
sen ne yaptın gittin mi ?Ne yaptın ne dedi doktorun canım
Arkadaşlar merhaba,
Yeni doğum yapmış olan arkadaşlardan nacizane bir ricam var.. Hani bazen okuyoruz "kadının kadına yaptığı" diye.. Hamileliğimin şükür ki son zamanlarındayım.. Bu haftaları geçiren herkes çok zor olduğunu zaten biliyor.. Ama insanoğlu ne yazık ki nankör. Yeni doğum yapmış annelerden ricam yahut daha önce doğum yapmışlardan ricam artık bedenlerinizden çıkardığınız bebeklerinizden şikayet edip de hamileliğin son zamanlarında olanları korkutmayın.. Evet uykusuzluk olacak, evet sütüm yeter mi kaygıları taşıyacağım, evet ay sezeryan olursa süt gelmeyebilir.. Ay evet bebeğim sürekli beni uyandıracak.. Evet bana rahat yüzü olmayacak.. Ama olmasın ya ! Bu dünyada ne saçma şeyler için ne uykuları feda ettik? Lütfen hamişleri böyle kötü etkilemeyin.. İyi şeylerden bahsedin.. Bugün 2 aylık bebeğiyle bir türlü bence barışamayan bir kadınla beraberdim ve resmen göz korkutmaya çalışmak hani yapılan.. Neden? Bir kadın bir kadına neden bunu yapar ki? Ay kıymetini bil.. Ay bol bol uyu.. Elalemin trilyonluk rezidansları için sabahlara kadar çalışmış bir kadın olarak, bebeğim için tüm uykularım fedadır :) ay içim rahatladı :)
evet canım ben de tekrar yazdığımı kendime hatırlatmak istedim.. inan insanoğlu nankör ya.. çok ağrım oluyor diye söylenip duruyorum.. yazdıklarımı hatırlamak da bana iyi geldi :) o yüzden güncelde kalsın istedim :)Agzina saglikk valla super yazmissin canim. Eski hayatimizi yasayamayacagimizi bizde biliyoruz. Ama dunyanin en guzel duygusunu tadicaz buna eminim. Neden insanlar hep olumsuz yonlerinden bahsederki. Tamam uykusuz kalicaz ama bunun cok tatli bir nedeni olacak :) belki eskisi gibi gezemicez rahat alisverisler yapamicaz ama kotu bir nedenden dolayi yapamiyorda olabilirdik. Henuz o duyguyu tatmadim ama eminimki dunyanin en değerli varlığına sahip olucaz
Arkadaşlar merhaba,
bence de bebekten bebeğe hamilelik bile fark ediyordur... dediğin gibi çocuk farklı, karakteri farklı.. çok haklısın.. ya bir şeyler ters gidebilir ama ifadeleri yumuşatmak gerekiyor.. ben mesela şu son zamanda rahatlamış bir anne adayıyım.. sürekli depresyon sürekli korkularla savaştım.. endişelerle geçti gitti.. bir de sürekli ay sezeryan ay normal doğum.. mesela suni sancı.. yani bunlar kötü olabilir evet.. evet acılı olabilir.. kimseden polyanna olmasını da asla istemiyorum.. ama ifadeleri yumuşatmak insana iyi geliyor..Hay ağzına sağlık canım.. İnsanları anlamak kadar imkansız bir şey yok sanırım.. Benim 2.doğumum ama ona rağmen korkmuyorum. Yaşayacaklarımı biliyorum hoş bilmesem ne olacak herkes farklı ve her bebek aynı her bünye de bir değil. Oğlum beni uykusuz bırakacak kadar uyanmadı. Çok uysal bir bebekti. Kalktımı ağlamazdı. Ama bu demek değil kızımında oğlumla aynı olacağı. Olmaz olamaz zaten karakter farkı denen bir şey var. Hamile birini korkutmak kadar mantıksız bir şey yok. Normal doğumun zor geçmiş olabilir ya da çok kolaydır ama bende aynı şeylerin olacağını garantileyemezsin. Aynı şekilde sezaryen konusu da öyle. Sen ağrı çekersin ben çekmem.. Yani bu doktora da bağlı bünyeye de. Sana ağrı kesicileri zamanında yaparsa ağrın falan olmaz tabii ki. Yani şu korkutanlar " ayyyy normal doğumum berbattı ne sancılar çektim! " ya da "ayyyy sezaryen yaptım öldüm ağrıdan aala sezaryen yapma!" diyenleri ıslak odunla dövesim var(şiddete hayır! Da kaşınıyor bazısı) inaanlar az sussa da rahatlasa millet ama nerdeeeeeeeee......
bence de bebekten bebeğe hamilelik bile fark ediyordur... dediğin gibi çocuk farklı, karakteri farklı.. çok haklısın.. ya bir şeyler ters gidebilir ama ifadeleri yumuşatmak gerekiyor.. ben mesela şu son zamanda rahatlamış bir anne adayıyım.. sürekli depresyon sürekli korkularla savaştım.. endişelerle geçti gitti.. bir de sürekli ay sezeryan ay normal doğum.. mesela suni sancı.. yani bunlar kötü olabilir evet.. evet acılı olabilir.. kimseden polyanna olmasını da asla istemiyorum.. ama ifadeleri yumuşatmak insana iyi geliyor..
evet bizler yine iyiyiz ama sırf bu korkutmacalar yüzünden normal doğumdan vazgeçen insanlar var.. yani sonra da neden %50 sezeryan oranı var diyoruz.. zaten kadınların sevilmediği bir toplumda berbat bir halde yaşıyoruz.. kadınların kadınlara saygısı ve desteği üstün olmalı ki toplumdaki yerimiz ve olaylara bakışımız değişsin.. doğumdan korkan çok kişi var.. ben de şu sıralar doğumun başlatıldığı suni sancı olayından ürküyorum ama kaçmıyorum savaşıyorum.. hala normal yolla doğumum başlamadı ama yapacak bir şey yok.. belki de süresi dolacak ve sezeryan olacağım.. ama hem hepsinin acısını biliyorum hem hepsinden ürküyorum hem de hepsiyle savaşacak gücüm var. Çünkü KADIN olmak harika bir şey. Göster oğlum amcaya pipini diyenlerin aksine, kızıma ilk adet gününde parti yapacağım ve orkid dağıtacağım kızımla birlikte.. Annem bana tokat atmıştı, artık kadın oldun adet gördün demişti.. Durum buralara kadar uzanıyor bence.. Ay ne cici bi kızım olcakKesinlikle öyle.. 2 hamileliğim arasında dağlar kadar fark var. Tatlı dil lazım ama insanlar yılan gibi sokmayı yercih ediyor nedense... Canım doğum ne de olsa bedeninden bir mibik can daha büyüyüp dünyaya geliyor. Elbette kolay değil. Parmağını domates doğrarken kestiğinde de acı duyuyorsun sonuçta. Ben umursamadım kimseyi hala umursamıyorum. Ağzı olan konuşuyor sonuçta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?