yeni dogum yardim kizlar ne olur

pembesu33

bayan pozitif :)
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2014
2.635
2.289
83
Selam kizlar. Ben yeni dogum yaptim 12 gunluk bebegim var. Bebegim dun aksam aglarken nefesini tutup mosmor oldu ve bi kac saniye oylece kaldi ama okadar mor olduki bakamadim delircektim annem sarsti kendine geldi ve ben onu oyle gorunce hep tekrar olursa dye korkudan bgun hic bsey yemedim okadar uzuldumki nden oldu dyr kafayi yicem yarin doktora gdicez. Emzirirken altta kalan bacagi morariyor emzirdikten sonra geciyor.
Kizlar aglarken nefessiz kalip morarmasi normalmi basina gelen varmi neden olur bliyomusunuz.
Benim psikolojim alt ust uyuyamiyorum yemek yiyemiyorum bebegime bsey olcak dye uzuntume halsiz kaldim. Yeni dogum yapan kadinlarda bu normalmi.
Kansizlik var kansizligimdan dolayi bebegi emzirirken ellerim ayaklarim uyusyo soguk soguk terliyorum.kansizlig bebegime gecmis olablirmi morarma ondanmidir
Neolur tecrubelerinizi benimle paylasin icimi ferahlatcak seyler duymaya cok ihtyacim var

Doktora yarın mı gideceksin,bu ne rahatlık,bin git şimdi,korkutmak istemem ama ağlarken morarması bebeklerde kalp rahatsızlığından da olabiliyor

Emzirirken bacağında morarma olması da normal değil,bin git şimdi hastaneye,açıkçası seni rahatlatacak bişey söyleyemem şu an,niye yarını bekliyorsun

Benim basimada geldi Allahtan hemsire vardi yanimda. Topuktan kan aliniyordu ve banyoda, aşı da vs. Korkmayin bebekler ağlarken nefes almazmis. sadece yüzüne hafif üfùrùn geciyor. 2 aydan sonra zaten kendi ayarliyor nefesini.

Doktora götürün hemen. Iciniz rahatlar. Gece ayni oda da yatirin. Gecmis olsun. Insallah hic bir seyi yoktur. Allah yavrunuzu size bagislasin

Doktoru aradim katilmis bebek dedi acil getircek bisey yok dedi o yuzden yarini bekliyorum gel dese hemen gderdim bende duramiyorum zaten yarina kadar beklemeye merakli deilim perisan oldum

Nasi
Benim basimada geldi Allahtan hemsire vardi yanimda. Topuktan kan aliniyordu ve banyoda, aşı da vs. Korkmayin bebekler ağlarken nefes almazmis. sadece yüzüne hafif üfùrùn geciyor. 2 aydan sonra zaten kendi ayarliyor nefesini.
ldi cNasil oldu tam olarak anlatirmisin cnm

Doktora yarın mı gideceksin,bu ne rahatlık,bin git şimdi,korkutmak istemem ama ağlarken morarması bebeklerde kalp rahatsızlığından da olabiliyor
Ne rajatligi bir yudum ekmek yemedim doktor acil bsey tok bebeklerde olur dedi yarin getir tahlil yapalim dedi. Netten arastrdim kalp hastaligi flan duyunca o yuzden bukadar morelim bozuldu o yuzden perisan oldum

Kansızlığınz demir eksikliği mi yoksa talasemi(akdeniz anemisi) falan mı ? Talasemi sadece bir ebeveynde var ise yüzde 50 geçer. Talasemi major mü, minör mü ?
Ben de talasemi oldugunu hamileyken öğrenmiştim

Benim 2.5 aylık bir kızım var ve doğduğu günden beri ara ara öyle ağlamaları oluyor. Morarıyor sesi bir kaç saniye çıkmıyor çenesi zangır zangır titriyor. Ve doktor kolik dedi yani gaz sancısından oluyor ve 3. Aydan sonra rahatlar dedi. Bende hayırlısıyla 3. Ayımızı bitirmeyi bekliyorum. Çok zor Allah yardımcınız olsun.

Sakin olmaya calis.
Sadece aglarken morarsaydi belki
Katilma nobeti geciriyordur diyecektim
Ama emzirirken bacaginda morarma olmasi
Onemli bir detay.
Doktora gittiginizde bunu belirtmeyi
Unutma.
Doktor onemli degil gibi bir yaklasimda
Bulunursa siz yinede ayrica kardiyolojiye
Gorunun en azinda iciniz rahat eder.
Cok gecmis olsun.

Ne rajatligi bir yudum ekmek yemedim doktor acil bsey tok bebeklerde olur dedi yarin getir tahlil yapalim dedi. Netten arastrdim kalp hastaligi flan duyunca o yuzden bukadar morelim bozuldu o yuzden perisan oldum
Doktoru aradıysan ve acil değil dediyse bekle o zaman,ben başka nedenlerden beklediğini düşünüp o yüzden yazmıştım,geçmiş olsun

Cnm az once tam bacagini alta getirmeden emzirdim morarmadi acaba yan tuttugumicin altta kaldigi icinmi morardi

Cnm birde kalp rahatsizligi anne karninda belli olmazmiydi

Cnm az once tam bacagini alta getirmeden emzirdim morarmadi acaba yan tuttugumicin altta kaldigi icinmi morardi

Tabi ki olabilir ama bilemeyiz iste.
Bir sure dikkat et bakalim
Pozisyonuna morarma olacak mi.
Emzirirken tamamen yan
Cevirme bebegini yani
Bacaklari altta kalmasin.
Sirtindan hafif bir egim vermen
Yeter.

Kansizlik bulasir mi emzirmeyle hic :) Korkma belki bacagina kolun geliyordur. O yuzden rengi degisiyordur.

Sakin ama dikkatli ol. Morarma tehlikeli bir sey. Ilk akla gelen kalp ve akciger sorunlari oluyor.
Ama illa kötü bir sey var demek degil bu söylediğim. Kizimda olurdu ama o aglar inadindan katilirak aglayinca morarirdi. Hic bir seyi yok inatci olacak dedi doktor inanmadim baskasina götürdüm o da huysuz galiba dedi :)
Velhasil bir sey yoktu.

Sabaha kadar dikkatli olun, çok aglatmamaya calisin. Tikanacak sekilde beslemeyin, elinizle burnunu mutlaka acik tutun. Guvenilir bir doktora gidin. Inşallah saglikla doneceksiniz. Sonuclari bize bildirmeyi unutma

Cnm birde kalp rahatsizligi anne karninda belli olmazmiydi

Normalde olur.
Hani su detayli ultrason yapiliyor ya
Kacinci haftada yapiliyordu unuttum
Iste o esnada fetal ekoydu galiba
Yapiliyordu.
Cunku ben hatirliyorum
Kalp damarlarina kadar bakilmisti.

Ama iste bazen istisnalarda oluyor malesef.
Anne karninda sorun gorunmeyen bebekte
Dogdugunda bir takim sikintilar
Olabiliyor.
Yada sorun gorunen de hic bir problem olmayan.
Onun icin sen kafa olarak rahatlamak
Icin yinede kardiyolojiye goster bebegini.

Cnm saglil ocagindaki ebe iyi beslen kanin cok dusuk bebeginede gever demisti ondan dedim bu morarma kansizliktanda olablir yaziyo nette ondan dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…