• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ev için temzilik yapan abla

Cevap veremeyip saldirdiginiz her insani zengin zannetmek........Bravo.
Bu ego zenginlikten gelmiyorsa daha komik.... küçük insandın daha fazla yormayacağım kendimi. Sen önce fakirin ne olduğunu bil öğren gündelikçiler hakkında da bilgi sahibi ol gel ondan sonra konuş.

Cok haklisiniz aslinda temizlige gelenler banka memureleri, holding sekreterleri ve kucuk esnaflar, arada bir hobi olarak temizlige gidiyorlar. Altlarinda araba , ozel okulda cocuklari okuyor. Haftanin uc gunu et yerler. Mureffeh insanlar yani.....
tanidigim temizlige giden insanlarin altlarinda arabasi cankayada evleri koylerinde ayrica evleri birde ankarada arsalari var mesela
cocuklarinida gayet guzel okuttular.
temizlige gidiyorlar diye sokakta yasayip acliktan agizlari kokmuyor yani.
cogu onlarin zamaninda maalesef okutulmamis yada okuyamamis insanlar egitimlerini tamamlayamadiklari icin kimseye el acmamak dilenmemek icin alinlarinin terini dokup gocunmadan ekmek paralarini kazaniyorlar.
banka memuru esnaf dediklerinizde musterilerinin agiz kokusunu cekmiyor mu para kazanmak icin
3 5 fazla aliyor olabilirler ama holding sahibi degilse herkes bir sekilde birilerinin agiz kokusunu cekiyor.
kimsenin kimseden bir farki yok yani.
siz bazi seyleri fazla buyutmussunuz gozunuzde

İyi geceler, gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Taşınacağımız evi temizletmek için bi ablayla anlaştık. Sıfır ev yani inşaat pisliği. Neyse bana ihtiyaç listesini yazdı eksiksiz aldım hatta istemediği halde evden fazladan bez götürdüm neyse. Bi gün önce bunları eve bıraktık. Bu sabah temizliğe başlayacaktı beni sabah 8 buçukta aradı "ee işte bazı şeyleri unutmuşum getirebilir misin?" Ve bunlar biraz ağır işte hortum falan. Küçük bi yerdeyim toplu taşıma yok şuan durduğum evle o evin arası 40 dk falan yürüyerek. 5 haftalık hamileyim çok halsizlik ve baş dönmem var. Olsun dedim taksi tuttum ve ablayı gitmeden aradım bak bi daha gelemem buraya evim uzak ve durumum bu dedim. Malzemeleri bırakmaya Gidince de bunu bastıra bastıra söyledim. Öğlen oldu ben acıktım yemek getirmeyecek misin diye aradı. Daha önce temizlik için birini tutmamıştım inanın aklıma gelmedi evden getirir diye düşündüm galiba. Ve bu kadın çölyak hastasıymış "pide falan yemem ızgara et olsun" dedi ona da tamam dedim. Siparişi yönlendiricem kadının üzerinde para yok ödeyemez adam para almadan götürmem diyor. Sabah kadın gelsin diye taksi parası verdim, extra ben gidip geldim. E abla madem acıkınca bırak evine dön aç kalma olduğu kadar dedim. Ama bırakmamış. Şimdi vicdan azabı çekiyorum. Yani kadın benim düşüncesizliğim yüzünden aç çalıştı. Ücreti yarın ödicem sizce fazla para vermeli miyim?
Yemek parasını kesemezsiniz. Ama yemek parası dediğin 15 20 lira taş çatlasın. Et pahalı. Çölyak hastası ise bunu baştan söyleyip kendi yemeğini getirmesi gerekirdi ve parasına artı olarak yemek parasını almalıydı.
Ayrıca malzemeleri tedarik etmek zorundasınız. Zaten gündeliklerin normali 200 liraya geldi kaba inşaat için 250 az almış. Aç da çalışmış. Hakkına girmeyin.

bana temizlige gelen abla biraz cakaldi, yemek icin biraktigim parayla yemek yemez evden buldugu atistirmaliklari yerdi. oyle yapinca ben de her geldiginde disaridaysam yemek sepetinden eve yemek gondermeye basladim. sizin de aklinizda bulunsun parayi ona birakmadan direkt yemegi eve gonderebilirsiniz.

Bu ego zenginlikten gelmiyorsa daha komik.... küçük insandın daha fazla yormayacağım kendimi. Sen önce fakirin ne olduğunu bil öğren gündelikçiler hakkında da bilgi sahibi ol gel ondan sonra konuş.
Once akil fukarasi oldum, sonra norolojik bir vaka, simdi de kucuk bir insanim. Siz prensesim o kadar kalitelisiniz ki hakaret etmeden duramiyorsunuz. Fikire fikirle cevap vermek ve seviyeli olmak gibi bir endiseniz asla yok. Boyle devam edin.

Once akil fukarasi oldum, sonra norolojik bir vaka, simdi de kucuk bir insanim. Siz prensesim o kadar kalitelisiniz ki hakaret etmeden duramiyorsunuz. Fikire fikirle cevap vermek ve seviyeli olmak gibi bir endiseniz asla yok. Boyle devam edin.
Anladığın dilden konuşuyorum. Seviyenden üstün yazmak kendime hakaret olur.

bu temizlik işi yapanlar çook fena size de tecrübelisi denk gelmiş. verin parası neyse bir de beddua almayın. biz de çağırıyorduk yarım saatte bir çay molası kahve molası yemek molası eee noldu saati doldu gitti. hiç iyisine denk gelemedik

Cok haklisiniz aslinda temizlige gelenler banka memureleri, holding sekreterleri ve kucuk esnaflar, arada bir hobi olarak temizlige gidiyorlar. Altlarinda araba , ozel okulda cocuklari okuyor. Haftanin uc gunu et yerler. Mureffeh insanlar yani.....

Hobi olarak temizliğe giden tanıdıklarım var benim 🤷🏼‍♀️ Durumları iyi ama eşinin eline bakmamak, kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorlar. Bundan daha güzel ne olabilir? Çoğunun da evi arabası var. Altlarındaki araba benimkinden lüks. Aç olsalar böyle olmazdı herhalde değil mi? Onu da geçtim, evet aç olabilirler ama bu sizin onları aşağılayabileceğiniz, küçük görebileceğiniz anlamına gelmez. Hem kendinize hem de diğerlerine saygı gösterin lütfen.

Arkadaşlar, başında bekleseydin diyenler olmuş da zaten o ortamda durabilecek olsam kendim temizlerdim evimi. Hamileyim ve inanılmaz halsizliğim var. Bomboş evde sandalye tepesinde akşama kadar duracak gücüm yok. Eşim 6ya kadar işte çıkamıyor. Kadın tek başına değildi kuzeni mi ne onla yaptı siz ona 350 demeyin biz aramızda anlaşırız dedi.
"Yemeğini getirsin canım banane" diye bi durum olmadı yemek konusu hiç aklıma gelmedi.

Arkadaşlar, başında bekleseydin diyenler olmuş da zaten o ortamda durabilecek olsam kendim temizlerdim evimi. Hamileyim ve inanılmaz halsizliğim var. Bomboş evde sandalye tepesinde akşama kadar duracak gücüm yok. Eşim 6ya kadar işte çıkamıyor. Kadın tek başına değildi kuzeni mi ne onla yaptı siz ona 350 demeyin biz aramızda anlaşırız dedi.
"Yemeğini getirsin canım banane" diye bi durum olmadı yemek konusu hiç aklıma gelmedi.
Hanimefendiciğim.

Bu kasını nerden buldunuz ama çok yüz vermişsiniz.

Sizi ikidebir getiŕ götür yapmamalıydı.

Fazla fazla vermissiniz ücretini. 350 idealden de fazla bir ücret.

Yetmemiş. Pide yiyemem pirzola olsun diyor.

Pide yiyemeyenler pirzola mi yiyor.

Dürüm olamaz mı mesela... ben utanırım. Simit derim. Pirzola diyemem mesela.

Çok ayıp. Çok yüzsüz..

Yengem çekiniyor da çocuk baktığı eve kahvaltısını peşine taşıyor.

Böyle utababilen insanlarla çalışın bundan sonra.

Nasıl aklınıza gelmez ki?Aslında aklınıza da gelmiş evden getirir sandım demişsiniz.Ağır iş yapıyor yazık .Su ,yemek temin etmeliydiniz.Vicdan yapmanız normal.

Evimii biri temizlediginde daima ablalarim yaninda durdum. Siz neden beklemediniz anlamadim? Insaat pisligi de olsa ben bir gormek isterim nasil yapmis, hangi malzemeyi nerde ve nasil kullanmis gormem gerekir. 350 lira bos eve ustelik insaat pisligine cok uygun bence. 3 sene once insaat pisligi falan olmayan bos evimi 250 liraya temizlettim ben. Yemegi falan da disardan karsilamistik.
Ben olsam fazladan 20 30 liira verirdim sanirim.
bizimkiler de zamanında başında beklememiş , sıfır ev daha.temizlikçi gelmiş boyaları camdan ve parkelerden anahtarla kazımış bi güzel.ara ki bulasın kadını bi de.

İnşaattan çıkma evi temizlemek için yalnız çalışan gündelikçi bir kadınla değil doğrudan temizlik firması ile anlasmanizi tavsiye ederim. Anneme temizlik firması tutmustuk herşeyi yanlarinda getirip 4*4 luk yaptılar.Ben gündelikçi tutup herşeyi eve yigdim ..dinlenmesi için taburesine kadar eve taşıdım kadın kuru bezle banyo fayanslarini silip geçti ..camlarimi güzel sildi Allah için ..geri kalan herşeyi taşınınca kendim temizledim.

Abla demenizi takdir etmek için geldim. Çünkü çevremde bazı kişiler kadın diyor yardımcı ablalara çok ciddi kızıyorum ayyyyt bir kadın alamadım bu ay. Kocama diyorum kadın alamayız diyorlar nasıl bir egoki kadın deyip geçiyor sanki kasaptan et manavdan limon alıyorlar.

Beni de kandırırlar.yumuşak yüzlüyüm.Tecrübesizliğinize gelmiş.
hiç bilmediğim konuları eskıden danısırdım.şimdi Google a soruyorum.ve kk yı bulduktan sonra girip buraya bakıyorum
İlk defa yapacaksam tecrübesi olan birine danışırım.temizliği yapan kişi sizi tartmış ona göre davranmış.ızgara et istemesi de bana tuhaf geldi.o hortumu da sizin daha önceden bırakmanız gerekirdi .size de zahmet olmuş.
Eve bakıp kontrol etmeden ücreti vermeyin bence..daha sonra gelip eksık tamamlamıyorlar diye duydum.

Back
X