Yeni eltim ve düğün dertleri

İki ailenin oturup bu konuda bir karara varması gerekmez mi?
Neticede önümüzde ne kadar süreceği belirsiz bir durum var,
2020 Mayıs Haziran ayında düğünüm olacak olsaydı iptal eder, bir nikahla evlenirdim .
Gizli kapaklı iş yapmasınlar , bu işi damat bey çözsün siz sözleşmeyi devredin
Mutluluklar dilerim genç çifte :))

Kız tarafı iptal etmek istemiyor ondan anlaşamıyorlar. Devretmem oluyor mu bilmiyorum. Oluyorsa öyle yaparım. Gerçi yine de biliyorum şu durumda iptal edileceğini. Adımı silmiş olacağım kağıttan sadece. Kıza yine kötü kandıracaklar.

Konu bütünüyle saçma , aile saçma çünkü. Kv gidik damat basiretsiz siz niye sözleşme imzalıyorsunuz orasını hiç anlayamadım. Bahane olsa da kurtulsa kızcağız, evleneceği adam arkasında daha şimdiden durmuyor.

Evet orası öyle ama eltim de suçlu gibi. Ben olsam inatlaşmazdım yazık 30 bin az para değil şu devirde. Biraz mantıklı bakmak lazım kvde ödüyor diye de iptal olursa olur mu demek lazım. Yani iki tarafta geçimsiz.

Düğün kimin? Eltinin.
En çok onun hakkı var. Kv tam boğmalık. 2 tane meymenetsiz akraba gelecek diye kızın en güzel günüyle alakalı nasıl böyle müdahaleci olur? Hadsiz terbiyesiz kadın. Sinir oldum. Kızla konuşun her şeyi bilsin.

Benım arkadasım gecenlerde iptal etti dugununu odedıgı kaporasını sıkıntısız geri aldı.

Evet şimdi olsa dediğin gibi her şeyi alabiliyoruz. Bizim elti iptal etmek istemiyor son an'a kadar. Öyle de salon vermiyor parayı. En mantıklısı bana göre de iptal etmek. Ülkede salgın varken hazırlanmak bile zor. Kaç tane insanla görüşüyorsun hazırlık için bile. Yapılmaz.

Evet şimdi olsa dediğin gibi her şeyi alabiliyoruz. Bizim elti iptal etmek istemiyor son an'a kadar. Öyle de salon vermiyor parayı. En mantıklısı bana göre de iptal etmek. Ülkede salgın varken hazırlanmak bile zor. Kaç tane insanla görüşüyorsun hazırlık için bile. Yapılmaz.
Aynen oyle, ya simdi eder parasını alir. Ya da son an da verilmez parası dugunude olmaz havaya bakar, kendi secimi.
Temmuzda dugun vardı o bile simdıden iptal etti dusunun. Belki duzelır demedi. Riske atmadı ne sagligi ne parasını.

Düğün kimin? Eltinin.
En çok onun hakkı var. Kv tam boğmalık. 2 tane meymenetsiz akraba gelecek diye kızın en güzel günüyle alakalı nasıl böyle müdahaleci olur? Hadsiz terbiyesiz kadın. Sinir oldum. Kızla konuşun her şeyi bilsin.

Öyle canım bana da yaptı aynısını akrabaları için düğün tarihi verdi. Ona inat yapmadım o tarihte. Kimsenin altınını parasını istemedim. Bize düğün için 5 kuruş vermed. Kaynım kabul etti tarihi şimdi de böyle bela çıktı akrabaları gelemiyor, düğünü iptal ediyor. Onlar esiyor, Allah da onlara estiriyor.

Yazık kızcağıza. Düğün onun. Salonu kendi seçmiş olan bitenden haberi olmayacak. Figüran olmuş mübarek. Keske sizin adınıza islem yapılmasaydı. Umarım eltinizden habersiz değişiklik yapilmaz.

Aynen oyle, ya simdi eder parasını alir. Ya da son an da verilmez parası dugunude olmaz havaya bakar, kendi secimi.
Temmuzda dugun vardı o bile simdıden iptal etti dusunun. Belki duzelır demedi. Riske atmadı ne sagligi ne parasını.

İşte son anda her şey elinde kalacak belki ben de olsam korkar iptal ederdim. İşin maddi boyutu da var manevi de var. Hazırlık bile yapılmaz şu zamanda elimde para olsa tutarım açıkçası. İş yok, memeket nereye belli değil.

Evet sözleşmeye göre 60 gün kala ya iptal ettin ya da ödedin. Geri de alamıyorsun. Kapora verip alanayanlar da şikayetçiymiş ama sonuç yok. Elti sanırım giderse 30 gider, gitmezse ben düğünü yaparım düşüncesinde. O para da az değil tabii bana göre..

Giderse 30 bin gider ne yahu?
Nasıl gelin adayı bu?
Şuna kadar kızı haklı buluyordum ama kız böyle düşünüyorsa kaynınız kaçıp kurtarsın kendini.

İp senin değil kocanın elinde düğün kızın düğünü annesini arayacak iptal ederseniz kıza söylerim ondan habersiz olacak iş mi diyecek anne ogul ve gelin haledicek bu kadar

Bence sen devreden çık başkasının dertleriyle uğraşılır mı ya benimde düğünüm 30 mayısta (hayal gibi artık) ama valla tribim hiç bitmiyor sürekli mızmız sürekli umutsuz hallerdeyim. gidin kaydı kv ye devredin sen karışma başını ağrıtmasınlar boşa :KK66:

Evet sözleşmeye göre 60 gün kala ya iptal ettin ya da ödedin. Geri de alamıyorsun. Kapora verip alanayanlar da şikayetçiymiş ama sonuç yok. Elti sanırım giderse 30 gider, gitmezse ben düğünü yaparım düşüncesinde. O para da az değil tabii bana göre..

Mücbir sebep hali var. Salonla hakkınızı bilerek konsursaniz böyle bir şey yapamazlar. Benim düğünüm iki hafta kala ertelendi bu virüs yüzünden. Iptal de edebilirdik.

Evet eltim iptal etmek istemiyor düğünü düzelir durum diye bekliyor galiba.

Gelin den habersiz olmaz ne olursa olsun söyleyin diyecektim fakat şu durumda düğün diye diretmek nedir? Hani yanan 2-3 bin olsa (o bile yanmasın durduk yere gerçi de ) neyse belki o göze alınabilir de 30 bin gibi bir rakam nasıl riske atılabilir hiçmi haber okumuyor TV izlemiyor bu gelin. Asıl kaynın oturup konuşsun nişanlısı ile şuan bu bakışta olan bir gelin ömür boyu neler çektirir.
Olaya nerden bakarsan bak sıkıntı bir şekilde aradan çekilme yolunu bulun bence ne halleri varsa görsünler

Canim hemen hemen herkes ayni seyi yazmis bncede eltinin düğünü ve bunu bilmeye karar vermeye hakki olan kiside kendisidir kv dene de bu onlarin dugunu kendileri karar verip uygulamalilar ben karisamam arada da kalamam demelisin yarin oburgun snn ustune atmayacagi ne malum kv denin

Yani ben bunu düşünmeye dahi değer bulmuyorum. Kv ye uyup salonu iptal edeceksiniz gelincağız da hala o tarihte düğünü olduğunu mu sanacak :KK57: yok canım herhalde habersiz iptal edilse de hemen haber verilir di mi? Neyse de aradan çekilin ne yapıyorlarsa yapsınlar. Gelinden habersiz iş yapılmaz sonra kavga çıkarırsa da sonuna kadar haklı gelin.

Vermiş olacak ama çoktan parayı. Bence bu konu biraz da hukukla ilgili. Sözleşmeye göre alamıyorsun geri parayı. Sadece ölüm etkenmiş darbeye kadar yazmışlar. İnsan bu ülkede yaşayınca eşeği sağlam kazığa bağlıyor.

Yalniz Hazirana kadar durum halen böyle devam ederse ve Salonda dügün yapma izini hala cikmamis olursa, siz birsey yapmadan zaten salon sahibi iptal etmesi gerekmiyor mu dügünü? Bu durumda sizden para alamaz, cünkü sizlik bir durum yok. Sözlesmeye uyamayan salon sahibi cünkü salonu size veremiyor. Ben mi yanlisim? Yani belki en mantiklisi beklemek ve salon sahibinin kendi kendine iptal etmesini saglamak.
Iptal etmezse zaten sorun yok.

Back
X